I över ett år har CIA:s lögner kablats ut i världens massmedia.

Nyligen fick jag ett mail från min skolkamrat Brage Norin i Boden början av 1960-talet. Han har tidigare berikat bloggen med personliga, målande och engagerade artiklar i olika politiska ämnen.

Brage skrev ”Jag är säker. Ingen läser logiska akademiska skrifter – även om de är väl underbyggda med mängder av referenser. Det är nästan lika bra att inte publicera artiklarna. De når garanterat inte ut. Korta målande artiklar som är varma och väcker känslor är det enda som läses av vanligt folk. Detta påstående är en sanning med modifikation. Om man skriver om månen måste man ta det grundligt från början. Men språket är helt avgörande. Det gäller att skriva som en spännande roman. Eljest misslyckas man att nå ut.”
(Undrar om han tänker på någon särskild blogg eller så??. Själv är han disputerad fysiker).
PS Vad tycker du om nedanstående artikel?
Mazzetti. The way of the knife 517SbF-1VcL__SY344_PJlook-inside-v2,TopRight,1,0_SH20_BO1,204,203,200_

Här följer Brages artikel.
I över ett år har massor av lydstater till USA bombat IS ställningar i Syrien – alltmedan IS har expanderat och vuxit sig allt starkare i provins efter provins. USA:s förljugenhet har slagit alla tiders rekord. Hela världen är i chocktillstånd. Hur är det möjligt att IS är i upplösning efter två veckors ryskt deltagande i kampen mot IS? Sanningen skakar nu om världen. Land efter land som deltagit i spektaklet är avslöjat i all sin ofattbara förljugenhet. Vilken oerhört omskakande historisk händelse. De politiska efterverkningarna i världen är oöverskådliga. Ett är definitivt säkert och det är att USA:s prestige i världen minskar kraftigt. Många regeringar i USA:s lydstater kommer att falla. Först ut i raden är Kanada som nu meddelar att man drar sig ut ur Syrien. Det är historiska vingslag vi bevittnar.
ISIS trupper med flagga images
Vilket politiskt stormfiasko för USA.

Det går knappast med ord att beskriva katastroferna som USA skapat i Mellanöstern. Blodet har flutit i floder i land efter land under årtionden. Facit bevisar ännu en gång att ”ondskan är blind”. Ondskans huvudmål var Iran – men krigsplanerna kom av sig. Netanyahus länge efterlängtade krig blev till sand. Saudiarabiens kungahus är i chocktillstånd. De beter sig som kameler i Antarktis. Netanyahus tal i USA:s kongress går till historien. Han försökte stoppa Obamas uppgörelse med Iran, som han hatar intensivt. Men hans desperata försök misslyckades.
Obama och Natanyaho images
Nu har även USA:s politik i Syrien havererat. Assad sitter kvar – snart som segrare. Det tog Ryssland en dryg vecka att få IS på knä. Nu rymmer krigarna och gömmer sig bland den civila befolkningen. Men hela västra Syrien är snart befriat. IS legosoldater deserterar och flyr. USA står med rumpan bar. Hela världen förstår – USA:s bombningar var ett spel för gallerierna. IS var en viktig part i ansträngningarna att avsätta Assads regim och bereda vägen för en amerikansk marionettregim. Sanningen är så uppenbar – den är ”övertydlig”.

Ett totalt kaos har brutit ut i massmedia i den så kallade västvärlden. Ska Putins insatser i Syrien fördömas eller hyllas – det är frågan. Förvirringen är fullständig. Putins popularitet i världen skenar. Ingen rysk politiker har fått vara med om något liknande. Men Putin är vänlig – ännu en gång – och låter Obama komma undan. USA och Ryssland kommer överens om att undvika kollisioner i luften när de bekämpar IS – så enastående snällt av Putin. Kollisionsrisken är minimal eftersom USA aldrig försökt bomba IS ställningar. IS-krigarna på marken i Syrien har fått reda på var och när skenbombningarna ska äga rum. Livet på träningslägren har därför varit lugnt och tryggt. Men de ryska bombningarna är verkliga. På några dagar slogs mängder av vapendepåer både på marken och under jord i smulor. Kommandocentraler och träningsläger jämnades med marken. En enorm mängd vapen som CIA försett terrorgrupperna med under flera år har förstörts. Krigarna flyr. IS är i upplösning.
Putin 150416

Universum är stort, men västvärldens förljugenhet är faktiskt ännu större. Den är oändlig.

i Andra om: , ,, , Syrien, , , , , , ,

Assad – blogginlägg 14/10 Syrian Observatory Barrel bombs i Syrien – med referenser Rapport om civila dödsoffer Synapze-artikeln Newsnow McCain SvD 1/10 Globalresearch 1/9 2015 Guardian 28/9 Washington Post Holland om Putins fredsplan Guardian DN 27/9 Press TV 21/9 Counterpunch 23/9 Ryssland planerar flygattacker mot ISISRyska uttalanden 24/9 Foreign Policy SR Bo-Inge Andersson 25/9 Pål Steigan 19/9
Blogginlägg 13/9 Ryssland hjälper Syrien New York Times 17/9 Opednews ” target=”_blank”> DN 3/9 Russia Today Christian Science Monitor 8/9 The Guardian ABC News Pål Steigan 1/9 DWN USA & Co stödjer ISIS! Intervju med general Flynn Pål Steigan 3/8 Senator Black Todayszaman Aftonbladet 28/7 EU-observer 28/7 Pål Steigan 27/7 Al-monitor Pål Steigan 29/7 Globalresearch om DIA-rapporten Zero-hedge om DIA-rapporten Om DIA-rapporten Pål Steigan 25/5 Daily Mail 26/5 DN 13/5 Pål Steigan 5/5 Clarkes CNN-intervju Newsweek 12/1 Globalresearch 19/2 om ”kriget mot IS” DN 26/2 Joe Bidens medgivande New Eastern Outlook Sveriges radio 20/11 Reuters 7/11 ABC 21/11 Globalresearch 30/9 Daniel Ellsberg SvD 6/10 DN 11/9

  12 comments for “I över ett år har CIA:s lögner kablats ut i världens massmedia.

 1. aa
  26 oktober, 2015 at 19:01

  Det är lite komiskt att sverige nu ska ’motverka propaganda’ med hjälp av den största propagandakanonen som finns:

  Natosamarbete ska möta propagandahot

  Sverige kan gå med i Natos samarbete för att analysera propaganda och osanna kampanjer.

  De har ju till och med legaliserat propaganda riktat till amerikanska folket:

  Congress Legalizing Propaganda Against US Citizens

  U.S. Repeals Propaganda Ban, Spreads Government-Made News to Americans

  Sen verkar de ha stora problem att ge exempel på denna ryska propaganda. Timbro hade en föreläsning där de tog upp att boxaren Roy Jones Jr beviljats ryskt medborgarskap som exempel på rysk propaganda.

  • Utför går det mycket snabbt
   26 oktober, 2015 at 20:36

   Det vis ser ett döende imperium – den ruttnar inifrån och sakta men säkert håller den på att vittra sönder. Hädanefter skall man kalla USA – The Beacon Down Hill.

 2. Sjukdomen USA
  26 oktober, 2015 at 20:48

  Läs om sjukdomen som drabbats USA här
  https://www.rt.com/op-edge/319632-us-bomb-democracy-crisis/

 3. jax
  26 oktober, 2015 at 22:55

  PS Vad tycker du om nedanstående artikel?
  ”Korta målande artiklar som är varma och väcker känslor är det enda som läses av vanligt folk.”
  Och för att nå ett med ett specifikt budskap är jag benägen att hålla med Brage.
  Å andra sidan kan jag nog tycka att man inte helt ska fastna i det formatet heller då man riskerar bli ytlig och ointressant i det långa loppet.

  • 26 oktober, 2015 at 23:07

   Brage skriver så, och talade så redan för 50 år sedan. Håll med om att det är en (skön?) kontrast till min vanliga skrivstil. Båda bör bedömas lika kritiskt tycker jag. Undantag kanske min artikel 1 april.
   (http://jinge.se/allmant/obama-ber-om-ursakt.htm)

   • jax
    28 oktober, 2015 at 15:08

    Ja, jag tycker det är bra att texterna har variation. Personligen har jag inga problem med att smälta längre artiklar, men jag vet att jag läser väldigt dels mycket snabbare och dels mycket mer än vad folk gör i allmänhet och att många människor har ganska kort koncentration och därmed svårt att ta till sig längre inlägg.

 4. Åke W Bergh
  27 oktober, 2015 at 02:25

  Den ultimata lögnen står nu i öppen dager för världen att skåda, precis såsom Brage skriver. Mellanösterns erövring började redan med Första världskriget, när det stod klart för imperialisterna vilka enorma naturtillgångar som fanns att hämta under den torra ökensanden. Finalen har dragit ut på tiden i hundra år. Först nu var det så dags för den slutliga nådastöten, en coup de grace omfattande samtliga suveräna stater som inte redan sällat sig till väst krav på total överhöghet och fullständiga dominans av regionen.
  Men det hade aldrig gått utan Israel. För att förstå sammanhanget av vad som skett under senaste halvseklet är två böcker ovärderliga. Läs avhoppade Mossadagenten Victor Ostrovskys By Way of Deception och uppföljaren The Other Side of Deception. (Båda går att ladda ner på nätet – svenska översättningar för mycket att hoppas på.) Om varje ord går att belägga är egalt. Vad som senare skett bara bekräftar sanningshalten; mönstret är övertydligt med sina ledord som destabilisering och kaos som absoluta favoriter.
  Nu väntar vi alla, inte minst ryssarna i dessa dagar, på vad Mossads häxmästare och dess allierade neokonservativa propagandadito härnäst ska plocka fram fram ur sin ojämförligt djävulska bag of tricks för att verkligen sätta världen i brand.

 5. 27 oktober, 2015 at 10:13

  Som även länkarna hos”aa”:s kommentar berättar vill försvarsminister Peter Hultqvist nu inordna Sverige i Natos center för strategisk kommunikation.
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6286103&playaudio=5495214
  I intervjun hos SR menar han att lögnpropaganda drivs i alla från USA fristående media. Ute på nätet, i bloggar som denna och i fristående tidningar. Försvarsministerns förvända världsbild. Blind för USA:s grepp
  över etablissemangets politiker och media. Nu så rädd för den motståndsrörelse mot USA:s lögner som dock finns att han anser att Natos center för strategisk kommunikation skall utgöra försvaret i Sverige mot farliga sanningar. Citat: ”Under kalla kriget hade Sverige ett civilförsvar som arbetade med den här typen av frågor. Nu måste både kunskapen om hur den allmänna opinionen påverkas via moderna medier förbättras och om hur lögner och felaktigheter bäst motverkas. Det är precis vad Peter Hultqvist hoppas ett svenskt deltagande i Natos center för strategisk kommunikation ska ge.” (!!) Med andra ord skall vi medborgare återföras i rätt fålla med hjälp av USA:s vakthundar. Sverige som USA:s lydiga vasallstat – i alla frågor. En del skribenter kallade Carl Bildt landsförrädare på grund av hans täta politiska samarbete med USA. Mer USA:s utrikesminister än Sveriges.
  – Vad skall vi kalla Peter Hultqvist?(?) Det är INTE i svenska medborgares intresse att misstänkliggöra all från USA
  fristående information. En isande aning i detta: vad blir nästa steg?
  Ulla Johansson
  Alla som läst och hört om Hultqvist planer borde reagera mot dem. På alla sätt.

 6. Gammal krigare
  27 oktober, 2015 at 12:00

  Var snälla och kalla inte Obamas IS-mördare för krigare. De är fega mördare och ingenting annat. För övrigt en mycket bra artikel. Ryssarna skrämmer nu skiten ur de fega kräken så de rakar av sig skäggen och drar till Sverige illa kvickt för att få tröst. Sorgligt att Sveriges regering stödjer detta avskum. Lägg märke till de många kineser ni ser bland ”flyktingarna” som kommer nu. Irakiska säkerhetsstyrkor har sett och skjutit massor av kinesiska muslimer här, och även många från de tidigare Ryska asiatiska republikerna. För några veckor sen tillfångatogs två kineser, en turk och en fransman som slogs för IS en bit härifrån där jag befinner mig.
  Saudi och Qatar ser nu sin investering i Islamiska Staten gå upp i rök och man kan bara applådera Putin.
  Israel har väl fullt upp med skadekontroll nu.
  Innebär detta att Sverige slutar sända pengar till ”rebellerna” i Syrien eller är det någon som vet om det fortsätter?

 7. Brage Norin
  27 oktober, 2015 at 12:29

  Till och med en stendöd höna fattar – allt sker ju inför öppen ridå.

  * Turkiets militär står och ser på när IS legosoldater slaktar kurderna i Kobane utan att ingripa – inför alla världens kameror!
  De förhindrar aktivt kurder som flytt över gränsen till Turkiet att återvända för att hjälpa till att försvara staden mot IS. Journalisterna är stumma.
  * Nu erbjuder Erdogan att upprätta enorma flyktingförläggningar i landets östra del mot massor av miljarder Euro, ett EU-inträde och mycket mera. Opinionen mot ett turkiskt EU-inträde är starkare än någonsin i Europa. Angela Merkel baxnar. En galnare politisk utpressning har inte skådats i modern europeisk historia.
  * Putins flygvapen slår IS i Syrien i spillror på några veckor.
  * USA varnar Ryssland för att attackera IS i Irak.
  * USA varnar även Irak för att begära ryskt flygunderstöd i kampen mot IS i Irak.

  USA och många ”allierade” länder har bombat IS i ett helt år. Varje dag har vi fått höra och läsa om detta krig mot IS i all västvärldens massmedia. Skenbombning efter skenbombning har filmats och visats i alla västvärldens TV-kanaler. Det handlar om den största lögnkampanjen i modern tid. Den förljugna västvärlden har slagit alla historiska rekord.

  Hur kan någon tro på Turkiets kamp mot IS?
  Hur törs USA:s president visa sig offentligt?
  Hur törs de ”allierade” ländernas ledare visa sig?

  Fattar de inte att byxorna är neddragna?
  Är de så omtöcknade att de förlorat förståndet?

 8. Gammal krigare
  27 oktober, 2015 at 16:04

  Nu visar SVT ett barnprogram där den kvinnliga programledaren och barnen gör IS-tecknet. Detta troligen som en följd av Trollhättemorden och den efterföljande minnesstunden där de mördades vänner stod och gjorde samma IS-tecken. Hur kan svenska etablissemanget och vanligt folk vara så naiva att de går på detta fulspel som pågår. Ska alla artister och offentlighetspersoner nu stå och göra reklam för Obamas IS-mördare på bästa sändningstid?

 9. Gösta Lilja
  27 oktober, 2015 at 21:19

  Saker kan beskrivas på olika sätt utifrån betraktelsepunkt. Själv funderar jag ibland över paradoxer, typ ”evigt äges endast det förlorade” och ”det enda den fattige har gott om är pengar”. Den senare en självklarhet för äldre generationer. Idag obegriplig för många, föreställer jag mig. Åldrandets problem kan beskrivas som nedsättningar i kroppens funktioner. I Predikaren (tror jag) i bibeln finns följande beskrivning; när skåderskorna har det mörkt i sina fönster (ögonen), när malerskorna arbetar fåfängt, så få som de blivit (tänderna), när dörrarna mot gatan stängs (öronen) osv. Tony Blair ber om ursäkt för kriget mot Irak. Ursäkten är riktad till folket på hemmaplan och är försedd med ett förbehåll. Att bli av med Saddam Hussein var trots allt värt alla döda och lemlästade. En sorts korstågsretorik från en riddare i högre makters tjänst där ändamålet helgar medlen. Eller snarare en dåres försvarstal inför en manipulerad folkdomstol. Annie Franks dagbok är säkert mer läst och upprör mer än t ex vetenskapliga avhandlingar om belägringen, svälten och massdöden i Leningrad. Å andra sidan uppskattas säkert Mobergs faktaspäckade utvandrarepos av fler människor än Harry Martinssons Aniara. Akademiska avhandlingar får inte erbjuda möjligheter till missförstånd och blir med nödvändighet torra och rentav tråkiga. Men oersättliga för en korrekt beskrivning av indianers och andra folks fasansfulla erfarenheter av människans samarbete med högre makter. Idag har vi Palestina. Men Ulf Ekman har förstås konverterat till katolicismen. En ljusglimt i beckmörkret kanske?

Comments are closed.