Vit Makt-folket i SD

Idag presenterar tidningen Expressen en artikel som handlar om ett antal av Sverigedemokraternas kandidater till olika politiska församlingar nu i valet. Tidningen berättar att femtioen (51) av kandidaterna har vit makt-kopplingar, något som dessvärre är bara ett skrap på ytan.

I själva verket så finns det mångdubbelt fler, men trots allt så måste man kunna belägga den sortens anklagelser om man ska peka ut folk med namn och bild, därför blev det bara femtioen. Egentligen är det lite förvånande att just Expressen går ut med dessa uppgifter, Sverigedemokraterna stöder nämligen alliansen i händelse att de får en vågmästarställning i Sveriges Riksdag, det är till och med så illa att valet hade varit en helt öppen affär om inte SD hade ställt upp i valet.

Hur det kommer att utvecklas efter valdagen är svårt att sia om, själv har jag nämnt det faktum att börsen antag-
ligen skulle reagera mycket negativt, men det stannar givetvis inte med det.

För några dagar sedan så visade jag en video med en ung man som sade sig varit nazist, men som nu var Sverigedemokraternas ledande man i Filipstad, en stad som drabbats rejält av främlingsfientligheten. Det var Levi Klausen som i TV-inslaget exemplifierade svensk kultur med ”Fornlämningar och Julafton”, något som han ansåg vara hotad kultur tack vare invandringen.

Nu har jag inte sett att han är med i den uppräkning som förekommer i Expressen, men det visar väl i så fall bara på svårigheten att hålla ordning på alla ex-nazister som de ofta kallar sig. Intresserade kan se intervjun här.

Den viktigaste slutsatsen jag drar av detta är att alla röster som går till partier som inte redan sitter i landets riksdag är bortslängda röster. Det gäller enligt min personliga uppfattning även vettiga grupper som FI och Piratpartiet. För även om de är vettiga och bra på många sätt så tar de röster från riksdagspartierna och hjälper därmed till med att få in ett rasistiskt parti i vår lagstiftande församling.

Nu kommer jag få skäll, det vet jag, men det hindrar mig inte från att säga och skriva vad jag tycker och innerst inne känner. Det är absolut ett problem att de partier som nu sitter i Riksdagen i många fall har misskött sitt uppdrag, något som gör att många väljare har rätt i sin kritik av de partier som sitter där idag, men jag tror inte att saken blir bättre i nuläget av att de nya småpartierna får ett par procents röster som ändå inte leder dem in i landets lagstiftande församling.

it Läs oxo Annarkia , , , , , , , , , ex12 ab1 svd dn

  21 comments for “Vit Makt-folket i SD

 1. 11 september, 2010 at 13:41

  I fallet med SD så tror jag ”all reklam är bra reklam”. Ju mer skit tidningarna skriver desto bättre!

  • Markus
   11 september, 2010 at 13:57

   Det är ju föralldel möjligt att du har rätt, men fattar inte folk själva att de som röstar på gamla rasister/nazister skapar ett mått på den intellektuella nyfattigdomen som drabbat det svenska folket. Det är ju faktiskt bara nazister och nynazister som attraheras av detta gudsfrånvända budskap. Visst, det finns en och annat kvalificerad rasist också, men dessa beklagansvärda individer borde istället sättas i skolbänken så att de nån gång tvingades lära sig nåt.

  • palle
   11 september, 2010 at 14:01
  • 11 september, 2010 at 14:09

   Bättre för dig? :-P Vad skulle hända med dig om SD hade egen majoritet i regeringen? :-) :-)

 2. Ingemar
  11 september, 2010 at 14:05

  Det är lite synd att inte media kan avsätta större resurser när det gäller rasisterna. Det skulle vara intressant att se hur många procent som inte sympatiserar med nazzarna egentligen, jag tvivlar på att det handlar om fler än någon enstaka procent.

 3. Anders
  11 september, 2010 at 14:15

  Jag tror att du har rätt. Jag kommer att rösta på V i stället för Fi som jag hade tänkt. Fi är klart bättre än V men jag vill inte rösta på Reinfeldt. Tack!

 4. Charlie
  11 september, 2010 at 15:56

  Min syrra bor i Filipstad sedan några år, hon säger att det är världens jävla rasistställe. Och hon är uppväxt i Skärholmen som jag.

 5. Mimmi
  11 september, 2010 at 15:57

  Att kritisera muslimer är ingen rasism. Du ska se hur det ser ut idag i Filipstad! Snart ska de väl bygga en morke också!

  • Martin Forsman
   11 september, 2010 at 16:35

   Det är måhända inte en form av rasism, men främlingsfientligt är det. Varför vi inte skulle kunna ha moskeér, jag antar att det var vad du syftade på, i Sverige när Islam är den näst största religionen i landet är obegripligt för mig.

 6. David H
  11 september, 2010 at 16:34

  Man får inte köra med hitte på-grejer här / Jinge

 7. Bengt
  11 september, 2010 at 17:16

  På 30-talet var det judarna, idag är det muslimerna. Samma gamla brunstövlar marscherar igen. Har ni tänkt på att SD har israeliska flaggor på sina hemsidor? Det har de bara för att lura i folk att de inte längre är nazister!

 8. Ankan
  11 september, 2010 at 17:20

  Det är underligt att SD ens kan synas i mätningarna när FP är lika rasistiskt?

 9. Karl
  11 september, 2010 at 18:21

  Rasism undanbedes! / Jinge

 10. 11 september, 2010 at 19:37

  Där har du nog rätt. Ingen av deras sympatisörer kan ha undgått informationen om SDs sätt att totalt strunta i att de sitter med i kommunfullmäktige i olika delar av landet. I de fall det överhuvudtaget sitter några på stolarna trots att de blivit valda. Det är bara en transportsträcka till riksdagen eftersom de lyfter in en stor del av det kommunala pengastödet centralt.

  Rasismen verkar heller inte störa de som tänker rösta på dem heller. Utan det är väl snarare därför de tänker rösta på SD. Så att lyfta fram och kritisera den biten lär ju knappast påverka kärntrupperna bland sympatisörerna. Kanske folk på marginalen då. Så deras väljarbas består väl i huvudsak av rasister och som proteströstar mot de etablerade partierna.

  Belysningen och debatten mot SD skulle ha påbörjats för länge sedan. Inte nu i sluttampen av valrörelsen. Om det ens hade hjälpt.

  • KGH
   12 september, 2010 at 03:15

   Nu var det väl så att man fick mandat i kommuner där man inte ens hade en lista och där en del kom in enbart för att någon ”kompis” (hur f-n nu en kompis kan göra något sådant mot någon annan) skrivit dit deras namn. Om man nu skall försöka förklara deras inaktivitet.

   Tyvärr så är SD mer organiserade nu och de har till och med en lista i min hemkommun, iofs endast med ett namn på den men ändå… Förra gången hade de runt 100 röster och det krävdes ca 180 för att komma in så vi kan nog slippa dem i fullmäktige fyra år till. Riksdagen ser dock mer mörk ut ur det avseendet även om jag som borgare ändå har annat att glädja mig åt.

 11. 11 september, 2010 at 23:36

  På 50-talet var det italienare som blev mobbade. Jag hade en mycket konservativ morbror som skyllde allt elände på ”gipskatterna” bl a att han hade fått sparken. I själva verket ville han inte ändra sig och vara med sin tid. Han blev överflödig när räknemaskinerna infördes medan han tyckte att man skulle räkna i huvudet och skriva med penna (han var kamrer). Tacka sjutton för att han blev utlyft och jag tror det är lika dant i dag. Det är lätt att skylla allt elände på invardrare men hur skulle vi kunna klara oss utan dom idag? Då blev det ju varken RUT-städat eller Pizza-bakat!

  • Henrik
   12 september, 2010 at 16:34

   ”hur skulle vi kunna klara oss utan dom idag? Då blev det ju varken RUT-städat eller Pizza-bakat!”
   Det är så våra pensioner ska betalas i framtiden!
   Alla ska äta pizza och vi ska exportera det ut i världen så kan vi alla sitta och tugga Kat hemma och räkna hem pengarna.

 12. KalleB
  12 september, 2010 at 07:29

  Om man skrapar lite på ytan så kommer det fram en brun färg i Sverige,i dag.

  Så man kanske inte skall underskatta det hela.

  Se bara hur många som röstar mot sitt eget intresse,dvs på ”Arrogansen”.

 13. Erik D
  12 september, 2010 at 12:09

  ”Den viktigaste slutsatsen jag drar av detta är att alla röster som går till partier som inte redan sitter i landets riksdag är bortslängda röster. […] För även om de är vettiga och bra på många sätt så tar de röster från riksdagspartierna och hjälper därmed till med att få in ett rasistiskt parti i vår lagstiftande församling.”

  Hur får du ihop detta, Jinge? Om (sd) får minst 4% av de avgivna rösterna så får de plats i riksdagen, annars inte. Om de övriga 96% röstar på etablerade riksdagspartier eller småpartier som inte kommer in har ingen betydelse för den saken.

  • Marcus R
   12 september, 2010 at 14:20

   ”4% av 100 röster eller 4% av 200 röster?” – Fast så enkelt är det väl inte? Det är väl 4% av alla röstberättigade man ska ha? Den siffran är fast oavsett hur många som röstar på PP eller FI eller vilket annat småparti som helst. Jag får inte riktig klarhet i wiki-artiklarna om ämnet så om någon vet bättre så…

  • Erik D
   12 september, 2010 at 15:22

   Det är klart, att om du inte röstar alls så blir det lättare för SD att klara fyraprocentsspärren. Men om du röstar, så spelar det ingen roll om du röstar på (s), (m) eller (fi), din röst räknas i alla fall, även om partiet du röstar på inte kommer in i riksdagen.

Comments are closed.