Vi ska inte gå med i Nato

Fredrik Reinfeldt har sagt vid upprepade tillfällen att vi inte ska gå med i Nato, han har dessutom upprepat påståendet några gånger nu i samband med kriget mot Libyen, och samma sak har Håkan Juholt sagt.

Men det är något som inte stämmer, vi slåss ju redan mot muslimerna i Afghanistan, och nu har vi gjort det i Libyen. Vi är i högsta grad delaktiga i president George W Bushs korståg även om härföraren idag heter Barack Obama. Senast nu på morgonen hörde jag på ekot att Obama var glad och tacksam över att amerikanska soldater inte fanns på marken i Libyen, så vi deltar nu i krigsoperationer på USA:s sida, och accepterar att USA sitter hemma i soffan och tittar på.

De som talar om en ny världsordning får rimligen hela Niagarafall på sin kvarn, USA har sagt att de nu ska dra tillbaka varenda soldat från Irak, och jag tolkade det som att det skulle ske redan i år. USA har dessutom överlämnat Mellanösternkonflikten till EU, man vill att de andra länderna, som ju ofta är Nato-länder, är de som ska sköta eventuell medling. Jag undrar om USA har gjort det som en förebyggande åtgärd, man räknar antagligen med att man kommer tvingas ingripa på Israels sida inom några år, och då passar det kanske bra att Natoländerna står på tårna och är beredda?

Många ledande svenska politiker har talat om ”den transatlantiska axeln”, man avser då banden mellan de europeiska länderna och storebror i väster. När det gäller Sverige så har vi redan harmoniserat våra spionlagar på Bodströms initiativ, och nu föreslår SÄPO-chefen att vi ska löpa linan ut i och med att han anser att konstaplarna på SÄPO ska patrullera på nätet . Han frågade sig igår om ”den virtuella världen kan trigga människor att begå fasansfulla brott”, och det kan den givetvis. (forts nedan..)

Men samtidigt så tror jag att den verkliga världen utgör en betydligt större fara. Så länge ledande politiker fjärmar sig, och sin politik, alltmer från dem som är medborgare i deras länder så ökar givetvis risken för nya Breivik på ett dramatiskt sätt. Det är vad jag tror i alla fall..

it Andra om: , , , , , , , , , , , , , ab1 svt sr1 dn1 svd1 ex1234

  19 comments for “Vi ska inte gå med i Nato

Comments are closed.