Terrorhotet – bara ett påhitt?


Tyvärr så får jag onda aningar när jag läser tidningarna om terrorhotet. Många uppgifter är medvetet förfalskade, som jag nämnde tidigare, annat är medvetet förvrängt, allt i akt och syfte att föra oss bakom ljuset.

Vi ska föreställa oss en livsfarlig mördare, eller en hel bunt lika illasinnade som sinnesrubbade attentatsmän, men ofta när vi får facit så visar sig allt vara ett missförstånd. I värsta fall är vi utsatta för en skrämseltaktik vars egentliga syfte är att förbereda oss på ännu mer kontroll och avlyssning. Jag skrev för några dagar sedan om vår nya världsordning, och då ska man veta att jag under många år betraktat begreppet som ett resultat av foliehattars konspirationsteorier.

Oavsett vad som är vad i detta läge så kan man konstatera att Säpo vid ett antal tillfällen agerat mot folk som senare visat sig vara helt oskyldiga. Man berättar bredvilligt om tillslagen med den nationella insatsstyrkan i spetsen, men sedan när sanningen uppdagas så blir bokstäverna mindre till den grad att man måste använda mikroskop för att kunna läsa dem. Ofta nog dras sekretesslagen fram, den får motivera varför medborgarna i landet ska hållas utan information, men ofta blir det bara en sköld att dölja sina egna misslyckanden bakom.

Ser man sedan till landets största morgontidning så rekommenderar jag alla att läsa artiklarna om terrorism eller terrorister bara under innevarande dygn, tisdagen den 13 september. När ni ändå är i farten så ägna gärna en timme åt att granska alla fyra av de största tidningarna här på webben. Substansen i det de skriver är skrämmande låg. Man redovisar vad SITE Institute sprider, men nämner inte vilka som startat, finansierat och driver SITE Institute.

Man redovisar också en massa uppgifter om tillslaget i Göteborg, och man gör det på ett dramatiserat sätt utan att mer än antyda vad det handlar om. Inte konstigt kanske eftersom Säpo inte vill berätta klart och tydligt, kanske för att dölja att man återigen har begått misstag, det är omöjligt att veta för oss mediekonsumenter.

För min egen del skapar det problem. Jag vill kunna lita på sådant jag läser i de stora rikstidningarna, det måste finnas substans. Annars fortsätter jag att tvivla för att till slut strunta i informationen helt. Jag har lärt mig att den antingen är förljugen eller så är den tillrättalagd för att passa andra oklara syften, men jag vill inte vara föremål för desinformation, och jag tror inte att någon vill det. (forts..)

Det är dags för regering och riksdag att ändra reglerna för sekretessen så att vi kan få reda på varför folk grips, och vad de är misstänkta för. Det räcker inte att läcka till pressen att de är svarta, somalier och muslimer. Samma sak gäller de nyheter som tidningarna presenterar från tvivelaktiga källor som SITE Institute. Ska de göra det så bör de ha en faktaruta som berättar att källan är ifrågasatt och varför den är det, är inte det rimliga krav?

Vad var det jag sa, nu är de begärda häktade men inte för terrorbrott, otroligt…

it Andra om: , , , , , , dn svd ex ab gp ekot svt


10 svar till “Terrorhotet – bara ett påhitt?”

 1. HAhahaha! ”I’m gona KILL YOU!” som den lille terroristen skulle säga!
  Helt rätt öppenheten och källgranskningen måste vara ett krav. Problemet är att massan är upptagen med att konsumera! ;-)

  Dela Rödastenhistorien luktar att Säpo testade vingarna. Sannolikt avlyssnar de någon av de misstänka och hör förberedelse till mord eller misshandel. De tar och går igång som om det var ett skarp terrorläge – man kan ju bli hjältar på kuppen. Om det skulle visa sig att det inte är så allvarligt så kan man använda det som övning för ett skarpt läge. Varför de inte blandare in vanlig polis och mörkade allt så länge var att de troligen ville testa hur lång tid det skulle ta innan de blev ohållbart rättsmässigt med bara misstankar. Dessutom var de misstänkta svarta muslimer och bara det är i Göteborgs poliskår anledning till terrorstämpel.
  Bara och inse vi ÄR ett Bananland! ;-)

 2. Jag rekommenderar en video på al jazeera english som finns under ”9/11: When truth became a casualty of war”
  En snabb redovisning av den amerikanska ”nyhetsförmedlingen” som var/är direkt kopplade till den politiska agendan för att masstvätta hjärnor.
  Om ngn tvivlar fortfarande på medias partiskhet så kan ni ju precis som Jinge föreslår granska tidningarna i Sverige. Skrämmande likhet där syftet är få läsarna ropa bä bä i kör!
  12miljoner svälter just i Afrika och expressen skriver i stor svart rubrik om fru Montazmi som kiosk annons. Fantastisk vad vi ska tycka synd om en dag som denna.

 3. Det man först frågar sig är om världsbilden hos de styrande är helt schizofren – stöd till al Qaida i Libyen, hets mot muslimer i Sverige. Eller om de inte bryr sig om att få sina världsbilder att passa ihop, i förvissning om att de stora medierna inte kommer att peka på var det inte passar ihop och att folk i gemen inte bryr sig.

  Det viktiga kanske inte ens är att hjälpa någon att vinna utan bara att hålla igång ett konstant krigstillstånd som upprätthåller en stämning av hot och kris som låter en bete sig hur som helst mot vem som helst.

  Säkert är emellertid att vi hjälper till när vi nöjer oss med att kommentera det hela på små bloggar istället för att ställa oss publikt där vi syns av alla. Som Sköld Peter Matthis och Åsa Hallström på Hötorget 1965.

 4. Syftet med det politiska pratet kring ”terrorn” är väl samma syfte som med ”kommunismen”: att stora försvarsbudgetar ska kunna legitimeras, så att energi-imperialismen i fjärran länder ska kunna bedrivas. Dessutom behövs motiv (främst pga medierna) som anledningar till varför man är ute & härjar i världen; man kan inte bara säga att man vill ha andra länders olja. Om ”terrorn” av någon anledning förbrukats som svepskäl skulle något annat hittas på, inget är säkrare. Precis som svenska politiker skulle hitta på andra anledningar att inte skämma bort ”fölket” med en massa välfärdsgodis om inte (den eviga) ”krisen” hela tiden kan motivera den anorexi-politik man vill bedriva.

 5. För övrigt tror jag att högerextremismen är det mest påtagliga terrorhotet i europa, hur ofta läser man om det? Finns ingen olja under de slummiga bostadsområden där sådant gror. Inte ens när dessa ”kruttunnor” exploderar i ”granngården” händer särskilt mycket; lite surr i medierna, politiskt händer ingenting ”skarpt”. Om terrorism som fenomen verkligen var på den politiska agendan skulle det givetvis gå till helt annorlunda.

 6. Ursprunget till att vara en vänsterperson kommer från viljan att vara solidarisk med sin granne, en vilja att hjälpa de fattiga, de svaga och att slåss mot orättvisorna i världen.
  Ursprunget till att vara en högerperson kommer främst från att vilja försvara sina pengar och att uppoffra samvetet även om det innebär orättvisa, allt på grund av pengar. Alla vi människor har något av vardera vänster/höger men vi väljer fritt. Sedan är det viktigt att säga sakerna för sitt rätta namn, att vara vänster innebär INTE att man stödjer diktaturer eller gulag archipelager.

  ”Yo no canto por cantar o por tener buena voz…” – victor jara

 7. Det är lite oroande att Polis/SÄPO gör tillslag mot oskyldiga och sen frikänns från allt ansvar.. Vart är samhället på väg?

  Polisen gjorde inget fel vid terroringripande i oktober
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=104&artikel=4692881

  ”Tre män och en kvinna greps under våldsamma former men släpptes kort därpå. Sent om sider fick de en en ursäkt men inget mer…”

  ”Överåklagaren Björn Ericsson lade ner förundersökningarna mot polisen om tjänstefel i april och det gör nu även överåklagare Jörgen Lindberg.”

 8. Ett tydligt regelbrott som polisen gjorde sig skyldig till var masttömningen av teletrafiken. Det är ett gigantiskt ingrepp, som enligt lag inte får göras för några som helst brott av förberedelsekaraktär. Eftersom brottsrubriceringen här var ”föreberedelse till allmänfarlig ödeläggelse” hade polisen ingen som helst rätt att vidta dessa åtgärder. Det håller överåklagaren med om, men väljer ändå att fria:
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1637&artikel=4443780

  Till detta ska läggas diverse klantigheter. Man kollade inte upp tipsarens utsaga tillräckligt noga, och när man utförde den olagliga masttömningen valde man ett galet tidsintervall så att den potentiellt intressanta trafiken missades. Man gjorde också misstaget att gripa en person, som i själva verket skulle höras upplysningsvis som vittne m.m.