Svenska trupper till Syrien?


Nu mullrar krigstrummorna allt värre för varje dag som går, idag är det väl Aftonbladet som gör av med mest webbtrycksvärta, än så länge i alla fall, men sett till historien så håller det på så här ett tag innan hangarfartygen börjar närma sig.[column width=”47%” padding=”6%”]
AB: ”USA stödjer Arabförbundets förslag att sätta in sanktioner mot Syrien och öppnar därmed för ett militärt ingripande.

– Vi hoppas att alla ansvarsfulla stater snart gemensamt vidtar åtgärder mot den syriska regimen, inklusive sådana i FN:s säkerhetsråd som faller under kapitel sju, säger finansministern Timothy Geithner enligt AFP.

Kapitel sju i FN-stadgan ger FN:s säkerhetsråd mandat att besluta om militärt ingripande, liksom ekonomiska och diplomatiska sanktioner.”

Nu är det väl så att USA har ett visst inflytande över vad arabförbundet kommer med för förslag. Saudi-
arabien gör som USA vill, ett antal sultanat likaså. Dessutom bestämmer givetvis USA hur Irak, Kuwait, Libyen och ett antal nordafrikanska länder ska rösta. När man då läser att USA:s finansminister, Timothy Geithner, plötsligt börjar tala om en ny villigas koalition vilket han gör så kan man ju undra om Hillary Clintons besök här handlade om förhoppninger om ett svenskt deltagande i Syrien? Och vad har en finansminister med frågan om Syrien att göra?

[/column]
[column width=”47%” padding=”0″]USA

Massakern skylls på ”Regimtrogna milismän” (SVT) vilket väl är avsett att få världsopinionen mer krigisk och hämndlysten. Att man dessutom växlar vapen, man använder både knivar och Kalasjnikovs, får väl merparten av mediekonsumenterna att hoppas på att USA ska skynda sig.

Det bästa för folkhälsan är väl att vi alla som bor här stänger av radio/TV och slutar läsa tidningar. Jag skulle tro att vi får ut mer av att träffas i skogen för att spela på våra läppar. Vi skulle kanske få till en hyfsad konsert?
[/column][end_columns]

it Andra om: , , , , , , , , , , , , , , ab123 dn123 sr gp12 svd123


5 svar till “Svenska trupper till Syrien?”

 1. Aftonbladets krigshets blir allt avskyvärdare. Som Jinge skriver, Aftonbladet är värst ”än så länge”. Att Syrien nu skall drabbas av samma öde som Libyen utan att någon-några i väst ingriper till landets försvar är vidrigt. Att västs ledare låter USA mangla fram över land efter land – Irak, Afghanistan,Libyen och nu Syrien – är ju historiskt sett ett egendomligt scenario. Alla regeringar och länder lade sig inte platt för England när deras imperium härskade. Den nuvarande acceptansen av USA:s imperiebyggande går i det perspektivet inte att förstå. Utom ur synvinkeln att England, Tyskland, Frankrike är schakalerna som väntar sig goda rester att konsumera efter tigerns dödande av bytet. Högst sannolikt så. Och Sverige en annan – liten – schakal. Säljande vapen till Saudiarabien. Saudiarabien som nu kämpar för demokrati i Syrien. Wahhabiternas demokrati. Saudiarabiens djupare inblandning i det pågående anfallet på Syrien berättar INGA svenska media.
  Ger här länken till Timothy Bancroft-Hincheys artikel i Pravda: http://english.pravda.ru/hotspots/conflicts/06-06-2012/121331-syria_libya-0/
  Han håller i artikeln ett högt tonläge – kanske alltför högt – men jag läser hans artiklar som en motvikt mot svenska och andra västliga media. För en motvikt behövs.
  Rekommendera också Lizzie Phelans artiklar och videos. Hon har nyss besökt Syrien-Damaskus.
  Ulla Johansson

 2. Enligt FN-stadgan ska konflikter om möjligt lösas med fredliga medel, och intervention i ett annan land vid inbördes strider är ej tillåtet. Kapitel 7, som i flera paragrafer behandlar hot mot fred och internationell säkerhet har i senare konflikter töjts och övertolkats av FN, där andra stater alltför lydigt följt med. Den åberopades av USA vid anfallet mot Afghanistan 2001, och vid NATO:s kraftiga angrepp mot Libyen med flyg och senare marktrupper, där en FN-resolution övertolkats kraftigt. Under parollen ”responsibility to protect” (R2P)lanserar USA en allt vidare tolkning som ger möjlighet för USA/NATO, med vasaller och lydländer som Sverige att angripa länder som är alltför självständiga, och kanske renvtav vill kontrollera sin olja (Libyen). USA har kraftigt byggt upp sitt försvar och moderniserat sin kärnvapenarsenal sedan 10 år, har 700 militärbaser i mer än 70 länder, allt i sin strävan att kontrollera så stor del av världen som möjligt. Metoderna är alltmer brutala och allt fräckare. Det finns starka belägg för att USA:s regering och CIA m.fl har stött ”Fria Syriska Armen” med vapen och rekryterade terrorister. (Se t.ex. inlägg i min blogg). Dagens eftergiftspolitik blir inte framgångsrik än eftergiftspolitiken mot Hitler inför Andra Världskriget. Låtom oss avslöja och bekämpa USA-imperialismen.

 3. Visst, det är väl klart, att, som media tycks utgå ifrån, Assad riktigt längtar efter att USA/Nato/Gulfstatserna ska starta en militär intervention så att han gör allt han kan för att få till stånd en sådan.
  Krigspropagandan mot Syrien är så korkad att man tror inte att det är sant att svenska media medverkar i dylikt dravel.

  Men det är kanske faktiskt så illa att den som inte är med USA kommer att själv drabbas av ”regimvasättande åtgärder” från USA:s sida. Det skulle vara det enda skälet för Sverige att yla med vargarna som jag skulle kunna ha viss förståelse för även om den knappast är hedervärd. Sverige har ju en fin historia vad gäller att göra de mäktiga staterna till lags. Förra gången var det Hitlers Tyskland som man inte vågade opponera sig mot.

 4. Man behöver inte ens läsa den, i vissa kretsar (svenska journalister sic!), dåligt ansedda Pravda för att få en bättre inblick i USA:s inblandning i Syrien än i svenska medier. Som vanligt så kan man läsa US-Amerikanska main-streammedier och bli betydligt bättre upplyst än svenska propagandistiska mainstreammedier. Varför ska det vara så?
  I The Washington Post kan man läsa en mycket intressant artikel från 16 maj med rubriken ”Syrian rebels get influx of arms with gulf neighbors’ money, U.S. coordination” http://www.washingtonpost.com/world/national-security/syrian-rebels-get-influx-of-arms-with-gulf-neighbors-money-us-coordination/2012/05/15/gIQAds2TSU_story.html

  Johan Hakelius hade en mycket, för svenska journalister, träffande spaning i senaste Spanarna. Bl a fastslog han att: ”Allt fler ser journalister som ett skämt, det är bara det att det är ganska många journalister som inte har förstått det än.” http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=516&artikel=5134434

  När svenska medier så lättvindigt fastslog att den syriska ”massakern” var utförd av regeringstrogna, trots att det inte låg i regeringens intresse, borde de dra sig till minnes hur USA och dess allierade brukar gå tillväga för att skapa opinion. Minns de två brittiska soldater som fullt beväpnade och utklädda till araber stoppades i en poliskontroll i Irak. Skulle de på maskerad med bomber i bagageluckan?
  http://www.globalresearch.ca/index.php?context=viewArticle&code=20050920&articleId=972
  http://www.prisonplanet.com/articles/september2005/200905stagedterror.htm