Statsministern – inte en muntergök direkt


Att vår moderata statsminister, Fredrik Reinfeldt, anser att Fredrik Reinfeldt är den bästa statsministern av alla sett över alla år vi har haft sådana, det är ingen överraskning direkt. Och nu skriver Aftonbladet att han är sur och stingslig.

AB: ”Fredrik Reinfeldt ser inte ut att ha särskilt roligt längre. Han är sur och stingslig. Det blev övertydligt när han i veckan besökte Dalarnas högskola för att, som det heter, ”lyssna” på människor.

De lokala S-studenterna ¬hade skrivit ett protestbrev mot ¬nedskärningarna på skolan. Statsministern tog inte ens i hand. Fredrik Reinfeldts dåliga ¬humör har sina förklaringar.

I går föll Moderaterna 3,6 procentenheter i Ipsos – tidigare Synovate – i Dagens Nyheter. Socialdemokraterna gick framåt 5,6 procentenheter och flera andra mätningar visar samma trend.”

Jag tror att de allra flesta uppfattar statsministern som en uppblåst sprätt, en man som faktiskt har ett lika dåligt ordförråd som omdöme. Han upprepar ständigt sitt ”givet att” och har inte märkt att det framkallar gäspningar hos dem som lyssnar. Bristen på förnyelse är påtaglig, tråkigt bara att det verkar som om (S) fått en lika tråkig partiledare, och som jag skrev igår, är en man som nu har skapat ett moderaterna ”light” med sitt val av nära medarbetare.

Jag avstår från möjligheten att beskriva moderaternas politik, den är redan känd och alla som besöker den här sidan vet precis vad jag tycker.

it Andra om: , , , , ab sr dn svd


7 svar till “Statsministern – inte en muntergök direkt”

  1. Av ”statsmanna-skapet” återstår bara ett suckande? Och så undrar man ju hur det låta om ”husets” (riksdagens) diverse bidragsformer började delas ut med oregelbundna mellanrum, eller slutade komma alls, med motiveringen: ”-Ja, de får väl kolla i skåparna hemma om där finns några sedelbuntar undanstoppade eller så kanske släkten kan hjälpa till. Det löser sig säkert med det där.”

  2. Vem vet – kanske kommer Reinfeldt & co tillbaka med nya krafter och ett leende på läpparna när de fått vila ett tag från att vara i fokus. Blev ju faktiskt ”Saved by the bell” när media fick andra intressen, såsom ”lilla sessan”. Ska bli spännande att se vilken vändning det hela tar. Media har ju trots allt en oerhörd makt.

  3. Kanske skulle rajraj må bättre av att verkligen få visa oss människor hur mycket moderaterna älskar oss. Snacka går ju…
    Men handling är väl det som krävs?

  4. Nu har vi kanske en del av svaret, han har vâl och andra sidan inte vart tidigare heller.