Soppköerna leder till bakslag för (M)


Nu börjar opinionsmätningarna visa på resultaten av moderata ministrars ständiga lögner, när finans-
ministern fått öknamnet Bagdad Borg så borde man fråga sig själv vad det beror på, förstår man inte att soppköerna växer så borde man omedelbart lämna sig plats till någon som är bättre skickad för att sköta jobbet.

AB: ”M-väljarna flyr till Socialdemokraterna som rekordökar två månader i rad.

Nu har S ökat med ytterligare 4,5 procentenheter, visar SvD/Sifos väljarbarometer för mars.

Sossarnas framgång ger dessutom de rödgröna egen majoritet om det var val i dag.

Socialdemokraterna har sedan Stefan Lövfén tog över partiledarposten fått ett enormt uppsving hos väljarna och ökat med 9,1 procentenheter i SvD/Sifos väljarbarometer.

– Jag har aldrig sett så här kraftiga förändringar två månader i rad, säger Toivo Sjörén, chef för Sifos opinionsmätningar.

I marsmätningen ökar S med 4,7 procentenheter och växer till Sveriges största riksdagsparti. Skulle det vara val i dag innebär marsmätnings resultat att de rödgröna har en egen majoritet med 50,1 procent av väljarstödet.”

Nu har dessutom bilden på soppkön utanför Klara kyrka börjat få internationell spridning, bland annat via Face-
book, det parat med opinionssiffrorna som sjunker i rask takt för (M) borde göra att de stannar upp och undrar över vad som händer, men icke. Må vara att svenskarna är mentalt handikappade som Reinfeldt skrev i sin bok, men uppenbarligen är det ett tillstånd som det går att tillfriskna från. Synd bara att det skulle ta sex år…

it Andra om: , , , , , , ab1 svt sr dn1 svd1


9 svar till “Soppköerna leder till bakslag för (M)”

 1. När Socialdemokraterna är tysta så ökar de i opinionsundersökningarna. Återstår att se om de behåller positionerna när de säger vad de vill göra?

  • Jag vill minnas att så var fallet för tre år sedan, innan valet då man fortfarande inte hade presenterat sin politik i större sammanhang. När man väl gjorde det föll man snabbt. Återstår att se hur stor den effekten blir nu. Den stora fördelen är ju att Löfven är man och inte kvinna, det har stor effekt.

 2. Som om de rödgröna skulle vilja fullfölja en moderat politik som snart håller på att krascha landet, det tror jag inte alls på!
  Däremot blir det svårt att återställa allt som raserats av välfärden.
  Men det finns nästan ingen svensk, varken fattig eller rik som i längden står ut med att se den orättfärdiga fattigdom som moderutterna skapat hos de alltmer försvagade grupperna av befolkningen.
  Vi vet ju genom forskning att alla i ett samhälle mår bra av en rättvis fördelningspolitik. Först då kan det blomma upp igen – då det befriat sig från de borgligas lögner och omvända Robin Hood-politik.
  Kreativiteten kommer säkert tillbaka hos folket – och ekonomisnacket får hamna där det passar igs, inte inom alla
  sektorer i vardagen. Det är så tröttsamt!
  Låt oss prata politik i stället!
  Och rättvisa!

  Jag är mycket glad över de senaste opinionssiffrorna.
  .

 3. Alliansregeringen vill inte erkänna sina misstag , När politikerna sitter och tittar på Tv som talar om utanförskap och fattigdomen i Sverige då tar politikern fjärrkontrollen så snabbt och bläddrar till en annan kanal för att slippa se konsekvenserna av sin politik

  Det är så brutalt att väldigt många människor i Sverige lever i fattigdomen både barn och vuxna samtidigt läser vi dagligen om de nya miljonärer i Sverige och det märkliga är att ingen minister i regeringen kan eller vill öppna sin mun och erkänna att regeringen har misslyckats med sin politik

  Sveriges fattiga är mycket fler än tidigare pga ändrade regler för sjukskrivningen , sjukvårdsersättning och arbetslöshet som gör det mycket svårt för människor att flyta , regeringen borde tillsätta en utredning för att få en fullständig bild av fattigdomen i Sverige men det är inte så viktig fråga till en högerregering

  Till slut undrar jag om Moderaterna vill ha en välfärdssystem som liknar USA ?

  • >>>Till slut undrar jag om Moderaterna vill ha en välfärdssystem som liknar USA ?<<<

   Men det är väl tä(m)ligen tydligt att de vill ha något inte bara liknande utan ett riktigt litet (m)ini USA här, i alla avseenden?

 4. Ha, Schlingmann sitter nog i krismöte med SVTs och SRs ledning. Och Mats Knutson får väl händerna fria.

 5. Den största vinsten med allians-styret är väl att det en gång för alla punkterat myten om borgarna som ”doers” som står som motpol till vänsterns ”fula” bidragspolitik: de förstnämnda ÄR ju i själva verket bidragspartiet nr 1. Långa perioder med dem vid rodret resulterar i massivt, cementerat bidragsberoende där bidragen närmast förvandlats till usla medborgarlöner. Det är bara i (m)-bunkern med alla ja-sägare är man ”jobb-skaparna”. En drömvärld som inte längre tål verkligheten. Utanförskaps-skaparna.

 6. Soppköer är alla nyliberalers våta dröm. När sådana ringlande köer börjar bli allt fler och allt längre är det ett bevis för att den nyliberala politiken börjat bita och ta fäste.