Bagdad Borg inför ingångslöner för unga om M vinner valet


Moderaterna håller ett ”Sverigemöte” i Örebro, möjligen har de inspirerats av Jimmie Åkesson men törs inte gå hela vägen, när det gäller moderaterna kan man nämligen tro precis allt.

Rapport: ”Reinfeldt vände sig mot Centerns och Folkpartiets förslag om lägre ingångslöner och ungdomslöner, inte med namns nämnande utan mer indirekt.

Det var när han talade om grupper som har svårt att komma in på arbetsmarknaden och grupper som har tillfälliga och osäkra jobb inom tjänstesektorn, städbranschen, handeln och hotell- och restaurang.

-De vill inte höra ogenomtänkta förslag om att de borde ha lägre lön än vad de redan har, sade Moderatledaren.

Och de vill inte, sade han, betraktas som att de gör jobb som borde rationaliseras bort, som inte ska finnas. Dessa människor gör jobb som behövs, sade han.”

Uttalandet avslöjar dem, innan valet 2006 så hävdade Reinfeldt att man inte skulle jaga en massa fildelande ungdomar, och nu vet vi hur det blev. Det blev både FRA-lag, IPRED och ACTA och idag är det många som ägnar sig åt att jaga fildelande ungdomar. Fast i sann borgaranda så har man låtit företagen själva jaga, det man gjort från moderaternas sida är att anpassa lagarna så att det blivit möjligt.

Så när de nu vänder sig mot allianskollegornas förslag så kan man givetvis utgå ifrån att det just är löne-
sänkningar för ungdomar som blir resultatet av en borgerlig valseger år 2014. Fredrik Reinfeldt och Bagdad Borg saknar nämligen moral när det gäller vallöften. Enligt SVT så sade Sofia Arkelsten – Moderaterna är ett urstarkt men också ödmjukt parti, Sveriges enda arbetarparti eftersom vi har en politik för jobben, sade partisekreteraren Sofia Arkelsten när hon öppnade mötet.”

Själv är jag mest orolig för vad moderaterna mer tänker koka ihop medans de fortfarande sitter i regeringen. I Aftonbladet idag skriver man på ledarsidan att man ska tvinga Tolgfors att tala sanning. ”Man” torde väl betyda hans chef i regeringen, men vi kan vara helt övertygade om att någon sådan order aldrig kommer utgå. Tvärtom så är det väl numera Schlingmann som skriver manus till försvarsministerns presskonferenser, allt för att rädda vad som räddas kan.

it Andra om: , , , , , svt ab1 sr dn1 svd1


10 svar till “Bagdad Borg inför ingångslöner för unga om M vinner valet”

 1. Moderaterna lovade även att bensinskatten inte skulle höjas innan valet – och vips när man vunnit så höjde man skatten.
  Moderaterna gick ut i valet 2006 att man skulle slopa fastighetsskatten. Slopa betyder för mig att man tar bort någonting – när man vunnit valet så bytte man namn på skatten. Idag heter det kommunal avgift på fastighet, istället för fastighetsskatt.
  Inte nog med det – De som äger en 10 miljonersvilla eller dyrare har fått skatten sänkt runt 60.000 kr per år, medans ägare till billigare villor fått en ökning.

  Moderaterna slutar inte att förvåna. Man säger att jobbskatteavdragen gett låginkomsttagare och barnfamiljer mest pengar – men det är räknat i procent och inte i reella kronor.
  Jobbskatteavdragen har hittills kostat över 130 miljarder kr. Den tiondel av svenska befolkningen som har högst lön har fått 64% av hela kakan. Så 10% har fått 64% ! ! !

  Samtidigt ökar barnfattigdomen i Sverige sen Moderaterna börjat regera – man skyller på finanskrisen! Barnfattigdomen ligger på 13% idag dvs en kvarts miljon barn har inte mat på bordet i slutet av månaden.

  Vi har bland den högsta ungdomsarbetslösheten i EU på 25%.

  Fram till 2014 kommer 85.000 sjuka att ha sparkats ut från sjukfösäkringen.

  Fas3 med löner i soc.bidragsnivå – har idag mer anställda än hela VOLVO-koncernen.

  Utanförskapet slår nya rekordnivåer.

  Och Moderaterna har mage att kalla sitt konvent ”Sverige på rätt väg”

  • Det är egentligen inte underligt alls att Reinfeldt säger att Sverige är på rätt väg. Det du räknat upp ingår i deras strategi. De har systematiskt och medvetet urholkat den svenska modellen. Därmed har de skapat en låglönemarknad, där de välbeställda kan välja och vraka när de ska ta sig en Rut. I Reinfeldts föreställningsvärld går allt på räls. Han vill ha det så här! Att människor far illa verkar inte finnas på moderaternas karta.

   • JA, du har rätt Anita.
    Effekterna vi ser i Sverige är en medveten strategi. Allt hänger ihop.
    Man har lyckats finansera jobskatteavdragen med att kasta ut sjuka ur sjukförsäkringen.
    Man gör inga direkta insatser för att få ner den skyhöga arbetslösheten bland unga – det ger lönesänkningar. Inte konstigt att man nu lägger fram förslag på sänkta ungdomslöner (Reinfeldt låter iofs tveksam nu, men det är också genomtänkt. Lönerna kommer att sänkas)
    ROT gäller bara för den som tjänar mer än 26.000 kr – dvs medel och låginkomsttagare kan inte ta del av dessa avdrag.
    RUT nyttjas främst av höginkomsttagare.

    Allt är noga planerat – en slags omvänd fördelningspolitik.

 2. Vi har väl alla mötte den där, den där som säger ”Folk är idioter”, som upplever att de flesta andra människor mest är ivägen. Bara hinder i vägen för att bli en hjälte som han bestämde sig när han hade läst ut Ayn Rand.

  Såna människor med makt över andra människor är ett skräckscenario. De är helt enkelt oförmögna att vara folkets tjänare. Incitamentspolitik är en form av slavpiska och avslöjar i sig ett folkförakt.

 3. Jag undrar vad (s) gör för ungdomen om de vinner valet? Eller ”(s)”, kanske man för säkerhets skull ska skriva. Värnplikts-praktikplatser? Åtgärds-lyft? Man verkar köra den ”tysta strategin” där folk själva får fylla i önskedrömmarna från -68. Att det funkar? Det gör det ju, på kort sikt. Fast gropen finns ju kvar. Den är inte igenfylld. Den är djup. Och så kommer det förbli tills dess trovärdiga svar på ett antal, för fölket, väsentliga frågor ge(s).

 4. S är absolut inte det parti jag skulle lita på, det finns reella orsaker till det. Men just nu – vad som helst är bättre än den brist på demokrati, rättvisa – och det otroliga slöseri
  med de allmännas medel som vi numera dagligen tvingas åse.
  Det är otroligt upprörande hur den i borgarnas ögon geniala ”reformen” arbetslinjen gör att borgarna inte alls bryr sig om rena olagligheter som stöld av försäkrings- och skattepengar, som en stor del av lönebidragsmottagarna med AF:s goda minne faktiskt stjäl från de fattiga!

 5. Jag läste idag på text-TV att Borg ska skapa flera incitament, så att ungdomen VILL ARBETA och inte bara
  slött gå och hämta ut socialbidrag.
  Det ska hamras in i huvudet på oss att de flesta som inte har arbete är lata och arbetsovilliga.
  Har karl’n förträngt att vi har en massarbetslöshet på över 8 procent
  och en ungdomsarbetslöshet som är nära tre gånger så stor?

  Anledningen är väl att kommunerna börjar få svårt med ekonomin och klagar.
  Så nu ska hjälpsamma Borg gå in och ta bort den sista möjligheten för många unga att hjälpligt klara sig ekonomisk.