Sluta särbehandla Sverigedemokraterna!

Under flera år så har de politiska partierna och media särbehandlat Sverigedemokraterna. På det sättet har det byggts upp ett slags martyrskap, något som partiet rider högt på idag. Dessutom har det gett deras medlemmar argument av typen ” – Ingen vill prata med oss eftersom vi säger sanningen!”.

Den attityden leder dem in i Sveriges Riksdag om några veckor och jag tycker att det är – Bra! Media och politiska partier tycks ha fastnat i ett slags uppfattning som går ut på att svenskarna behöver skyddas mot den sortens åsikter. Så istället för att bjuda in SD i alla möjliga och omöjliga sammanhang så exkluderas de, och de enda som gynnas av den saken är Sverigedemokraterna själva. Det enda rätta vore att bjuda in Jimmie Åkesson till den serie partiledarintervjuer som SVT nu gör, svenska valmanskåren gynnas givetvis av en så adekvat och relevant information om partiet som möjligt.

Dessutom skulle det vara utomordentligt intressant att höra Åkessons inställning till Afghanistankriget, EU, Skolan, Kärnkraftverk och annan miljöpolitik. Vilken ekonomisk politik vill SD att vi ska föra, och vad är deras inställning till höghastighetståg och till skogsindustrin? Ska Stockholm ha kvar sina biltullar, eller ska de avskaffas. Och vilka är motiven till deras ställningstaganden?

Hur ser SD på mänskliga rättigheter, ska även muslimer omfattas av dessa? SD:s företrädare i Tyskland på trettiotalet skyllde allt elände på judarna, SD idag skyller det på muslimerna. Det är intressant, hur kommenterar Åkesson det påståendet? Ser han själv några paralleller i detta? Nej, vi alla anar nog svaret och svaren på många frågor, men det skadar definitivt inte väljarkåren att få höra frågorna ställas och även deras svar.

Därför hoppas jag att SD kommer in i riksdagen, och att de andra partierna ser till att de får ett antal utskottsplatser. Tänk bara på vilka intressanta debatter det blir i landtes lagstiftande församling när SD kommer att skylla Förbifart Stockholm på Islam. Den enda riktigt gemensamma stånd-

Sverigedemokraterna

punkt partiet har är fientligheten mot invandrare. De flesta som är intresserade av politik vet detta, det är verkligen på tiden att alla väljare får del av samma kunskap.

Nackdelen blir förstås att de får en massa pengar, men det fick Ny Demokrati också, en av orsakerna till att partiet försvann, även om huvudorsaken var deras uttalade rasism.

it , , , , , , , , , ex123 ab123 dn123 svd12

  19 comments for “Sluta särbehandla Sverigedemokraterna!

 1. 2 september, 2010 at 12:03

  SD är flertalet gånger mer organiserade och pålästa och har numer ett ganska brett program.

  :-) :-)

  • Peter
   2 september, 2010 at 12:34

   De är i så fall dumma som inte använder sig av de pålästa då.

 2. N
  2 september, 2010 at 12:11

  blir det inte en massa problem rent juridiskt? Kan tevekanaler exempelvis sända reklam som inte är annat än ren oh skär rasism? Kan SVT sända hets mot folkgrupp och så vidare…?

 3. Sandra
  2 september, 2010 at 12:24

  Rasism tolereras ej! / Jinge

 4. Petter
  2 september, 2010 at 12:41

  Sverigedemokraterna är vårt just nu största missnöjesparti, vilket leder till att man har samma problem med att ställning FÖR saker som alla missnöjespartier; det ligger inte i linje med var partiet handlar om. Det viktiga är vad man är EMOT inte vad man är FÖR och förmågan att då prioritera, välja, bilda sig uppfattningar m.m. blir, tja, låg.

  Lägg till det att SD försöker växa genom en övertygelse att man ska förankra sin politik de lokala skeenderna… Plötsligt får man ett parti som har 2.000 frågor man brinner för; cykelbanor och badhus, parkanläggningar och skolnedläggningar – och så har man hittat 5.000 skäl att vara upprörd, men utan att egentligen hitta något som minner om en enhetlig, central politik. Utom just den fråga de flesta missnöjespartier har i botten, som för SD handlar om invandringen.

  Det måste vara fantastiskt skönt att VETA att allt beror på de där jäkla invandrarna. Inte behöva anstränga sig för att tänka så mycket längre. Fanaticism och sanningsägare är i bästa fall obehagliga och irriterande och i värsta fall farliga. ATt tiga ihjäl SD kommer aldrig fungera eftersom det gör det ännu lättare för dem att vara emot saker, däremot vinner vi alla på att låta dem berätta vad de faktiskt är för. Och på allvar debattera med dem.

  Det är min uppriktiga uppfattning att Jimmy Å bakom sin artikulerade fasad är precis lika rädd, inskränkt och opåläst som sina föregångare – och att man kan hitta på siffror som låter som statistik är knappast en fördel. Det vore verkligen fantastiskt trevligt att sätta strålkastaren på det!

  //Petter

 5. Mats Torstensson
  2 september, 2010 at 13:29

  Det vore bra om välbesökta bloggare som du granskar vad de faktiskt säger. Jag såg deras valreklam idag och det fanns flera punkter som verkligen är diskutabla.

  • 2 september, 2010 at 13:40

   Kul att du tog upp det, den ramlade in i min brevlåda oxo idag och jag fick mig både en och två funderingar. Nu hade jag tänkt skriva om något annat i eftermiddag, men vi får se vilket jag väljer.

 6. Göran A
  2 september, 2010 at 14:01

  Jag bävar. Får vi in ett fascistiskt parti i Riksdagen så flyttar jag till Norge, de har länge erbjudit mig jobb i Trondheim (samma firma). Jag skulle inte stå ut med brunskjortorna i Riksdagen.

  • Varg i Veum
   2 september, 2010 at 16:19

   Hur tänkte du när du skrev det där Göran? Norge är ju om möjligt mer rasistiskt än sverige. Där har man ju genomfört mycket av det SD vill göra. Trots att Norge, till skillnad från Sverige, har haft erfarenhet av riktig Nazism så kan de se på verkligheten utan nazifobiska filter.

  • Bosse B
   2 september, 2010 at 16:19

   Har inte norge redan ett fascistiskt parti i sin riksdag? då byter du ju bara pest mot kolera om du flyttar!

  • Tomas
   2 september, 2010 at 16:55

   Göran Göran Göran….Tillhör du begåvningsreserven i Sverige som inte vet vad som händer i våra kära grannländer. Tycker du kan ta din röda skjorta och flytta till Kina istället! Det du skriver tyder på okunskap, men det är OK, indoktrinering är vackert!

   • 2 september, 2010 at 21:28

    Kina är ju verkligen en röd stat på riktigt, så det låter ju som en fin idé. Där svälter ingen, alla har jobb och rikedomarna och ägandet är rättvist fördelat. Snälla Tomas, det blir pinsamt för dig när du pratar om begåvningsreserv, okunskap och samtidigt skriver något så korkat som att antyda att en röding skulle passa i Kina!

    Vem var det nu som var indoktrinerad..?

  • 2 september, 2010 at 21:25

   Ja för det är ju stor skillnad på kostymnassarna i SD och på Fremskrittspartiet liksom…

 7. Marcus R
  2 september, 2010 at 16:10

  Detta är en bra poäng. Att försöka sopa dem under mattan hjälper dem bara. 4ans beslut att inte sända deras reklam har ju gett dem i stort sett lika mycket uppmärksamhet – fast gratis – och filmen ligger på youtube iaf.

  • Kuno
   2 september, 2010 at 23:41

   Fast på tuben måste man söka upp den. Går den på 4:an finns en liten risk att man ramlar på den när man bläddra på fjärkan.

 8. Nils
  2 september, 2010 at 16:26

  Rasism undanbedes! / Jinge

 9. 2 september, 2010 at 17:52

  SD behöver ingen särbehandling, den sköter de om så bra på egen hand. De vill bli så särbehandlade att folk tror att det är så synd om dessa ”stackars” rasister. Vad SD är ute efter är att skapa ett slags martyrskap för sina krassa ideologiska teorier.
  Och sättet att odla detta martyrskap visar inga gränser.
  Inte svårt att ta debatten med SD då de använder sig av falsifierade underlag för sina påstående om bland annat invandrare.
  SD är och förblir inte annat än ett rasistiskt och främlingsfientligt parti där de bland annat använder lögnen för att föra fram sitt så kallade budskap.
  SD:s skräck för det mångkulturella samhället visar hur inskränkta dessa individer är i sitt tankesätt.

 10. 3 september, 2010 at 00:36

  Det dystra är bara att de etablerade partierna inte kan ta diskussioner med SD eftersom de inte alls har någon lust att tala om VARFÖR vi har så hög arbetslöshet (NAIRU) och att denna, samt neddragningar inom vård, skola och omsorg inte har ett dugg med invandrarna att göra.

 11. Linda
  5 september, 2010 at 11:56

  Bevara Sverige svenskt. Intressant paroll som SD har. För vad är egentligen svenskt? Är någonting svenskt när man verkligen börjar tänka efter? För Sverige har i flera tusen år rest runt i världen och bedrivit handel med en lång rad olika länder, saker och idéer har vi spridit ut i världen och tagit med oss andra hem. Vi har inte levt isolerade i en bubbla och odlat den svenska kulturen på egen hand. Och att vilja ”bevara Sverige svenskt” i dagens moderna samhälle med radio, tv och internet måste vara otroligt svårt, influenser kommer från alla möjliga håll och kanter och hela världen är öppen för alla individer med hjälp av en dator. Och även långt innan Sverige ens fanns så blandade vi oss med varandra. Vi har t.o.m beblandat oss med neandertalarna! De må vara utdöda som egen art men de lever kvar i oss.

  Så vad är egentligen svenskt?

Comments are closed.