Utvisa Grekland!


[column width=”49%” padding=”2%”]
Grekland blåste hela den Europeiska Unionen och nu är EU dubbelt blåsta eftersom EU:s skattebetalare ska rädda landet, ett land som definitivt inte har i unionen att göra.

AB: Finansdepartementet i Aten är centrum för den största svindeln i Europas moderna historia. Härifrån sände politiker och tjänstemän rapporter till EU som sa att i Grekland, här är ekonomin jättebra!… …Grekland är ett genomkorrupt land där den som betalar skatt har betraktats som en dumskalle. I Atens välmående norra förorter uppgav blott 324 fastighetsägare att de hade swimmingpool. Skattemyn-
digheten studerade då satellitbilder över området och fann 16 974 pooler. Att greker betalar svart för att få läkarvård är så självklart att det knappt diskuteras.

Tidningarna i Sverige brukar undvika att skriva om den här skandalen och dess orsaker, oklart varför. Men nu visar det sig med all önskvärd tydlighet att det ”fredsprojekt” som EU från början sades vara inte är annat än en socialbyrå för korrupta och kriminella länder. Att Grekland tillåtits gå med i EU är en skandal av ännu oanat mått, att man dessutom släppt in landet i Eurosamarbetet spär ytterligare på den ekonomiska katastrof som riskerar att spridas bland EU:s länder.

Vi ska ha klart för oss att flera länder står inför ekonomisk kollaps, däribland England, Portugal, Italien och Spanien. Det rör sig således om stora länder och vi kan redan idag konstatera att Europa inte kommer att gå iland med att rädda dem. Då riskerar vi i Sverige att få vara med att betala fullt ut eftersom vårt undantag för Eurosamarbetet inte gäller. Då ska vi ändå vara klara över att vi redan idag bidrar med massor av miljarder, fast nu via IMF, något som Anders Borg talar tyst om.

Vad som händer med demokratin i länder som går i konkurs vet vi ännu inte, det vi ser idag är att grekerna reagerar starkt på att de inte får pensionera sig vid 53 års ålder, och att de inte längre kommer att få en extra månadslön vid påsk, semestern och vid jul som de brukar. Grekland är väl förhoppningsvis det enda land i Europa där man kan köpa ett körkort för 500 Euro och en polis för 100. Aftonbladet berättar om en ort där grekerna hade deklarerat att de hade 324

[/column]
[column width=”49%” padding=”0″]Grekland

swimmingpooler, något som man tydligen måste ta upp i fastighetsdeklarationen. När man kollade på satellitbilder så visade det sig vara 17 000 pooler.

Ett laglöst land ska givetvis inte vara med i EU. Om EU ska ha sådana medlemsländer så ska vi givetvis omgående gå ur unionen. Vi borde aldrig ha gått med.

intressant Tags: , , , , , , , , , , ab123 dn svd ex e24 t
[/column]


68 svar till “Utvisa Grekland!”

 1. Sverige UT UR EU NU för helvete. Vi ska inte stå för massa kostnader!! JAG vill inte jobba gratis (till den skitlön jag har inkluderande försämrad välfärd) till jag stupar!

 2. Avsätt EU-ledning som godtagit Grekland istället. Vad hjälper det att slänga ut Grekland? Ska vi slänga ut Italien, Portugal och Sopanien sen med? Hela EURO-land kommer att kollapsa. Nä, nu hjälps vi åt (ja, inte sverige, då vi inte är med i EURO-samarbetet, men våra räntor kommer att påverkas).

  • Har du en aning om vad du pratar om? Sverige deltar i räddningen fast genom IMF. Läste du inte texten?

  • Du vet inte vad du pratar om. Våra räntor påverkas men på ett positivt sätt – dvs bibehålls låga istället för att höjas som det var tänkt innan krisen.

   • Var inte så säker på det du. När stater lånar upp dessa mängder pengar så blir pengar dyrt och det ger högre räntor. När sedan Portugal, Spanien och eventuellt Irland, England behöver ”lån” så kommer räntorna att klättra. Sedan har vi USA’s underskott…

    Räkna med 6 – 8% inom två – tre år om du ska låna till bostad. Det kan klara sig men prognosen är inte god som läkarfan sa till mig. Hade jag varit oxe hade det blivit nödslakt…

    • Ränta på 6-8% (minst!) hade vi haft i vilket fall om ett par år. Nu blir det uppskjutet p g a krisen.

 3. Jinge:
  ”Vi ska ha klart för oss att flera länder står inför ekonomisk kollaps, däribland England, Portugal, Italien och Spanien”

  Menar du att vi även ska slänga ut dem också?

  ”Vad som händer med demokratin i länder som går i konkurs vet vi ännu inte, det vi ser idag är att grekerna reagerar starkt på att de inte får pensionera sig vid 53 års ålder, och att de inte längre kommer att få en extra månadslön vid påsk,”

  Jag har nämn det tidigare och gör det engång till:
  Statligt anställda i Grekland har dessa förmåner som pension vid 53. Tex. poliser . Dessa förmåner fick man redan efter 2:världskriget främst från England, för att ha folk att bekämpa kommunisterna,(inbördeskriget ) som hade en stor makt då,
  Resten är garderingar för väljare dvs. ND och PASOK anställer för att skapa sig väljare.
  De du nämner som reagerar starkt är dels statsanställda men FRÄMST de som inte alls har dessa förmåner som du pratar om. Byggnadsarbetare, bönder, hamnarbetare, fabriksarbetare, pensionärer Den privata sektorn,etc

  13 och 14 lön kan låta väldigt tjusigt i de borgeliga tidningarna men faktum är:
  om du tar hela årslönen (inklusive 13:e+14:e lönen) hos en medelavlönad grek så når man inte alls en årslån i svenska mått.. Man brukar säga i Grekland att de har Balkanlöner och europeiska utgifter.

  Om skatterna och deklarationer kan jag bara säga att när ett land har ministrar, kyrkor, företagare som tjänar miljoner genom att fiffla ,, är det inte mer än naturligt att de som har 500 euro kommer att skippa nått kvitto då och då..
  Förresten,,, swimmingpoolar är inget vardagligt fenomen i Grekland och representerar inte folkets levnads standard
  Tyvärr Jinge ..hela Grekland är inte Mykonos eller Paros

  • Menar du att vi även ska slänga ut dem också?

   Jag menar att vi ska slänga ut oss själva ur EU.

   • Det håller jag med om..
    Men jag vägrar gå med på att se grekiska folket som syndabock för att kapitalismen har misslyckats .. eller rättare sagt…. kapitalismen har visat sitt rätta ansikte..
    Grekland är ett exempel på kapitalismens girighet. och inte folkets .
    Denna problem är global.. Jag hoppas att Grekland nu blir det land som inom Europa som startar en stark oppnion och ifrågasättande ang EU´s systematiska plundring av arbetarklassen..
    Som banderollen i Akropolis påpekade,, Detta är inte ett ”grekiskt problem” utan europeiskt

    • Denna problem är global.. Jag hoppas att Grekland nu blir det land som inom Europa som startar en stark oppnion och ifrågasättande ang EU´s systematiska plundring av arbetarklassen..

     Givetvis, det är bara att hoppas att de nu tar kampen mot det ekonomiska system som bidragit till detta.

   • ”Jag menar att vi ska slänga ut oss själva ur EU.”
    Faktiskt .. enligt din rublrik så menar du att Grekland borde slängas ut…. inte Sverige


     • Jag har kommenterat det du har skrivit. Jag kan hålla med om mycket men..
      rubriken är det första man ser och det ger en bild om innehållet. Sedan..din beskrivning om swimmingpoolar och pension vid 53 ger en bild att grekiska folket har levt ett liv lyx. Det är just denna bild den borgeliga massmedian vill förstärka … att syndabocken är det otacksamma grekiska folket
      Men det är vad jag har uppfattat.. tydligen har jag fel

      • Sedan 1981 när Greklad gick med i EU ar dom i 8 år haft en högerregering och de öriga 21 en socialdemokratisk. Jag köper inte den enkla lösnine att skylla på kapitalismen.

        • ”De har väl haft samma slags sossar som vi i Sverige !?”

         Det har jag ine tillräcklig kunskap om för att svara säkert på, men jag tvivlar på det. Visst förekommer et korruption och oegentligher i Sverige, men det är inte et ccepterat beteene för gemene man.
         Jag kan däremot tänka mig att det handlar om ett accepterat beteendemönster bland grekiska politiker och makthavare oavsett politisk sida.

         Att enkelt ge kapitalismen skulden för Greklands kollaps är nog lika osant som att skylla kollapsen i gamla östeuropa på socialismen.

         • ”Sedan 1981 när Greklad gick med i EU ar dom i 8 år haft en högerregering och de öriga 21 en socialdemokratisk”
          Grekland har aldrig haft en socialistisk regering.. i alla fall så är inte PASOK värd namnet .. Låt oss bara nämna familjen Papandreou.. vars farfar stod bakom det engelska invasionen av Grekland efter 2:världskriget och samme man som frigav alla krigsfångar plus stod bakom mordet på Mpelogiannis en frihets ikon ..
          Dessa har klätt sig i socialismens kläder..

          • Modesty, debtatten om vad som är socialism eller inte är en annan (och svår) fråga. Där det går fel är det inte ”riktig socialim”, kapitaliserna skyller på andra krafter när det går åt helvete på högerkanten.

           Inse att det inte är enkla svar på en sådan här ekonomisk katastrof

 4. Ingen av våra (jag räknar EU där) tycks ha den ekonomiska kompetensen att bedömma ett lands finansella status. Inte heller tycks dom ha kompetensen att beödmma stora bankers ekonomiska status. Som grädde på moset tycks som sakna insikt att hyra in rätt kompetens för att få hjälp.

  Nu kommer räkningn på kompetensbristen.
  Det krävs liksom två sidor för att ett bedrägeri skall fungera. en som luras och en som låter sig luras

 5. Vi får hoppas att alliansen slängs ut också. De är rena katastrofen, fast jag tycker att de rödgröna borde satsa hårdare på återställare. Det kan straffa sig annars.

 6. Allt går efter planen. En gemensam valuta kräver mycket, mycket mer överstatlighet än EU har nu. Det behövs en EU skatt som administreras av ett EU finansdepartement, EU finansdepartementet måste också ha inflytande över budgeten i medlemsländerna. Väldigt få EU medborgare vill ha nåt sånt men det finns en hel del som tycker att det är praktiskt att slippa växla när man åker på semester. Därför infördes Euron utan den överstatlighet som kan få den att fungera, när det nu planenligt resulterat i en enorm kris så kan man föra över makt och beskattningsrätt till EU nivån, vänta bara.

 7. Själv hoppas jag att grekernas protester blir den utlösande faktorn till EUs undergång, så vi kan börja samarbeta på ett vettigt sätt i framtiden. En annan utlösande faktor kan bli morgondagens brittiska val. Om tories vinner (vilket jag ur alla andra aspekter verkligen inte hoppas) blir det ytterligare gnissel i EU-maskineriet…

  • Gösta släng dig i väggen. Röde pajasen som bara vill att allt ska gå åt helvete

 8. Bra!

  Hoppas bara att resten av det nyliberala korthuset faller ihop och imploderar totalt, så att vi kan få tillbaka självständigheten, ockupationssoldaterna i krigen för israel och möjligheten att ställa till svars snorrika politruker och Eurokrater.

 9. Tänk att lilla Grekland kan skapa en sådan debatt! Vänta bara tills Turkiet kommer med i EU, då kommer den pågående debatten om Greklands ekonomiska kollaps mest att kunna liknas vid ett lugnt parti schack.

 10. Nu kommer den grekiska generalstrejken mot Papa Dopulous stålbad mot korruptionen. Nu är mutorna slut och pensionsåldern kommer att höjas från 53 som den är idag. Strejkorganisatörerna(s) budskap är helt klart: ”Vi KRÄVER rejäla nödlån av solidaritet från de rika EU-staterna, men vi vill inte ha det minsta att göra med solidarisk återbetalning. Dagens intervju med kampanjgeneralen i Aten: Demonstratidis Korruptolous visade att man ”TAR FAJTEN” att Andra ska betala de vidriga mutor som utländska företag tvingat den oskyldiga grekiska befolkningen att lägga i sina egna plånböcker. Som sagespersonen Korruptolous så övertygande uttryckte saken: ??????? ??????? ????? ??? ????? ?????? ?????????. Cheer ???? gag ( Vi är helt oskyldiga till att ha tagit emot mutorna. Heja Grekland.)

 11. Greklands ekonomi är i mycket bra skick jämfört med USAs, men skillnaden är den att USAs långivare inte vågar kräva tillbaka sina pengar. Ekonomer som har räknat på saken har kommit fram att det är matematiskt omöjligt för USA att betala tillbaka sina lån.

  Vad som då händer i detalj är svårt att sia, men en gissning är att man kommer ta till både vapen och diverse elektroniska kontrollmekanismer (övervakning av internet, kontrollera folksamlingar/protester via alla dessa kameror som placeras ut överallt, RFID…) för att behålla sin hegemoni. I stora drag kan jag tänka mig att vi lever ett en värld som 1984 eller Kallocain. Då ekonomin har totalt kollapsat råder stor fattigdom, befolkningsmängden har radikalt reducerats och de som är kvar i livet får leva med konsekvenserna av våldsamma och långdragna krig som kommer föras på planeten – om planeten är kvar så att säga.

  Det är ingen ljus framtid jag målar upp, men är övertygad om att vi har kommit till vägs ände. Vår ekonomiska tillväxt på 3% per år som sägs vara nödvändig för att våra ekonomier ska fortsätta fungera är drivna just av ett lånbaserat expansivt penningsystem som innebär att vi har en exponentiell tillväxtkurva vilken, det är alla överens om, inte kan vara för evigt.

 12. Kalle:
  Vi får inte tillbaka någon självständighet mer. Sverige har ju i det närmaste sålts ut till amerikaner och tyskar. Fortfarande har vi lite skog och malm kvar i svensk ägo, men det försvinner nog det också så småningom. Det är liksom det som frihandel och globalisering handlar om. Därefter sitter Sverige i en utpräglad U-landsposition och har bara att dansa efter de stora elefanternas trumpetanden.

  Så gå ur EU, som jag i och för sig tycker att vi borde göra, är ingen verklig lösning längre. Dessvärre än inte heller en ny regering någon verklig lösning på lite sikt, vilket inte hindrar att jag innerligt hoppas att Alliansen åker all världens väg i nästa val. Men ska detta inte bädda för änågot mycket värre vid valet 2014 så krävs att en röd/grön regering agerar förnuftigt – och jag tror nog inte mycket på det.

  Ovanpå denna dystra profetia är det rent nys att krisen är över får vår del. Effekterna har bara inte börjat synas riktigt än. För att göra prognosen ännu mörkare så fruktar många amerikanska ekonomer att man står inför en ny krisvåg, som givetvis sprider sig i så fall.

 13. PS Tittar på liveTV (aftonbladet) från demonstrationerna i Grekland och är glad och stolt att de är med i EU :-D

  Så ska ett frihetsälskande folk reagera på krav från IMF, VB och EUs och sina egna byråkrater. Det är storbankerna som har ställt till med oredan i första hand (var det inte Goldman Sachs som erbjöd sina tjänster om att ”frysera” grekiska räkenskaper för en bra förtjänst?) och nu får dessa omoraliska korskrigare ta sitt ansvar, dvs betala för oredan och förbjudas vidare finansiell verksamhet.

   • Jag är övertygad om att grekerna fixar det själva, de har inte behov av folk som är vana att stå med knytvävarna i byxfickorna. ;-)

    Angående vädret så trivs jag som en fisk i vattnet i det svenska majvädret :-D

  • Youtube-länk till ”Corporate Cannibal” av Grace Jones är knappast kontroversiell?!?

   • Säkerligen inte, men läser man regelsamlingen så snappar man att jag är ytterst tveksam till att kontrollera länkar, jag har helt enkelt inte tid att göra det jämt, därav bara etablerade mediesiter.

 14. Det är inte det grekiska EU-medlemskapet som är problemet. Det är att de bluffade sig in i eurosamarbetet.
  För att detta skall fungera måste ingående länder ha en relativt samstämd ekonomi så tillvida att balans- och kapitalräkning skall vara likvärdiga. Om de vilkoren följs (och man inte frestas ta in länder som belöning eller muta) är systemet med en valuta och en centralbank genialiskt. Det utjämnar nationella/regionala skillnader och skapar ett betydligt starkare ekonomiskt system än det tidigare.

  Problemet för Greklands, Portugals och Spaniens del är att de chansade på att det stora euroområdet skulle utjämna vad som helst, att Tyskland, Frankrike etc skulle stå som garant mot höjda låneräntor, och så småningom mot nationellt obestånd. Därav det ekonomiska ”under” de flesta turister upplevt de senaste 10-15 åren. Dessa fattiga länder som ganska plötsligt fått en ekonomi som varit fullt jämförbar med nordeuropas.
  Lånade pengar, visade det sig…

  Jag tror starkt på valutasamarbetet. Det är den bästa delen av EU-projektet. Man borde inte haft så bråttom med utvidgningen söderut. Men det är svårt att ändra sig nu. Utesluts Grekland ur systemet kommer Euron förmodligen att vara gällande valuta. Och då är inget vunnet.

  Det är säkert som flera här säger -bovarna är inte grekiska arbetare och bönder utan de ekonomins toppar som vetat att sko sig när tid fanns. Dessa vet hur man försäkrar sig mot dåliga tider och kvar står vanligt folk som i vanlig ordning får ta smällen. That’s capitalism…

 15. Hur klara sig Rumänien, Bulgarien och de övriga forna öststatsländerna som är med i EU, ser bara att de skickar hit icke önskvärda romer och barn som tigger på våra gator…
  Hela EU-projektet borde läggas ner!
  Kommer ni ihåg hur vi fick kämpa för att nå till konvergenskraven? Men dessa krav gällde tydligen bara en del…

  • De fd östländerna du nämner har en ba fungerande exportindustri (och turism) Greklan har inte en exportindustri värd namnet

   • Oliver, olivolja, vattenmeloner, vindruvor, fetaost, vin… – dvs livsmedelsindustri producerar en hel del varor som går på export. :-)

 16. Ekot 15.45: Spanien behöver låna 3000 miljarder euro, dvs i runda slängar 30 000 miljarder kronor.

  Trettio gånger mer än Grekland…

  Kapitalismens undergång verkar nära.

   • … såg du inte Hamiltons artikel häromdagen ? Ren lyteskomik, han tyckte att eurosamarbetet behövde striktas upp.

    Jag tycker att man kan fundera på om vi inte trots allt är grekerna tack skyldiga för att dom har påbörjat sänkningen av idiotpolitikerbygget, med lite flyt rasar även den politiska delen ihop efter euron.

  • Om inte annat så får man vara glad över att man var (och är) EU-motståndare, man slipper dåligt samvete.

  • Exakt! Kapitalismens undergång! Men det kommer att vara krafter som kommer att kämpa för att hålla den kvar.
   Därför behövs ”peoples of Europe rise up”

   • Just nuär det ett kapitalistiskt Tyskland som drar största lasset i att hjälpa Grekland. Liksom dom hjälpte det socialistiska DDR.

    • ”Just nuär det ett kapitalistiskt Tyskland som drar största lasset i att hjälpa Grekland. Liksom dom hjälpte det socialistiska DDR.”
     OCH?

     • Ryktet om kapitismens undergång är överdrivet. Vi kommer aldrig dit. Tyvärr. För att hjälpa Grekland och andra länder krävs pengar och att samla pengar är det bara det kapitalistiska systemet som gör

      • Dock är realiteten att t.ex. tyska banker avser att göra en rätt rejäl vinst på Greklands kris, så där en 30 – 40 miljarder Euro. Detta gäller alla inblandade parter (inkl svenska intressen) utom grekerna, de får betala.
       Därför är det lite tragikomiskt att höra och se angreppen på Borg om hur han riskerar den svenska ekonomin, när verkligheten är att han gynnar svenskt kapital.

       • Christer W, tyska banker hoppas säkert på en rejäl vinst med at hjälpa någon på obestånd. Sådan är kaptalismen.
        Nu har vi dessvärr inte så många socialitiska länder som ställerupp med osäkra lån, så något alternatv tycks inte finnas. Tyvärr.
        Svenska kronan a rasar sm en sen idag mot både Euro och dollar. Kortsiktigt ellr bara tillfälligt? Bra eller dåligt? Vet ej, men inför valet kan det vara intressant

 17. Jag undrar vad som hänt med dem som ljög in sitt land i EMU ? Nu när de blivit avslöjade måste man utgå ifrån att de har avgått eller tvingats till avgång. Eller ???

  Är de fortfarande kvar och härjar så är ju detta en skandal av gigantiska mått, t o m för detta korrumperade land.

 18. Ok, grekerna sitter i skiten nu det köper jag. Men dom sitter inte varje dag och klagar och klagar och klagar hur dåligt det är. Dom visar det stolt ute på gatorna hur missnöjda dom är istället för att klaga och innte visa sitt missnöje som här i depressionslandet sverige. chicken sweden. Det är ju inte knegarnas fel det är dom jävla kostym råttornas fel. Så döm inte ut det grekiska folket era åsnor dom har inte tagit miljarderna. Tro mig jag vet.

  Om samma sak hade hänt i sveariket då hade vi alla suttit hemma och klagat o blivit deprimerade med en stor flaska vodka och ingen hade hört oss som vanligt chicken sweden. Nu ska jag beställa min greklandsresa och njuta av en go greksallad med souflaki o fetaost och ett glas ouzo. jamas donkeys

  • Jag beklagar djupt den hätska stämningen som piskas upp mot Grekland. Folket i gemen har precis som du säger inte stulit pengarna. Pengarna har förskingrats av högt uppsatta kostymnissar i samarbete med några (ö)kända multinationella banker med säte i USA.

   Och visst – det är stake i grekerna :-D Bra att de säger emot för så som det är nu kommer Grekland inte undan skuldbördan under en överskådlig tid oavsett vilka åtgärder som görs. De som har ställt till med eländet får nu ta konsekvenserna. Jag ser en likhet med situationen på Island.

 19. Det är förvånansvärt att så många tror att det handlar enbart om att Grekland har fuskat. Har Spanien, Italien, Portugal, Irland, Storbritannien m.fl. fuskat. Har alla som är på väg gå in i en ekonomisk kollaps fuskat, givetvis inte.
  I stället för att angripa grekerna över lag så bör vänstern skjuta in sig på orsak och verkan och begränsa bankernas och kapitalets makt i Europa, men i stället tycks den svenska vänstern bli synnerligen protektionistisk och nationalistisk och ger blanka fan i det grekiska folket. Förmodligen blir reaktionen densamma när även andra länder drabbas av den repressiva ekonomiska politiken, för den kommer.

  Ta bara en sån horribel sak som när en nation ska investera in något riktigt kostsamt (t.ex. järnväg), då går staten/nationen och lånar pengar av privata banker dyrt, istället för att byggt egna investeringsfonder till olika projekt. Det är ett av skälen till att offentliga projekt ofta blir mycket dyrare än beräknat.

  • Det är förvånansvärt att så många tror att det handlar enbart om att Grekland har fuskat. Har Spanien, Italien, Portugal, Irland, Storbritannien m.fl. fuskat. Har alla som är på väg gå in i en ekonomisk kollaps fuskat, givetvis inte.

   Det är givetvis nyliberalismens företrädare som fuskat, de som hyllar marknaden och den fullständiga friheten att roffa åt sig. Att de ena dagen tillhör bankernas ägare, andra dagen är de politiker som matar kapitalet och banar väg för den ekonomiska utsugningen fritar inte Grekland som stat betraktat, det enda vi kan hoppas på är väl att grekerna själva förmår göra något åt saken nu.

 20. Har sagt det innan men säger det gärna igen: Det grekiska folket är utan skuld till den situation som uppstått. De ansvariga är korrupta politiker på såväl hoger- som vänsterkanten i Grekland som enda sedan 2:a Världskrigets slut förskingrat och stulit det grekiska folkets pengar och vältrat sig i lyx. Det är därför jag finner det en smula märkligt, för att inte säga tragiskt, när högerfolk nu angriper det grekiska folket och försöker lägga skulden på dem.

  Att de nu går ut i generalstrejk och vägrar betala för sina politikers ekonomiska fiffel borde applåderas från vänstern i Sverige eftersom de visar på det orimliga i att vanligt folk ska få stå för notan när det roliga är slut.

 21. Det här är det smartaste som skrivits i tråden. Håller med fullständigt!

  Istället för att skälla så är det utmärkt tillfälle att hitta nya vägar, för den inslagna vägen har nått sitt ände.

 22. vilken paradox !

  Slovenien måste låna upp 400 miljoner euro för att hjälpa Grekland, ….och de som var så stolta över att de fick som det första före detta socialistiska land få euro valutan, hehe

  tur att Polen är inte med i euro…
  nästa år är Polen ordförandeland i EU, Polen har haft mycket hård finanspolitik, på 1990-talet sänktes den redan låga levnadsstandarden med 30% , jag tror inte att den polska regeringen går med på nya lån till Grekland,

 23. Tycker det är ganska fegt skrivet av dem som tycker att Grekland ska kastas ur EU, bara för att det nu kommit upp på bordet att de har det väldigt illa ställt och behöver hjälp, och är rädda att detta ska drabba Sverige. Grekerna tycker väldigt väldigt mycket om Sverige ska ni veta, i deras ögon anses vi som ett rikt och tryggt land, och vi ligger bra mycket högre upp än USA. Vi är trevliga människor som är internationella av oss. Alla ni svenskar som varit ner till Grekland någon gång (för jag vet att det är väldigt många av populationen), tycker det är mysigt och många väljer att resa dit minst en gång till i livet. Och jag antar att det beror mycket på maten, kulturen och människorna. Så därför tycker jag det är så jävla fegt att säga att de ska kastas ur. EU är väl inte den bästa lösningen människan kommit på, det kan jag hålla med om, men nu är det som det är. Och grekerna ska ha en stor fet elogé för att de faktiskt demonstrerar, till skillnad från svenskarna som sitter och pillar naveln medans de ser all skit som händer på TV:n. Och de som demonstrerar är vanliga arbetare, som verkligen får slita för pengarna de får, och det är inte mycket. Jag vet. Jag jobbar mer än dubbelt så mycket som jag gör i Sverige per månad, och ändå får jag ut samma lön.
  Nä, skärpning nu, och försök ställ in er på att försöka hjälpa mer än stjälpa, det går inte ärr göra något annat.
  Jag ska i alla fall göra det jag kan, nämligen åka ner och serva alla turister för en skitlön och skittimmar. Men samtidigt får jag ju sol, värme massa trevliga greker med sådan stark gemenskap som jag aldrig kommer få se här. Och souvlaki och fetaost. Glad sommar på er i regnet! (och för att kommentera; jag är helsvensk och stolt över vart jag kommer ifrån, men ibland är vi bara för strama och fega)

  • Det är ju inte för att grekerna har det illa ställt som de riskerar att ”kastas ut” ur EU, det är för att de ljög för att få komma in. Och med ”de” menar jag absolut inte vanliga greker i allmänhet utan de individer som fifflade med landets ekonomiska situation för att få den att se bättre ut.

   Givetvis ger även jag en eloge till de demonstrerande grekerna ! Jag kan även hålla med om att många svenskar är för liknöjda och gör för lite för att protestera.

 24. Deenea du är så stolt över Grekland…och det stolta grekiska folket,
  men du glömmer att ni har demokrati sedan 34 år, hur är det möjligt att så många myndigheter och myndighetspersoner har varit med om detta bedrägeri,

  1) Finnsdepartamentet , finnansministern + säkert minst tiotal av hans medarbetare
  2) Centralbankchefen och hans stab kan inte ha varit omedvetna om detta bedrägeri
  3) Statistiska Centralbyrån…. deras medarbetare måste ha fattat att siffrorna inte stämmer
  4) politiker….
  5) Oberoende grekiska ekonomer, finansinstitut, banker, journalister , etc.

  Deenea vill få det till att det var nån ond diktator som ställde till det för det grekiska folket,
  att ingen visste något….

  samtidigt som hela landet är genomkorrumperat, domstolar och rättsväsende är ett skämt, Åklagarna och Finansinspektionen , Finanspolisen existerar inte….
  Greker har enorm svart sektor….ingen behöver betala skatt, bara man mutar rätt tjänsteman,

  grekiska politiker tävlar med varandra om vem som köper dyrare militärutrustning, militärutgifter är enorma, och motiverade bara om Grekland ska i krig nästa år….

  all denna förljugenhet påminner mig om Sovjet…..

  • Du överdriver. Fusket med statsfinanserna har varit avancerat och svår att upptäcka om man inte visste vart man skulle leta och detta har vi några banker att tacka som erbjöd sina tjänster som gick ut på att damma igen spåren!

   BTW Demokrati är ett grekiskt ord och demokrati har funnits i olika skepnader i Grekland när många andra folk levde i stamsamhällen någonstans i Kaukasus – inklusive polacker, dvs före folkvandringstiden ;-)

 25. Det enda jag menade var precis det Palle skriver, att det som hänt bakom ryggarna på folk har varit väldigt svårt att upptäckas, och det är väl ändå inte grekiska befolkningens fel. Det är myndigheterna och parlamentet som vetat om det, revisorer, politiker, etc etc.
  Och därför blir det ju sådana här uppror bland grekerna med demostrationer och strejker som påföljd. Och det är det som visas i tv först och främst.
  Jag håller med att alla dessa kryphål borde täppas till, annars fungerar det inte. Men det är väl en självklarthet eller hur? Men arbetarna är inte de som är värst, och majoriteten av Greklands befolkning är just det.
  Om det inte är en diktatur, menar du då att en demokrati borde fungera så här? Att befolkningen inte får veta någonting, förrän det är försent, och chocka alla? Och sedan ska andra i andra länder få rätten att skriva att Grekland ska ut ur EU? Nej, tycker jag är fel. Vad skulle hända om Sverige skulle hamna i samma situation, skulle inte vi be om hjälp från andra länder då?