SAAB:s Munchausen upprörd skriver DN


Victor Muller säger att Pang Da och Youngman har gett honom ett skambud för Swedish Automobile när de bjöd honom två hundra miljoner för företaget. Det förstår inte jag, två hundra miljoner räcker för att köpa sig en liten bungalow i Karibien där han kan sitta och dricka sin Pina Colada utan att maffian kan hitta honom, och inte heller den svenska kronofogden.

DN: ”Saabs vd Victor Muller och styrelsen i Swedish Automobile såg ingen annan utväg än att riva upp avtalet efter vad de betraktade som ett skambud från Youngman och Pang Da.

– Det var helt oacceptabelt. Inte bara på grund av summan, utan också på grund av villkoren. Allt utom att Messias skulle komma tillbaka fanns på listan över sådant som skulle uppfyllas för att de skulle betala. Så vi skulle aldrig ha sett några pengar, säger Victor Muller som bekräftar att budet var på runt 200 miljoner kronor.

Han är mycket besviken och anklagar de kinesiska bolagen för att ha brutit uppgörelsen som parterna kom överens om under två dagars krisförhandlingar i Stockholm för två veckor sedan.”

Jag vet inte vad som skulle krävas för att jag skulle göra något slags affär med Victor Muller. Skulle han bjuda mig en miljon för min gamla trampcykel så skulle jag neka honom att köpa den. Inte ens om han kom med sedelbuntarna i en väska. På något sätt skulle jag bli lurad om jag tog emot slantarna, och förfalskningar har jag ingen användning av även om de är gjorda av rysk eller kinesisk maffia.

Det är modigt av honom att visa sig i Trollhättan ibland, det kan jag inte förneka. Det finns minst fyra tusen personer där som är ordentligt förbaskade på honom, så att promenera ensam på gatan i den staden är inte något som man bör rekommendera honom. Dessutom är den där amerikanska fonden jag skrev om i förrgår riktigt konstig, det enda som går att få fram om den är att den har investerat i Saab, men ingen vet någonting om den, och den har tydligen inte gjort en enda annan investering.

Det är mycket som är konstigt med Saab i dessa dagar, men de hittar sina köpare i alla fall om de skulle lyckas göra en bil till, jag har en bild här på köparen. För det är så det är, ska man hitta folk som vill köpa en Saab så får man rita dem…

it Andra om: , , , , , , , dn12 svd1 sr svt ab1 ex12 gp1


4 svar till “SAAB:s Munchausen upprörd skriver DN”

  1. Folket i trollhättan är faktiskt mer arga på rekonstruktören än på muller, med tanke på att muller gav dom jobben tillbaka, inneställda löner till trots:)

  2. Ja, det tyder väl kanske på att VM trots allt är mer intresserad av att säkra än framtid för Saab, än av att få in någon krona för egen del. Eller gör du någon annan tolkning, och i så fall vilken? Trots allt var det ju inte budet i sig som var stötestenen, utan villkoren ikring.

    Eller gör du någon annan tolkning, och i så fall vilken, och i så fall, vilka fakta baserar du den tolkningen på?