Muller orolig för maffian?


Allt fler tidningar börjar fråga sig vad det är som driver Victor Muller, han tycks inte ha förstått att han saknar kompetens och erfarenhet nog för att kunna sälja en bil som ingen vill köpa, allt går inte att sälja, inte ens konserverad gröt.

AB: ”Vi kan bara spekulera i Mullers motiv. Det kan bygga på en oro för Saabs framtid. Muller gav sig in i affären av intresse för bilindustrin. Rimligen tror han att han har något att tillföra. Men Mullers motstånd kan också ha mer jordnära förklaringar. Han har de senaste två åren åkt jorden runt och raggat pengar till sitt projekt. Inte minst sedan det stått klart att Europeiska investeringsbanken – möjligen i samråd med den svenska regeringen – aldrig skulle godkänna den ryske -bankiren Antonov som ägare har jakten på pengar blivit allt desperatare. Om Muller nu inte vill åka runt och förklara för långivarna att han förlorat företaget är det kanske inte så konstigt.”

Man kan konstatera att Muller verkar allt mer desperat, vissa tror att det kan bero på att han själv satsat egna pengar i Saab, men han har faktisk kvitterat ut över två miljarder av skattebetalarnas pengar och dessutom plockat ut ett okänt antal miljoner ur företaget, något som får mig att tänka på bolagsplundring. Dessutom är han ensam VD, ordförande och – styrelse i bolaget vilket effektivt hindrar insyn.

Rimligen borde han redan ha avslutat sitt engagemang och åkt till ett land med lämpligt klimat för att sätta sig vid poolen med en piña colada för att räkna pengarna. Men det gör han inte, han far istället runt i världen som en skottspole för att låna pengar, nu senast har han varit och besökt en amerikansk investeringsfond som uppenbarligen inte har någon annan verksamhet än att låna ut pengar till Saab. (forts nedan..)

Själv så tror jag att hans iver kommer sig av att han är skyldig folk pengar, människor i den mer ljusskygga delen av affärsvärlden. Det har tidigare talats om både rysk och kinesisk maffia, men några säkra uppgifter har man inte lyckats få fram, möjligen är det därifrån hans iver kommer, det kanske inte blir någon piña colada för hans del om han inte lyckas skaka fram slantar, han kanske drabbas av ett långt värre öde?

Jag säger det jag har sagt många gånger tidigare, jag tycker att polisen borde utreda om allt har gått rätt och riktigt till. För övrigt så visar bilden en produkt som Saab kunde tillverka istället för bilar som ingen vill ha, personliga elverk. Alla har väl hört om Vattenfall AB:s svårigheter att garantera att vi har elektricitet nu i vinter…

it Andra om: , , , , , , , e24 ab svt sr1 svd dn1 ex


15 svar till “Muller orolig för maffian?”

  1. Min känsla har varit från första början att varumärket SAAB hamnar i Koenigseggs händer, medan fabriken i Trollhättan går i graven för gott. Tänk Er en Saab byggd av Koenigseggs som tar upp konkurrensen med Porsche Panamera, Audi A7, Mercedes cls osv.

  2. Svenska Aeroplan AktieBolaget kanske skulle ha hållit sig till att konstruera och bygga flygplan. I den bästa av alla världar skulle dessa flygplan vara för civilt bruk och obeväpnade. Saab har gjort några sådana.

    • Nej, nymodigheten är en Saab av 2012 års modell, Den ska bli eldriven och hur elen ska framställas framgår av bilden.. :-P

  3. Om man slår på Victor Muller i Wikipedia så står det bl a att han 2009 ”iscensatte” köpet av SAAB. Ganska talande faktiskt.

  4. nu senast har han varit och besökt en amerikansk investeringsfond som uppenbarligen inte har någon annan verksamhet än att låna ut pengar till Saab.

    Fonden har dessutom hemliga ägare, och den ägaren är ryss och brukar beskyllas för att vara maffia och syssla med penningtvätt.

  5. Det bästa för SAAB är nog att låta kineserna ta över helt utan Mullers medverkan. Det är förmodligen enda realistiska möjligheten kvar för överlevnad för företaget.

  6. Värre öde än att sitta vid poolen i ett land med lämpligt klimat och dricka piña colada samtidigt som han räknar pengar? Det säger ju inte så mycket, jag går ett värre öde än så till mötes varje morgon.