Olofsson & Johansson värre än SD

Idag pekar Karin Pettersson, Aftonbladets nya politiske chefredaktör, på det faktum att två framträdande politiska profiler som centerpartiets Maud Olofsson och socialdemokraternas Morgan Johansson ropat på hårdare tag redan innan brottsplatsen var städad.

Karin Pettersson/AB: ”Redan i söndags, dagen efter bombdådet i Stockholm var Maud Olofsson ute och fiskade efter billiga poäng. Hon sade att självmordsbombaren var ett bevis för att regeringen var rätt ute i FRA-frågan. På Säpo sade man samtidigt att det visserligen vore bra om de kunde beställa signalspaning, men att det fortfarande var oklart om det hade hjälpt i just det här fallet. I tisdags var det Morgan Johanssons tur. Bombdådet verkade bli en ursäkt för att byta fot i FRA-frågan. Den politiska kalkylen var troligen att väljarna borde uppskatta hårdare tag när bomber sprängs på huvudstadens gator.”

Att Maud Olofsson gör det överraskar knappast någon, hennes gälla röst hörs betydligt längre än vad hon själv tror, men att Morgan Johansson ställer in sig i det populistiska ledet överraskar säkert många. Möjligen är inte de innersta kretsarna inom (S) förvånande, för på något sätt ska väl även socialdemokraterna försöka mota Sverigedemokraterna. För det är nog det som det handlar om, att komma med SD-krav innan SD själva hinner göra det. Någon annan orsak till det Johanssonska lappkastet är svåra att se.

Möjligen kan vi förvänta oss fler häpnadsväckande uttalanden från socialdemokrater eftersom man ska välja en ny partiledare snart. Då gäller det att ha profilerat sig inför alla kongressombud, något som också gäller Maud Olofsson för såvitt jag minns ska Centerpartiet ha en extrakongress i Åre nu i vinter. Annars så är det Karin Petterssons egen tidning som står för de mest populistiska rubrikerna nu på morgonen. Webblöpsedeln på Aftonbladet överträffar alla andra tidningar, Usama bin Laden skulle utan tvekan ha gillat tidningens upplägg om han inte vore död sedan åtta år tillbaka, eller om det kan vara sju.

Förr så var det pirater som Kapten Krok, som man kunde skrämma barn med, men Aftonbladets bildredaktörer har lyckats leta fram en nutida terrorist försedd med krok, man tager vad man haver som Kajsa Varg möjligen sade.

it , , , , , , , , ab12345 ex1234 svd12 dn12345 gp1 svt1

  21 comments for “Olofsson & Johansson värre än SD

 1. Bulten i Bo
  16 december, 2010 at 09:14

  Aftonbladets bildsättning är ju rätt skoj. Man kan ju fundera på om det är fångarna i de oranga västarna eller poilserna i de gula varseldräkterna inne på köpcentrumen som kommer att utföra julattackerna.

  • Celsius
   17 december, 2010 at 17:49

   Ja, alltså, fångarna är ju i fullkomligt säkert förvar. Då återstår ju bara…. eh, polisen! :-)

 2. nature
  16 december, 2010 at 09:15

  Läste också detta. Svenska politiker och svenska media låter allt mer som ett eko från foxnews. Självklart, vi är ju en allierad med USA och här gäller inte ett givande och tagande, utan unisont underkastelse i realpolitiken. Det är svenska korrupta politikers uppgift att ljuga och på alla sätt sälja in denna politik, eller krig, till oss medborgare. Ty för detta ändamål är den enda motivationen till att makten tillåter ”the free press”.

 3. 16 december, 2010 at 09:57

  ”… Den politiska kalkylen var troligen att väljarna borde uppskatta hårdare tag…”

  För väljarna innebär ju ”hårdare tag” att ens inkomster beskattas ännu hårdare för att sysselsätta poliser som hotar med att göra hemfridsbrott, hota barn och hustru med pistol, och beslagta datorer osv…

  • Minnas
   16 december, 2010 at 12:56

   :-D

   Väldigt bra sammanfatning av läget!

 4. Mansour
  16 december, 2010 at 10:14

  Att media aldrig hittar en snygg islamist, finns det inga? Symtomatiskt av dem att hitta någon från ej denna värld som till och med skrämmer slag i mig. Han skulle få mängder med uppdrag i hollywood, och han behöver inte ens handpåläggning för sina roller. Suck!

  • 16 december, 2010 at 11:03

   En av dem brukar ena dagen vara i Jordanien och demonstrera, andra dagen i Bagdad och tredje dagen i Kabul. En berest islamist, i själva verket så tvivlar jag på att han är muslim, det handlar troligen om en annan religion, om inte annat så mammonism…

 5. KalleB
  16 december, 2010 at 10:40

  (S) står utan ledning och verkar ha förfallit i någon sorts anarkokapitalism.

  ”Skrikan” bryr jag mig inte om…mera brunkol i baljan boys!

  Kvällsgamarna letar efter alla möjliga och omöjliga Usamor.

  Vissa andra är lyckliga eftersom detta tar bort fokus från Assange. Övervakningen kan dras på med full ”effekt”.

  Man blir matt!

 6. M
  16 december, 2010 at 12:29

  Rasister ej välkomna! / Jinge

 7. markus
  16 december, 2010 at 12:50

  Intressant är att: Under vissa artiklar så öppnar de kommentatorsfältet. När skribenter sedan nämner ett spår av kritik mot islam, så stängs kommentatorsfunktionen ned fortare än kvickt.

  • 16 december, 2010 at 13:28

   Det beror väl på att det triggar nazzar och andra razzar, vad tror du själv?

   • Martin Forsman
    16 december, 2010 at 17:52

    Det beror självklart på att kommentarsfälten omedelbart svämmar över att grova rasistiska angrepp och att AB inte ser sig ha råd med ett antal personer som bara modererar kommentarsfält.

    Dessutom skulle det sammolikt innebära att invandrade svenskar, och då särskilt muslimer, skulle ta illa vid sig av att behöva läsa allt rasistiskt skit. De ofta insinuationsrika artiklarna är väl illa nog.

    Det faktum att rasistgrupper alltid har nätverk som snabbt spammar alla öppna kommentarsfält ger dessutom en gravt färvanskad bild av ’folkets opinion’ som i värsta fall kan få de som vill befinna sig på den ’poulära’ sidan att välja efter hur opinionen framsåtr i dessa fält.

 8. sörmlänning
  16 december, 2010 at 16:59

  Tredjepartslagen gäller säkert här också; när en konflikt mellan parter uppstår, finns en osynlig källa som underblåser det hela.
  Man försöker skapa ett religionskrig mellan kristna och muslimer, så vem kammar hem degen?

  • Robert
   16 december, 2010 at 18:07

   Jag tippar på buddhisterna.

   • sörmlänning
    17 december, 2010 at 11:27

    Om alla statsskulder preskriberades efter t.ex. fem år skulle risken för krig vara obefintlig.

 9. Jonatan
  17 december, 2010 at 01:12

  Oförmögen att förstå kommentarsregler ?? / Jinge

 10. Jakob
  17 december, 2010 at 12:30

  Det står nu ganska klart att sossarnas kovändning i FRA-frågan häromdagen var en chimär. Det var mest en enmansshow. En passande benämning på händelsen vore kanske Fata Morgana.

  • 17 december, 2010 at 14:50

   :-)

 11. 17 december, 2010 at 23:16

  Jag förfasas över den svenska journalistkårens okunskap. Vad är det för en samling nötter som matar ”verklighetens folk” med nyheter? Vad är det för klantskallar som står för analysen och det kritiska tänkandet på tidningar, i radio och i TV?

  Jag rös när jag läste Ulf Nilssons krönika i expressen då den luktar tyskt 30-tal, kristallnätter, bokbål och ghetton. Dessutom visar den att vi är på väg in på samma rutt som vårt lilla ynkliga grannland i sydväst :( Media accepterar i allt högre grad direkt rasism, åtminstone så länge den är riktad mot muslimer.
  Jag har aldrig haft något högt förtroende för kvällspressen, men nog hade jag en, uppenbart naiv, tro på att gränsen gick någonstans en bra bit före den typ av gubbrasistsvammel och panisk rädsla för det (för Nilsson) okända som skribenten åstadkommer!

 12. Celsius
  18 december, 2010 at 08:41

  Jag läser i DN: http://www.dn.se/nyheter/varlden/terrorister-hotar-med-julattentat-1.1227825

  ”Iraks inrikesminister Jawad al-Bolani säger att det misslyckade attentatet i centrala Stockholm i lördags fanns bland de sprängdåd som man fått information om, skriver den brittiska tidningen Daily Mail.”

  Jahaja, skall vi dissekera det där kanske? För det första, hur många som inte läser så noga utan bara vill ha bekräftelse på vad man redan ”vet” ser bilden på ”muslimen” och drar slutsatsen att han representerar al-Q, eftersom han är ”raghead”, typ? Då blir utgångspunkten att al-Q är dom som hotar med dessa attentat fast det nog i själva verket bara är herrar anti-terroristkrigare som vill få oss att tro det. För att vi skall bli rädda och säga, ”heja, heja, terrorbekämpare, kör hårt, we love you!” För al-Bolani säger högst sannolikt vad han blir tillsagd, eller tror sig veta att han borde säga, för att tillfredsställa de makter som tillsatt honom på hans post.

  Sedan kan man ju undra: Varför inniglödhetaste har han inte kläckt ur sig något om det här tidigare, eftersom han ”fått information” om det, oklart från vem? Om han visste att det skulle ske, varför förhindrades det då inte? Beror det på att hela grejen är fullkomligt nys? Påhitt? För egen del förutsätter jag det…

  Vad gör för övrigt inrikesministern sysslandes med utrikespolitik?

  • 18 december, 2010 at 09:20

   Inniglödhetaste – Du hade kunnat använda betydligt grövre ord utan att riskera radering… :-/

Comments are closed.