Israeler vill ha etnisk rensning


Gunnar Olofsson, en av landets främsta experter har tidigare förstärkt bloggen genom att tillåta mig publicera med flera artiklar om Israel och Palestina. Senaste fem artiklarna här är
Gaza tio år senare
Krisen i Gaza måste lösas!, Blockaden av Gaza måste upphöra!, Vem tillhör Jerusalem? 20/4 och dessförinnan Dags att sätta punkt för israelisk apartheid 27/3.

Artikeln.

Nästan hälften av Israels judiska befolkning vill se en fördrivning av landets palestinska folkgrupp – ungefär en femtedel av Israels befolkning – ut ur landet. Det framgår av en ny intervjuundersökning utförd av det amerikanska ”Pew Research Centre”. Enligt undersökningen instämmer 48% av de judiska israelerna in i uppfattningen att de palestinska araberna bör ”avlägsnas” ur landet. Ungefär lika många säger nej.

Palestina moder imagesCAMJYQ6M

Mest tydlig är fördrivningstanken bland de religiöst ortodoxa judarna, de med ryska rötter och högernationalister, medan sekulära vänstersympatisörer visar en övervikt mot tanken. Totalt 80% av samtliga tillfrågade anser dock att judiska israeler på olika sätt bör favoriseras framför icke-judiska på olika områden i samhället.
Undersökningsresultatet borde givetvis vara en kalldusch för de som ständigt framhåller Israel som ett demokratiskt föredöme, och Israels president Reuven Rivlin har kallat det för ”en väckarklocka för Israel”. Gissningsvis kommer dock klockan inte att ringa och väcka de som i den svenska debatten ständigt hyllar Israel som ett land med självklar jämlikhet mellan olika folkgrupper och lika rättigheter för alla medborgare.

PALESTINIAN-ISRAEL-GAZA-CONFLICT

i Andra om: , , , , , , , ,


6 svar till “Israeler vill ha etnisk rensning”

 1. https://www.youtube.com/watch?v=-sGSRLrE-is&list=PLNAlnQ4hvLtTAJcIEcfvfHbMv2omP_rHC&index=24

  Jag vill i detta sammanhang lyfta fram journalisten Abby Martin, amerikanska knuten till det syd-amerikanska medieföretaget TeleSur. Abby Martin har lagt ut sina program på YouTube och har förutom teman som gäller Syd-Amerika en serie om Palestina. Varför jag speciellt vill rekommendera henne är att hennes tilltal går hem hos den unga generationen. Den chock hon förmedlar efter att ha sett palestiniernas vardag går inte att ta miste på. Det länkade avsnittet är således en del i en serie där flera delar utkommit och nya kanske ännu tillkommer. Sökord ”Empire Files”.

 2. Den sista rasistiska enheten i världen stödjs av högerextrema och rasistiska rörelser, så som Sverigedemokraterna (Kenth Ekeroth, t ex) – läs här

  http://www.newsweek.com/far-right-politicians-find-common-cause-israel-68583

  Högerextrema ”Britain First” ledaren Paul Besser demonstrerar för zionist terrorism, här

  https://electronicintifada.net/blogs/asa-winstanley/far-right-britain-first-fosters-ties-zionist-movementinte

  Terroristen Breivik mördade för Israel

  http://www.globalresearch.ca/anders-behring-breivik-islam-and-israel/30676

  Dessutom vet vi att USAs och västs ”demokratisk valda” politiker är en samling sionismens springpojkar.
  Vill vi har fred i världen? Då gäller det att begrava sionismen!