ISIS strider mot ISIS och USA-rebeller mot USA-rebeller

Denna artikel publicerades för ett år sedan, 27/3 2016. Tyvärr har de stridande inte varit tillräckligt effektiva. De av Väst, Saudiarabien, Turkiet och Qatar på olika sätt stödda terroristorganisationerna med främst utlänningar (utländsk illegal intervention) har tyvärr inte varit tillräckligt effektiva i DESSA strider. Läs vidare!

Indiens näst största engelskspråkiga tidning The Hindu rapporterar
http://www.thehindu.com/news/international/rift-grows-in-is-between-foreign-local-fighters-report/article8402130.ece

”Minst 38,200 utländska rebeller från minst 120 länder har rest till Syrien sedan början av den femåriga konflikten, enligt amerikanska underrättelserapporter. Motsättningarna växer mellan utländska och lokala rebeller i IS efter de senaste bakslagen i Irak och Syrien och förvärrar motsättningar inom terrorgruppen som har ekonomiska svårigheter och förlorar områden.
Utländska krigare, som länge lång välkomnats av IS orsakar ökad intern oenighet nu när gruppen rör sig mot Europa och USA rapporterar Wall Street Journal. De lokalt rekryterade rebellerna inom IS har börjat klaga över utlänningarna inom IS. I en känd scen på media kritiserar en utländsk IS-terrorist ilsket en äldre irakisk man för att bära alltför kort skägg för att vara en riktigt hängiven muslim. ”I stället för att lugnt uthärda utskällningen förbannade mannen IS-terroristen, till åskådarnas förvåning. Men vad som följde var ännu mer förvånande: Sex lokala irakiska rebeller från IS ingrep och tog den gamla mannens parti. Irakierna slog sin utländske kamrat, satte handbojor på honom, in kastade honom i en bil, och körde snabbt.

Många av de utländska IS-terroristerna, särskilt de från Europa, visar föga hänsyn till lokala traditioner i västra Irak och östra Syrien. Den växande förbittringen tenderar att bubbla upp efter nederlaget på slagfältet, uppger Patrick Skinner, en före detta CIA-agent som är senior rådgivare på Soufan Group, som noga följer IS.
Sedan IS förlorade den strategiska staden Tal Abyad i norra Syrien till kurdiska soldater kritiserade inhemska IS-krigare de utländska för dåliga insatser sa Skinner.”
Syrien ISIL 604
Vi uppmanar härifrån IS till mer kraftfulla och mindre hänsynsfulla insatser mot IS.
Om man inte kan besegra den syriska armén kan man väl besegra varandra? Varför inte skifta fokus? Lycka till!

Även USA-stödda rebeller bekämpar varandra.
Chigago Tribune rapporterar http://www.chicagotribune.com/news/nationworld/ct-syria-militias-us-cia-islamic-state-20160326-story.html
Syriska rebeller beväpnade av olika delar av USA:s krigsmaskin har börjat slåss med varandra på slätten mellan Aleppo och den turkiska gränsen. Detta belyser hur lite kontroll amerikanska underrättelseofficerare och militära planerare har över de grupper de har finansierat och tränat. Striderna har intensifierats under de senaste två månaderna då CIA-beväpnade och Pentagon-beväpnade enheter upprepade gånger skjutit på varandra enligt amerikanska tjänstemän och rebelledare bekräftat.

untitled (62)

Olika uppfattningar i USA:s ledning?
General Petraeus,
f.d. chef för CIA och f.d. överbefälhavare i Afghanistan tillhör dem som vill att USA med aktivt ska stödja al-Nusra. Militärer i USA har protesterat mot det. http://jinge.se/mediekritik/militarer-i-usa-protesterar-mot-planerna-att-bomba-syrien-o-kampa-tillsammans-med-al-qaida.htm
http://jinge.se/mediekritik/militarer-i-usa-protesterar-mot-planerna-att-bomba-syrien-o-kampa-tillsammans-med-al-qaida.htm och
http://jinge.se/mediekritik/de-usa-stodda-moderata-rebellerna-fsa-i-syrien-nara-kollaps.htm

Den viktigaste väststödda rebellgruppen i Syrien står på randen till kollaps på grund av låg moral, deserteringar och misstro mot dess ledare från gräsrötterna. USA:s ansträngningar för att sätta ihop en markstyrka som kan besegra den islamiska staten och förhandla om ett slut på kriget i Syrien har misslyckats.
150914

Och det finns gott om massakrer av FSA http://www.globalresearch.ca/syria-moderate-rebel-massacres-and-everyday-propaganda/5496161

Till skillnad från IS och andra mer extremistiska grupper har FSA misslyckats med att uppnå några betydande segrar eller skapa en egen ”befriad” zon. Vid många tillfällen har tidigare FSA-rebeller nära samarbetat med al-Qaida-kopplade al Nusra
Ett annat problem är att FSA-soldater förlorat tron på sina egna ledare. ”De stjäl regelbundet våra löner”, säger FSA-soldaten Salabeh, som kom till norra Jordanien efter att ha sårats i strid och nu har för avsikt att stanna här. ”Vi skulle få 400 dollar per månad, men vi bara faktiskt fått 100 dollar.”
Han klagade också på bristande stöd till anhöriga till dem som dödats, eller till dem som sårads i strid. Soldater som blivit invalider i striderna tvingas till tiggeri i flyktinglägren.
Om någon skadas dumpar de bara honom i Jordan-floden och överger honom”, sade han. ”Änkor till de FSA-soldater får ingenting efter deras död.”
Därför har också många FSA-män i södra Syrien övergivit gruppen, oftast lämnat Jordanien eller gått till Nusra-fronten med omkring 15 000 rebeller. Nusra-fronten betalar sina krigare 1000 dollar per månad och de bryr sig om sina sårade medlemmar, betalar deras medicinska räkningar och ger stöd till anhöriga för dem som omkom i strid. Kommentar: Vem betalar al-Nusra, om inte Saudiarabien och Qatar, USA:s nära allierade.
Situationen har blivit så dålig att vissa FSA-rebeller ifrågasätter skälen för att fortsätta konflikten. Han sade ett växande antal tycker att det är dags för vapenvila, även om det innebär samarbete med Assad. ”När allt kommer omkring, är inte Bashar så illa”, säger Salabeh.

Karim Jamal Sobeihi, en flykting från södra Syrien och FSA-supporter, sa att oppositionens största problem är att olika grupper är beroende av utländska regeringar som ger dem pengar, och därför kan rebellerna inte komma överens. Detta inkluderade FSA, som i sin tur består av många olika fraktioner, sade han. Detta har gjort grupper med islamistisk ideologi och oberoende mera attraktiva för dem som är villiga att bekämpa regimen, sade han. ”Det är total oenighet.

i Andra om: , , ,, , , , , , , , FN-stadgan , , , ,

Stars and Stripes

Intervjun med Assad Intervjun med Assad i Expressen i april 2015
Aftonbladet 30/11 2012 Eva Bartletts hela artikel Eva Bartletts blogg DN 30/10 M Wallström Syrian Observatory Barrel bombs i Syrien – med referenser Rapport om civila dödsoffer Synapze-artikeln Newsnow McCain SvD 1/10 Globalresearch 1/9 2015 Guardian 28/9 Washington Post Holland om Putins fredsplan Guardian DN 27/9 Press TV 21/9 Counterpunch 23/9 Ryssland planerar flygattacker mot ISISRyska uttalanden 24/9 Foreign Policy SR Bo-Inge Andersson 25/9 Pål Steigan 19/9
Blogginlägg 13/9 Ryssland hjälper Syrien New York Times 17/9 Opednews ” target=”_blank”> DN 3/9 Russia Today Christian Science Monitor 8/9 The Guardian ABC News Pål Steigan 1/9 DWN USA & Co stödjer ISIS! Intervju med general Flynn Pål Steigan 3/8 Senator Black Todayszaman Aftonbladet 28/7 EU-observer 28/7 Pål Steigan 27/7 Al-monitor Pål Steigan 29/7 Globalresearch om DIA-rapporten Zero-hedge om DIA-rapporten Om DIA-rapporten Pål Steigan 25/5 Daily Mail 26/5 DN 13/5 Pål Steigan 5/5 Clarkes CNN-intervju Newsweek 12/1 Globalresearch 19/2 om ”kriget mot IS” DN 26/2 Joe Bidens medgivande New Eastern Outlook Sveriges radio 20/11 Reuters 7/11 ABC 21/11 Globalresearch 30/9 Daniel Ellsberg SvD 6/10 DN 11/9

  5 comments for “ISIS strider mot ISIS och USA-rebeller mot USA-rebeller

 1. "Off with their head!"
  27 mars, 2016 at 18:14

  Utländska extremist halshuggare som finansieras av Saudierna, tränas av Turkiet och stöds av israel på olika sätt har börjat halshugga varandra. Även moderata halshuggare som stöds av USA och EU halshugger varandra. Orsaken är de senaste fem månaders landvinningar av den Syrisk armé, Hizbollah, Iran och inte minst Rysslands precisionsbomber som har omintetgjort halshuggarnas livlina. Det stöd som Syriens folk ger och ha gett den legitima syriska regeringen har likaså varit viktigt i att omintetgöra ”regime change” agendan som i Syrien Israel beställde via sin stora ombud USA. Världens folk gläds mycket p g a av denna utveckling. Solen går ner för extrema- och moderata halshuggarna samt deras finansiär och halshuggarnas hejarklack Presstituerna och Västmedia. ”Off with her head!” sade drottningen i Alice i underlandet. Det passar så så bra för dessa samling avskyvärda pöbel. Att nyheterna om att extrema och moderata halshuggare numera går på varandra kommer ut på bred front lagom till i Påsken är symbolisk – det betyder att Syrien har återuppstått!!!

 2. Hönan eller egget?
  27 mars, 2016 at 19:13

  Kärnproblemet i vår tid och hur vi hamnade där beskrivs i svart och vitt här av professor James Petras
  http://www.globalresearch.ca/the-rise-of-the-jewish-policy-elite-meritocracy-myth-and-power/5516799

 3. Martin Kullberg
  27 mars, 2016 at 22:08

  Vad kan gå fel när man skickar missbrukare, arbetslösa och på andra sätt kränkta marginaliserade idioter till olika länder för att dra igång inbördeskrig?

  Vissa lär sig tydligen att man inte kan skapa en revolution med ”astroturf”, det måste finnas verkligt missnöje för sådant. Man har inte ens lyckats köpa tillräckligt ur tjänstemannakåren för att få till stånd en kupp, det säger en hel del om det syriska upproret.

 4. 28 mars, 2016 at 07:50

  Aftonbladet skriver något som vi skrivit om här då och då sedan ett halvt år (http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20830514.ab)

  Turkiet har ihärdigt förnekat att man skickat vapen till terrorister i Syrien.

  Nu avslöjar domstolsdokument att delar till missiler och handgranater smugglats till rebeller.

  Som senare anslutit sig till IS, skriver Reuters.

  Det har tidigare förekommit rapporter om att den turkiska underrättelsetjänsten MIT hjälpt till att förse islamistiska rebeller i Syrien med vapen. Något som i förlängningen bidragit till framgångarna för terrorgruppen Islamiska staten, IS, som efter de senaste dagarnas strider nu uppges kontrollera halva Syrien. Vapenleveranserna har förnekats av regeringen i Ankara.

  Så sent som på onsdagen sa en talesperson för president Erdogan under ett möte i Washington:

  – Turkiet har aldrig skickat vapen till någon grupp i Syrien.”

 5. Martin Kullberg
  29 mars, 2016 at 18:47

  SvD lyfter också denna nyhet.

  http://www.svd.se/cia-trupper-slass-mot-pentagon-milis-i-syrien/om/kriget-i-syrien

  Men de inför lite roliga formuleringar.

  ”Att miliser stödda av olika delar av USA:s krigsmaskineri ställs mot varandra sätter fingret på hur svårt det är för externa parter att ta kontroll i det komplexa kriget.”

  Här försöker SvD antyda att externa parter inte varit involverade från start och inte varit fullständigt beroende av externa parter hela tiden.

Comments are closed.