Militärer i USA protesterar mot planerna att bomba Syrien o kämpa tillsammans med al-Qaida

I blogginlägg nyligen berättade jag att förre CIA-chefen och den 4-stjärniga generalen David Petraeus (den högsta generalstiteln i USA:s armé) föreslår att USA bör beväpna al-Qaida för att bekämpa ISIS.
(Bilden visar general Petraeus längst till höger)
untitled (62)

Militär revolt?
Enligt siten ITCW (Inspire To Change the World) håller en militär revolt mot Obama-administrationens planer att lansera en potentiellt
katastrofal attack mot Syrien har utvecklats, med två ledande befattningshavare och militärer i tjänst som uttrycker sitt häftiga motstånd mot USA:s inblandning i konflikten. Reaktionen började sprida sig på sociala medier för ett par dagar sedan, där många militärer postar bilder på sig själva där det håller upp skyltar med text som säger att de vägrar att kämpa på samma sida som al-Qaida i Syrien. Andra har skrivit sina bilder på Twitter med hashtaggen #IdidntJoin.
150914 btjv1wqcaaefydl_2980
Eftersom Obama-administrationen förbereder sig för att lägga fram ett förslag till resolution till kongressen är långt ifrån ”begränsad” och faktiskt skulle bana väg för långvarigt krig rapporterar John Kerry och andra tjänstemän på utrikesdepartementet att Obama bara kommer att ignorera kongressen om omröstningen nej, och starta attacken ändå.

Detta kommer att inte att lugna ett ökande antal inflytelserika personer i den amerikanska armén, som blir mer och mer motsträviga då de inser att USA håller på att lockas in i ett nytt krig i Mellanöstern.
Washington Post rapporterar att ”Obama-administrationens plan att inleda en militär attack mot Syrien har fått allvarliga reservationer av många i den amerikanska militären, som kämpar med arvet från två långa krig och en budget som krymper snabbt, enligt nuvarande och tidigare tjänstemän.”

Republikanska kongressledamoten Justin Amash sade via Twitter: ”Jag har talat med många medlemmar av våra väpnade styrkor. Jag får alltid budskapet ”Rösta nej på militära aktioner mot Syrien.” Amash uttalande följdes av en serie tweets från militära veteraner som också har uttryckt sitt motstånd mot attacken. Paul Szoldra från Business Insider talade också om ”källor som antingen är veteraner eller är i aktiv tjänst i armén”, och frågade dem om de stödde den militära
upptrappningen i Syrien. ”De flesta svarade med ett kraftfullt Nej”, skriver Szoldra.

*Bilden nedan visar en dekorerad marinkårssoldat, som liksom andra lurats att tro att det rör sig om ett inbördeskrig i Syrien.
150914

Han citerar en aktiv sergeant som sade ”Vi behöver inte vara världspolis”
”Vårt engagemang i Syrien är så farlig på många nivåer, och amerikanska veteraner idag är mer angelägna om att undvika detta än någon annat. Det är bortom min fattningsförmåga att vi ignoreras”, tillade den förre korpralen Jack Mandaville, en veteran i marinkåren infanteri med tre tjänstgöringsperioder i Irak.

Det finns inga militärer som offentligt exponerar sin oro. Politico rapporterade att läckage av attackplanen ”från en Pentagon-byråkrati som är mindre entusiastisk över en attack än utrikesdepartementet, nationella säkerhetsrådet och Obama själv irriterar Vita huset.”

Tillägg Anders Romelsjö: Den tidigare befälhavaren Petraeus för USA:s styrkor i Irak och Afghanistan har i tysthet uppmanat amerikanska tjänstemän att överväga att använda så kallade ”moderata” medlemmar av al-Qaidas Nusra Front för att bekämpa ISIS i Syrien, enligt fyra källor däribland en person som talade till Petraeus direkt, berättade ”The Daily Beast”.

ISIS trupper med flagga images
Många kommentatorer menar att Al Nusra – den viktigaste al-Qaida-gruppen i Syrien – ska försöka ”re-brand”, dvs. en ansiktslyftning för att försöka skaffa sig en annan image så att de kan låtsas att de är moderata rebeller och därmed officiellt få stöd av USA.

Den inflytelserika New York Times-kolumnisten Thomas Friedman – som också är kolumnist i DN (Surprise?) är inne på tanken att beväpna ISIS för att motverka Irans inflytande. USA stödde medvetet al-Qaida i Libyen. Och även i Syrien.

Och USA stödjer faktiskt ISIS till viss del. Natomedlemmen Turkiet har köpt enorma mängder olja från ISIS (den viktigaste källan för finansiering), och bombar ISIS fiender på marken- kurdiska soldater. Många säger också att Turkiet länge direkt stött ISIS. Kommentar (AR): Vi erinrar oss hur Carl Bildt och andra länge talat för att Turkiet borde bli medlem av EU.

Vi har i tidigare blogginlägg beskrivit om hur bl.a. president Obama, vicepresident Biden, förre NATO-överbefälhavaren och presidentkandidaten W Clark och generalen M Flynn offentligt har berättat att ISIS är en produkt av USA:s politik. (http://jinge.se/mediekritik/vem-startade-kriget-i-syrien-hade-assad-fel.htm). Där har också nämnts om hur stödet från USA och allierade som Saudiarabien, Qatar och Turkiet till s.k. ”moderata rebeller” hamnat hos al-Qaida och ISIS. Vi har också nämnt hur pass ineffektivt USA:s krig mot terrorismen och ISIS är. ISIS har bara stärkts hela tiden. al-Qaida fanns inte i området innan USA började det helt illegitima kriget mot Irak 2001. Det är väl belagt att al-Qaida etablerades och byggdes upp i Afghanistan med CIA:s stöd för drygt 30 år sedan. Här finns fortfarande grund för åtal för krigsförbrytelser mot bl.a. ex-president Bush och drönardödarpresidenten Obama för krigsförbrytelser – om något som liknar ”likhet inför lagen” fanns internationellt.
I dessa dagar då det finns berättigad oro inför ”Flyktingkatastrofen” undviker massmedia att nämna den avgörande rollen som USA:s brutala krig i Västasien (Mellanöstern) spelar.
* Att uppgifter som i denna artikel, och i intervjuerna av Obama & Co (se ovan) kommer ut bidrar till att gradvis vänja och få folk att acceptera USA:s förfärliga krigabrutalitet. Anders Romelsjö: Fast denna politik är galen för mänskligheten är den samtidigt förståelig mot bakgrund av USA:s imperialism och strävan efter att kontrollera så mycket som möjligt enligt officiella dokument.
Sverige låter sedan åratal USA:s flyg öva för sina uppdrag i norra Sverige!
Den svenska regeringen vill ha ännu närmare samarbete med USA:s militär!
Var finns de demokratiska och humana värdena?
Bekämpa USA-imperialismen!

i Andra om: , ,, , Syrien, , , , , , , , ,

ITCW:s artikel Washington’s Blog Pål SteiganIntervju med general Flynn Pål Steigan 3/8 Senator Black Todayszaman Aftonbladet 28/7 EU-observer 28/7 Pål Steigan 27/7 Al-monitor Pål Steigan 29/7 Globalresearch om DIA-rapporten Zero-hedge om DIA-rapporten Om DIA-rapporten Pål Steigan 25/5 Daily Mail 26/5 DN 13/5 Pål Steigan 5/5 Clarkes CNN-intervju Newsweek 12/1 Globalresearch 19/2 om ”kriget mot IS” DN 26/2 Joe Bidens medgivande New Eastern Outlook Sveriges radio 20/11 Reuters 7/11 ABC 21/11 Globalresearch 30/9 Daniel Ellsberg SvD 6/10 DN 11/9
Pål Steigans blogg
M ChossudovskyTehran Times DN Debatt 27/8Daniel PipesIndependent 24/8Ron Pauls artikelRune Lanestrands blogg
DN 8/8 DN 13/8 Tampa Bay News 12/8 Svensson-bloggen 26/7 New York Times 27/6 2013 New York Times 27/6 DN 26/6 SvD 26/6 John Kerry i Kairo Russia Today om ISIS DN 24/6 Globalresearch 18/6 2014 Globalresearch 11/6 DN 12/6 Iraksolidaritet Mike Powers, Iraksolidaritet DN 14/4 Seymour Hersh Blogginlägg om gasattacken 5 april Daily Star

  7 comments for “Militärer i USA protesterar mot planerna att bomba Syrien o kämpa tillsammans med al-Qaida

 1. ove
  15 september, 2015 at 17:31

  David Petraeus går Israels ärenden. Det är välkänt. Det han föreslår är en fortsättning på 11 september 2001 – nu 14 år sedan som pekade ut muslimer som de onda. 11 september 2001 är en ond saga som världsbefolkningen fått i sig. Vilka var dessa sagoberättare som skapade denna saga?

  Christopher Bollyn har forskat i den. Ska vi tro på hans slutsatser?
  Bäst är att avgöra själv:
  Läs:
  http://bollyn.com/solving-9-11-the-book/

  Lyssna till hans föredrag:
  https://www.youtube.com/watch?v=EVHstSrC1CQ
  In this live presentation in Dallas, Texas, on February 12, 2015, Christopher Bollyn reveals little-known and rarely heard facts about the real perpetrators of one of the biggest crimes of the century…

  Om vi inte går till roten av vad som ligger bakom vad som händer i Syrien lär vi aldrig riktigt förstå.
  Ta del av vad Christopher Bollyn tagit reda på och bemöt hans slutsatser om du inte tror på dem.

 2. ove
  15 september, 2015 at 20:00

  Hoppas att någon tar del av vad Christopher Bollyn kommit fram till och kommenterar det.
  Kan vi tro på vad han kommit fram till?

  Det handlar om att media sänker de som försöker säga vad media inte vill föra vidare.
  CNN Interviews Christopher Bollyn, YouTube, January 2007
  https://www.youtube.com/watch?v=bB6nDk_FEBs

  Och de flesta har inte tid och ork att söka själva. Det finns hur mycket som helst att ta del av som media inte vidarebefodrar:
  Radio Interviews by Bollyn
  http://www.bollyn.com/news-comments/
  Videos by Bollyn
  http://www.bollyn.com/videos-by-bollyn/

  Men media lyckas förtiga detta och misskreditera den som försöker säga något.
  Så vad säger ni om vad Christopher Bollyn har tagit reda på?

  Ska vi förstå dagens situation – Syrien och flyktingarna så måste vi gå till roten!
  11 september 2001 – denna saga som pekade ut muslimer som de onda.
  Det är en barnslig saga som delade upp världen i svart och vitt – ont och gott.
  Vi måste ta reda på vilka dessa sagoberättare är!
  Christopher Bollyn har försökt – har han några rätt eller har han helt fel?
  Någon måste väl ha en åsikt!

 3. aa
  16 september, 2015 at 01:57

  Jag misstänker att våra politiker och media blir informerade direkt från den klick svenska militärer som har nära band till den amerikanska underättelsetjänsten och Nato och som Suhonen menade kapat svensk utrikespolitik.

  Det är väl ytterst detta som gör att vi hamnat i den absurda situationen att sanningen kallas rysk propaganda eller konspirationsteorier, att allmänheten är totalt hjärntvättad och att saker som att ge ukrainska nazister som bränner fackföreningshus och dess anställda levande IMF lån, och att skicka JAS plan till Libyen för att ge flygunderstöd till Al Qaeda och ISIS när de genomför en statskupp blivit normala företeelser.

  Skönt att se att en del amerikanska soldater inte är lika lättledda som den svenska allmänheten är och att de har mod att protestera mot vansinnet och vägra hjälpa ISIS ta över Syrien med.

  Det Christopher Bollyn kommit fram till är väl i samma linje som andra fd militärer som t ex före detta cia chefen för bin laden enheten Michael Scheuer och Alan Sabrosky m fl. sagt.

 4. ove
  16 september, 2015 at 10:25

  Ett svar alltid något men borde det inte vara många fler som reagerar?
  Vad Christopher Bollyn kommit fram till förändrar fullständigt våra medias världsbild. Christopher Bollyn höll föredrag i Göteborg 25 maj 2014 väl värt att se och kommentera
  http://www.youtube.com/watch?v=ryG86S0sbW4

  Och det finns fler som förstått vad dagens världspolitiska situation bygger på.
  Israel DID 9/11 (Israeli Mossad) Dr. Alan Sabrosky – former Director of Studies at the U.S. Army War College
  http://www.youtube.com/watch?v=TT1AzrKuEtM
  Dr. Alan Sabrosky lays out the case of Israeli involvement in 9/11 and the U.S. military awareness.

  Kanske kan det bli lite fler kommentarer eller ska vi nöja oss med medias bild som bygger sin bild på den officiella rapporten – en rapport som hade Philip Zelikow som ordförande som redan 1998 i Foreign Affairs la ut texten om hur en terroristattack skulle kunna förändra vår världsbild – Catastrophic Terrorism: Tackling the New Danger
  https://www.foreignaffairs.com/articles/united-states/1998-11-01/catastrophic-terrorism-tackling-new-danger

  Hoppas på fler kommentarer!

  • Peter Grafström
   18 september, 2015 at 18:43

   Bollyns uppfattningar delas av många välinformerade på altmedier och jag tror inte det finns något överraskande. Det är bara den känsliga frågan om vilken makt man egentligen kan tillskriva Israel som gör att många talar med små bokstäver om det.
   Det finns en dominerande hårdför grupp i Israel och bland dess vapendragare som är för att etnisk rensa till förmån för Israel och som därför inte vill ha smidiga lösningar. Bara deras stöd till Hamas som inte bryr sig så mkt om en Palestinsk stat utan gapar över mer visar att dessa krafter söker provocera fram konflikter. Detta överensstämmer helt med den angloamerikanska oligarkins agenda om ständigt kaoskrig överallt tills allt motstånd krossats och marionetter styr åt Usa överallt.
   Bakom ytan av de neokonservativa finns det slugare individer. Jag har inte hela bilden men det finns åtminstone en mycket inflytelserik zionist som verkar mycket mer sofistikerad men är föga känd. Bland den angloamerikanska oligarkin finns det antagligen ännu mer dolda aktörer.
   Vi ser ytan.

 5. aa
  16 september, 2015 at 12:59

  Hjärntvätt fungerar så att folk är tysta om de riskerar sina karriärer eller anseende om de aktiverar sitt kritiska tänkande och kommer till andra slutsatser än den officiella linjen, så om du inte ser en anstormning av svar så är det inte så konstigt. Det är meningen vi utan ifrågasättande litar på det som serveras och sedan villigt hjälper till att trycka ner kritiska röster genom att demonisera och idiotförklara alla som vågar ställa fel frågor.

 6. Vauen
  19 september, 2015 at 12:00

  Brandon Martinez har enhel del att säga om ISIS

  http://isisconspiracy.com/

  http://martinezperspective.com/

Comments are closed.