ISIS mer välkomna än flyktingar i Israel, som för krig med Syrien

Facebook informerar mig vänligen om blogginlägg som jag publicerat på dagen ett år tidigare. Detta är aktuellt då det handlade mest om Israels relation till IS och Syrien, i form av ett nu något nedbantat gästblogginlägg. Relationen Israel-Syrien på tapeten sedan Syrien skjutit ned ett israeliskt flygplan Syrien skjuter ned israeliskt flygplan
Jag har tidigare nämnt att Israel vill annektera Syriens Golanhöjder efter oljefynd och till och med påstått att
Cheney, Rothschild och Murdoch vill stjäla Syriens olja. Vidare har här en gästbloggare hävdat Israel störste köparen av olja från IS. I december 2013 skrev jag ”Enligt en rapport nyligen i nyhetsbyrån Fars News som citerar den libanesiska tidningen Assafir deltog för kanske första gången Israels armé aktivt på rebellernas sida vid strider nyligen på landsbygden i östra Ghota utanför Damaskus. Enligt tidningen har israelisk militär försett rebellerna, som domineras av al-Qaida-styrkor, med spaningskartor och foton om den syriska armén positioner. Rebellerna kom från Jordanien under ledning av en samordnad ledning av Saudiarabien, USA och Israel” Israel och Saudiarabien angriper 2013
Jag skrev också ”Den 5 maj 2015 skrev DN ”I skydd av mörkret anföll Israel Syrien tidigt på söndagen. Al-Assad-regimen hävdar att detta är den israeliska militärens andra attack på lika många dagar, denna gång mot den militära forskningsanläggningen Jamraya på Jabal Qasiun alldeles utanför huvudstaden Damaskus. Israel har inte tagit på sig ansvaret för anfallet som dominerades av två kraftiga explosioner, men det skulle ha varit den andra offensiven mot Syrien på 48 timmar.”
Världens massmedia (och denna blogg) rapporterade 31 januari att Israel utan krigsförklaring angripit Syrien efter att ha informerat USA dessförinnan. Senast angrep Israel Gaza hösten 2012, 2009 och dessförinnan Libanon 2006. Svenska Dagbladet skrev ”Krigstillståndet mellan Syrien och Israel går 65 år tillbaka i tiden och är en sannolikt försummad aspekt på kriget. Man kan uppfatta att Israel ibland är USA:s bepansrade näve i Mellanöstern, men man agerar också självständigt, ibland sannolikt mot USA:s omedelbara intressen, men knappast utan att i förväg informera USA som vid detta angrepp eller angreppen på försvarslösa i Gaza.

Israel – en partner för fred?

Artikeln 20/9 2015, något nedbantad.
Förträffliga Folket-i-Bild/kulturfront (www.fib.se) har tidigare publicerat denna artikel av en av landets främsta experter på Palestina-Israel-frågan, nämligen överläkare Gunnar Olofsson, som flera gånger besökt området.

”Och Gilad Sharon, son till framlidne premiärminister Ariel Sharon, argumenterar för att ett maktövertagande i Syrien av Islamiska Staten (IS) skulle vara ytterst förmånligt för Israel: ”Det skulle inte bli något internationellt tryck på Israel att lämna tillbaka Golanhöjderna heller – och det är en bra sak. Golan skulle förbli en viktig del av Israel för alltid”.
Över 4 miljoner människor har nu flytt utomlands från kriget i Syrien. De flesta har hamnat i Syriens grannländer, som öppnat sina gränser. Men det finns ett undantag – Israel – som inte tagit emot några flyktingar, och som nu bygger nya stängsel för att hålla alla ute.
61553079-600x411
Enligt FN:s flyktingorgan, UNHCR, finns i nuläget nästan 2 miljoner flyktingar i Turkiet, 1,1 miljoner i Libanon, 629.300 i Jordanien, 249.500 i Irak och 132.400 i Egypten. I Israel finns – inga. Isaac Herzog, ledare för det israeliska Arbetarpartiet, sade i parlamentet (Knesset) nyligen att ”Judar kan inte vara apatiska när 100.000-tals flyktingar letar efter en säker tillflyktsort”. Men det är just vad man kan – åtminstone i Israel.

Den israeliska politiken i flyktingfrågor är mycket tydlig. Människor som flytt till Israel undan olika afrikanska konflikter kallas genomgående för ”infiltratörer” och spärras in i ett ökenfängelse – ”Holot detention facility” – upp till något år innan de utvisas. Omkring 60.000 migranter har trots detta sedan 2006 lyckats ta sig in i Israel, och lever i stor utsträckning i slum i södra Tel Aviv. Av över 7.000 asylansökningar de senaste åren har totalt 9 beviljats.
Under 6-dagarskriget 1967 fördrevs 115.000-120.000 syrier från ungefär 200 byar på Golanhöjderna, och ersattes av israeliska bosättare. En del av dagens flyktingar från Syrien är barn och barnbarn till Golanflyktingarna. Trots detta får de inte stanna i Israel, eller ens på Västbanken – platsen för staten Palestina! – där de erbjudits skydd av palestiniernas president Mahmoud Abbas.
Enligt Israels premiärminister Netanyahu är regimen ”inte alls likgiltig inför de syriska och afrikanska flyktingarnas mänskliga tragedi” och har bland annat satt upp ett militärsjukhus på Golan för att hjälpa sårade och sjuka syrier. Problemet är bara att av något tusental hittills behandlade patienter endast en minoritet tillhör utsatta och svaga grupper, som kvinnor och barn, medan större delen utgörs av skadade vuxna män – av allt att döma stridande från olika milisgrupper.
islamic-state-henrettelse
Enligt FN:s observatörsstyrka, UNDOF, passerar således fighters från den Al-Qaidaanslutna Al-Nusrafronten utan problem in i Israel för att få vård och skaffa utrustning. Något som brigadgeneral Michael Herzog, tidigare stabschef för Israels försvarsministerium, i en intervju med The Wall Street Journal menar inte är något problem eftersom ”de är helt fokuserade på kriget i Syrien och inte på oss”.
Andra går längre. ”Det är ingen tvekan om att (libanesiska) Hizbollah och Iran är det stora hotet mot Israel, mycket större än de radikala sunnimuslimerna” menar general Amos Yadlin.
Under tiden ger Israel IS och de andra extremisterna ett handtag i striderna genom att ibland bomba den syriska regeringssidan. ”Vem har sagt att Al-Qaida inte har något flygvapen – de har ju Israels” som skämtet lyder. Och man bygger nya stängsel. Just nu byggs en ny barriär – med den modernaste övervakningsteknologi som går att uppbringa – utefter Israels 235 kilometer långa gräns mot Jordanien, den sista inte tillslutna gränsen i Israel. När den färdigställts kommer allt symboliskt nog att landa i Masada, platsen för de sista kvarvarande judiska motståndsmännens heroiska slutstrid under upproret mot romarna år 70. Israelerna kapslar in sig, bygger murar och stänger världen ute – och hoppas någonstans på ett under som skulle möjliggöra fortlevnaden av ett apartheidsystem som en gång förkastades i Sydafrika. Ett desperat hopp om ett mirakel större än det som aldrig inträffade i Masada.

Kommentar, Anders: Denna Israels politik vore knappast möjlig utan godkännande av USA. ISIS bedriver ju ett krig i USA:s intresse i Syrien. USA låter bli att bomba ISIS’ kända baser, och det är knappast någon tillfällighet att ISIS vuxit under det med all sannolikhet svaga bombkriget som USA bedriver mot ISIS.

* DN återgav 13/5 en intervju med president Obama i den Londonbaserade arabiskspråkiga tidningen Asharq al-Awsat. Obama sa ”Islamiska staten (IS) är i förlängningen ett resultat av den USA-ledda invasionen av Irak.”
Obama hök untitled

* I ett tal till studenter i Harvard 2/10 2014 sa USA:s vicepresident Joe Biden att ISIS är en skapelse av USA:s allierade ”Asked about US policy in Syria, Biden touched on the dirty secret of the current US-led war against the Islamic State in Iraq and Syria. ISIS (or ISIL as the Obama administration terms it) is essentially the creation its allies who fomented civil war in Syria against the government of President Bashar al-Assad.Referring to Turkey, Saudi Arabia and the United Arab Emirates,” Biden said.
Biden

General Michael Flynn f.d. chef för amerikanska Defense Intelligence Agency (DIA) rapporterat att USA:s ledning redan 2012 visste att den syriska oppositionen tagit en sekteristisk riktning. Men man sände ändå stora mängder vapen till vad man kallade ”moderata rebeller”, en allt svagare grupp till följd av avsaknad av lokal förankring och övergångar till al-Qaida, al-Nusra och senare IS(IS). Det överordnade syftet var att störta den alltför självständige Assad och hålla tillbaka Iran.
Syrien ISIL 304

i Andra om: , ,, , Syrien, , , , ,

FIB-artikeln 16/9

  12 comments for “ISIS mer välkomna än flyktingar i Israel, som för krig med Syrien

 1. Martin Kullberg
  20 september, 2015 at 10:21

  Ständigt dessa kulturnationalister…

  Men man kan inte förvänta sig att problem skapade med hjälp av kulturnationalister kan lösas med hjälp av kulturnationalister.

 2. Sant är att
  20 september, 2016 at 17:04

  1. Terrorkriget mot i Syrien är en del av den sionistiska Oded Yinon plan som går ut på att stycka MÖ i etniska enklaver. Irak invaderades av den anledning. Att bryta sönder och samman Syrien banar vägen för det slutgiltiga målet Iran. Syrien skulle gå samma väg som Libyen och Irak. Men Ryssland och Putin förstörde sionisternas våtdröm. Därför demoniseras både Ryssland och dess ledare i Västmedia som är en megafon för den sionistiska saken.

  2. Det är lika viktigt att inse att det är den sionistiska cabal som går under namnet AIPAc som styr USAs mellanöstern politik. Det är därför USA agerar Israels indrivare. USAs självt är ockuperat. Hur annars skall man förklara varför världens enda supermakt springer ärenden åt ett skit litet land som Israel? För att israel har olja? Diamanter? Guld? Nada! Israel har inte ens kol. Men ändå ser vi världens enda supermakt gå hej vilt för Israel.

 3. Perry
  20 september, 2016 at 20:35

  Så nu blåser SVT upp bombningen av hjälpkonvojen, med sedvanliga fula antydningar om att det nog var Syrien/Ryssland. Tror inte de sa ett ord om massakern på syrisk trupp häromdan(?), då höll de på om bluffbomben i NY. Så här genomskinligt håller de på med sitt propagandaarbete.http://www.svt.se/nyheter/utrikes/kerry-vapenvilan-ar-inte-dod

  • 20 september, 2016 at 20:45

   En hel del talar för att bombningen utfördes av rebeller/terrorister. Ryssland har en kort videosnutt som visar hur den attackeras på marken. Tror ni att massmedia rapporterar detta.
   https://youtu.be/ZUMJ2vm4vgU (https://sputniknews.com/middleeast/20160920/1045521488/aleppo-un-convoy.html).
   The video shows that the UN aid convoy was accompanied by a terrorists’ off-road vehicle with a large-caliber mortar launcher, the Russian Defense Ministry spokesman said.

   ”The examination of the video footage made via drones of the movement of the humanitarian convoy in areas controlled by militants in the province of Aleppo has revealed new details. The video clearly shows how terrorists are redeploying a pickup with a large-caliber mortar on it using the convoy as a cover,” Maj. Gen. Igor Konashenkov said. He said that ”it is unclear yet who accompanies whom: the [pickup with a] mortar accompanies the convoy with ”White Helmets” volunteers or vise versa. And most importantly, where did the mortar disappear near the destination point of the convoy and what was the target of its fire during the convoy’s stop and unloading?” On Monday, the United Nations’ Office for the Coordination of Humanitarian Affairs (OCHA) said that the aid convoy crossed the conflict line in the Big Orem area of the Syrian city of Aleppo. © AFP 2016/ Omar haj kadourRussian, Syrian Jets Did Not Conduct Strikes on UN Aid Convoy in Aleppo – Russian MoDLater in the day, UN officials stated that the convoy had been shelled and there were casualties. Earlier in the day, the Russian Defense Ministry said that neither Russian, not Syria aircraft carried out strikes against the UN aid convoy, emphasizing that theexamination of video footage reveals no signs of an ammunition strikes on the convoy and it seems to be set on fire.

   Read more: https://sputniknews.com/middleeast/20160920/1045521488/aleppo-un-convoy.html

  • noterat
   20 september, 2016 at 22:38

   Förstår din poäng men finns ingen anledning att länka till svt som är ren desinformationskanal som bara förvillar svenska folket.

   • Anders Persson
    21 september, 2016 at 10:59

    Det är sant. Inte ett ord om det ryska valet i Rapport i måndags när det stod klart att det inte gått så dåligt för Putin som man kanske hoppats.

 4. FkDahl
  21 september, 2016 at 03:14

  Intressant kommentar på Överste Langs sida Sic Semper Tyrannis, från amerikanska specialstyrkor i Turkiet och Jordan som är less på att träna morgondagens jihadister.
  http://turcopolier.typepad.com/sic_semper_tyrannis/2016/09/us-special-forces-sabotage-white-house-policy-gone-disastrously-wrong-with-covert-ops-in-syria-ttg.html

 5. End game for USA/Israel in Syria
  21 september, 2016 at 06:22

  ”We shall leave to one side the Israëli attempt to profit from the truce to attack Damascus and the Golan. Tel-Aviv attracted a volley of new generation missiles, lost one plane and will have to repair a second. It seems that Syria now has the capacity to contest the Israëli domination of regional airspace.

  We shall also leave to one side the European heads of state and governments, who applauded the agreement without knowing its content, and consequently covered themselves with ridicule.”

  http://www.voltairenet.org/article193367.html

 6. 21 september, 2016 at 11:34

  Galtung har beskrivit ”the chosen people” fenomenet och konsekvenserna för fred i Mellanöstern. Dystert! Värre har det blivit sedan Israel sällat sig till USAs uppfattning om ”Exceptionalism”, som innebär att båda dessa nationer tar sig friheter att görs vad dem vill och lyder varken lagar eller moraliska påbud.

 7. 22 september, 2016 at 07:39

  Intressant är att allt fler argumenterar för att ”Guds utvalda folk” har rätt till landområden runt omkring Palestina, detta eftersom ”de var där först”. Det finns ju dock inget i historien som skulle kunna styrka detta. Moseböcker eller GT (Gamla testamentet) har knappast det historiska värdet som Israelförespråkare tillskriver dem.

 8. 22 september, 2016 at 07:40

  I så fall har indianerna i USA rätt till USA eftersom de var där först afrikanerna till Afrika, eftersom de var där först ex.
  men vem 17 vill ha tillbaka alla amerikaner till deras ursprungsländer?

 9. 23 september, 2016 at 22:37

  Om IS/ISIS: ”Bakgrund: Det här är IS”

  Hur fan någon med ett uns av förnuft kvar kan hålla på med sådant – eller ekonomiskt eller på annat sätt stödja det – övergår mitt förstånd.

Comments are closed.