Inbördeskrig inom Vänsterpartiet?


Ja rubriken är skruvad, men skruven kommer från Nyheter24:s journalist Jakob Lewander, den är inte min. Han skriver nämligen en artikel på en hemsida som kallas Maktkamp24, en artikel som han har gett rubriken ”Ship to Gaza-aktivist i inbördeskrig inom vänstern”, en rubrik som inte ens kvällstidningen Expressen skulle ha kunnat hitta på, rubriken saknar nämligen helt markkontakt.

Det Lewander försöker göra gällande är att min egen reaktion på Aron Etzlers artikel i Flamman, som jag skrev om i förrgår, är ett uttryck för ett ”inbördeskrig” inom vänstern. En så absurd överdrift att jag inte kan annat än skratta. I sak förhåller det sig så att Aron Etzler, som i normala fall är en mycket duktig skribent, publicerade ett hastverk i tidningen Flam-
man, vars chefredaktör han är. Det var illa stavat, språkligt tveksamt, och innehållsmässigt var det långt under Etzlers normala nivå.

Han påstod i artikeln att Dror Feilers personvalskampanj hotade Ali Esbatis plats i Riks-
dagen, Esbati som håller sig med en egen personvalskampanj bland annat genom att med-
verka som videobloggare i Nyheter24:s avläggare Maktkamp24.

Sedan ett antal år tillbaka så kan vi som bekant personrösta genom att kryssa i en favorit längre ner på valsedeln, det är en av våra medborgerliga rättigheter. Att Etzler oroade sig för Esbatis eventuella riksdagsplats var något som jag anser att han borde ha behållit för sig själv. Men det jag reagerade mest på var att han antydde att Dror Feiler enbart ville använda sin eventuella riksdagsplats som en tribun, det är ett sätt att både förringa och förminska Dror Feiler, något som jag tycker var ett lika onödigt som fult påstående, vilket jag också skrev.

Det är skojigt att ha en blogg som många läser dagligen, men kan jag inte berätta vem jag själv kryssat i på Vänsterpartiets valsedel så börjar jag ju undra. Jag skriver varje dag kritiska kommentarer om Radio/TV och tidningar, att undanta Flamman från sådan kritik bara för att jag i normala fall tycker att tidningen är en av de allra bästa, vore mig främmande.

Webbtidningen Maktkamp24 skriver sedan längst ner ”Nyheter24 har förgäves sökt Jan-Inge Flücht för en kommentar”, något som räcker länge som motiv för att fortsätta att betala några kronor extra för att få ha hemligt telefonnummer.

Jag tillåter inte kommentarer på denna bloggpost, det vore att förlänga den pseudodebatt som Maktkamp24 försöker skapa. Jag avstår dessutom från att länka till artikeln, vill media använda ”hitte på-uppgifter” för att skaffa fler läsare så tänker inte jag hjälpa dem på traven.

it , , , , , , , , , , ab dn svd ex