Högerns kläder huvudsaken för AB?

Aftonbladet har, som Sveriges största tidning, ett ansvar för att ha en så bra bevakning som möjligt av en händelse som den moderata partikongressen. Man bör givetvis rapportera särskilt mycket eftersom högerpartiet är det parti som styr och ställer i regeringen, de andra partierna är ju faktiskt bara statister.

Att (M) gjort en rejäl makeover vet alla som är intresserade av politik, men alla vet också att man för precis samma politik som de gamla moderaterna, den gamla högern, men man förpackar den i snyggare omslag så att folk ska förmås att tro att moderaterna är mot en avrustning av välfärden. De flesta i väljarkåren har nämligen inte läst Fredrik Reinfeldts lilla bok ”Det sovande folket”. Den finns att läsa eller ladda ner här för den som är intresserad, något som alla borde vara!

AB: ”Fredrik Reinfeldt och Anders Borgs mål är att Moderaterna tar över som Sveriges största och viktigaste parti. Nu tar de oblygt nästa steg. En allians med facken. Mot arbetslösheten. Innan Anders Borg hastade i väg till nya krismöten i Bryssel om den europeiska ekonomin premiärvisade han Moderaternas senaste vapen i kriget mot Socialdemokraterna. Efter sitt tal i går på M-stämman sa Borg att hans parti historiskt varit skeptiska till kaffeträffarna på Haga slott. – Men nu kanske vi ska fundera över om vi ska plocka fram kaffetermosarna igen. Innan kronprinsessan Victoria flyttade in på Haga disponerade regeringen slottet. På 1970-talet träffade Olof Palme ofta facken där för överläggningar. Då gick stat och fack ofta hand i hand. Men nu vill Borg återuppliva regeringens samarbete med LO, TCO och Saco för att få bukt med arbetslösheten.”

Men Aftonbladet lägger inte speciellt mycket resurser på att sprida infor-
mation om hur moderaterna har tänkt sig framtiden, tyngdpunkten ligger i citatet ovan, men de satsar nästan lika mycket på att visa hur moderaterna klär sig, och Aftonbladet betygsätter dess-
utom deras klädval. Och visst är många trötta på politiken, det har jag stor för-
ståelse för, men jag skrattade faktiskt åt Aftonbladet när jag såg att de, antagligen på grund av detta, försöker locka modeintresserade läsare.

Man går från tidningens sida från tillkortakommande till tillkortakommande. Först startar man ett drev mot den socialdemokratiske partiordföranden, byggt på en felaktig regeltolkning från tidningens sida, och nu fortsätter man klavertrampandet med att behandla de moderata politikerna som mannekänger. Om folk i allmänhet är trötta på politiker så tror man uppenbarligen att det går att väcka intresset för dessa personer genom att betygssätta deras klädval. (forts nedan..)

Jag undrar hur man tänker från tidningens redaktionsledning, och jag vet också att vi är många som undrar. Det råder knappast någon tvekan om att journalisterna på tidningen är minst lika kompetenta som journalister på andra tidningar, men det märks allför sällan. Så undrar jag också hur de ser på bevakningen av Occupy Stockholm (#occupystockholm) Det har varit ett par artiklar, men rörelsen är global och det finns hundratals occupy-grupper, ja tusentals. Tydligen så har man bestämt sig för att tidningens läsare är mer intresserade av hur högerpartiets politiker klär sig än vad de är av en global proteströrelse. Det är i så fall en fullständigt utslätad journalistik, tidningen verkar be om ursäkt för att den finns.

Det kan vara en del av förklaringen till att tidningens chefredaktör flaggar för att man ska bli mer av en webb-
tidning än en papperstidning på lite sikt?

it Andra om: , , , , , , , , , , ab1 svt sr1 dn1 svd1 ex123

  23 comments for “Högerns kläder huvudsaken för AB?

  1. Pingback: Martin

Comments are closed.