FRA, NATO och den stora bluffen

Sverige hamnar allt närmare NATO för varje minut som går. Man bygger upp ett militärindustriellt samarbete och satsar på att byta information med NATO i realtid, något som säkerligen innefattar även FRA:s tjänster. Man gör det under sken av att man motverkar internationell terrorism när det istället dödas tusentals gånger fler i biltrafiken jorden runt, människor svälter eller törstar ihjäl eller dör på grund av att de inte kan köpa medicin. Men NATO, FRA och Kriget mot Terrorismen är viktigare för våra politiker.

Idag berättar Aftonbladet om att Natos och Sveriges stridsledning kopplades ihop igår i Enköping. Det kallas för ett experiment men ingen tror förstås att det inte är permanent.

AB: ”Vad händer med FRA:s information om svenskarnas telefon- och datatrafik när den strömmar vidare ut på Natos plattform? Vad händer när polis, räddningstjänst, militär och alla Natoländerna delar den informationen? Vad händer med de flyktingar som tagit sig till Sverige, när alla deras mobilsamtal riskerar att läggas ut på Natos plattform? Vad händer om vittnet till en krigsförbrytelse tar kontakt med en svensk journalist? Kommer den informationen att kunna gå vidare, ut på den internationella plattformen? Och vad händer när den informationen kopplas samman med annan information?”

Tidningen ställer också ett antal högst relevanta frågor som ovan citerade. Men givetvis kommer både regeringen och försvarsledningen bli svaret skyldig. Befolkningen i Sverige har förlorat kontroll över hur lagstiftningen sker, och riksdagens ledamöter har snabbt funnit sig i sin nya roll som röstboskap. I Aftonbladets artikel talar man om tänkta terroristanfall mot Sverige, som om det vore ett reellt hot.

Sveriges förra regering och den nuvarande har glatt låtit USA:s tal om terroristhotet bli en ersättare för det kalla kriget. Det sker inte i första hand på grund av någon risk för ett terroristangrepp mot landet, det sker helt och enbart för att hålla försvarsindustrin vid liv, och för att vi skattebetalare ska fortsätta att mata industrin med våra surt förvärvade skattepengar.

Nato
Man kan givetvis föra resonemanget längre än så. För hur många svenskar har de senaste åren dött i terroristattacker? Hur många svenskar har under den tiden dött i trafik-
olyckor? Hur mycket pengar har vi aktivt satsat på att göra något åt våra miljöproblem? Hur mycket av vår budget har gått ut i aktivt U-landsbistånd?

Om vi dessutom ser på frågan utifrån ett internationellt perspektiv, vi kan ju inte bortse från att terrorism faktiskt drabbat världen under de senaste tio åren, hur stor är då världsmedborgarnas risk att dödas i ett terroristattentat? Hur stor är risken att svälta ihjäl, eller dö av en sjukdom trots att medicin finns?

Dessa frågor borde givetvis besvaras av våra folkvalda. Varför är det viktigast att spana på enskildas mobiltelefonsamtal, vilka de skickar e-post till eller vart de surfar? Är det inte dags att försöka se vad man kan göra åt världens verkliga problem istället? Varför inte starta ”Kriget mot Fattigdomen”?

AB1 SDSSvD1 DN1 IDG it

Andra om: , , , , , , , , , , , , , , ,

[tags]FRA, FRA-lagen, NATO, Spioneri, Militärindustrin, Kriget mot Terrorismen, Terrorism, USA, Svält, Fattigdom, Vatten, Medicin, Världssvälten, Sjukvård, Utbildning, Politik[/tags]

  12 comments for “FRA, NATO och den stora bluffen

 1. Mr Biz
  25 september, 2008 at 11:52

  Jaha. Och var är terroristerna någonstans? Har någon sett eller känner en terrorist? Detta är ju rena jävla nojan, de måste ju liksom USA först skapa ”terrorister” för att få någon trovärdighet och hur ska det gå till?
  Kanske de ringer upp Usama och beställer in någon flygmaskin i Hötorgsskraporna? Javisst -då kan vi anfalla X, som påstås vara misstänkt, och för att förhindra detta scenario måste alltså Natos och Sveriges stridsledning kopplas ihop så att hela världen kan avlyssnas?..??
  Tvångströja, inlåsning och intensivvård på psyket antingen för regeringen eller medborgarna är vad som nu gäller.

 2. nature
  25 september, 2008 at 12:08

  Tja … Det är ont om äkta terrorister nu för tiden. Varför inte bilda Terrorist AB: aktierna skulle stiga värde på nolltid; detta då efterfrågan uppenbarligen finns. För hur skulle annars, FRA, NATO samt USA motivera alla toginvesteringar i alla togövervakningar?

 3. Mr Biz
  25 september, 2008 at 12:55

  I dag, och alla andra dagar, är det 20000 (tjugotusen) rattfyllerister ute på de svenska vägarna. De förorsakar hundratals gånger flera dödsfall och skador än de påhittade ”terroristerna”.
  Nato och FRA borde omskolas och prioritera en förebyggande verksamhet som finner dessa, de verkliga terroristerna, och förhindrar deras fortsatta och ständigt ökande verksamhet.

 4. Cosmoskitten Qiami
  25 september, 2008 at 13:33

  skitprat undanbedes! / Jinge

 5. Pingback: David
 6. 25 september, 2008 at 15:27

  ”Var finns terroristerna” – terroristerna är du! Finns det inga att ta fast kan man alltid utvidga defentionen…http://www.riksdagen.se/webbnav/?nid=37&doktyp=prop&rm=2008/09&bet=25&dok_id=GW0325

 7. G-Town
  25 september, 2008 at 15:53

  Som vanligt.. så tar högern sig rättigheter. Med vilka medel de än anser nödvändiga. (Även olagliga som fra-”lagen” är ett bra exempel på.) De ber aldrig om dom. Denna gång blir det nog att tvinga på oss Natomedlemskap, andra gånger är det allt ifrån sjukhus endast för rikas barn till mass-avlyssning.

  Alla som är emot måste snart f-n göra likadant och sluta med att bara prata, för det enda motmedel vi har är antal. Och så länge vi inte utlyser generalstrejker och blockader och allt annat vi kan komma på för att sätta käppar i deras j-vla hjul och tvinga dom ge mig sig, kommer högern bara att avancera..

  Att majoriteten inte vill ha samhället man bygger är ju tydligt, men det byggs ändå. Och detta är alltså demokrati?

  Folkets rättigheter samt vår välfärd vanns aldrig genom att diskutera med makten, utan genom direkt konfrontation med den… Men nu verkar det som majoriteten bara tänker sitta och titta på (och kanske protestera lite lamt) när allt detta avvecklas.

  Jag är f-n fed up.. Det här är vårt land, inte den j-vla överklassens eller USA’s.

 8. Gunnar
  25 september, 2008 at 17:33

  ”People willing to trade their freedom for security deserve neither and will lose both.”

  Ben Franklin

 9. Mr Biz
  25 september, 2008 at 18:43

  Alla Smutsiga.. @:

  Tack för länken. Det var som fan! Nu är det kokta fläsket stekt och det var sista gången jag kommer att skriva som i #3. (!Lovar detta på heder och samvete FRA!).
  Lagförslaget tar sin ansats i följande:
  ”Internet utnyttjas för att inspirera och mobilisera lokala terroristnätverk och individer i Europa. Eftersom det utgör en källa till information om terrorismens medel och metoder fungerar det också som en sorts ”virtuellt träningsläger”. Verksamhet som syftar till att offentligt uppmana till terroristbrott eller till rekrytering och utbildning för terroristsyften har ökat kraftigt till en mycket låg kostnad och risk för de inblandade.”

  Längre fram i texten framgår att det behövs heller ingen direkt uppmaning till terrorism -det räcker med ett yttrande, som kan inspirera till terrorism, för att detta, i sig självt, ska anses som ett straffbart terroristbrott.
  Har inte hunnit läsa allt men om lagen ska gälla retroaktivt är det kört och allt vad som gällde tryck- och yttrandefrihet kan vi glömma.

 10. 25 september, 2008 at 20:28

  ”Den som är beredd att offra en del av sin frihet för att vinna säkerhet förtjänar ingetdera”

  Hela den här terroristcirkusen har redan passerat absurditetens bortre gräns och inträtt i lala-land. Jag hoppades att jag aldrig skulle behöva bevittna ett sådant lågvattenmärke i den svenska politiska debatten.

  Totalitära lagar som ska skydda ”demokratin” mot ”terrorister”. Det är verkligen Orwell, 24 år senare. Att se sådan rappakalja i offentliga dokument från Sveriges lagstiftande församling är djupt störande.

  Det börjar bli dags för folket att resa sig och ta tillbaka makten. Det är vi skyldiga våra barn.

 11. Gripen
  26 september, 2008 at 08:17

  NATO är en coldwar relik som behöver gå i graven och nu letar nya fiender som kan motivera dess existens.

  Det sjuka i det hela är att amerikanerna har inte pengar att hålla igång NATO.

  Deras statsskuld har skenat iväg och 700 miljarder dollar bail out plannen behöver de låna pengar till.

  Och dessa 700 miljarder är också bara en droppe i havet i vilka pengar som behövs på wall street. Den riktiga summan är mer 1,24 miljoner miljarder dollar, och så mycket pengar är hela världens bnp för ca 20 år.

  Så det finns inga pengar för USA att spendera på NATO och fler och fler vanliga amerikaner vill stänga ned skiten, tyvärr så har fox news hjärntvättat cirka 50% av amerikanerna.

 12. blingbling
  26 september, 2008 at 10:59

  @ Alla Smutsiga #7, Mr Biz, #11:

  Snygga skrivningar, det här kan ju appliceras på ungefär vad som helst allt efter behov. Då börjar själva underlaget för massavlyssning få sin förklaring. Någon eller några verkar synnerligen mån om att omgående skaffa sig ett carte blanche omgående.

  Kan det månne handla om insikten om att man har passerat åtskilliga gränser för anständigheten och nu börjar bli sk*tnödiga inför utsikten av reaktioner ?

Comments are closed.