Ett terrorangrepp mot Oslo?
Norska tidningar uppger att det är oklart hur många som har omkommit i det sprängdåd som har drabbat Oslo, bara det faktum att de uttrycker sig på det sättet tyder i vart fall på att det finns fler än ett dödsoffer. Ser man på bilderna så tycks det som om det finns ett stort antal skadade, i skrivande stund så har inte media berättat var explosionen ägt rum, någon tidning talar om en bilbomb men jag tycker att bilderna tyder på att det var inne i det hus där statsminister Stoltenberg har sitt kontor.

Givetvis så kommer media att berätta mer allt eftersom tiden går och uppgifter kommer in, och personligen har jag svårt att tänka mig en olycka, t.ex. så lär inte förödelsen bli så omfattande om en gasoltub exploderar, med andra ord så tycker jag att det ser ut som om att det kan vara ett terroristattentat.

Med det sagt så kan man väl konstatera att Norge i vart fall har haft personal i Afghanistan precis som Danmark, Finland och Sverige, något som kan ligga till grund för ett attentat. Jag vill ogärna spekulera, jag misstänker att vi får höra betydligt mer inom de närmaste timmarna. De skadade som jag har sett verkar ha rätt ytliga skador, å andra sidan så finns det också bilder där det ser ut som sjukvårdare handskas med liggande patienter.

Jag hoppas att det inte var någon sorts hämndaktionför landets agerande i Afghanistan eller Irak, för i så fall kan vi nog räkna med liknande aktioner i de andra skandinaviska länderna. SVT rapporterar på sin hemsida att det är minst en person som avlidit.

it Andra om: , , , , , ,

  22 comments for “Ett terrorangrepp mot Oslo?

 1. Kåre Kristensson
  22 juli, 2011 at 17:10

  Detta är mycket oroande.
  Jag hoppas också att det inte är någon terror grupp som försöker ta hämnd på oss här i Norden för att vi skickade trupper till att hjälpa USA nere i Irak.
  Annars så bör vi alla vara mycket vaksamma de närmaste dagarna.

 2. Alfons
  22 juli, 2011 at 17:16

  med tanke på att Norge är med i NATO så får vi hoppas det inte var ett gäng saudier stationerade i Sverige som utförde dådet, då ligger vi pyrt till….

 3. Maria G
  22 juli, 2011 at 17:28

  Man ska inte utesluta att andra länder kan vilja skylla på en annan religions anhängare.

 4. Sven O
  22 juli, 2011 at 17:30

  Är det en hämnd för Afghanistan/Iraq så kan vi förvänta oss samma sak i Stockholm.

  Vem ska vi tacka då? Tolgfors?

  • Alfons
   22 juli, 2011 at 17:36

   då skyller vi på sossarna och MP och alla blåa partier som röstade för en instats i affe till att börja med.

   lägg sen till de partier som röstade för att förlänga insatsen efter valet(sd inräknat va?)

 5. H2
  22 juli, 2011 at 17:34

  Hoppas att det inte ligger en muslimsk terrorgrupp bakom detta. Norges fredliga muslimer kommer att fp det ännu tuffare om så är fallet

  • 22 juli, 2011 at 17:40

   Nu talar man om al Qaida på norsk TV, det kan ju vara en hämnd för Norges agerande i Afghanistan eller Irak, är det så så är det ju ett sätt att flytta fronten.

  • 22 juli, 2011 at 17:41

   En parentes; jag har redan strukit en kommentar från en israel, vederbörande ville göra gällande att muslimer är mördare…

   • H2
    22 juli, 2011 at 17:58

    Ja den typen av argumentation är så låg. Det finns muslimska, kristna och ateistiska mördare. Men flertalet muslimer, kristna och ateister är INTE mördare.

 6. Mariam
  22 juli, 2011 at 17:42

  Kadaffi har hotat med terror mot Eurpoa. Oslo kanske var ett lätt mål? Vilken mardröm!

 7. 22 juli, 2011 at 17:42

  En person mailade mig och trodde att det var Muhammar Gaddafis gäng…

  • Alfons
   22 juli, 2011 at 18:05

   kan ligga nått i det, han har ju hotat Europa med terror

 8. 22 juli, 2011 at 17:43

  Till och börja med kan vi ju hoppas att det ”bara” var konventionella bomber och inte radioaktivt skit inblandat i eländet ….
  Skulle tro att ”någon” relativt snart tar på sig ansvaret också!

 9. Härj
  22 juli, 2011 at 17:53

  Ja, vill man ut ock kriga i världen får man räkna med att det kommer motreaktioner på ett eller annat sätt. Tragiskt att det sker på detta sätt nu får normännen posera som martyrer för terrorismen.

 10. S
  22 juli, 2011 at 17:55

  Jag fruktar att det är en false flag operation. Någon vill kanske rikta uppmärksamheten bort från vissa skeenden? Var uppmärksamma på nyheter som inte får så stor plats i media de närmsta dagarna och som kan har stor betydelse för utvecklingen i en viss del av världen.

  • 22 juli, 2011 at 18:12

   Jag fruktar oxo att det är en false flag operation.

   Det vore ju för hemskt.

  • Marcus R
   22 juli, 2011 at 19:02

   Det skulle väl vara Murdoch då som vill rikta uppmärksamhet bort från sin tidning; som världen ser ut nu behövs ingen false flag-operation för att NATO ska kunna gå in i nära på vilket land i mellanöstern som helst.

 11. Mariam
  22 juli, 2011 at 17:57

  Norge är faktiskt inte på tapeten i arabvärlden eller den muslimska världen för sitt deltagande i krigen i Irak eller Afganistan. Däremot är deras ståndpunkt vad gäller palestinierna väldigt uppskattad. Folk hatar inte norrmänn därnere, om jag säger så, tvärtom.

 12. H2
  22 juli, 2011 at 18:57

  Ska man tro norska webtidningar så har en utklädd polis skjutit folk på en ö en timme utanför Oslo. Flera anges ha sljutits till döds. Tydligen var den ungdomsträff anordnad av någon barn/ungdomsorganisation inom Arbeiderpartiet på ön.
  Min spekulation är en ensammen galning ligger bakom. Att spela en trovärdig polis går inte så bra för en muslimsk terrorgrupp

 13. Christian
  22 juli, 2011 at 19:05

  Det viktigaste är att vi inte låter oss påverkas och skrämmas av vad som nu har hänt. Jag är själv kritisk till Sveriges insats i Afghanistan, men att avsluta den enbart på grund av risken för terrorattacker vore direkt farligt. Vi kan aldrig låta ”terrorister” tro att de med olagliga metoder kan få påverka demokratiska beslut som fattas i Sveriges riksdagen.

  • 22 juli, 2011 at 19:07

   Vilka är det du kallar terrorister då? Skandinaviska soldater i Afghanistan menar du förstås…?

 14. 22 juli, 2011 at 19:13

  Jag stänger kommentarerna här, från nu så får man kommentera här: http://jinge.se/mediekritik/al-qaida-eller-muhammar-gaddafi.htm

Comments are closed.