Det Moderata Stöldpartiet

För ett par dagar sedan skrev jag om Det Moderata Fuskarpartiet, anledningen var givetvis att det återigen avslöjats en härva av fusk för att nå framgångar i det interna provvalet. Idag varierar jag mig något, det finns anledning att uppmärksamma moderaternas uppfattning – att enda sättet att behålla makten är att härma socialdemokraterna.

Helle Klein kallar dem idag för språkpiraterna, något som givetvis beror på att de inte stjäl den socialdemokratiska politiken utan bara terminologin. ”I sitt tal till de moderata kommun- och landstingspolitikerna betonade han att de nya moderaterna är för en stark offentlig sektor och bryr sig om kvalitet i vård och omsorg snarare än vem som äger utförandet. Han talade även om jämställdhet.

– Nu fattas bara att vi börjar använda ordet solidaritet också. Då är gränsen nådd, suckade en partimedlem på kommunkonferensen, enligt Aktuellts utsända.”

Det är givetvis intressant att Reinfeldt, som anser att svenskarna är mentalt handikappade, ändå väljer att härma den socialdemokratiska retoriken, samtidigt som han satsar på en högerpolitik lik Thatcherismen. Det tyder på att han är fullt och fast övertygad om väljarnas mentala handikapp. Man kan dessutom inte beskylla högern för att komma med något eget, vare sig den socialdemokratiska retoriken eller Thatcherismen har de skapat själva.

Det enda de faktiskt åstadkommit själva är en politik som gått ut på att öka landets underskott genom att låna upp pengar utomlands för att sänka skatten för dem som inte behöver sänkt skatt. Nu, när valet närmar sig i lätt galopp, så börjar partiets ledande företrädare tala om kommande skattesänkningar för pensionärerna om ekonomin klarar av det

Reinfeldt
efter valet. Sådana saker är som bekant till intet förpliktigande men det kan givetvis uppfattas som en ambition, något som bara gör bedrägeriet tydligare.

Reinfeldt är fullt och fast övertygad om det mentala tillståndet hos svenskarna, något som 2006 års valresultat eventuellt kan anses bekräfta, men i själva verket så förlorade sossarna makten på grund av sin egen partiledare, Göran Persson. Det vi nu har att hoppas på är förstås att folk minns högerpolitiken även i valet år 2014.

intressant Tags: , , , , , ab dn1 svd ex t

  9 comments for “Det Moderata Stöldpartiet

 1. Tom
  19 april, 2010 at 11:46

  ”Det vi nu har att hoppas på är förstås att folk minns högerpolitiken även i valet år 2014.”

  Har du redan givit upp 2010?

  • 19 april, 2010 at 12:20

   Tvärtom! Det är redan klart, skulle inte ens behövas med denna regering. Tänk bara på miljöministern! :-)

 2. Kent Karlsson
  19 april, 2010 at 12:02

  Vad är Alliansens jobbpolitik?
  1. Jobbskatteavdraget. 2. Sänkt arbetsgivaravgift för ungdomar. 3. RUT-Bidraget.
  That`s it?
  Närmare en halv miljon arbetslösa i Sverige och det här är vad regeringen har presterat under snart fyra år?

  Har något ”alla” av dessa åtgärder haft någon effekt?
  Nja, RUT påstås av vissa Alliansanhängare ha gett 3000 jobb. Det är dock mycket osäkra uppgifter, det finns nationalekonomer som hävdar att det möjligtvis lett till 900 jobb, allt till en oehört stor kostnad för skattebetalarna per jobb!

  Jobbskatteavdraget då, nja det har väl inte lett till några nya jobb! Det finns inga rapporter som bevisar det! Vad som finns är Riksrevisionens rapport RiR 2009:20, som har räknat på ett FÖRVÄNTAT resultat på kanske 88 000 jobb! Men det finns ingen rapport som bevisar ett FAKTISKT resultat, förväntat och faktiskt är ju som alla vet två skilda ting! Det första är en gissning, det andra är vad som verkligen har hänt!

  Minskad arbetsgivaravgift för ungdomar, det har väl i alla fall gett massor av unga arbete? Nja, det har väl inte heller fungerat så bra! Ungdomsarbetslösheten är fortsatt väldigt hög i Sverige! Den förväntas tom. att öka än mer!
  ”Siffrorna från Arbetsförmedlingens senaste prognos är oroväckande.
  En av tre ungdomar kommer att vara arbetslös 2010.”

  Har de här tre klena eller tom helt uteblivna resultat fått regeringen att tänka nytt? Nej, de fortsätter med mantrat: skattesänkningar, skattesänkningar, skattesänkningar…..!

  • 19 april, 2010 at 19:26

   Dessutom menar de ju när det gäller RUT-bidraget att folk blir arbetslösa om det tas bort. Tala om att vara beroende av bidrag!

 3. Fredrik
  19 april, 2010 at 12:35

  Att högeranhängare beklagar att Alliansen för vänsterpolitik är ju naturligtvis föreståeligt, men att vänsteranhängare gör detsamma är märkligare. Torde de inte snarare bli glada över att det förs vänsterpolitik från regeringshåll oavsett vilket parti som sitter där? Eller är det kanske helt enkelt så att det är viktigare Vem som sitter vid köttgrytorna än vad de Gör?

  • 19 april, 2010 at 13:13

   Ibland blir jag bekymrad över den totala brist på kunskap som vissa har. Det här är ett sådant tillfälle.

   Att bara glappa med käften, är det verkligen kul?

  • Kent Karlsson
   19 april, 2010 at 13:32

   Det förs ju ingen vänsterpolitik från regeringen! De använder ju bara ord som förknippas med vänsterpolitik! Ord som för regeringen är just bara ord, ord utan innehåll! Allt för att försöka ”lura” till sig röster i valet den 19 september! Synd att de inte inser att det inte funkar, blir mest patetiskt när högern ”lånar” ord från socialdemokraterna och vänstern!

 4. Sara G
  19 april, 2010 at 14:14

  Jag hade fel när jag i ett tidigare inlägg skrev att Reinfeld inte vågade stjäla vänsterns bästa honnörsord – rättvisa, eftersom han för en så orättvis och en i överförd bemärkelse nepotistisk politik.
  Men se på själv fan! Helle Klein skriver på dagens ledare i AB att Fredrik den långe och fultrulige har basunerat ut att alliansen står för – håll i er!!! – rättvisa och sammanhållning! Gudars skymmning vad den karlen är förljugen – och hal! Möjligen kan verkligheten beskrivas så i de ny mode-råttornas hemorter, Vellinge, Täby, Djursholm och alla de andra där knappast utanförskap och hemlöshet existerar. Där är det nog rättvisa mellan alla gubbar med bukar uppsvullna av vällevnad. Jag menar symboliskt svullna.
  Nu är det emellertid så att arbetslösheten har ökat betydligt och så även utanförskapet – med stor otrygghet och fattigdom i släptåg.
  Vad än de nya mode- råttornas chef påstår !

 5. 19 april, 2010 at 19:30

  Att Reinfeldt tror att svenska folket är mentalt handikappat skrev han ju tydligt i sin bok ”Det sovande folket”. Det är det konceptet i den han försöker genomföra nu. Det enda nya med moderaterna är språket.

Comments are closed.