Det Moderata Fuskarpartiet


Moderata samlingspartiet har under vintern utsatts för stort medialt intresse på grund av det omfattande valfusk som skedde i partiets provval. Man blev ofrivilligt landets största nyhetshändelse i media under ett par veckor. Och nu verkar det vara dags igen.

AB: ”Statsminister Fredrik Reinfeldts närmaste man, statssekreterare HG Wessberg, kände till valfusket inom Moderaterna redan 2002. Det rapporterar TV4-Nyheterna. Som Aftonbladet tidigare har skrivit gick fusket bland annat ut på att moderatpolitiker värvade nya medlemmar till partiet genom att betala medlemsavgifterna. Sedan kryssade de för sina egna namn på de nya medlemmarnas provvalsedlar till partiets interna val.”

Uppenbarligen har fusket starka traditioner inom moderaterna, ett av motiven är sannolikt att vissa snabbt vill nå ledande positioner i partiet på grund av dess starka ställning i näringslivet. Det är partiet där egen-
nyttan värderas högst och dessutom blir till politik. Och sådan blir givetvis den förda politiken, där man försämrat ordentligt för pensionärer, sjuka och arbetslösa. Man hittar dessutom på begrepp som ”utanförskapet” vilket närmast kan beskrivas som ett slags semantisk fascism, ett begrepp som man helt enkelt kidnappat för att slå blå dunster i ögonen på folk.

Men avlövningen av partiet har börjat, visserligen har statsministern fortfarande hyfsat stort förtroende bland allmänheten, men det är nu på väg nedåt. Alltför många har slängts ut från försäkringskassan och måste nu gå till socialtjänsten för att få hjälp. Man har sett till att A-kassan blivit dyrare samtidigt som man lånat pengar utomlands för att sänka skatterna för dem som tjänar bäst. Den svenska statsskulden ökar, något som givetvis främst drabbar dem som inte fått någon lindring av skatten, pensionärer, sjuka och arbetslösa.

Och så fusket, ständigt detta fusk, fuskar man inte med TV-licensen, eller köper en universitetsexamen på postorder från USA, så fuskar man med skatter och avgifter. Och dessutom fuskar man i partiet interna provval. Hur i hela friden kan det komma sig att partiledningen sitter kvar på sina välbetalda poster? Med en partiledare som i sin bok skrev att svenskarna är mentalt handikappade?

Kvällen den 19 september ska jag berusa mig på Champagne, då ska det firas!

intressant Tags: , , , , , , ab1 ex dn12 svd t


20 svar till “Det Moderata Fuskarpartiet”

 1. Får man svära tyst och sammanbitet över alla dessa jädrans myglare, lögnare, bedragare, fifflare, fuskare, smusslare och lurendrejare ?
  Men kommer det där förbannade packet, Reinfeld med anhang i regeringsställning igen då begär jag asyl i Indien, Goa som politisk flykting. För då vet jag att de har manipulerat igen tillsammans med FP!
  Det var en hel drös med moderötter som fixade yatchen men ändå tog ut barndagar från min tid som förskollärare…
  Jag jobbade nämligen till största delen med rikemansbarn och såg och hörde en hel del annat också…

 2. Hur många M har blivit fällda i domstol för valfusk ? svaret: 0. — Hur många S har blivit fällda ? svaret: många. Här kommer bara toppen av isberget. ” Rinkebyvalfusk, två socialdemokrater.”– Saied Tagavi socialdemokrat från Hässelby, fällt i Stockholms tingsrätt.”– ” Två valarbetare från socialdemokraterna fick sina domar fastställda av Svea Hovrätt, för valfusk under valet 2002.”– ” Monica Rudin socialdemokrat, dömdes idag av tingsrätten för otillbörligt verkande vid röstning.”— Bra att vi har fått klartecken att gräva fram alla skandaler från 2000 och framåt, perioden innehåller även mycket partiledare Sahlins förevavande under åren.

 3. O tempora o mores.
  Det ligger tydligen i tiden att fuska.
  Till alla dom som i förra valet röstade på borgarna, kan man bara säga: Som man bäddar får man ligga. Just nu jäkligt knöligt och utan täcke.

  Champagne! Nä du Jinge. Har en svindyr single malt (18 år) som väntar den 19 september, tillsammans med en stor fet Havanna. De du!

 4. Det var ett roligt reportage som sändes i Aktuellt från moderaternas möte i Göteborg igår. Dessa lögnare hade ord som ”rättvisa” och annat stöldgods på sina paroller. Men göteborgarna gav igen: Rättvisa och moderaterna? Omöjligt!
  Varenda en trodde att rättvisa var ett ord som vänstern och enbart vänstern visste vad det betydde. Det dämpade mitt raseri en del. Jag flyttar snart till Göteborg för folk där verkar vara betydligt smartare än nollåttorna, eller om man säger så: andelen åsnor som tror på moderaternas lögner verkar vara väldigt liten där.

 5. Moderaterna har en lång tradition av fusk. Det handlar inte bara om TV-licenser, bluffexamen och svarta löner. De enda som tvingas avgå från riksdagen därför att de blivit dömda i domstol är två moderater.

  Men jag tycker det är än värre med det falska politiska budskapet. ”Vi skall ha bättre välfärd än socialdemokraterna”. ”Skattesänkningarna ger mest till låg- och medelinkomsttagare”. ”Svårt sjuka ska inte bli utförsäkrade”. Trots att budskapet inte stämmer upprepas det gång efter annan.

 6. Alla etablerade partier gör på det viset, (m) är inget undantag. Under min tid i MUF så fylldes bidragsansökan med hjälp av namn från skolkatalogerna från skolorna i närheten.

  När jag frågade varför, så var svaret att SSU gör likadant.

  Ifall Wennerholm och Wessberg inte skulle kännt till detta, och även inte varit delaktiga, så hade de heller inte haft de höga politiska positioner de innehar nu.

  Det de håller på med nu är ett spel för galleriet. Och det vet alla som någonsin varit engagerade i politiken.
  Blånekar man tillräckligt länge, så vinner man, som en riktig player.

 7. Frågan är nu om inte moderaterna kommer sälja ut ”svartskallen”, han är ju egentligen inte en av dem. Något som både Wennerholm och Wessberg troligtvis är av födsel och ohejdad vana, en av dem.

 8. Ja inte blir man förvånad inte. Men politikerföraktet bara ökar av sånt här. Ska bli intressant att se hur stort valdeltagandet blir i höst.

 9. Jag blir så himla konfunderad över vad det är som är så himla svårt med att vara rak och ärlig?
  Vare sig man är politiker eller vanlig knegare. Märkligt.
  Tycker det blåser en stark ”sköt dig själv o skit i andra”-vind just nu, tror den mojnar i september.
  Eller jag hoppas det i alla fall.

 10. Jag tycker det verkar vara ”samma skit i byttan som i locket” vad gäller dom flesta politiker.Oavsett partifärg.

  Men nog får jag en fadd smak i munnen ang. moderaternas köplusta vad gäller väljare. Just dessa blåskallar brukar ju utgå från att dom flesta sjukskrivna och arbetslösa är lata fuskare…

  Snart dyker väl Reinfeldt upp igen i någon tv.studio. Då kommer han att vara stingslig över frågor. Sen kommer han att se ut som en tokledsen hund, som har tappat sin husse el. matte. Och det är då dags att greppa skämskudden och spyyyhinken….

 11. Jag röstar vänster men tror man att detta är typiskt för just moderaterna har man förmodligen fel. Fusket finns överallt. Däremot är det ju alltid trevligt när sådana här saker kommer fram lagom till valet =).

 12. Den största lögnaren är väl Reinfeldt när han står i TV och frankt och överlägset påstår att arbetslösheten har minskat, när det i stället är tvärtom. Trots den s.k arbetslinjen. Sverige går inte längre att känna igen efter moderötternas och deras anhangs VANSTYRE!

 13. Den sittande regeringen är den bästa vi någonsin haft i Sverige! Låg och medelinkomsttagarna har varit de stora vinnarna, den som säger något annat förstår sig inte på ekonomi.

  Den låginkomsttagare som röstar rött i höst begår ekonomiskt självmord, inser man inte det så borde man nog inte rösta alls.

  • Tänk vad kul det ska vara att vara så klok och bildad som du!? Att veta allt, men rekommendera inte folk från att avstå från att rösta, sådant kan upplevas som odemokratiskt och det är ju inte bra…

  • John, det är inte mycket som du förstått om samhällen och om människor, det kan jag avläsa i de få kunskapsfattiga ord du undsluppit dig.
   Risken är stor att det ökande antal människor i utanförskap under Fredrik den stores era redan har begått självmord – eller tänker göra det ”när banken tagit villan och kronofogden din bil.” Så katastrofalt är det faktiskt för många sjuka och små i samhället!
   I ett gott och harmoniskt land delar man med sig solidariskt och rättvist, så ingen behöver fara illa. Inte bara ”de nya mode-råtterna” i Täby, Djursholm, Bromma, Lindingö, Vellinge och liknande strikt högerstyrda kommuner ska kunna leva gott i vårt rika land.
   Det finns ett nästan bortglömt ord som heter rättvisa – och det ordet har faktiskt inte Fredrik stulit som de andra orden från vänster som han lagt beslag på och gett en annan och tunnare innebörd.
   Det är faktiskt av förklarliga skäl han låtit bli. För rättvisa – och även broder- och systerskap rimma illa med den orättvisa politik och nepotism han styr landet med.
   Berätta gärna hur goda kunskaper du har i mattematik och på vilket sätt du fått dem. Jag är idel öra!

  • Den bästa, knappast. Det är till och med den sämsta borgerliga regering hittills, trots att Bildts var mycket dålig. Det enda den gör är plagierar Reagan- och Thacher- politik, vilket går ut på att ha låga skatter och låta nödvändig infrastrukturen falla samman.
   I dag är både US och Storbritannien vacklande nationer som inte får debet och kredit att gå ihop, trots allt prat om Grekland så kan de vara närmare en nationell konkurs.
   Jag kan mycket väl tänka mig att Kina gör exakt samma ekonomiska manöver som US gjorde mot Storbritannien och Frankrike för att ta över världsherraväldet.