Bodström rödgrönt sänke


[column width=”49%” padding=”2%”]
Gruppen bakom Stoppa FRA-lagen nu ställer sig idag mycket tveksamma till Socialdemokraternas tal om en förstärkning av integriteten om vi skulle få en rödgrön regering efter valet 2010.

Stoppa FRA-lagen nu/AB: ”Men i sin gemensamma motion om att riva upp lagen svajar nu oppositionen betänkligt på målet. Man pratar där i stället om vikten av signalspaning i kabel, och att fler myndigheter borde få tillgång till den. Sahlin har gjort klart vad som gäller. Socialdemokraterna tänker koppla in kablarna så fort de fått utreda frågan. Och Miljöpartiet är uppenbarligen inte berett att offra platsen i en rödgrön regering för att stå upp mot mass¬avlyssningen, utan gömmer sig under tystnad bakom Social¬demokraternas tomma löften.”

I praktiken kommer kablarna som möjliggör massav-
lyssning kopplas in 1 december i år enligt artikeln. Tyvärr så är de snåla med källhänvisningar i artikeln, något som förtar en del av budskapet. Själv är jag dock övertygad om att de har rätt, att främst Socialdemokraterna har en tillkämpad attityd i frågan är jag nog inte ensam om att tycka. Problemet är att man från politiskt håll har valt att motivera behovet av denna avlyssning med ”terrorism”, något som inte känns speciellt vettigt med tanke på att det inte finns något skäl att anta att Sverige skulle drabbas av någon terrorattack.

I själva verket handlar det mer om att människors ökade möjligheter att kommunicera snabbt och effektivt ses som ett hot av dem som idag sitter på all makt, om man vill så kan man tala om katterna i muslandet om man går tillbaka några steg bland inläggen på den här sidan.

När man ifrågasätter effekten av en rödgrön regering så är givetvis socialdemokraterna den bästa måltavlan. Inte för att de är största parti, något som gör partiet till ett tydligt mål, mer för att man sedan en lång följd av år verkat på ett sätt som varit till nackdel för individens självklara rätt till personlig integritet. Den sista regeringsperioden så har en av ministrarna till och
[/column]
[column width=”49%” padding=”0″]xxx

med fått Orwells 1984 att bli ett mindre begrepp än vad det har varit tidigare i och med att ”Bodströmsamhället” övertagit dess roll. Något som också har gett upphov till densammes bloggnamn, en metod för att med humorn som vapen förminska kritiken mot Bodström som person.

Jag har skrivit det förut, och jag antar att jag kommer att skriva det många gånger fram till valet, men Thomas Bodströms roll i en kommande regering måste vara kristallklar långt före september nästa år. Normalt är det omöjligt att diskutera vem som ska göra vad i en kommande regering innan valet är vunnet, men ska de rödgröna ha en chans så måste det trots det ske mycket snart, eller också måste han tillkännage att han inte står till förfogande i en kommande rödgrön regering.

Aftonbladet skriver på ledarplats att de rödgröna nu har lagt grunden för den kommande politiken, och både där och på debattsidan så visas det upp ett glatt gäng partiledare på bild. Men tror de rödgröna att de kan ta sig förbi den här frågan på ett smidigt sätt så – tror de fel.

[/column]
intressant Andra om: , , , , , , ab123 ex1 svd123 dn1234 t


10 svar till “Bodström rödgrönt sänke”

 1. Läste i Expressen att Mona har tagit bort Bodström från parti toppen och han kommer att vara åskådare i val kampanjen.

  Det ser ut som hon förstår vilket sänke han är.

  Vad som är kul jag gillade en gång Bodström för han var en kille med färska ideer men han blev en symbol för kontroll samhället när han gav in till amerikanska intressen med utlämnandet av terrormistänkte och hela den här FRA och övervakningen startade.

   • Nej, jag hade läst det väldigt slarvigt och var på väg att komma tillbacka och rätta mig själv:)

   • Vänta nu läste jag artikeln igen och den säger något helt annat och har en sid not att expressen ber om ursäkt om att de hade skrivit fel.

    Så har de ändrat artikelnt 3 gånger nu, för första gången läste jag vad jag skrev först och sedan läste jag den igen och var på väg att rätta mig själv och nu står det något helt annat.

    Det är varför jag blir knäpp på digitala medier, de är för enkla att ändra.

 2. Skulle inte förvåna mig ifall ”Darth Vadar” Bodström lyckas med att härska och söndra, manövrera i skuggorna, så att det slutar med att det är han som är partiledare för sossarna.

  Frågan är ifall det sker före, eller efter valet.

 3. Det här gänget har trampat vatten i åratal! Sverige behöver en radikal och tidsenlig socialiströrelse!

  • Jag uttryckte min beundran för Bodis IQ och medlemmarna i VU, och gjorde en jämförelse..
   Missade tyvärr att inom Rörelsen är ”alla lika”..

   • Jag uttryckte min beundran för Bodis IQ och medlemmarna i VU, och gjorde en jämförelse.. Missade tyvärr att inom Rörelsen är ”alla lika”..

    Man kan möjligen tillägga att du uttalade dig kränkande, rätt rejält dessutom. Nästa gång du jämför på det sättet hamnar du i spamfiltret. Det framgår tydligt och klart av kommentarsreglerna vilka ramarna är…