Blodbadet kan börja

Jag vet inte om det är dag sjutton eller arton, men jag konstaterar att Mubarak lurade alla, han avgick inte utan framhärdar på posten.

Dessutom så läser alla politiker i väst upp den hemläxa de fått, Carl Bildt sade att det är viktigt att möta folkets krav på demokrati och överlämna makten till Omar Suleiman. Frankrikes president hävdade att det var viktigt att Egypten inte blir en religiös diktatur som Iran, och alla förstår att talskrivarna inte finns i Europa, de finns på annat håll.

Man kan givetvis undra varför Carl Bildt inte agerar för att ordna en internationell efterlysning på slaktaren Suleiman, har han inte begått tillräckligt många brott mot mänskligheten? Eller Mubarak? Tusentals människor har försvunnit i Egypten, och det de har gemensamt är att de varit regimkritiska. Den internationella domstolen i Haag borde givetvis ge dessa män en rättvis rättegång, men istället så säger ledande politiker jorden runt att Mubarak bör lämna över makten till Suleiman?

Är det av dumhet som de säger så, vet de inte vem denne Suleiman är? Carl Bildt är långt ifrån dum, han säger det som förväntas av honom, det han blivit beordrad att säga, han precis som andra politiker som yttrar sig i ämnet.

Jag tänker inte avsluta med att utbrista ”Vad var det jag sa”, men det här slutar med en ännu hårdare diktatur i hela Mellanöstern om inte Egyptierna går vidare, och tyvärr så tror jag att – oberoende av hur de gör så står vi snart inför ett blodbad.

Aljazeera: Egyptian military’s supreme council has held an ’important’ meeting and will issue a statement soon, news agencies report.

it , , , , , , , , , ab123456 ex123 dn1234567 s
vd1 svt123 gp1 Läs oxo annarkia1 lasse kulturb k&å martin zaramis

  9 comments for “Blodbadet kan börja

 1. Magnus E
  11 februari, 2011 at 08:40

  Jag tror att de nyheter vi väntar på kommer betyda att Mubarak är avsatt, och att militären övertar makten i avvaktan fria val kan hållas.

 2. Dimitra
  11 februari, 2011 at 09:26

  Carl Bild försöker lura oss att demokrati i Egypten är att lämna makten till Suleiman,, precis som om att egyptiernas krav är att endast Mubarak ska avgå.
  nä vet ni, Mubarak har stöd i att hålla sig kvar vid makten och jag fruktar att det organiseras en statskupp bakom kulisserna

  • 11 februari, 2011 at 09:35

   Alla ledande politiker låtsas som att Suleiman duger, en man som borde gripas för mord, massmord…

 3. Marwan
  11 februari, 2011 at 09:46

  Mubarak överraskade alla och inte minst det egyptiska folket , Han talar fortfarande med auktoritet , styrkeposition och underströk sin beslutsamhet att behålla makten tills hans mandat går ut i September

  Mubaraks tal var en konfrontation och demonstranterna blev så arga , Hans regim är en form av slaveri som hämtar sin legitimitet utifrån och är en parasit regim som lever på folket och på västvärldensbidrag

  Mubarak visade att han lever i en annan del av världen , Hans tal var som ett tiggeri och ett sätt att spela på folkets känslor och detta genom att tala om sin heroisk roll för sitt land och hur mycket han har betytt för Egypten
  Mubarak har förlorat alla sina sinne och vill bränna ner sitt land samtidigt han undrar varför det egyptiska folket behandlar honom så illa , Han behöver psykoanalys och inte politisk analytiker

  Egypten kommer att hamna i en ond cirkel de kommande dagarna , Nu talar de inte bara om hans avgång utan kräver också att han ska ställas inför rätta
  Nu är det bara militären som kan avgöra allt antingen skjuter de mot demonstranterna och då blir det ett inbördeskrig eller tvingar Mubarak att lämna makten ifrån sig

  Västvärlden spelar på samma kort som Mubarak , man talar om religiös fundamentalism och Israels säkerhet , De utnyttjar denna situation för att rädda Mubarak men dessa knep går inte hem hos egyptierna , det är det egyptiska folket som bestämmer vem de vill ha och inte de hycklarna i västvärlden

 4. Christer W
  11 februari, 2011 at 10:54

  Mubarak är som nästan vilken partiledare som helst när det gäller sin egen självbild och anser sig vara oumbärlig. Det ökar möjligheten att han och Suleiman kommer på någon bakgård göra sorti a la Ceauşescu.

  Vad jag inte har sett är om västvärlden har spärrat möjligheten för Mubaraks familj och släkt att komma åt de stulna tillgångarna.

 5. Rawia Morra
  11 februari, 2011 at 11:37

  Är det bara jag som såg det roliga i det hela igår? Det var så fruktansvärt surrealistiskt. När väl två av Egyptens absolut mest lysande analytiker och talare blev mållösa, ja, då fick jag ett skarattanfall som varade ända fram till småtimmarna.

  Så här sa Hamdy Qadeel: Herre Gud, jag håller på att få ett hjärtinfarkt. Det här är inte sant. De där två befinner sig i koma. De har ingen aning om vad det är som pågår kring dem.

  Abd al-Halim Qandeel sa: Jag har aldrig sett maken till ”Tanaha”. Tanaha är nedsättande om dum envishet. Vad jag förstår så är det bara åsnor som drabbas av Tanaha. Så kallar man beteende när en åsna vägrar flytta på sig. Visst, det är farligt, men man kan inte låta bli att skratta åt eländet.

 6. Christer W
  11 februari, 2011 at 12:23

  Det två kommentarerna från egyptierna är nog synnerligen förödande för Mubarak och Suleiman eftersom de förminskar dem inför folks ögon.
  Rawia, det är bra att du skriver här och översätter och beskriver vad som sägs och vad undermeningen med uttryck som Tanaha betyder.

 7. MN
  11 februari, 2011 at 12:23

  Jag för min del fick tårar i ögonen först…
  Ja… Det var så sorgligt… Det ÄR fortfarande sorgligt.
  Sen började jag skratta – lite hejdlöst ett tag… Min man trodde jag blev lite galen där.. Han däremot sa från början att Mubarak inte ska avgå… Jag själv vill gärna tro att det Goda ska besegra det onda.
  Jag skrattade en hel del Speciellt då jag såg Ahmad Elsaad & Co på Almustakilla kanalen… Jag rekommenderar att man lyssnar lite på vad den mannen har att säga… Väldigt folklig attityd trots att han är mångmiljonär.

  Det senaste jag hörde är: Syrierna att gå ut i Massdemonstrationer…!!! Den 31:e Februari :D

 8. MN
  11 februari, 2011 at 12:39

  Skrivfel – Ashraf Alsaad ska det vara – o inte ahmad som jag skrev ovan

Comments are closed.