Afghanistan och de Rödgröna


Från en amerikansk modevisning visar en av USA:s veteraner hur den skotska kilten kan passa även krigsveteraner, något som givetvis känns alltmer aktuellt eftersom veteranernas antal ökar explosionsartat i USA.

Samma sak kommer också att ske i Sverige även om vi enbart har några tusen veteraner än så länge. Vi har ett antal soldater som dödats i kriget, men vi har fler som flugits hem med svåra skador. Hur det gått för dessa är ingenting som tidningarna skriver speciellt mycket om, det är nyheter som inte passar krigsivrarnas agenda.

Att USA har särskilda modevisningar för amputerade är inte speciellt överraskande. Jag vet inte, men man har säkerligen hundratusentals krigsinvalider från landets olika krig genom åren. Människor i Irak och Afghanistan behöver inte oroa sig om modet, blir man svårare skadad så dör man i allmänhet, och modevisningarna är bara till för dem som stridit på ”rätt” sida, sett ur USA:s perspektiv.

Och visst är det snyggt med sandfärgade kängor till kilt?

En person berättade för mig att kungahuset tackat nej till att delta i begravningsceremonier för hemvändande döda soldater. Man räknar säkert med att det skulle bli alltför mycket arbete på sikt eftersom motståndet mot ockupationstrupperna ökar kontinuerligt, och man har ju annat att tänka på, både kärleks-
bekymmer och bröllop.

Hemmavid betraktas vårt krig mot Afghanistan som relativt o-sexigt verkar det som. De rödgröna vill inte prata om saken förrän efter valet i september, något som kan bli dyrt för två av partierna i koalitionen. Det talas redan nu om en nedgång i stödet för de rödgröna men kopplingen är inte säker, men sannolik, som man skulle uttrycka saken under de fiktiva ubåtsincidenternas tidevarv. —>(Rapportera tveksamma annonser)

i Tags: om , , , , , , , , ab1 dn svd ex1 Läs också: hampus annarkia ilsemarie k&å pamflett jonas v-teknik zaramis t


12 svar till “Afghanistan och de Rödgröna”

 1. Det står ju nu faktiskt med i Vänsterpartiets valplattform att soldaterna ska ut ur Afghanistan. Det är lika med direktiv att driva frågan i valrörelsen. Det var stor enighet bakom detta på kongressen. Vi ska inte vara i Afghanistan med soldater, utan med bistånd.

  • Direktiv att driva frågan i valrörelsen? Man har valt att utreda saken efter valet, och (S) lär inte gå med på ett tillbakadragande i december. Jag har hört många medlemmar som är sura över just hur denna fråga behandlas. Själv är jag tillräckligt pragmatisk för att sitta still i båten, men det gäller nog inte alla…

   • Jag vet inte med er, men jag är Vänsterpartist och tänker som sådan driva frågan i valrörelsen. Att bara sitta på kanten och sura för att någon annan inte gör något låter inte som du Jinge. Inte efter vad jag läst. Det ankommer väl på alla att driva frågan, det spelar tydligen roll eftersom frågan inte fanns med i förslaget till plattform, men nu finns där. Men vi kan inte hålla på och vela som alltid gör. Det fanns kongressbeslut på att verka för en röd-grön regering. Även om jag, liksom de flesta, är missnöjda med att uppgörelsen skedde före valet så får vi väl faktiskt göra det bästa just nu. Får Vänsterpartiet tillräckligt många mandat kan vi kräva utträde ur Afghanistan direkt vid regeringstillträdet, men då får folk ta och ställa upp bakom partiet. Det finns inget beslut ännu om Afghanistanfrågan, men det kommer, så därför ska rösterna höjas och vi måste sluta upp bakom det parti som vill driva frågan.

    • Fin dröm du har, med all respekt. Men sossar och ali-svansen vet mer än väl att man måste slicka stövlarna på makten, läs Usrael, om vi vill få vara varor sålda och oljan till vår industri och transport. Att VP vill ut ur Afghanistan (det vill jag med) kan jag förstå men jag behöver bensin för att kunna försörja mig eftersom alternativen ej finns här idag.
     Säpo för väl iscensätta ett attentat, en maskirovka, ett terroristdåd under parollen ”Svensson ut ur A-stan!” som regeringen kan ta som en allvarlig anledning till att dra oss ur. Det finns säkert någon anti-Vilksgrupp som vi kan få till o skandera Allahu-akbar som kan få skulden. ;-)

  • Valplattformen hos (VP) är bara ett alibi för att slippa frågan i valrörelsen. Hellre får den vara där än att VP:s talare ska behöva stå och stamma i talarstolarna.

 2. Mona Sahlin borde gå på kurs, både när det gäller Afghanistan och israel. Hon verkar djupt okunnig, ja, rent blåst i dessa länders (och Palestinas historia). Folkrätten är också något hon borde ta några stödkurser i, kanske fler än några. Det är viktigt för demokratin att ett demokratiskt lands ledare bara styr demokratiska strömningarna här och utomlands. Inte överser med USA:s och israels övergrepp, kolonisering, ockupation,markstölder, mord och fängslande av barn. Viktigt är väl också att se varför USA vill vara kvar i Afghanistan och mörda civila, utan att vi ser att någon som helst uppbyggnad av landet sker, eller minskning av opiumodlingarna eller av talibaner sker.
  Palme skulle förmodligen rodna av skam om han hörde Sahlins olika uttalanden i utrikespolitiken.

  • Det är inte bra med döda i statistiken. Skadade kan man lättare gömma undan (de dog ju inte). Att hålla modevisningar med amputerade är ett osmakligt skämt som verkar vilja legalisera att det är helt ok att vara utan en fot eller ett ben tack vara hegemoniska ambitioner.

   > Palme skulle förmodligen rodna av skam om han hörde Sahlins olika uttalanden i utrikespolitiken.

   Oj vad jag håller med dig. Sahlin är en katastrof. Vissa försvarar henne med att hon är en bra debattör men hennes debatteknik känns väldigt inövad. Dessutom vad gör MS när hon inte har rampljuset på sig? Enligt mig ett stort nada mer än att fostra sin våta dröm om att bli statsminister vare sig hon är bra på det eller ej. Om hon driver Sverige bakrutt på köpet är skitsamma.
   Blankröst känns mer lockande än någonsin.

  • ”Palme skulle förmodligen rodna av skam om han hörde Sahlins olika uttalanden i utrikespolitiken.”

   Jodå, visst skulle han det. Tyvärr verkar historia inte bara vara ett lågt prioriterat ämne i den svenska skolan, något som på sikt kan få förödande konsekvenser, utan även bland våra folkvalda.

   Vad gäller Vänsterpartiets kongress så är jag glad att partiledningen kördes över i så pass många frågor. Det visar att partiet inte kommer förlora sin själ pågrund av sammarbetet med smyliberala Socialdemokraterna och helt öppet liberala Miljöpartiet. Med det sagt så är det tyvärr rätt ovesäntligt vad respektive partier beslutar på sina kongresser på vänstersidan eftersom allt kommer vara förhandlingsbart när valet väl är vunnet.

   Högern har som bekant inte det problemet eftersom deras ’samlade’ politik bestäms på Moderaternas kongress.

 3. Alliansen har lovat att köpa in nya ubåtar. Skulle man inte sänka skatten? Ubåtar är dyra och kan ge många skattekronor till svensson…
  Dessutom har man inrättat sin nya myndighet för vapenexport trots att man gick till val på att minska antalet myndigheter.
  Man vill gå med i NATO men talar inte om för svensson vad medlemsskapet kostar. Samtidigt skiter man i bostäder, infrastruktur och miljö för att sänka skatterna. Alliansen gör minst sagt märkliga prioriteringar om man nu har som mål att sänka skatten.

  Jag tycker att deras dolda vapenagenda är farlig och längtar till att bli av med stridstuppen och Göran, 51. Bankeryd i september.

  • Räcker det inte med att vi årligen betalar in mer än tretttio miljarder till det nyliberala, råkapitalistiska konkursboet EU?
   Snart ska vi stödja USA och NATO med både soldater och pengar, bli fullvärdig medlem och upplåta vårt land i ännu högre grad till Natos krigsövningar som är direkt miljöförstörande och degenererande för moralen.
   En sak är då säker, det blir aldrig fred i världen eftersom krigsindustrin genrerar så ofanliga summor i vapenindustrin – och år efter år kan man obehindrat pröva sin nya landvinnigar inom vapenforskningen i Afghanistan och Irak och bli ännu rikare.
   israel, Mellanösterns enda demokrati, får naturligtvis också vara med och erhålla det nyaste inom vapentekniken….
   Tar inte Lars Ohly upp vårt motstånd mot Afghanistankriget i valrörelsen så kommer jag att överväga ett annat parti, eller rösta blankt. Nu får han visa vem han egentligen är…

 4. Det är på tiden att sverige får lite kemskadade psykfall till soldater som kommer driva runt och tigga på gatorna om 20 år. Det är på tiden att svenska folket får se att det man sänder ut, det får man också tillbaka. Så länge vi samarbetar med länder i krig kommer jag se fram emot fler kemskadade 19-åringar.. Ni barnsliga sandlådehjärnor till svenska ankor måste lära er att våld inte löser några problem, vare sig lokala eller globala….

  Fram för fler kemvapenskadade svenska unga killar!!!
  Några vit fosfor-skadade vore inte heller fel eftersom vi fortfarande inte dömt ut de länder som använder sig av skiten.. droppa en laddning eller två över nästa svenska trupp så att även vi på hemmaplan kan få se vilka fasor våra samarbetspartners utsätter civila för i andra länder .. More death, pain and suffering for sweden!

  • Vi svenskar är inte längre världsbästa på allt som vi tyckte att vi var var förr under våra glansdagar.
   Men bäst på att blunda för realiteterna ute i världen vi fortfarande vanligt folk och våra politiker.
   Hur kan vi tillåta de illgärningar som USA och usrael gör mot andra folk!!!
   Det verkar som om inte alltför många noterar dessa två länders otäcka kriminalitet, då de bryter mot allt som har med mänskliga lagar att göra.