Israel vs Israel


Många av er minns säkert filmen Welcome to Hebron, en film som känns extra aktuell dessa dagar med anledning av att fyra beväpnade bosättare/ockupanter sköts ihjäl där för några dagar sedan, det som antagligen gav extra rubriker var att en av dessa bosättare var en höggravid kvinna. Några har förnekat att dessa bosättare skulle vara beväpnade, men ingen bosättare i Hebron eller dess närhet vistas utanför bosättningen utan att ha med sig ett eller flera skarpladdade vapen.

Terje Carlsson, som gjorde Welcome to Hebron, har nu gjort en ny film handlar om israeliska fredsaktivister. Den kommer att visas i slutet av september på Doc Lounge och på Hagabion i Göteborg, och i samband med det så kommer den visas på SVT. Exakt sändningstid och kanal är såvitt jag vet inte fastställt ännu. Ett litet smakprov ur filmen visas ovan, och det är nästan så jag känner mig tvingad att åka ner till Sveriges baksida för att se filmen.

DN: ”De fredsförhandlingar som just nu pågår i Washington DC kommer att fortsätta den 14–15 september och därefter ska parterna mötas varannan vecka tills alla frågor är lösta. Det meddelade Vita huset på torsdagskvällen. Några timmar tidigare hade palestiniernas president Mahmoud Abbas och Israel premiärminister Benjamin Netanyahu hållit var sitt tal. Mahmoud Abbas krävde då att Israel omedelbart ska upphöra med byggandet av bosättningar på det man anser vara ockuperad mark.”

Tråkigt nog så kan jag inte känna något som helst hopp om en kommande fred i Mellanöstern i nuläget. Jag har skrivit om orsaken tidigare så jag upprepar mig inte. Men när Barack Obama, Benjamin Netanyahu, Mahmoud Abbas, Jordaniens kung Abdullah II och Egyptens president Hosni Mubarak sätter sig för att förhandla om fred i Mellanöstern så får jag ont i magen. Stackars palestinier, skrev jag igår, och den skrivningen känns fortfarande väldigt aktuell.

Det ska i alla fall bli spännande att se dokumentären om de israeliska fredsaktivisterna. Det är inte speciellt ofta som deras röster hörs ända till vårt nordliga lilla land.

Tidningarna fortsätter att beskriva det som skedde i Hebron som ”mordet på fyra civila israeler”. Orsaken till deras språk-
bruk kan man spekulera om, man kan lika gärna skriva ”mordet på fyra beväpnade bosättare / illegala ockupanter” men det passar väl inte…

it , , , , , , , , , , , , , , , dn12 svd12 ex1 ab12


7 svar till “Israel vs Israel”

 1. Den judiske gossen som kallar judiska fredsvänner för Nazister tycks platsa i alla filmsnuttar från Israel. Frågan är vem som är självhatande jude egentligen, han måste ligga bra till själv?

 2. Kiryat Arba utanför Hebron är dessutom ett tillhåll för Gush Emunim som är en rasistisk USA:nsk sekt med brutala koloniala ambitioner som Likud använt i flera årtionden som pionjärer i alla bemärkelser.
  De fyra döda sionisterna skulle aldrig röra sig på det vis de gjorde om de inte trodde sig ha ett fullständigt övertag och kontroll över området. allt de gör andas Överlägsenhet. att skicka ut en gravid kvinna gör bara folk med totalt förakt för motståndaren och tro på sin egen osårbarhet.
  Nu kan det visa sig att den fjärde varken var kvinna eller gravid men det blir i sådant fall ett skolexempel på hur israelerna ser på västerländska media och deras förmåga som sanningsvittnen.

  • Israelerna planterar alltid små barn , helst små flickor, och graivda kvinnor bland sina offer. Det är e klassiker. till och med sjuttioårig bosättarkärring kan visa sigara gravid om hon får en skråma någonstans.

 3. Terje Carlsson är grym med ett stort engagemang. Han bor i regionen och riskerar i stort sett sitt liv varje dag för att berätta om konflikten. Har även sett dokumentären som ”work in progress”, jag blev såld på materialet och idén. Detta kan ha blivit en riktigt bra dokumentär och alla bör se den, neutrala, Palestinavänner som Israelkramare.

 4. Många israelvänner är upprörda över att en gravid judinna blivit ihjäl skjuten men de talar inte om hur många palestinska gravida kvinnor har blivit ihjäl skjutna av israeliska soldater
  Dessa soldater stoltserade över att de har mördat palestinska gravida kvinnor , de bar på T shirt med både bild och text och det står 1 shot 2 kills

  Andra T shirt står ett text som citerar en israeliska soldat som säger ; Jag kan aldrig vara lugn förrän jag dödar en palestinier
  Det mest chockerande en T shirt som visar en palestinsk mor som grät bredvid hennes barns grav med texten ” det hade varit bättre om barnet aldrig fött ”

  En 25 årig palestinsk gravid kvinna har blivit mördad av israelisk flygangrepp Hon heter Fatima Ahmad
  Bosättare har skjutit ihjäl många palestinska kvinnor som var gravida på västbanken
  Kriget i Gaza var rena människoslakt , Israelerna dödade barn , kvinnor , bebisar , gamlingar och utplånade många familjer

  Det är en skam över alla som försvarar Israel

  • För att inte tala om alla incidenter där gravida palestinska kvinnor stoppas vid checkpoints när de är påväg till sjukhus för att föda. Ibland behövs inga vapen för att orsaka fara för andra.