Alliansen kan komma att vinna valet 2010

Nu börjar de dystra tecknen inför valet år 2010 komma allt tätare. Nu har oppositionen fyrtionio procent och högeralliansen fyrtiofyra. Sverigedemokraterna ligger enligt Skops senaste mätning nästan vid fyraprocentsspärren.

Idag är det 895 dagar kvar till valet och skillnaden mellan alliansen och oppositionen minskar i varenda opinionsmätning. Det är helt uppenbart att Mona Sahlin var ett felaktigt val när det gällde att ordna en efterträdare åt Persson. Dessutom tillhör hon partiets högerflygel och har, sedan hon tillträdde som partiledare, varit praktiskt taget – osynlig. Att härma Fredrik Reinfeldts taktik har inte varit lyckosamt i något avseende.

De gånger partiet hörts ovanför mediebruset så har det uteslutande handlat om olika slags högerförslag, idéer som i första hand gynnar företag och som inte i något avseende attraherar partiets kärnväljare. Man har till och med fått glada tillrop av Littorin vilket kanske inte var vad man tänkt sig. Visst, det är tidigt att kasta in handduken redan nu, men det är illavarslande att två av oppositionspartierna går kräftgång.

Vänder man inte detta så kan det bara sluta på ett sätt.

Jinge

DN SDS Jag om (s) SvD HD

Andra om: , , , , , , , , , ,

[tags]Socialdemokraterna, Valmagnet, Valfläsk, Luciano Astudillo, Rådslag, Mona Sahlin, Argument, Val 2010, Politik, Opinion, Sverigedemokraterna[/tags]

  24 comments for “Alliansen kan komma att vinna valet 2010

Comments are closed.