Occupy Stockholm idag? Bilder!


Idag på förmiddagen fick jag en kommentar från en av dem som kommenterat i flera år på denna blogg, hon frågade om det inte var mer fart på Occupy Stockholm nu på helgerna när folk var lediga.
Det är en rimlig fråga, och jag fick den efter att hon hade läst det jag skrev i morse om verksamheten som gömmer sig på något som kan liknas vid en bakgård hundra meter från stadens absoluta centrum. Jag bestämde mig då för att åka in till den stad där Centerpartiet har ockuperat Stureplan och Occupy Stockholm – Brunkebergstorg.

Torg är egentligen ett överord, det är en rondell med en gräsmatta och några träd. Dessutom så avskilt från resten av centrum så att bakgård är ett passande epitet. Om man skulle uppskatta att trehundra tusen människor passerade Sergels Torg idag ovan jord så skulle högst en eller ett par promille ha sett dessa ”demonstranter”. Det vill säga 3-600 personer. Det betyder att ordet demonstration är missledande och något lämpligt kan jag inte komma på.
Men frågan, var det inte mer folk nu på helgen besvaras med ett rungande – Nej. De fyra som syns på bilden ovan var de enda jag såg, och det trots att jag var kvar på platsen en stund för att ta några genrebilder. Det fanns några tält och ett par nya skyltar, men var det en demonstration så var det inte där i alla fall. Det befäster min kritik, Occupy Stockholm är en gigantisk flopp

it Andra om: , , , , ab ex dn svd


6 svar till “Occupy Stockholm idag? Bilder!”

 1. Jag har gått förbi där och jag tycker att det verkar vara en avstjälpningsplats för gamla illa medfarna tält. Jag har aldrig sett fler än ett par personer på platsen. Det är någon som skojar med oss, kanske för att hindra en riktig occupy i Stockholm?

  • Det har faktiskt slagit mig också. Det känns långsökt men det är märkligt att det aldrig är fler än 3-4 personer på plats..

 2. Eftersom Occupy rörelsens protester främst riktar sig mot ojämn inkomstfördelning (även om kapitalets korruption av politiker också är en viktig fråga) och Sverige har en av världens bästa inkomstfördelning så kommer nog protesterna aldrig växa sig speciellt starka här.

  Det betyder dock inte att deras budskap inte är viktigt eller att problemen med korruption i amerikansk politik inte smittar av sig i form av påtryckningar på den svenska regeringen.

  Tyvärr är nog eventuell påverkan på Sverige så pass dåld för majoriten att Occupy rörelsen förmodligen aldrig kommer få något större antal deltagare.

 3. Occupy i Stockholm har ingenting (!) att göra med den riktiga. Jag tror att det är Timbro som hyrt dessa statister!

 4. Det är såklart tråkigt att inte fler vill engagera sig i ockupationen. Under förmiddagen är det många som både studerar samt arbetar och kan därför inte vara på ockupationen dagtid. Om du känner att du har något att bidra med så kom gärna med förslag och samtala med de som befinner sig på ockupationen.

  Nu på fredag (11/11) anordnas en fest på medborgarplatsen och på lördag (12/11) hålls en större generalförsamling klockan 14:00.

  Denna händelse blir bara så stor som vi gör den till – så kom, var med och påverka!

  • Det är såklart tråkigt att inte fler vill engagera sig i ockupationen. Under förmiddagen är det många som både studerar samt arbetar och kan därför inte vara på ockupationen dagtid. Om du känner att du har något att bidra med så kom gärna med förslag och samtala med de som befinner sig på ockupationen.

   Ni gjorde ett helt avgörande misstag när ni valde Brunkebergstorg. Det misstaget är irreparabelt om ni inte flyttar ner till plattan eller kungsan. Det är helt meningslöst att utsätta sig för risken att bli ordentligt förkyld utanför Riksbanken.