Occupy Stockholm och Terroristen


Aftonbladet tar idag upp en lustig sak när det gäller Guy Fawkes-masken, det är att Fawkes egentligen var en terrorist, en person som idag förknippas med Occupy-rörelsen. Rörelse och rörelse förresten, här i Sverige är det ett tältläger utan innevånare på en bakgårdsliknande plats i centrala Stockholm.

AB: ”Ansiktet bakom masken tillhörde britten Guy Fawkes, en katolsk konspiratör som levde för mer än 400 år sedan.

I filmen ”V för Vendetta” finns referenser till den så kallade Krutkonspirationen den 5 november 1605 då bland andra Guy Fawkes försökte spränga det brittiska parlamentet i luften. De sammansvurna ville avsätta den regerande kungen för att få en monark som var katolsk.

Kuppen misslyckades, Guy Fawkes greps och dömdes till döden genom hängning.”

Tyck gärna att jag är kritisk till hur Occupy-rörelsen agerar i Sverige, för det är jag. Igår skrev jag om det faktum att de gömmer sig på en plats där ingen ser dem trots att de befinner sig bara hundra meter från Sergels torg. En kvinna som kommenterade berättade att hon hade passerat platsen i torsdags och hon såg inte till en enda ockupant. Den som vill läsa mer om terroristen kan hitta information på Wikipedia. (forts nedan..)

Det är anmärkningsvärt att en grupp människor som säger sig vara samhällskritiska och som önskar skapa opinion mot det ekonomiska systemet gömmer sig på en bakgård, den som opponerar sig mot att jag använder uttrycket bakgård har aldrig varit på Brunkebergstorg. Trots att jag själv är urstockholmare och född och uppväxt mindre än en kilometer därifrån så visste jag inte ens namnet på platsen utan skrev ”i Malmskillnadsgatans förlängning” i mitt första inlägg om företeelsen.

Att man väljer Stockholms prostitutionsstråk för att gömma en demonstration som egentligen bara är ett antal tomma tält, det säger en hel del om verksamheten tyvärr. Det finns all anledning att undra vilka det är som startat och driver verksamheten i Stockholm…

it Andra om: , , , , , ab1 ex1 dn1 svd1


4 svar till “Occupy Stockholm och Terroristen”

  1. Jag var nere på Sergels torg under första demonstrationsdagen och såg när deltagarna röstade om tre alternativ: att stanna där de var, att ansluta sig till några likasinnade i Kungsträdgården (vet inte vad det var för figurer), eller gå upp till bankkvarteret vid Brunkebergstorg. Det sista alternativet vann, förmodligen för att bankerna är en av de mer avskydda motståndarna i den här kampen. Om man vänder på resonemanget kan man ju säga att det inte är demonstranternas fel att flera banker har sina högkvarter på ett så dassigt ställe! Man kan också säga att ockupantrörelsen kunde välja sin mål efter andra kriterier av lokal natur: ockupera LO kanske?