Dagens bilder, Djur och HjorthagenIdag var jag ute i Hjort-
hagen en sväng, ni vet, parken där kungen stängde in en massa hjortar i ett trångt hägn och sedan tog med sig andra potentater för att åka dit och ”jaga”. Men han sköt kanske så dåligt att han var tvungen att binda fast djuren för att träffa. Vi vet ju av erfaren-
het att våra kungar inte är helt hundra, om man säger så…

Den första bilden tog jag sist. Det är en kaja från Haninge, eller närmare bestämt från ett bo som sitter tio meter från mitt fönster.

Kajan ramlade ur boet igår och ända sedan dess har det varit ett himla väsen på dess föräldrar. Nu när jag kom hem så flyttade den sig inte ens så jag försökte putta in den i buskarna utanför, jag tänkte att den kunde vara något säkrare där ifall en sparvhök var på alerten, kommer det en katt så är det kört direkt.

Bilden till höger är från Hjorthagens tunnelbane-
station. På skylten står det att rullbandet ska vara reparerat den 10 juni, förra gången var det ett annat datum.

Ska sanningen fram så har det varit ett nytt datum varenda gång jag har passerat sedan september 2010. Av skyltarna att döma så är det SL som ansvarar för rullbandet, det tror jag inte ett ögonblick på. I själva verket har SL tecknat ett serviceavtal med något företag som servar rulltrappor, antagligen så har de betalt per månad för jour och service och räknar kallt med att ingen bråkar.

Att Hjorthagenborna inte får den service som SL avsett bryr de sig mindre om, det är nu en gång för alla så det privata näringslivet fungerar. Förr skojade man alltid om att kommunalarbetarna stod och hängde på sina spadar, men när det gäller dessa entreprenörer så har de faktiskt inte ens spadar. De ligger kvar hemma i bingen och skiter fullständigt i gamlingarna i Hjorthagen som har svårt att gå. Sådan är nämligen kapitalismen om det nu är någon som undrar.

Igår träffade jag en ohyfsad mångmiljonärska. Jag gick en bit på hennes tomt, efter att hon tjattrat en stund om det så undrade jag om hennes mor och far hade lejt bort hennes uppfostran till någon entreprenör. Då gjorde hon gester som jag givetvis fotograferade, jag tog dock bort bilden för säkerhets skull…

it Andra om: , , , , , , , , , , , , ab ex1 svd dn1


20 svar till “Dagens bilder, Djur och Hjorthagen”

  • Jag bråkade inte, jag bara påpekade lite stillsamt att man förväntar sig att en person med lyxvilla 15 meter från havet ska vara – uppfostrad…

 1. jag hoppas att du har läst om hut våran prins Daniel har myglat med att köpa sig en högskole plats efter att han inte kunde komma in på linjen för han hade medelsnittiga betyg från grundskolan och ett av de sämsta högskoleprov jag någonsin har sett, man får statistiskt högre om man bara chansar.

  överklassen behöver helt enkelt inte ha hyfs och intelligens.

  • Det där gör mig så djävla förbannad varenda gång jag tänker på det. Det lockar verkligen fram krigaren i mig.

 2. …haha, vad har hon i näven, miljonärskan? Ett grillspett?
  Akta dig Jinge, det kan gå illa…du har sett filmen ”Stekta gröna tomater”? …man kan hamna som kött i deras grill vet du, det är så de sparar pengar…har jag hört! :-)

 3. Vid Fridhemsplan, som jag dagligen passerar, finns mycket ofta över rullband och rulltrappor ljusskylten ”ur funktion reparatör på väg” efter några dagar undrar man om reparatören färdas på tjänstemoped från Korpilombolo.

  • Jag begriper att avstängda rulltrappor och -band är ett helvete om man är sjuk, men sådana halvsjuka personer som jag tackar högre makter för varje avstängd rullgrej. Varje bengådd sådan är mumma för hälsan,även om man grinar illa just när det inträffar.

 4. Ser ut som om damen blev tvärförbannad på dig och din kamera. Kul bild.

 5. Tog en nog så liknande bild av en sådan skylt vid en trasig rulltrappa i Solna C för inte länge sedan och ett par röduniformerad ordningsvakter antastade mig ”har du tillstånd?” efter att jag förklarat att det inte behövdes något tillstånd och att det inte heller hades något ringde faktiskt fåntrattarna till någon ledning eller chef som gav mig helt rätt.

 6. Kanske bör tillägga att ingen människa fanns med på bilden. Jag tog den i syfte att visa en ganska tom och trasig T-banestation

  • Ah, man behöver inte tillstånd för att fotografera oavsett om det är folk med på bilden eller ej..

   • Självklart inte, men en del personer i uniform verkar vara pinsamt okunniga.

    • Bär de dessutom tillhyggen som batonger och handbojor m m Är det nog tillrådligt att inte be dem dra åt helvete utan vara lite mera diplomatisk.

 7. […] Igår berättade jag att jag hade varit i Hjorthagen, en plats där våra kungar haft en massa hjortar som de kunnat skjuta på vid behov. Genom att inhägna dem så har skjutförmågan inte varit så viktig, är det massor av hjortar så har väl kungen alltid lyckats träffa någon. […]