Dagens bild – kajor och blommor
Jag har fått flera mejl om kajor, och dessutom frågor om hur det går för den unge som ramlat ur boet. I förrgår trodde jag att den skulle kunna starta att flyga från marken idag, men så blev det inte, i vart fall inte än.

Idag tog jag en bild på pippins föräldrar, kolla in den undre kajan i bilden, hon/han vrider nästan huvudet ur led för att kunna kolla in fotografen. Och de skriker och bråkar som besatta. Dessutom lockas andra kajor till platsen, de ska väl antagligen solidaritetsbråka tillsammans med föräldrarna som har en unge på marken.

I vart fall såg jag inte ungen idag men den är absolut någonstans mycket nära mig när jag tar denna bild. Den under bilden är vilsammare i dubbel bemärkelse. Det är med största sannolikhet någon trädgårdsväxt, jag tog nämligen bilden strax utanför en villatomt. Kan vara skön att lägga ögonen på efter att ha stirrat på ett par bråkiga kajor.

it Andra om: , , , , , , , ,


3 svar till “Dagens bild – kajor och blommor”

  1. […] Igår tog jag bilder på ett par kajor här utanför, och passade också på att visa bilder på vita blommor, okänd art. Jag kan berätta att jag nu konstaterat tre par grannar ur kråkfågelsläktet som har ungarna utanför boet, inatt satte två av paren igång ett jämrans liv 03.00 men jag lyckades aldrig se om det var en nattvandrare som de var arga på eller någon av grannskapets utekatter. […]