iPhone förslavar folkIgår berättade jag att jag hade varit i Hjorthagen, en plats där våra kungar haft en massa hjortar som de kunnat skjuta på vid behov. Genom att inhägna dem så har skjutförmågan inte varit så viktig, är det massor av hjortar så har väl kungen alltid lyckats träffa någon.

Jag berättade också om en kaja som jag pratade med, idag träffade jag den igen. Nu lyfte jag upp den och kastade upp den i luften lite lätt och den flög, inte så bra men ändock. Den försökte landa i det träd där dess föräldrar satt och skrek åt mig, men den lyckades inte bli kvar. När jag lämnade den så satt den i en buske. Klarar den resten av dagen och natten så tror jag att den klarar sig själv från och med imorgon.

Det jag inte berättade var mina tankar om medpassagerarna på tunnelbanan. Från Hjorthagen och in till stan så var vi åtta passagerare på bänkarna där undertecknad satt, sju av dessa satt och pillade på sina Iphones eller snarlika telefoner. De såg ut som zombies, djupt försjunkna i sina appar eller vad de nu pysslade med. De kanske surfade på nätet, vad vet jag.

Förr brukade man hävda att svenskar är tysta på tåg och bussar på grund av blygsel, det är möjligen sant, men i så fall har de nu fått något att gömma sig bakom. Jag vet inte om det var tragiskt, eller om det komiska i situationen tog över, men nog ser det märkligt ut när det enda som hörs i en tunnelbanevagn är utropen vid varje station samtidigt som folk sitter djupt försjunkna och pillar på en liten manick i sin egen lilla värld.

Själv har jag ingen Iphone, jag har en Sony/Ericsson som är omkring tio-elva år gammal, den minimalistiska telefonen som är så liten att man knappt ser vad som står på displayen utan förstoringsglas. Sist jag använde den så fungerade den utmärkt, det var i februari/mars 2010, för över ett år sedan. Den är lite gisten, och jag har funderat på att skaffa mig en ny, men jag vet inte vad jag ska ha en ny till när den gamla fungerar.

Och nej, kom inte och påstå att jag är teknikovänlig, inte alls, men jag tycker att det är roligare att titta på folk istället för att titta ner på en mobiltelefon. Möjligen kommer jag ändra mig när de släpbara datorerna kommer med 19” skärmar, men där är vi inte än…

it Andra om: , , , , , , ab ex svd dn

  24 comments for “iPhone förslavar folk

Comments are closed.