Dagens bild – Ekorre, Koltrast & Politik


Minus två grader i luften och vind omkring 6-7 meter i sekunden innebär att man känner av kylan oavsett hur mycket kläder man än har på sig. Men det sätter knappast stopp för en liten promenad, trots att det idag var mycket halare än vad det har varit de senaste dagarna.
Ekorre
– Det där var mig en läskig typ, här gäller det att hålla sig undan… (gäller bägge bilderna)
Djurens naturliga beteende är förstås att hålla koll på allt som kan vara farligt, och det gör de. Det absolut farligaste rovdjuret alla kategorier är människan, därför håller de sig på respekt-
fullt avstånd, något som gör det lite knepigare att fotografera dem. Men just dessa två arter kräver inga märkvärdiga tele-
objektiv, eller tunga kikare, och frågan är vem som kollar in vem.

Det är märkvärdigt att vargen ska råka så illa ut i den allmän-
na debatten om rovdjur. Hur många människor har dödats av människor i Sverige det senaste året? Hur många har dödats av vargar? Desto mer jag tänker på saken ju surare blir jag, jag har själv vistats i marker med alla stora rovdjur vi har, och ofta tältat, men jag har aldrig varit rädd för att bli angripen. Jägarkåren beklagar sig och säger att vi ska tänka på ”dem som tvingas leva med vargen inpå knuten” i stället för att säga som det är, – vargar äter älgar, således blir det mindre älgkött i frysen. Det är så lågt så att jag häpnar… Bilder på Google Earth

it , , , , , , , , , ex ab dn12 svd1


16 svar till “Dagens bild – Ekorre, Koltrast & Politik”

  • Pratar du om kolisen eller kurren?

   Inget dera, bilderna är tagna på samma ställe, hundratals meter från varje mänsklig boning. Fast jag tror att kurren oxo gillar solrosfrö om det inte bjuds nötter.. :-)

   • Kurren förstås. Har inte sett min ekorre här smaska i sig solrosfrön men när det bjuds på jordnötter så är det helt förståeligt. Nu börjar jordnötterna ta slut så dags att bege sig till ÖB och köpa några påsar. De säljer dem för 10 kronor styck, helt överkomligt.

 1. Underbar bild på ekorren! Får jag använda den som skrivbordsbild på min dator?

  • Givetvis, sådant behöver man inte ens fråga. ”Eget bruk” gäller, mailar du mig och berättar vilken upplösning du har på skärmen så mailar jag en bild i rätt format till dig.

 2. Brodda skorna både bak och fram Jinge så kan du gå på hur hal is som helst;-)
  Kurren är fin, längesen jag såg en sådan här, men en skogsmård har knatat förbi mitt datorfönster, ja det bakom datorn, och då förstår man varför. Tror inte att många har sett en sådan, i vart fall inte i sin trädgård.

 3. Jag tror inte alls att det handlar så mycket om mer älgkött i frysen, som om blodtörsten, det storstilade i att döda ett stort djur och känna sig oövervinnlig, om att kunna skryta med 12- eller 16-taggaren som man nerlade då och då och om den status det ger bland jägare. Älgkronan på väggen är säkert mer åtråvärd än köttet.

 4. En bredbarmad AIK-are på nedersta bilden, med samma självmedvetna uppsyn som sina mänskliga klubbröder på idrottsläktarna, men när det kommer till det som ljuder ur struparna upphör likheten vill jag lova.