En ekorre i fulvädret? (Dagens bild)


Jag har ju bloggat ett tag nu så det har blivit många djurbilder som visats här på hemsidan, igår visade jag en ekorre, en bild på en lika söt som nyfiken krabat. Sötnosen på denna bild var dock inte speciellt rädd för mig, jag stod på två-tre meters avstånd och den var ivrigare på att få i sig mat än att kuta undan för en kameraförsedd människa.

Bilden är något år gammal men jag hittade inte originalet för ordningen på diskarna är inte den bästa, men jag räknar med att ha ett trettiotal bilder på ekorrar så förr eller senare får jag väl visa dem alla på en gång.

För övrigt så har busvädret börjat, men snöflingorna är fånigt små, men tillräckligt många betyder ändå rejäla trafikproblem lite senare idag, och det ska fortsätta i ett helt dygn. Kul för två av barnbarnen som ska flyga från Buklanda i morgon i ottan, ner till värmen.

Jag har i alla fall hunnit se till att bunkra så att jag ska slippa att sticka ut näsan om jag nu inte får för mig att ge mig ut och fotografera eländet. Gårdagens ekorre Bilder på Google Earth

it , , , , , , , , Väder i AB, gp, dn, ex, svd, svt


9 svar till “En ekorre i fulvädret? (Dagens bild)”

 1. Jag filmar en hel del med min kamera(Panasonic GF1, 45-200mm). Snön har kommit hit också och jag filmade våra bevingade småvänner i snön för tio minuter sedan. Snöovädret tycks inte hindra dem nämnvärt att söka efter mat, tvärtom, de var otaliga idag. Filmade dem från köksfönstret eftersom de lätt gömmer sig i buskarna när de ser farbrorn med den konstiga appareten viftandes i handen :o)

  http://www.youtube.com/watch?v=zQlTugAMA8c

 2. Visst är det fascinerande. Måla en råtta brun och sätt på den en yvig svans och plötsligt blir den allas favoritdjur :-)

  (Jag har inget emot ekorrar, däremot tycker jag råttor är något missförstådda)

 3. Ekorrar hör hemma i träd, det visste jag redan som 4:a åring.
  Jag fick en naturtrogen plyschkurre i present men plötsligt var den borta.
  Var har ungen gjort av ekorren, man letade och letade. En dag återfanns den…i ett litet äppelträd i trädgården Illa medfaren av väder och vind men ändå precis lik din här på bilden;-)

 4. Sluta upp med att spamma bloggar! Dessutom så finns det plugins till WordPress som sköter sådant som du marknadsför! / Jinge

 5. Vilken söt liten tjockis! Roligt att ekorren har kommit tillbaka. Den har varit ganska sällsynt under många år – åtminstone i Skåne.

  • Här i Haninge och i resten av stockholmstrakten så är den lika vanlig nu som tidigare. Jag bor nära skogen så VILL jag se en Ekorre så behöver jag bara knalla ett par hundra meter och sedan stanna. I trädet utanför mitt vardagsrumsfönster brukar de oxo vara så jag behöver kanske inte ens gå ut. Men varför det är gott om dem här vet jag inte.