Vet Radions ”Konflikt” vad demokrati är? Om demokratin i Ryssland, Sverige och USA


Denna artikel har flyttats till Globalpolitics.se Nya Karolinska: Dyrare och sämre vård. “Korruptionen i Sverige”.

Välkommen till Globalpolitics.se!


9 svar till “Vet Radions ”Konflikt” vad demokrati är? Om demokratin i Ryssland, Sverige och USA”

 1. USA och Sverige är demokratier med brister, men bägge har en fri opinionsbildning, man kan alltså sälja kommunistisk propaganda fritt i Sverige. Dessutom har vi åtminstone illusionen av oberoende rättsväsen. I USA och Sverige finns åtminstone två alternativ, även om bägge är tvungna att anpassa sig till marknaden och konjunkturen. Alltför tokiga grepp spiller tillbaka på dem själva, de är tvungna att hålla sig till mitten.

  Ryssland har en diktator, dess media är kuvade, dess domstolar är regimens förlängda arm. Den som verklighen lyckas bjuda diktatorn motstånd har inga media, ställs inför rätta för påhittade brott, trakasseras av inhyrda gangsters och förlorar i värsta fall livet. Därför har Putin inga fungerande medtävlare. Växer sig någon för stark, går det som för Kirov.

  Det är det ryska civilsamhället som står svagt mot centralmakten, och det är den ryska traditionen.

  • Varför har man då demonstrationsfrihet, yttrandefrihet, religionsfrihet, oberoende medier, flera partier och presidentval med nu 7 kandidater i Ryssland? Kanske är Putin mycket populär?

 2. Viktor Tyulkin från ROT Front (en front för Rysslands kommunistiska Arbetarparti – alltså inte KPRF) säger om det talet Putin höll förra veckan:
  ”I think that Putin´s ratings are actually not so high as presented by local opinion polls agencies, thats who they have to go out of their ways to maintain, the image of Putin: first it was broadcasting of Oliver Stones documentary about him on the 1 TV channel, now it is this address full of propaganda.”
  Han säger även att Putin är en stor bluff. Men det får ni läsa på den här sidan:
  http://www.idcommunism.com/2018/03/president-putin-is-bluffing-says-rot.html

 3. Regim? Det är alla länders regeringar som inte knäfaller för Imperiet. Goebbels hade varit nöjd med media-drängarnas hatpropaganda. Bara tänk vilka oerhörda belopp som Soros or whoever har satsat på den massiva anti-ryska propagandan i vår numera o-fria media. Dag ut och dag in, år efter år, som papegojpladder.
  Väldigt tröttsamt är det. Imponerande att du orkar bemöta dessa lögnare, till synes en hopplös kamp, men verkligen värt beundran och respekt.

  Dessvärre verkar det svenska folket ha gått in i ngn sorts hjärndvala. Fullt upptagna med Melodifestival och annat viktigare orkar de nog inte ta in den propaganda som väller över dem, att vi har politiker som på fullt allvar satsat helhjärtat på jihadism och kalifat i Syrien, och som ännu gör det. Margot, hallå !

  När den sista USA och EU stödda jihadisten bitit i sanden i Syrien, hoppas jag att våra kalifatstödjare till politiker inte tillåts sätta sin fot på Syrisk mark. Inte efter det helvete på jorden som dem planerat för det Syriska folket, med halshuggningar en masse, med massmord av kristna, homosexuella etc. etc.
  Det är en skam att företrädas av dessa psykopater och man skäms.

  Förhoppningsvis kommer det till slut en uppgörelse med ”vårt” agerande i Syrien och sådana som Reinfeldt, Lövén och Wallström får stå till svars för den ondska de stöttat. Hur mycket skattepengar … om några … har de delat ut till krafter närstående Nusrafronten och MB egentligen? Ingen verkar veta eller bry sig. Är det en myt?

  Nåväl, en liten spricka i mediafronten (ledd av hate mongers som DN och AB) kan kanske anas i Magda Gad’s reportage i Expressen, där hon kallar halshuggarna i östra Ghouta för halshuggare. Kommer hon tystas?

 4. Konflikt blev ett pop-radikalt program när Ivar Ekman tog över. När Ohlsson gjorde programmet var det ett av de få jag tyckte var värt att lyssna på. Man kan naturligtvis även nu hitta intressanta saker men huvudinriktningen är pissig. Förresten , kan man göra ett avledande program om man inte också tar in ett och annat fläskben för att lugna oss som inte är mähän?

 5. Vi svenskar lever absolut inte i någon demokrati.
  Styrelsesättet har i stort sett inte utvecklats ett skit sedan vi ”fick” vår rösträtt i början på förra seklet. Om man skulle jämföra med andra områden skull vi exempelvis fortfarande åka omkring med häst och vagn, skicka brevduvor, låta kvinnorna stå vid spisen…
  Och för att marknadsmänniskorna skall förstå;
  dagen vi röstar skulle motsvaras av en dag då vi gör våra inköp, dvs dom inköp vi gör den dagen måste vi göra varje dag resten av 4-årsperioden.
  Jäklar, jag glömde köpa dasspapper; sorry grabben, nu måste du vänta i fyra år på detta inköp…