Varghatarna jublar


Nu visar det sig att Länsstyrelsen godkänt skyddsjakt på varg i Karlstad. Hur de tänkt framgår inte.


AB:
”Inom kort inleds skyddsjakt på varg i de värmländska skogarna för att ta bort de vargar som attackerat hundar den senaste tiden.

Aktivister och medlemmar i Folk för Varg planerar att störa jakten.”

Däremot så visar det sig att tjuvjägare lägger ut åtlar åt vargen nära tätbebyggda områden för att själva kunna skjuta, men nu har således länsstyrelsen gått dem tillhanda.

Hur man ser på en varg att just den gillar att äta jakthundar framgår inte.

Vilka idioter! Underligt att ingen startat skydds-
jakt på korkade politiker?

Aftonbladet

Andra bloggar om: , , , , , , ,

[tags]Varg, Rovdjur, Varghatare, Rovdjurshatare, Politik, Tjuvjakt, Jägare, Jakt[/tags]


55 svar till “Varghatarna jublar”

 1. Jag reagerar för att Kenneth påstår att lappar (med det måste han väl mena folkgruppen samer) är för lata för att sköta sina renar och att de han skulle få emot sig om man planterade in sibirisk tiger är lapparna (Fortfarande samma folkgrupp) Själva inplanteringen av tigern är nog ett skämt, men att det är samerna som skulle reagera tolkar jag inte som ett skämt, utan som något som Kenneth (och andra) ser som självklart. Det är alltså en folkgrupp vi talar om. Inte yrket renägare! Samer som folkgrupp!

  Och så reagrerar jag för att ingen är ömhudad nog att reagera på det. För det är många som är väldigt ömhudade när det gäller andra spörsmål här på bloggen. Det är dessutom stor skillnad på om samer eller andra kallar sig för lappar. Och hur man gör det.

  Detta reagerar jag på. Och vad jag vill är att uttrycka det. Glöm det andra jag skrev – det var meningen som förklaring, men visade sig bortkastat.

 2. Jinge: förresten – det där med att jag skulle sympatisera med nazianstrukna människor – ska jag skratta bort det också? Bara så att jag vet vilken humor man förväntas ha.

 3. Galaxa: I vilken kommentar står det att du skulle sympatisera med de nazianstrukna?

  För övrigt är Stockholms kommun landets sametätaste kommun. Det bor fler här än i alla andra kommuner. En parentes: Min farmor var av samisk börd, hon talade alltid om samer som lappar. Likaså gjorde min farfar. Bägge var från Arvidsjaur, de hade ett litet hemman strax norr om staden.

  (Nu var jag snäll mot Arvidsjaur :)

  Som hemmansägare var ofta min farfar i konflikt med de renskötande samerna, renarna betade nämligen på hans mark då de inte var i fjällen.

  Men det var ett trätande som inte berodde på att någondera sidan såg ner på den andre, det handlade mer om ekonomiska motiv. Men själv är jag således tillvand på att samer kallas lappar och har inga problem med det. Jag har dessutom lärt känna en massa samer genom åren och aldrig mötts av annat än ”lappar” när de talat om sig själva. Först på senare år så har man i offentliga sammanhang valt att kalla sig samer, så det är nog ordentligt vedertaget idag, ordet lappar kommer att försvinna.

  Själv förstår jag fortfarande inte varför du hänger upp dig på det här?

  PS: Den dagen en same säger till mig att hon/han känner sig kränkt av att bli kallad lapp så slutar jag givetvis med det.

 4. Jinge: Så här skrev du till mig: ”Hör du själv till dessa nazianstuckna dårar?”

  Jag bryr mig inte om att just du säger lappar – det anses inte riktigt civiliserat, men låt gå. Där jag kommer ifrån säger man saemie(åarjelsaemien). Men strunt i det. Du undviker skickligt det som jag tog upp som problem: Kenneth skriver ”Den s.k. renskötseln bör avskaffas för lapparna är för lata att sköta dom.” Är det inget som du tycker att man kan reagera mot? Tydligen inte. Och det tycker ingen av de andra – mot diskriminering så engagerade – här på sidan heller. Byt ut samer mot annat folkslag och många skulle gå i taket!

  Alltså: Någon säger att renskötseln (märk – ”den s.k.”!) bör avskaffas för att folket samer är för lata för att sköta renar. Detta passerar utan kommentar. Det tycker jag är beklämmande. Nu har jag sagt det tillräckligt många gånger och slutar härmed att tjata.

 5. Galaxa! Det var en HELT annan sak än att påstå att du kallats så. Det var en fråga, en fråga som dessutom verkade relevant utifrån ditt sätt att resonera i vissa frågor, men kanske mer retorik.

  Var skriver Kenneth det? Jag har raderat några av hans kommentarer idag och mailat.