Mördades Olof Palme av politiska skäl?


Nu är det 32 år sedan Olof Palme mördades. Många vet vad de gjorde den kvällen, och vi i den äldre generationen brukar veta vad vi gjorde då Kennedy mördades i november 1963.


I kväll ska ”Uppdrag Granskning” sända ett program om Olof Palmes död. Jag kan inte se direktsändning, men tycker att det är lämpligt att nu återpublicera denna artikel som senast sändes för ett år sedan.

Får sedan se och höra om ”Uppdrag Granskning” kullkastar eller ger stöd till bedömningen nedan.

Artikeln från 160228
Mordet på Olof Palme är som bekant inte uppklarat. Polisens agerande genast efter mordet präglades av mycket stora brister, liksom utredningen. Detta framkom bl.a. i de två program om Palmes sista timmar som TV 4 visat i veckan för precis ett år sedan. Jag är ingen expert på Palme-utredningen, men har funnit en artikel av Palme-spanaren Olof Minell i Proletären och boken ”Konspiration Olof Palme” av Wall i höstas intressanta. http://www.proletaren.se/inrikes-ovrigt/morklaggning-och-villospar-tradarna-palmemordets-utredare-inte-vagar-nysta-i
Dessa källor pekar på Polisspåret och utländsk inblandning – kanske i samarbete? Det var också samtalsämnet med olika bordsgrannar då vi fredag kväll intog en enklare måltid i Hötorgshallen i centrala Stockholm, före den lysande jazzkonserten med Isabella Lundgren på Konserthuset. Jag kan inte definitivt ta ställning till uppgifterna, men finner dem tillräckligt intressanta att vidarebefordra, något omarbetat. (Vi hade tänkt gå på samma film som Palmes mordkvällen ,men gick i stället på Folkoperan. Min fru kände Lisbeth Palme litet från arbetet, och man kan spekulera över vad ett sannolikt litet samtal med Palmes inneburit).
palme
Olof Minell skriver bland annat (avkortat av mig) ”För trettio år sedan, den 28 februari kl 23.21, mördades Sveriges statsminister Olof Palme kallblodigt i korsningen Sveavägen/Tunnelgatan i Stockholm. Vid den här tidpunkten var Palme en hatad och avskydd person bland högerkretsar inom militären, Säpo och stockholmspolisen.
När den amerikanske presidenten Ronald Reagan trappade upp kapprustningen mot Sovjetunionen med det så kallade ”Stjärnornas krig” – ja, då valde Olof Palme att besöka Sovjetledaren Gorbatjov för att normalisera förbindelserna. Besöket var planerat till tre veckor efter det att han mördades.

Ett skott mitt i ryggen, kulan gick in genom kotpelaren i femte bröstkotan, penetrerade matstrupen, luftstrupen, stora kroppspulsådern och bröstbenet på sin väg genom kroppen. Olof Palme, Sveriges statsminister var död innan han slog i marken. En skicklig skytt som använde ammunition som kunde tränga igenom en eventuell skyddsväst såg till den saken. (AR: Ett klantigt skott mot fru Palme förvillar).
I trettio år har det handlat om mord, villospår och mörkläggning! En ”33-åring” var först i fokus. Därefter hävdades att kurdiska PKK var de som låg bakom mordet – sedan var det missbrukaren Christer Pettersson som skulle vara gärningsmannen. Men inget av detta har hållit.

Det har under hela utredningens gång varit en fråga om sekretess. Inga förhörsprotokoll och andra handlingar släpps till journalister som söker sanningen bakom Palmemordet. Utom till undertecknad Olof Minell – läcka eller misstag? Ett år innan alla handlingar skulle släppas fria i Palmeutredningen – ja, då stiftar Riksdagen en lag om att myndigheter skall få hålla begärda handlingar hemliga upp till femtio år vad gäller mord!
Minell menar att ”en mörkläggning skett av det så kallade ”Polisspåret” – det som leder direkt in i högerextremistiska kretsar inom Stockholmspolisen. Granskningskommissioner har under de här trettio åren avlöst varandra. Inga-Britt Ahlenius, före detta Riksförsäkringsverkets chef och senare FN-anställd ingick i den så kallade Marjasinkommissionen. Den hade att utreda Palmeutredningen och då speciellt det så kallade polisspåret. Ahlenius hade efter utfört arbete kommentaren: ”Polisspåret är inte utrett till grunden. Alla handlingar presenterades inte för oss.”
Minell uppger För en tid sedan kontaktade en släkting till Olof Palme mig. Han hade läst mina och Proletärens artiklar på nätet om Palmemordet och polisspåret. Speciellt att jag hade skrivit om en Anti Avsan som en person som kunde ha varit delaktig i mordkomplotten mot Olof Palme. Han sa följande vid vårt möte på Centralstationen i Göteborg:
– Min fru har jobbat som jurist tillsammans med Anti Avsan. Och jag har träffat honom också. Vi är båda överens om att han är en iskall typ, i vårt tycke hänsynslös och obehaglig.. . – jag tror mycket väl att han kan ha varit med i en sammansvärjning. Så säger den distingerade Palmesläktingen. Vad säger detta? Inte ett dugg? Illasinnat förtal? Säger det någonting över huvud taget? Men vem är då denne Anti Avsan? Varför mord, villospår och mörkläggning?
Nu: Före detta rådman och numera riksdagsman för Moderaterna.
Då: Den 28 februari kl 23.21 1986 någonting hel annat!
• Anti Avsan arbetade på Norrmalmspolisens A-tur (före detta Baseballigan). Han har flera anmälningar för övervåld mot gripna personer på sig.
• Den ombildade Baseballigan som nu samlades inom Norrmalmspolisens A-tur bestod till stor del av högerextremistiska poliser: Bland dem – Anti Avsan! Enligt deras fackordförande var ”Anti Avsan en av de värsta nazisterna på stationen – obehaglig!”
Anti Avsan var kompis med poliserna C-G Ö (Östling) och SÅ, de två som anordnade möten där högerextrema talare bjöds in. Avsan bevistade mötena. Å. blev senare omplacerade för sin högerextrema verksamhet.
• Anti Avsan var medlem i Stockholms Försvarsskytteförening. Den bestod vid mordtillfället av ett antal poliser och militärer där flera var kända för att hysa högerextrema åsikter och där Palme var ett hatobjekt. I högerextrema kretsar i Stockholm stod det helt klart, att det fanns en grupp som var beredd att ingripa. Och här fanns Avsan med!
• Anti Avsan har pekats ut av två vittnen som Dekorimamannen, som står och väntar på paret Palme vid korsningen Sveavägen/Tunnelgatan med en walkie-talkie i ena handen och en revolver i den andra. Det ena kvinnliga vittnet är finska och går fram till Dekorimamannen, vilken hon känner igen som finsktalande och säger:
”Vet du vad klockan är?”
Mannen svarar henne inte, men därefter talar han i walkie-talkien på finska och säger:
”Jag är igenkänd, vad skall jag göra?”
”Skit i det, gör vad du skall göra!”
Och Olof Palme mördas brutalt. Är det hans högerextremistiske kamrat från Norrmalmspolisens A-tur, C-G Ö (även han finsktalande), som är den beordrande mannen i walkie-talkiesamtalet?
• C-G Ö förhörs den 19 juli 1988 bland annat av polisinspektör Lennart Gustavsson i Palmeutredningen med sin högerextreme kompis SÅ som förhörsvittne. Expressen och övriga kvällstidningar har stora bilder på C-G Ö.
Den 21 juli 1988 tipsar en poliskollega att han fått order om att köra CG-Ö och SÅ Å till USA:s ambassad och att de i bilen dit, nyktra sagt att de vet vem som mördade Olof Palme. Polisinspektör LG är tipsmottagare och upprättare av ”Spaningsuppslag i grövre brottmål”.
• Den 21 juli 1988, samma dag, kommer det in ett tips från en taxichaufför som säger sig ha plockat upp C-G Ö och en annan man i sin bil tre-fyra minuter efter mordet på Malmskillnadsgatan bara cirka 500 meter från mordplatsen. Först den 29 augusti 1988 hörs taxichauffören om sitt tips, förhörsledare är polisinspektör LG. Konfronteras Östling med taxichauffören för ett eventuellt utpekande? NEJ.
Handlar det just om ett mord, därefter villospår och sedan mörkläggning, en medveten sådan?
Förhören med Anti Avsan hemligstämplas. Förhören med C-G Ö handlar sedan inte om de två graverande nyinkomna tipsen från vd-kollegan och taxichauffören. De bevisligen högerextrema poliserna lämnas därhän. Istället griper man missbrukaren Christer Pettersson bara några veckor efter det sisa förhöret med C-G Ö. Syndabocken är på plats, vi kan se villospåret och mörkläggningen.
Minell påstår ”Förre justitieministern Carl Lidbom, chefredaktören för den nu nedlagda tidningen Arbetet, Anders Ferm, tenniskompisen och före detta filmdirektören för Svensk Filmindustri Harry Schein – och till och med den förre spaningsledaren Hans Holmér, han som ”tog befälet” över mordutredningen dagen efter skotten på Sveavägen – alla dessa var socialdemokratiska vänner till Olof Palme och uttryckte sig offentligt i ordalag som ”Det skulle skaka Sverige i dess grundvalar om sanningen om mordet på Olof Palme kom fram.”

I boken ”Konspiration Olof Palme” av Gunnar Wall hösten 2015 riktas också skarp kritik mot utredningen av ”Polisspåret”. Hans tes är att ”Stay Behind” (Operation Gladio) ”nästan säkert” var inblandade.

Ett utdrag från blogginlägget om ”Operation Gladio” i november 2015 följer http://jinge.se/mediekritik/gladio-ater-pa-tapeten.htm

Inga-Britt Ahlenius, tidigare chef för Riksrevisionsverket samt en hög tjänst vid FN i New York (och skrivit en avslöjande bok om dess högst inkompetente chef sydkoreanen Ban ki-Moon) samt Finansdepartementet, tog upp Stay Behind-rörelsen i en debattartikel i DN den 27 januari 2013, i samband med mordet på Olof Palme. Hon manar till förnyad granskning av Natos hemliga krig, mest för döva öron.

Operation Gladio – Stay Behind.
Stay Behind-rörelsen såg sin början, i en rörelse bildad 1938 av brittiska MI6 inför ett tysk invasion. Rörelsen spreds via Nato med MI6 och CIAs medverkan över Europa med målet att upprätta hemliga motståndsceller för sabotage bakom fiendens linjer inför det immanenta hotet av en sovjetisk ockupation av Västeuropa. När en dylik aldrig materialiserades och Europa kunde bygga sina välfärdsstater med stöd av socialister såväl som och kommunister i parlamenten, med proteströrelser mot USA:s krig i Indokina och hyllandet av sådana som Fidel Castro började man planera sabotage i form av blodiga terroraktioner för att misskreditera vänstern.
GladioEmblem
Upprörande massakrer av civila följde. Vapen använda vid dessa dåd ”återfanns” snabbt av polisen hos osannolika vänsterextremistiska ligor, regelmässigt bildade och finansierade av CIA. Flera tusen dog runt om i Europa där blodbadet vid järnvägsstationen i Bologna och köpcentrum i Belgien endast utgjorde några av hundratals attentat för att via massmedia bibringa allmänheten föreställningen att ett våldsamt kommunistiskt maktövertagande stod för handen.
Avslöjandena dröjde till runt 1990 och mediaskandalerna duggade tätt då det hela började rullas upp. Först med vissa erkännanden av Italiens långvarige kristdemokratiske ledare Andreotti (vars parti bildats av CIA). Några europiska ledare drog sig plötsligt till minnes existensen av Gladio medan andra drabbats av minnesförlust för att snart räddas av Sovjets fall 1991.

untitled (113)

Bibeln i sammanhanget är schweizaren Daniele Gansers NATO´s Secret Armies – Operation Gladio and Terrorism in Europé från 1994 som en doktorsavhandling med alla detaljer och namn – från Grekland, Spanien, Portugal till Danmark och Norge för att ta några länder. Sverige är med på ett hörn, fast inte ens Natomedlem. Boken kan nedladdas gratis som PDF på nätet. Många andra avslöjande böcker har följt – sök på webben. (Ett färskt inlägg på http://www.veteranstoday.com/2015/09/23/gladio/)
41ceu9p7VjL._SX313_BO1,204,203,200_

Kommentar Anders Romelsjö: Minells artikel och Walls bok är mycket intressanta. Jag har dock inte kunskap att verifiera uppgifterna. Vissa av dem kan inte heller verifieras av utomstående. Det verkar sannolikt att många poliser visste att det fanns poliskollegor som ogillade Palme och att en del hade hört att någon/några poliskollegor sagt att det vore bra om Palme dog/dödades, eller liknande. Man behöver inte tänka konspiratoriskt för att förstå att sådan kunskap kan ha påverkat deras professionalitet, trots gott uppsåt. Och medfört att man tror att kunskap om detta kunde skada poliskåren och deras egen ställning. Olof Palme kallade sig socialist, och var bland ledande politiker en skarp kritiker av USA:s brutala krigspolitik i Vietnam – medan dagens S-ledare tiger om detta och är aktiva talesmän för dagens brutala USA-politik. Jag finner det mycket möjligt att Palme mördades av Operation Gladio, i samarbete med någon/några inom svensk polis. Varför inte utreda detta närmare, även om resultatet kan bli besvärande för en USA och NATO-vänlig regering? Qui bono?

i Andra om: ,, , , ,
,, , , , , ,

Proletären 26/2 SvD 28/2 Wikipedia Gladio Veterans Today – Gladio Palmemordet och Gladio


48 svar till “Mördades Olof Palme av politiska skäl?”

 1. Jag har inte riktigt förstått kopplingen mellan Polisspåret och Stay behind-spåret. Personligen tycker jag Stay behind spåret låter mer sannolikt än Polisspåret. Vid tidpunkten för mordet fanns det (minst) tre olika Stay behind grupper i Sverige och dessa grupper konkurrerade delvis med varandra. Exakt vem som låg bakom vilken grupp är svårt att säga med alla dimridåer. Författaren Anders Jallai föreslog nu senast att man inte ens vet att CIA låg bakom alla grupperna. Någon av grupperna kan mycket väl ha satts upp av någon annan, som utgett sig för att vara CIA. Den av grupperna som pekats ut är den som i media kallats ”Barbrogruppen”, som ska ha letts av en synnerligen sträng kvinna med namn (alias?) Barbro.

  Enligt ex. spionen Donald Forsberg, som i veckan gick ut i media, så var den här Stay behind gruppen verkligen vid mordplatsen. Men sen lägger han fram en lite märklig förklaring, de ska bara ha varit där och övat och inte alls varit inblandade i mordet. Något som jag tycker låter märkligt, för om de var där borde de i alla fall ha sett vad som hände. Men ingen av dem har trätt fram som vittnen. Det ska i alla fall varit den gruppen som var walkie talkie männen, som mängder av vittnen sett på platsen. Om denna Avsan också sågs med walkie talkie samma kväll så är det möjligt att han ingick i gruppen.

 2. Jag har ett gammalt urklipp ur DN där man kan läsa: ”Den 18 juli 1988, när det blodiga kriget mellan Iran och Irak närmade sig sitt slut och ett fredsavtal skulle ingås, blir företagsledare världen runt oroliga över utvecklingen. Börsexperterna kommenterade näringslivets oro på följande sätt: Nivån på Wall Street-börsen föll på måndagen på grund av oro inför hotet om fred mellan Iran och Irak.” Dagen därpå är fredshotet så allvarligt att man nu talar om chock. Börsrapporterna i DN lyder den dagen så här: ”Även på tisdagen sände hotet om fred i kriget mellan Iran och Irak chockvågor längs Wall Street. Dow Jones industriindex sjönk under den psykologiskt viktiga gränsen 2500.”

  Olof Palme var ju tidigare utsedd till fredsmäklare i kriget så om man vill rota omkring i skuggorna i periferin finns ju ytterligare kandidater med klara motiv i mordhärvan.

  De många dödsfallen efter mordet, speciellt självmorden och flygolyckorna bland aktuella personer, borde också vägas in i utredningen. T. ex. Bernt Carlsson (också fredsmäklare) som var biträdande Generalsekreterare i FN när han omkom i Lockerbieolyckan.
  http://abe.freeshell.org/palme/node61.html

  Utredningarna om morden på toppolitikerna Olof Palme och Bernt Carlsson lämnar en del övrigt att önska. Ett fortsatt letandet efter nycklarna i ljuset från gatlyktan leder nog ingen vart.

 3. Fyra mord på prominenta politiker, som exempel, två Kannedy-bröder och två Svenska politiker:
  (Palme och Lindh)
  Sannolikheten för att samtliga fyra mord utövades av ”en ensam galning” torde vara nära noll…

  Själv tenderar jag att hålla med om Anders Leopold’s synsätt, att 33-åringen, ”Vic Gunnison” verkligen var inblandad, men kanske inte var gärningsmannen. Lars Krantz’ vittnesmål om vissa polisers uppträdande under mordkvällen, och behandlingen efteråt av honom och bussföraren som också vittnade, är ett annat intressant tema tycker jag. (det finns naturligtvis många fler)

 4. Efter att ha förstått hur NATO verkligen tryckte på för att få installera avlyssningsbojar mot Ryssen i våra kustvatten och Palme vägrat och sedan Hårsfjärden regisseras som ett mörkare spel än någon Bergmanproduktion så står det ju hyfsat klart var gärningen mycket väl planerades. Kanholmsfjärdens spektakel adderar givetvis mer mörkmänsnanda åt fårskalleproduktion AB. Hur sedan Palmes efterträdare Ingvar Carlsson hotades, avgick och försvann ur bilden och NATO fick sina avlyssningsbojar kan ju se ut som en ledande riktning. Lustigt nog var bojarna till ingen nytta i Kanholmsspektaklet. Där satte man istället tilltro till suddiga bilder av vitmålade båtar på öppet hav.. Långt efter spektaklet släppte militären en utredning som utan konkreta bevis fastslår att det var ryskt intrång och sofistikerade planer.. Mitt eget bidrag till och kritik av den satir militären väljer att publicera och kalla utredning ser ut som följer. http://wp.me/s1zCpc-ostinato

  Palmes kommande resa och besök hos Gorbatjov skulle givetvis utgjort ett hinder och störtandet av Sovjet till ett mer utdraget problem. Sett i ljuset av Gorbatjovs popularitet och framgång som ännu en besvärande fredsbevarare ter det sig naturligt att råka få ett problem som Tjernobyl på halsen..

  Allt som bromsade en positiv utveckling måste setts som en tillgång. Vem om inte en utstuderad sabotör, kan besluta att köra kärnkraftverket utanför de sedan konstruktionsfelet upptäcktes under igångsättandet, nogsamt utarbetade bestämmelserna om effektuttag utan att medvetet äventyra säkerheten.. Dessutom ha väl Jeltsin visat att det saknades inte ens krafter inom Sovjet som ville leva kvar i det omväxlande kalla och varma kriget.

  Givetvis har mordet på Bernt Carlsson kopplingar till Sydafrika och förstatligandet Namibias gruvindustri.. Bernt berättade själv vilka vidriga arbetsförhållanden han skådat i diamantgruvorna.. och att förstatligandet skulle göra slut på de grova vinsterna i brytningen… Det var alltså girighet och hämnd som visade sitt rätta ansikte och satte stopp för en utveckling som skulle gynnat inte bara ett av Afrikas länder.. Diamonds are girls best chilling friends.

 5. Problemet med alla ”konspirationsteorier” är inte att det inte finns konspirationer, det finns massor. Ty stor som liten, söker vi alltid handla medvetet, efter någon slags plan. Men ju mer invecklad denna plan är desto troligare är att den misslyckas. Det är bara ”Jönssonligans” konspirationer som lyckas.

  I gengäld kan en massa, mer eller mindre, slumpartade händelser, med lite icke-slumpartade ingredienser av planering, i efterhand se ut som en fantastisk Konspiration.

  Detta är ett feltänkande som vi begår inte bara för att förklara historiska händelser utan också vardagliga företeelser. Vi människor har, av lite oklara skäl, svårt att förlika oss med slumpen. Det kan bero på vår religiösa ådra: trots att människor har spelat tärning och dylikt i tusentals år, eller mer, så uppstod tanken på att vetenskapligt analysera slumpen först på 1700-talet. Dessförinnan antog man, liksom de flesta gör nu, att en spelare som vinner har ”turen med sig” eller ”Gud på sin sida”.

  I fallet Olof Palme så spelar det också in att en sådan STOR sak också måste ha en STOR orsak. Olof Palme får helt enkelt inte ha dött av en olycklig tillfällighet.

  Men Anna Lindh gjorde det . . .

  • Det finns ju 80 olika vittnesmål som samtliga har sett män med walkie-talkies runt mordplatsen, på bägge sidor av Sveavägen samt även ovanför trapporna på Malmskillnadsgatan. Uppskattningsvis borde det ha rört sig om 6 eller 7 olika män med walkie talkies. Det är knappast en konspirationsteori att tro att dessa män kan ha varit inblandade i mordet. De var bevisligen där. Vi har alltså 80 olika vittnen som placerar dem på mordplatsen. Det är mer än indicier.

   • Instämmer helt. Var tog waki-talki spåret vägen? Ett 80-tal vittnen. Hur ofta ser man walki-talki folk på stan när Palme mördas? CIA-NATO-Stay Behind-Militären-Polisen???

  • 20 personer ur Namibias regering bokades om straxt innan avgången för den ödesdigra avgången för Pan Am 103. CIA fick också för sig att boka om flera av sina anställda och det på ett plan som alltså lyfte 22 December. Vi ska väl inte tro att det två dagar före Jul borde vara omöjligt att hitta lediga platser på andra avgångar..

   Sedan är ju fortsättningen en uppvisning med Libyen som utpekade terrorister i en rättegång FN’s utsände observatör beskrevs som en fars.. Kronvittnet i denna rättegång målade av en hög Brittisk Jurist som ”an apple without a picnic”.

   Som om Lockerbie inte var nog lastades Libyen också för mordet på poliskvinnan Yvonne Fletcher.. Vilket ju inte tar lång tid att inse hur höga dignitärer på goda grunder försökt ifrågasätta den haltande officiella förklaringen.

   Vad hade Ghadaffi hotat med? Jo dumpa oljepriset.. Man försökte alltså tvinga denne att hålla sig till ”reglerna” med höga priser på olja..

   Att ”demokratiseringen” av Libyen bedrevs av inhyrda slaktare ska inte förvrida bilden av att terror är västvärldens eget slipade instrument.. Till det kommer ju utvecklingen i Syrien inte på ett enda sätt skilja sig från andra kupper om krig kan bedrivas under så lösa boliner och förfalskade premisser. Men vad är nytt under solen?

   Att sedan alla kan konkludera att alla oljekrigen blott bedrivs för att hålla priserna uppe med vedervärdigt bistånd av terrorism, kan ju te sig som en överraskande insikt.. Det finns som sagt mycket samlat innanför det vi vanligtvis liknar vid väst..

   Tja, man förnekar ju inte på annat sätt än hur det lät under förintelsen… Ett ramaskri ockuperat av Israels mest framfusiga och grymma..

   • När Libyen plattades till och Ghadaffi mördades befann sig Libyen högst upp av alla länder i Afrika på FN’s ranking-lista över HumanDevelopmentIndex. (listan där Libyen låg högst av Afrikas länder kan möjligen ha varit något år gammal när invasionen kom) Denna FN’s lista försöker att ranka länder efter befolkningens möjligheter och livskvalitet.

    Folket i Libyen är alltså säkert mycket glada över invasionen. (obs, ironi;-)

    Personligen tror jag att Ghadaffi själv skrev under sin dödsdom när han började tala om en ”Guld-Dinar” för Afrika, bortkopplade från IMF.

 6. Min åsikt om varför vi bör vänta med utredning:

  Hela det politiska spektrat (utom V) skriver ”värdlandavtal” med det mest kriminella ledarskap som någonsin existerat på planeten vilket sannolikt understött förövaren, oavsett vem det är.

  Sverige har i princip inget eget försvar mot ex. NATO längre. Det lade höger-S, höger-MP och Moderaterna tillsammans med sin riksdagsman, Anti Avsan, ner i syfte att nu kunna skriva värdlandavtal, sannolikt för korruptionspengar på hemliga konton i skatteparadis.

  Massmedia ägs idag av kapitalisterna, inte av folket, således kommer varje politiker som försöker göra något åt saken först mörkas och sedan svartmålas i syfte att vilseleda folket. Och funkar inte det, förmodligen mördas av Ekonomiska lönnmördare i fall denne inte förstått vad som pågår och skaffat sig ett bättre personskydd än högerextrema Norrmalmspoliser ur baseball-ligan.

  Kanske Anna Lindh rentutav försökte göra något åt saken (utan vettigt personskydd)? Hon sade:

  ”… världen har fler demokratier än någonsin, och mänskliga rättigheter befinner sig högt på nästan alla länders dagordning. Ändå, är korruption och förtryck alldeles för vanliga hot mot det demokratiska samhället. Och vi har sett en dramatisk ökning, de senaste 10 -15 åren, av etniska konflikter och humanitära kriser med brott mot mänskliga rättigheter som viktiga delar., men också mer av korruption. Mänskliga rättigheter prisas mer än någonsin – och kränks mer än någonsin.”
  /Anna Lindh

  Hon angriper i alla fall kärnan till problemet.

  ”… globaliseringen av information gör människor medvetna om vad de har – och inte har. Problem och förtryck är omöjliga att dölja, och de nya kraftfulla verktygen för information ger oss fler möjligheter än någonsin att reagera och agera.”
  / Anna Lindh

  Källa: Citat om demokrati

  Hon pekar dessutom ut lösningen, den lösning som de kriminella fruktar mer än något annat, nämligen medvetna människor som reagerar och agerar.

  Så innan vi reagerat och agerat, innan vi bytt ut det korrumperade ledarskapet, som frotterar sig med lobbyister på Almedalsveckan varje år, så är det sannolikt meningslöst att försöka utreda mordet. De kommer bara tillsätta en polischef som kommer hitta på någon ny omöjlig eller löjlig teori som kablas ut i massmedia ägd av det kapitalistiska JP Morgan, Goldmann-Sachs eller Bonnier.

  När folket inte förstår hur de finner sannolika teorier eller förstår hur de måste rösta är det inte mycket man kan göra annat än att själv föregå med gott exempel, ex. sluta länka till denna massmedia, länka till alternativa källor till bloggare som undersöker och tänker kritiskt och logiskt och organisera ett motstånd, skapa nya partier som valsamverkar eller gå in i det enda riksdagsparti som sätter sig till motvärn, nämligen V även om de ännu inte fattat att de måste skydda Sverige mot horder av vuxna icke-flyktingar och andra ankarbarn eftersom detta när högerpartiet SD som idag utgör en blåkopia av Moderaterna.

  Det är således när de protektionistiska demokratiska socialistiska svenskarna kommer i majoritet och vi har skaffat oss ett eget fullgott försvar och en nationell tullmur och ett enat folk som det dags för utredning. Inte en dag innan dess.

  • Om Anna Lind redan då såg klart hur man bröt mot mänskliga rättigheter vad hade hon sagt idag. Det var ingen slump att bilan föll över den blivande statsministern.
   ……
   Fredstanken och nedrustningen var nog en enad hållning hos S och MP, V fick väl vara med på ett hörn, medan M och andra hade ”sittande fågel” djupt ingrodd i sina beslut. F.ö. deras enda mantra vad gäller statlig, kommunal och landstingsekonomi, sysselsättning, arbetsrätt, välfärd osv. Vartill migrationsindustri, stafettläkare, stafettsocionomer bara blev en förlängd hävstång.

   • Riktigt. Blotta tanken på att de två ledande demokratiska socialisterna INTE mördades organiserat framstår som fullkomligt befängt osannolikt. Att en konspiration ligger bakom är således så pass extremt sannolik att oraken att detta inte utreds måste vara att konspiratörerna har makten över processerna.

 7. Den dag någon skrev att polisförbundet för Stockholm haft personalfest på Estonia just den natten, så föll ju mycket på plats angående mordet på Palme och alla de som faktiskt kan ha arbetat under mordnatten och satt inne med en hel del uppgifter.. det blir en trovärdig logik ända till den punkt man måste dra förlängningen till en planerad katastrof. Då det börjar bli besvärligt.

  En olycklig slump? Polisarbetet under mordnatten präglades inte direkt av effektivitet då heller, men att det kunde bli värre och katastroflikt är ju en prestation. Sedan kan man ju undra över hur mycket uppmärksamhet de faktiskt drog till sig som vandrande antenner, fyrar i natten.. Yrkesskada? Anstiftarna måtte varit radikalt missnöjda med förfarandet och planeringen.

  Att nu efter alla dessa år läsa om den förste polisens vittnesmål att det var två figurer som Lisbet Palme såg har ju bara figurerat som information utan källhänvisningar.

  En van yrḱesmördare hade f.ö. inte missat ett andra mål. Att gå arm i arm innebär vid ett skott i ryggraden att man dras med i fallet. En van yrkesmördare hade inte behövt sällskap ens. Att missa andra skottet tyder på en beslutsamhet långt innan utförandet som avslöjar osäkerhet. Om paret Palme blev tilltalade och vänt sig om lär de behållit sin armkrok. Det senare förutsatte förresten att man skulle ge sig till känna och sedan skjuta och bli av med givetvis offret och det konkreta vittnet. Lisbet Palme utgjorde inget politiskt mål i den meningen. Det gör ju utförandet till en personlig hämnd om det måste föregås av ett samtal.. Uppgifterna om just tilltalade först och sedan beskjutna är allra minst samstämmiga. I det förvillande motivet av hämnd passar bara det in.

  Var och en som anför Libyen och PKK som anstiftare till terror förlorar sin trovärdighet. Ingen av dem har begått några statskupper, däremot har de bekämpat sådana.. Bekämpar man statskupper blir men enkelt kallad terrorist och det är ju in den högre missbrukande meningen precis vad kupparna vill. Politiskt betingade mord är för dessa en barnlek.. och bedrivs under liknande premisser.. Konspirationer må vara komplicerade att dölja medan själva brotten alltid kommer sakna trovärdighet, påminna om skrivbordsprodukter..

   • Att rederiet skulle göra sig av med Estonia i en olycka är uteslutet, däremot missköttes passagerarbåten enligt alla konstens regler. Dessutom hade de redan köpt in en större ersättare som personal/besättning, redan innan tiden för haveriet, trimmades in i.

    Att visiret hade en sådan rejäl buckla tyder ju på en påkörning? Vilket logiskt skulle fått det att lossna i en upphängning. När skeppet skannades med ekolod på botten satt visiret kvar och låg ovanpå främre delen av fören.. Detta ”foto” hade en av anhöriggruppernas medlemstidning som logga på sin förstasida.

    Vi vanliga dödliga fick tro att visiret bärgades långt bort medan inhemska intressenter sprängde loss rampen som alls inte stod vidöppen nere på sjöbotten.

    Att Estonia seglade för fulla muggar under de sista åren av sin tillvaro är omvittnat. Att skeppet den ödesdigra natten också seglade om alla andra är också det konstaterat på många ställen utom i haverirapporten? Det fanns efter vad som stod att läsa bara två förseningar registrerade. Så piskan drev ruljangsen. Att driva skeppet i grov sjö vilket de gjorde inte bara den sista natten kan inte få några gångjärn att brista. I så fall måste visiret svänga fritt i grov sjö.. Det kan det inte ha gjort särskilt ofta. Däremot hade ju låsanordningarna börjat fallera och visiret kärvade.. Det kan ju vidare tyda på att man seglade inte som brukligt är så rakt mot vågorna som man borde. Det sparar också tid.

    Det är inte det att det inte är trovärdigt med ett planerat mord på polisanställda som kan ha suttit inne med uppgifter om vad som skedde på mordnatten och efteråt. Fler poliser, anställda borde fallit för bilan.. Det vore intressant att se en lista på vilka poliser det var som förolyckades. Förekommer några av dem redan i eller kring Palmeutredningen som besvärande vittnen..?

    Estonia vattenfylldes av helt andra orsaker än att visir och ramp fallerade. De passagerare som hade hytter på nedersta däck beskrev hur vatten trängde in i hytterna från golvnivå. De hördes inte vidare i haveriutredning eller av polis. Här är ju den rekordartade installationen av utfällbara stabilisatorer som alla skepp förses med som går utomskärs, en besynnerlig bit i pusslet. Sådana installationer ska/måste dokumenteras, utföras av klassade svetsare och installatörer, besiktigas och godkännas. Hur man kunde stämma skeppsbyggarna för ett skepp som användes på ett sätt som det inte var beställts och byggts för, är en gåta. Lägg till det något som kanske ska kallas vanskötsel. Utflaggningen var ingen slump. Den var en lönsam faktor i ruljangsen.

    Sedan fanns ju i botten på skeppet bassängen med ett antal tusen liter vatten och bastun. Där särskilt bastun måste varit en diger källa till korrosion, kondens omgiven ständigt av blott några plusgrader i fartygsplåt. Medan stabilisatorinstallationen lämnade mycket övrigt att önska så bar det sig inte bättre än att de råkade någon gång lägga in till kaj med stabilisatorerna utfällda. Det blev säker ödesdigert för den natt då denna kärvat länge, läckte in vatten och banade vägen för katastrofen. Att sedan skeppets ena ballasttank fyllt till brädden inne i hamn innan avgång tyder på miserabelt sjömanskap vid lastning och manövrerande. Dessutom stod man chanslösa, vilket ju inte föll ansvarig in, ens i hamn… Så med några tiotusentals liter vatten flytande fritt i botten på skeppet, inga länspumpar som fungerade (?), såg det ju inte ut som planering men väl under bristfullaste ansvar!

    Med en ballasttank full längs hela fartygssidan och större delen av aktern vattenfylld, måste ju visir och ramp lastas för haveriet och det rekordartade sjunkförloppet? Den luft som skulle hållit Estonia flytande länge var redan ersatt av vatten. En fysikalisk omöjlighet.. ens om alla dörrar och gluggar som borde vara stängda stod på vid gavel. Så vansinnigt kan väl inte en passagerarbåt framföras i grov sjö, en stormig natt i ett iskallt hav?

    Att vraket började täckas över är en skandal. Få haverister ligger på så grunt vatten som Estonia. Med aktern i botten skulle fören sticka upp över havsytan. Att den bistra sanningen skulle komma i dagen är ett mycket hotande scenario för en korrumperad värld på vatten.. Här ställde kyrkan upp som blott en man och ingen gud. Kanske bidrog också detta till Ingvars avgång i förtid förutom hoten som begäran om Palmeutredningen utgjorde. Han förespråkade bärgning av Estonia från början. Att ledarskap innebär skurk eller syndabock har korruptionen tänkt sig under solens upp och nedgång sedan tidens begynnelse. Att rederiet inför fullbordat faktum såg det praktiskt att slippa se skeppet synas går knappast att undgå faktum i. Dessutom hade ju varvet fått en hel del fakta att anföra på sin redan starka övertygelse att skeppet inte sköttes enligt instruktionerna.

    Man kan alltså manipulerat säkerheten, medan vanskötseln länge fick hålla på med sitt.. Ägarna gjorde väl skandal med att kalla blott båten en förlust. Jodå, den måtte med tanke på formerna varit lönsam..

    Witte som företrädde anhöriga kan väl berätta hur det gick med åtalet mot Meijervarvet..

    Rederiet fann det inte värt (!) att åtala varvet? http://wwwc.aftonbladet.se/nyheter/9805/29/telegram/inrikes30.html Här täckte man också över sanningen..

    Det syns som man har kulor till allt utom sanningen.

    • Vad som krävs för att sänka Estonia är säkert frågan om den sänktes medvetet. Man måste således undersöka vraket. Om de uppgifter om ballast tankar och länspumpar är riktiga återkommer frågan om varför det var så. Om det fanns poliser, kanske fackligt aktiva socialdemokrater, och alla dessa poliser omkom är det också mystiskt. Vill man att alla ska få veta sanningen täcker man inte över vraket, men letar bevis och presenterar fakta.

     • Facts Group om det är samma http://privat.bahnhof.se/wb576311/factgroup/est/reports.html var de som hjälpte till att klargöra många gåtor och göra frågor en haverikommission utan sjövett eller motsvarande utbildning aldrig kunde ställa.. De som satte samman den fick kommissionen att haverera på samma aningslösa och medvetna sätt som skeppet.

      Jag bekänner att jag glömt att visirets skada kan ha uppstått i bärgningen. Här är den märkliga sonarbilden http://privat.bahnhof.se/wb576311/factgroup/est/riddle.html För att ligga där måste åtminstone ett gångjärn hållit det kvar hela tiden. Dessutom blir ju haverikommissionens sjunk och olycksförlopp helt oförklarligt. Svängde visiret fritt på sina gångjärn kan det träffats av vågor. inför denna ”öppna ridå” som ju måste setts från bryggan blir den hastiga giren och maskinstoppet förklarlig. Att det blev ödesdigert för visiret är också tänkbart. Det kan betydligt mer bildade än jag bekräfta eller avfärda. Körde man inte eller rakt mot vågorna och säkert med för hög fart kan ju låsen till slut gett upp. Eller att någon fipplade med dem.. Men det förklarar ju inte att rampen fortfarande var stängd och läckte in lite vatten, men inget som inte gick att pumpa ut. Ur säkerhetssynpunkt var det ju förkastligt att köra en passagerarfärja där rampen läckte.. Att skeppet aldrig kunde vattenfyllas med rampen uppfälld är klarlagt eftersom den på botten var stängd och där öppnades av okända intressen. Facts Group klargör varför vissa fynd på botten berättar sanningen på detta makabra sätt. Att lägga ett skepp med sidan mot kraftig vind och med ballasttankar proppfulla på en sida kanske är ödesdigert. Fellastningen som ju var orsaken till att skeppet lutade redan i hamn kanske bidrog iom att vi kanske tvivla på hur väl dessa lastbilar var säkrade, om att man slarvade med så mycket annat. Hur gamla var surrningarna. Hur många lastbilar hade överlast? En så lång frakt kanske tänjde på säkerheten till förmån för vinsten. Givetvis ett dilemma när de som ska fördela vikten på bildäck inte har en aning om hur tunga flaken är egentligen eftersom lastdokumenten inte är korrekta.

      Annars var det här som det klargjordes att Estonia inte var sjövärdig vid avgång. Hade en grads slagsida eftersom man inte kunde fylla en sidas tankar med mer vatten… När hade de förresten tryckprovats senast? Rost?

      Det är kanske inget svårt att mörda en eller flera politiker om man kan dräpa sanningen så inför öppen ridå i en förvissningen att en stor del av befolkningen ingenting förstår ändå.. Man kan ju på sätt och vis få klart för sig varför utbildning har så liten prioritet och segregerad skola ett så ruskigt intresse..

      Att rederiet hade en hel del att ansvara för kom kanske bort iom att haveristen så praktiskt blev kvar på botten och välsignades med ärkebiskopens gravfrid. Vi får väl hoppas att det var för de omkomnas och anhörigas skull. även om förfarandet kanske lämnade fler frågor än offer.

      Vad gäller länspumpar startas alltid de vid inträngande vatten. Hur skeppet kunde vattenfyllas till den grad att det satte sig i aktern är ju i sammanhanget också en gåta. Vattenpumpar måste ju ha inlopp som kan tömma alla delar längs ett skepps skrov och inredning. Om vatten trängde upp ur golvet verkar inte en sådan ha varit i funktion eller räckt till för att länsa i den takt som inflödet bidrog med. Ventiler kanske inte fungerade som de skulle av den anledningen att de inte provats på länge och fastnat…

      De mekaniska låsen för visiret med grov bult och ögla på var sida som givetvis inte är inbrottsskydd utan sätts i funktion vid dåligt väder stod öppna. http://privat.bahnhof.se/wb576311/factgroup/est/visorfind.html Det går inte sluta sig till annat än att säkerhetsföreskrifterna för grov sjö dåligt väder alls inte följdes. De tre öglorna för atlantlåset kunde aldrig bära påfrestningarna av 17-19 knop i dessa vågor, av de 21 skeppet var kapabelt till. De två hydrauliska låskolvarna därtill fick redan vid konstruktionen de extra manuella låsen för riktigt farliga och riskabla förhållanden.. Mot dumdristighet och okunnighet finns inga skydd.

      Bild nummer 3 klargör hur detta extra säkerhetslås såg ut och krävde tid och säkerhetstänkande för att förstå allvaret i att slarva med. . http://privat.bahnhof.se/wb576311/factgroup/est/suriddle.html Vinkeln på låsanordningen tillåter ingen rörelse för visiret uppåt och supportar ju atlantlåsets sprint och tre öglor. Meyervarvet har inte gjort något fel. Utflaggningen ser ut att ha inneburit risker som täcktes av lönsamma besvärjelser.

 8. Varje enskilt fall måste undersökas separat. I USA är tilliten till myndigheter numera så svag att man ser falska flaggor i de mest uppenbara olyckshändelser, vilken förvirring passar makthavarna alldeles utmärkt.
  Underrättelsetjänsterna har många knep att tillgå när de vill bli av med någon. Om Martin Luther King har det sagts att det enda de behövde göra var att låta bli att ha honom under uppsikt och vips skulle någon se till att skjuta honom, vilket sedan skedde.
  På tal om kupper mot obekväma stater lärde jag mig först för ett par år sedan att Australien slutgiltigt miste sin självständighet på sjuttiotalet då USA i kulisserna tryckte på och tvingade landet att avsätta sin premiärminister som tagit sig rätten att tänka egna tankar. Australien blev lärda en läxa och de har sedermera varit det mest följsamma landet i den grupp som kallar sig Five Eyes: USA, Kanada, Storbritannien, Australien och Nya Zeeland.

 9. En fullblodspolitiker som Palme mördas av politiska skäl. Det är i alla fall det absolut troligaste. Och vilka hade skäl att mörda honom av politiska skäl? Ja, de vars intressen han gick emot.

 10. Intressanta kommentarer. Kolla också Ole Dammegård som skrivit en bok i ämnet och finns på många Youtube-klipp om denna och andra händelser där main stream medias berättelser kan med gott fog kan ifrågasättas.

 11. Lisbeth Palme såg CP från ngn meters håll när han sköt mot dem, och jag garanterar att ingen, INGEN, glömmer ett sådant möte med honom. Särskilt inte om han haft en Magnum i handen.
  Jag såg CP några ggr vid Fridhemsplan (i Pressbyrån) och alla i butiken var stirriga, personal som kunder, det vibrerade av nervositet (av vad han skulle ta sig till, men han var på bra humör då lyckligtvis). CP hördes och syntes och var inte någon man glömde, den blicken och rösten.

  Den kvällen lämnade jag mitt arbete ca 11.15 – 11.20 och ute på Mäster Samuelsgatan rullade en polisbil mycket sakta förbi och uppåt över Norrlandsgatan helt nersläckt, men jag antar att denna polisbils whereabouts finns väl redogjord för. Reagerade på att den var nedsläckt. Har för mig att tidningarna placerade ut med kryss var poliser funnits i närheten.

  • Det finns möjlighet att tillverka naturtrogna latexmasker.

  • Palme skjuts i ryggen, ett skott som omedelbart viker benen och drar med sig Lisbeth, som går arm i arm, i fallet. Det räddar henne från att bli träffad av nästa kula som omedelbart avlossats. Hon kan ha vänt sig om för att se vem. Skott nummer ett, som fäller hennes make abrupt har omedelbart försatt henne i chock och skott nummer två, eskalerar chocken och rädslan i en brant skala. Den kula som skrapar ryggen kan ju noteras av sinnet men att minnas ett ansikte, vems det än var, i det här läget är inget att kritisera Lisbeth för. Christer Petterssons var det inte. Han skulle ju setts vandra efter paret i så fall och där skulle ju fagra utredningen ha haft det i beredskap. Lyckas han kringgå promenadstråket i riktning hem, för paret Palme skulle han kommit vaggande nerför Tunnelgatan trappor och fram till mordplatsen. En sådan figur hade dragit till sig uppmärksamhet bara på gången. Koppla den till Petterssons brutala uppsyn, ett face som inte kunde dölja sina drag av svärmorsdröm och med det kunde åtskilliga vittnen etablerat Pettersson närvaro..

   Den underliga konfrontationen och utpekandet av Pettersson är ju sedan till för att bekräfta den bild som passar utredarnas. Att konfrontationen sågats som vida överträffande amatörernas och konspirationspraktiken ska ingen tvivla om.. Ingen ska väl undra över vilka missar man faktiskt gjorde i planeringen..

   Genomgången i Veckans Brott hade en bild från mordnatten i vinjetten där börjar blodpölen i jämnhöjd med stolpen till det hörn fastigheten Sveavägen Tunnelgatan utgör. Rekonstruktionen är ju flera meter fel i riktning bort längs Sveavägen. Den mördare som påstått gömts sig i det hörnet får väl svårt att komma bakom paret för den påstådda skottvinkeln? Inte utan att först gå emot dem och vända sig om. För att vara en rekonstruktion som polisen gjorde lämnar ju också den en del frågor som inte ens utredarna ställt sig.

   Att också Lisbeth var måltavlan tyder ju på en exalterad grupp av politiska extremister. Dvs en organiserad kedja av intressenter med de ansvariga långt bort ifrån risken att bli exponerade.

   Om en inhyrd hitman är det mest relevanta var väl meningen att det politiska mordet skulle slå hårt mot Socialdemokratin. Sydafrika (ANC), Namibia (Bernt Carlsson) och NATO (avlyssningbojar i våra kustvatten, vilka alltså inte ”fungerade” vid jakterna..), Raserandet av Sovjetmakten måtte nog också spela in. Varje ökad Support skulle ju förlänga och försvåra processen. Haveriet i Tjernobyl satte ju lämplig sordin på stämningen i det glada öppna Sovjet, som alla sabotage gör.. Redan vid invigningen fann man ju konstruktionsfelet som utgjorde hindret och risken från att köra plantan vid full effekt. Att en yttre makt skulle vara den enda intresserade av att gå utanför de uttryckliga rekommendationerna och varningarna krävs ingen Blomkvist att fundera ut.

   Sedan fick alltså MIK sätta sig ner och skapa sig en ny fiende. Terrorismen. Vartill WH måste ses som kronan på verket särskilt som inte bara Oscars guld i händerna, öppnar vägen till de skyldiga, ansvariga och tacksamma sponsorerna..

   Undra på att US/MIK/UK inte vill ha en stark part, Ryssland, utgörande motstånd igen när terroristerna är så lättstyrda och medgörliga i att finnas överallt där man vill ha ett skräck, fasa, etnisk politisk rensning, flykt och krig.. http://wp.me/p1zCpc-7kEb

 12. Walkie Talkie männen servade givetvis mördaren om paret Palmes väg i natten, mot vad som skulle bli mordplatsen.

  Skytten är inget proffs. Han missar Lisbeth, som dras med i fallet.

  Stay Behind figurerar säkert eftersom avlyssningsbojarna var av högintresse. Att leja några villiga var givetvis SB vanliga tricks för att slippa bli kopplade till och avslöjade som insyltade… Ubåtsskandalen syftade ju i samma riktning där regeringen Palme inte följde ”anvisningarna” om Sovjetiska hot och planerade anfall.

  Vilket ju blir komiskt med Gorbatjov (vi lägger ner vapnen & kalla kriget) vid rodret. Byxorna är långt nere vid anklarna på NATO’s strateger och paranoida anhängarskaror.

  Givetvis huserar samma farliga krafter i Sovjet som i USA för att hålla motsättningarna och de vidhäftade karriärerna vid liv.. Vilket ju jeltsin blir verktyget att demonstrera med beskjutningen av de alldeles för demokratiska i Dumans byggnad.

  Sveriges neutralitet som alltså militären tummat på ett långt liv och offrat soldater för, är de alltså beredda att kosta på sig en hel del för, där NEUTRALITET, fred, en kärnvapenfri zon alltså utgör ett hot mot NATO.. Det säger givetvis en hel del om storebrors planer,metoder och inte mindre om dess otäcke kusin Israel. USA/UK stöttade Sydafrika vartill Namibia givetvis inte skulle få gå en allt för ljusare framtid till mötes..

 13. Kan någon svara på min undring. Det enda ögonvittnet, Lisbeth P, varför skulle förhöret av henne vänta i 3 år och dessutom bakom lyckta dörrar. Det om något är mycket märkligt. Ett så viktigt vittne borde väl förhöras inom de närmaste dagarna. Ni som har svar på min undring kan svara via meddelande på Facebook.

  • Från wikipedia.

   ”Efter en tids spaning greps Pettersson av polisen misstänkt för mordet på statsminister Olof Palme. Han anhölls den 14 december och häktades den 16 december 1988 ” Det är nästan tre år efter mordnatten.

   Genom att polisen läckte uppgifter till media om paret Palme förbrukade säkert polismyndigheten inte bara på det sättet förtroendet.

   Porträttet från mötet mellan en konstnär och Palmes mördare på flykt efter mordet i trappen på Tunnelgatan var länge det förhärskande.

  • Jag undviker att använda Facebook eftersom det är CIA:s välkända spionprogramvara, precis som sannolikt all social media från USA är, ny och gammal.

   Men svaret på din fråga:
   Låt säga att den huvudmisstänkte var en polis från Norrmalmspolisen som var med i den beryktade baseball-ligan och var i maskopi med andra högerextrema poliser med walkie-talkies och att ledaren för utredningen ingick i det gänget …

   http://svenanerpalmemordet.blogspot.se/2013/03/na-na-vi-har-san-uppbackning-sa-ni.html

   …då skulle det kanske kunna förklara försöket att skylla på den sannolikt helt oskyldiga vänsterorganiationen PKK och en förmodligen oskyldig alkoholist, med all anledning att egentligen gilla Olof Palme, eftersom Pettersson var en person som levde på samhällets botten och kanske t.o.m kanske varit utsatt för den högerextrema baseball-ligan eller liknade individer inom Stockholmspolisen.

   De som utförde dådet tillsammans kan rentutav ha fått ”bidrag” genom Henry Kissinger, Bilderbergare och Gladio.

   • PKK-spåret berättar uppriktigt vem tipsaren är iaf medan ingången till Holmér kanske verkar märklig. Ett så brett huvudspår som visade sig vara så gravt felaktigt. Hur får man till det?

    Hur kan Holmérs världsbild ha tett sig som köpte spåret och lät det lägga räls i hjärnan? Varför skulle PKK öht ha någon som helst anledning att mörda Palme med tanke på hur många anhängare som fått en fristad i Sverige..

    Att CIA et al, skulle ha ett intresse av att slå in en kil av misstro hos allmänheten är inget svårt att förstå, men övertygelsen att någon skulle tro på förslaget vittnar väl om en alltför djupt nedgrävd tankesmedja och usel syretillförsel..

    Genom årtiondena ses och hörs sedan samma sorts hotbildande kil hamras in för att misstänkliggöra flyktingar, asylsökande… Terroringripanden i full stridsmundering mot suspekt barnfamilj, gripanden av misstänkta osv.. Sådant som mindre nogräknade politiska partier kan slå mynt av och banka aningslösa väljare med.

    Terrorn såg ju inte så verklig med Jihad Jane en förståndsreducerad som blott gått i en fälla organiserad av FBI. Där bevisningen såg tunnare ut än papperet media använde för att blåsa liv i hotbilden mot Vilks. De två klåparna som för belöningens skull men för sin brist på förstånd brände sig själva och lämnade kvar bevis har knappast gått i någon skola men hotbilden fick luft under vingarna för pengarna.. Att NATO-landet Danmark fick terrorangreppet mot Vilks ska väl ses som en eftergift åt motivation för landets deltagande i kriget.. Hotbilden behövde glödgas för att se verkligare ut..

    Att hotbilderna behövde framkallas, göras svartvita och animeras ska ju inte minska motivationen för NATO-länderna Tyskland, Frankrike med omnejd.. Supporten för kriget i Syrien skulle ingen hysa tvivel eller sakna motiv till..

    Så kunde ju sionisterna som inte kan kallas ointresserade av kriget i Syrien heller, ropa hem nya anhängare till den vikande skaran judiska väljare.. Satanyahu’s vurm för att belöna Sternligans anhängare ska inte tas för bristande förtroende. Här har misstron väldigt lite att invända.

    Kvällsekots intervju 3/3 om hur kriget i Afghanistan 12 miljarder senare trots allt har blivit en positiv skandal fick sig en regelrätt kil av adekvat misstro.. För betydligt mer pengar har ju USA misslyckats på ett sätt som borde gett alla ansvariga sparken för länge sedan.. Vem minns inte att Svenska Afghanistan kommittén kunde verka ohotade och välkomnades under alla år Sovjet var där.. Medan USA med flera spolierade det förtroendet på nolltid och gjorde verksamheten utsatt för hot, risker och ….misstro. Ingen ska väl tro att USA var emot utbildning för den fattiga befolkningen. Det har de ju aldrig varit någon annanstans, inte ens hemma.. Deras egna skolprojekt har ju havererat utan like med miljarders dollar som sänke.. Våra egna är på god väg under samma vinstmysterium och den inhemska begåvningsreserven har givetvis fått för sig att fel politiker och fel folk är skyldiga till det. Våra egna Talibaner utgör ju en förutsättning för att vinstintressena ska få härja i skola, vård och omsorg.. Där deras hjärtan är har de lagt alla sina avgörande röster och pengar, medan bleka pekfingrar utgör tankeriktningen bort från de skyldiga vars arv kunde ha vinning av inte bara ett politiskt mord.

    Det fanns givetvis starka skäl att mörda Palme och det partiet värnat om så länge.. Att som neutrala utgöra ett hot säger en hel del om intressentens, gärningsmannens motiv och synnerligen otäcka skäl att sopa undan allt motstånd.. och ge terrorn, betalda knektar fritt spelrum att styra politiska beslut, val och befolkningar..

    Att sedan den blågula stoltheten poliskåren, ger nazister allt mer spelrum och kompakt skydd vid demonstrationer hade knappast fungerat på 80-talet.. Enligt ett politiskt beslut utgör ju inte högerextrema längre ett hot mot Rikets Säkerhet. De har ju med de kalla vindarna Allians/SD utgör blivit en militant förutsättning för det..

    Det är tvångsmässiga kallbad som ordineras igen för den allmänhet som intar en avvikande inställning mot hotbilderna.. som om psykiatrins omänskliga metodik fått en renässans i vad som är sjukt och friskt. Å andra sidan har fascismens ruttnade kropp alltid fått mänskligheten att rynka på näsan för att liket påstår sig ha ett liv.. Den påstår sig tom att haft ett tidigare också vilket ju får förruttnelsen att framstå som en underdrift.

   • Det är offentligt. Det är också offentligt att den politiskt insyltade och lydige polismästaren klantade till utredningen, så att Lisbeths vittnesmål blev värdelöst. Christer Petterson sköt Palme, Kling och Klang klantade till det, pistolen ligger i någon sjö, och konspirationsteoretikerna har fritt fram. Men intresset är ljumt.

    PS. 12 astronauter har gått på månen och tagit med sig sten hem. Inte heller det är falskt. DS.

    • Jo Anna, det var falskt ty månstenar som slungats ut när månen träffats av meteorer finns bevarade naturligt vid jordens polartrakter och det var där dom tidigare hämtades av Werner von Braun.

 14. Den förre säpochefen Per-Gunnar Vinge sparkades av s-regeringen Palme 1969 efter att Vinge inte hade lämnat en enda rapport till regeringen sedan 1969. Vinge ansåg Palme vara en säkerhetsrisk i riket efter att han hade demonstrerat tillsammans med Nordvietnams (Demokratiska Reubliken Vietnam) Moskvaambassadör i Stockholm. Palme var vid tillfället civilminister, om jag inte minns fel.
  Vinges namn dök senare upp vid mordet på Palme 28 februari 1986 och det i form av ett uttalande som den förre CIA-agenten Ivan von Birchan gjorde i en intervju jag gjorde med honom i maj 1988. Han sa då att de två basebollpoliserna ”Bill och Bull”, som hade setts i närheten av mordplatsen, knäckte extra på Vinges säkerhetsfirma i Solna, som han hade startat efter han fått sparken av regeringen Erlander.
  På den firman tog även den förre chefen för Säpos antiterroristrotel, namnet sviker mig just nu, anställning åtta månader efter mordet på Palme. Denne hade tagit emot uppgifter från Birchan om att Palme skulle mördas.
  Birchan hade nämligen fått påhälsning av en före detta CIA-agent och legoknekt från kriget i dåvarande Rhodesia och Angola, där även Birchan hade varit legoknekt i tjänst hos Sydafrika och erbjudits två miljoner dollar för att mörda Palme. Han avböjde men gick till Säpo för att förvarna denna om planerna.
  Säpo tog ingen notis om varningen och Palme mördades. Den natten hade chefen för antiterroristroteln tjänstgöring och kände till att Palme hade avböjt livvaktskyddet den ödesdigra kvällen.
  Att Birchans varningar inte var tomma ord bekräftades av det socialdemokratiska borgarrådet Ingrid Båvner som till Expressen berättade att hon hade fått påhälsning av Birchan efter att Säpo hade varit kallsinniga inför Birchans uppgifter om planerna på att mörda Palme.