En drottning i kaos ska inte kasta sten i glashus

Denna artikel publicerades i förgår kl 22.15 i Västerbottens-kuriren, sedan DN,SvD, Expressen och Aftonbladet tidigare avböjt publicering.
Författare är Leif Elinder (huvudförfattare), Martin Gelin och Anders Romelsjö (dvs. jag). En drottning av kaos ska inte kasta sten i glashus
(Den nedan nämnda boken Drottning i Kaos – Hillary Clintons felsteg har recenserats här tidigare boken)

Artikeln.
Hillary Clintons farhågor för sin motkandidat förefaller vara befogade. Då hon i dagsläget framstår som den mest sannolika presidentkandidaten måste följdfrågan bli – kastar Clinton sten i glashus när hon dömer ut Donald Trump? Hennes insatser som utrikesminister är bland de mest militaristiska i USA:s moderna historia. Världsfreden ter sig osäker också om hon blir president.
Det skriver tre läkare engagerade i fredsrörelsen.
hillary-clinton-160926

Skulle Hillary Clinton röstas till USA:s nästa president ligger tanken på fortsatta krig i vår omvärld obehagligt nära. Vi måste genomskåda kandidaternas vilja och möjlighet att skapa en bättre värld. Vilken av kandidaterna skänker världsfreden störst chans?

Förra året publicerade den politiska analytikern Diana Johnstone boken ”Drottning i Kaos – Hillary Clintons felsteg”. Syftet med boken var att varna för följderna om Clinton blev vald till president.

För tre månader sedan (2/6) höll Hillary ett viktigt tal om USA:s nationella säkerhet. I sitt tal varnar hon för Donald Trump – ”den farligaste presidentkandidat som USA någonsin haft”. Trump skildras som en lögnare med bisarra och farliga idéer – en person som mycket väl (av misstag?) kan starta ett kärnvapenkrig. Att välja Trump som president framställs som att ”spela roulette” med vår framtid.

Hillary Clintons farhågor förefaller vara befogade. Då hon i dagsläget framstår som den mest sannolika presidentkandidaten måste följdfrågan bli – kastar Clinton sten i glashus när hon dömer ut Donald Trump? Bedöm själva.

Hennes insatser som utrikesminister är bland de mest militaristiska i USA:s moderna historia. Under den period som Hillary Clinton varit politiskt aktiv finns det knappast ett enda krig där hon valt att inte ställa upp. Hon har de senaste två årtiondena stött samtliga amerikanska krigsäventyr – allt ifrån sin makes bombningar av Jugoslavien och Kosovo i slutet på 1990 talet, det olagliga kriget mot Irak (2003) och stödet till Israels invasion av Libanon 2006.
Under 2008 års presidentval hotade Hillary Clinton landet Iran (80 miljoner människor) med en ”total utplåning” (”obliterate”) om Iran skulle angripa Israel.

Under Obamas presidentperiod har hon oreserverat stött USA:s bombningar av sju (i huvudsak) muslimska länder – Afghanistan, Pakistan, Yemen, Somalia, Libyen, Irak och Syrien.

Clinton övervann president Obama och försvarsminister Gates motstånd mot att gå in i kriget mot Libyen – ett krig som i slutändan ledde till ett ödelagt land inklusive den grymma avrättningen av Momar Gadaffi. Denna händelse kommenterade Hillary Clinton glatt med ett skratt – ”Vi kom, vi såg, han dog.”(”We came, we saw, he died” – se Google!)

Clinton gav sitt oreserverade stöd till kuppen i Honduras (2009), stöd till Israel under Gazakrigen 2009 och 2014 samt stöd till den olagliga statskuppen i Ukraina 2014.

Brott mot den amerikanska konstitutionen:

Hillary Clinton har gett Obama ett oreserverat stöd till USA:s krigföring med drönare – alltså godkännande av ett riktat dödande med obemannade farkoster.

Hillary Clinton har stött Obamas policy för straffrihet för torterarna under GW Bushs presidentperiod.

Hillary Clinton har använt privata mejl med utländska politiker och militärer för korrespondens och för utbyte av tjänster.

Hillary Clinton har använt familjens privata stiftelse (Clinton foundation) till att kunna ge bidragsgivare politiska gentjänster.

Hillary Clinton stöder USA:s undantagslagar – som till exempel ”The Patriot Act” – vilka tillåter avlyssning, militära tribunaler och fängsligt förvar av ”terror”misstänkta personer på obestämd tid eller på livstid.

Hillary Clinton har stött massavlyssning av vanligt folk inklusive FN tjänstemän och politiker från vänskapligt sinnade länder – konstitutionella brott vilka avslöjats av Edward Snowden.

Problematiska finansiella kopplingar och stöd:

Hillary Clinton är det militärindustriella komplexets kandidat. Hon får ett oreserverat stöd från det republikanska partiets mest hökaktiga företrädare – som till exempel förre vicepresidenten Dick Cheney och vice utrikesministern Victoria Nuland.

Rikliga bidrag kommer från personer som George Soros samt från diktaturstater i Mellanöstern som till exempel Saudi Arabien. Henry Kissinger (som stödde militärkupperna i Chile, Argentina samt Indonesiens invasion av Timor) fungerar nu som hennes nära vän och mentor.

Krig skapar kaos och kaos skapar flyktingar. Ett stort antal länder har ödelagts. Vi står inför en flyktingsituation som västvärlden inte längre kan hantera. Riskerna för ett storkrig mellan Nato och Ryssland har ökat dramatiskt. Sannolikheten för att Sverige vid en sådan konflikt skulle kunna bli ett förstahandsmål har också ökat (med värdlandavtal med mera).

Ett överrustat USA, Natoländernas omringning av Ryssland och uppmuntrandet av statskupper i landets närområde, provokativa militärövningar och demoniseringen av Putin ger Ryssland en god grund för att tro att USA/Nato förbereder ett krig.

Att Ryssland tar till motåtgärder bör inte vara svårt att förstå. Kombinationen provokation och propaganda gör att en liten incidens mycket lätt kan leda till en stor katastrof.

Situationen i dag påminner om den som rådde strax före första världskriget. Då var stormakterna rustade och redo för anfall vid minsta incidens.

Det mest ödesdigra en amerikansk president kan ta sig till är att provocera fram ett kärnvapenkrig. Vilken presidentkandidat ska vi hoppas på – det är frågan!

i Andra om: , , , , , , ,, , ,, , , , , , , ,,

  8 comments for “En drottning i kaos ska inte kasta sten i glashus

 1. 27 september, 2016 at 07:24

  Enligt svenska media vann Hillary Clinton debatten mot Donald Trump igår. Jag såg den inte och kan inte ha någon åsikt. Läste en intressant passus i SvD ”Det ska sägas att frågorna helt uppenbart var snällare mot Clinton än de var mot Trump. Han tillfrågades om varför han inte, som traditionen bjuder, lämnat ut sin deklaration, ett ämne där Clinton högg som en kobra. Hon tillfrågades däremot inte om varför hon i egenskap av utrikesminister tagit emot inflytelserika donatorer till familjestiftelsen.” (http://www.svd.se/hillary-clinton-vann-duellen-trump-nara-mista-kontrollen)

  • Stor cirkus USA
   27 september, 2016 at 15:36

   Trodde någon på allvar att detta spel för gallerit som går under namnet ”debatt” är av relevans till vem som bli UTVALD som president i USA? Eliten har redan valt ut vem de vill ha. Men folket få väl tro att de har makt och att de har något att säga till om, rent av avgöra, vem som blir president. The President of the USA is not elected but SELECTED to do the bidding of you know who.

 2. 27 september, 2016 at 07:39

  Etablissemanget närstående Foreign Policy diskuterar Hillary Clinton ”As people like former Treasury Secretary Larry Summers have argued for some time, her best bet would be to launch a major national infrastructure program. This long-overdue step would put a lot of middle-class and blue-collar people back to work, boost the U.S. economy over the longer term, and pull some of those angry people away from con men like Trump and back into the Democratic fold. ” (http://foreignpolicy.com/2016/09/25/why-are-we-so-sure-hillary-will-be-a-hawk-election-trump-syria-iraq-obama/?utm_source=Sailthru&utm_medium=email&utm_campaign=New%20Campaign&utm_term=%2AEditors%20Picks)
  Troligen bra, men kommer hon att göra det? FDR-politik?

 3. Aleppo snart helt fri!!!!
  27 september, 2016 at 12:42

  En fin present till lögnerskan Clinton från Syrien. Terroristerna röks ut från Aleppo, precis på det sätt som då man rensar ohyra.

  https://sputniknews.com/middleeast/20160927/1045736515/syria-aleppo-war.html

  och

  http://syrianperspective.com

 4. Leif Stålhammer
  28 september, 2016 at 01:24

  Håller en slant på att Trump blir USA:s nästa president. Kanske inte den bästa som kan köpas för dollar , men pga väljarnas ilska över etablissemangets totala arrogans och förakt för vanligt folk. Det handlar inte om rationella argument i debatten. Vore så fallet skulle Clinton” vinna”. Alltså mer av en vanmäktig protest , liknande den som äger rum överallt i EUropa. Folk har fått nog. Och någon vänster att tala om finns inte. Läget är allvarligt.

  • 28 september, 2016 at 07:03

   Ja, Bernie Sanders ”svek”.

  • Benny
   28 september, 2016 at 16:48

   Jag tror inte vi kan vänta oss för mycket av Trump! Han kommer att utsättas för en oerhörd press av de egentliga makthavarna att hålla sig till det manus man räcker över till honom den dag han eventuellt svär presidenteden! Så illa är nog läget för ”demokratin” i USA och jag tror att oligarkerna kommer att visa för medborgarna i USA att deras röst även i fortsättningen är meningslös mot deras inflytande. Tyvärr finns inte detta fenomen bara i USA utan i många andra länder där kapitalet stärkt sin makt på folkets bekostnad.

Comments are closed.