Är Trump krossad nu?

Knappast någon president har varit lika omdiskuterad och kritiserad sedan han valts och i starten av sin presidentperiod som Donald Trump.
Den 1/2 skrev jag När störtas Trump av den djupa staten?
Den 5/2 tyckte jag att saken var klar Trump är definitivt etablissemangets man nu
Trump och Flynn
I tisdags 14/2 kom Varför avsattes Michael Flynn – inlägg i Ring P1

Den inflytelserike kommentatorn The Saker tycks ha ungefär samma bedömning som mig, The Saker liksom Robert Parry Robert Parry
The Saker har vuxit upp i Sovjetunionen men bor och arbetar sedan flera år i USA.

Jag återger nu nedbantat The Sakers kortare, temperamentsfulla inlägg som han presenterar i punktform:

1. Det handlar inte om Flynn !!!


2. Detta handlar om makt. Vem är nummer ett? Presidenten eller ”den djupa staten”?
3. Flynn var en symbol för tanken att dränera träsket i Washington, vilket främst består av 3 bokstavs-myndigheter (CIA,FBI,NSA kan man tro)+ Pentagon ändå. Flynn var killen som vågade trotsa och vara vänlig med ryssarna. Han ville föra CIA och JCS tillbaka under Vita huset kontroll. Och Flynn var killen med kontakter med SOCOM och JSOC. Flynn måste sänkas.
Deep state and Trump
Wikipedia: ”Joint Chiefs of Staff (förkortat JCS), är ett råd som består av en ordförande (försvarschefen), en vice ordförande (vice försvarschefen), samt stabscheferna vid de fyra försvarsgrenarna under USA:s försvarsdepartement.”
* The Joint Special Operations Command (JSOC) is a component command of the United States Special Operations Command (USSOCOM) and is charged to study special operations requirements and techniques to ensure interoperability and equipment standardization; plan and conduct special operations exercises and training; develop joint special operations tactics; and execute special operations missions worldwide.
* SOCOM is an abbreviation which refers to United States Special Operations Command”
4.Flynn var en hörnsten. Det är uppenbart att Flynn var hjärnan bakom Trumps utrikespolitik. På vissa områden var Flynn var mycket bra (Ryssland), på vissa saker han var OK (terrorism), inom vissa områden var han löjligt (Kina) och inom vissa områden var han fruktansvärd (Iran). Men det är inte det viktiga här. Lyssna på Kucinich som tydligt säger att det inte handlar om Trump eller Flynn, utan om en kupp mot presidenten av den amerikanska ”djupa staten”. Kucinich Nu när Flynn har sänkts, det finns ingen ”Trump utrikespolitik” åt vänster.
(Dennis Kucinich till demokraternas vänsterflygel och är kongresseldamot samt var presidentkandidat 2008.)
5.Flynn är också en Dominobricka. Putin har ofta kritiserats för att skydda sina vänner även när dessa vänner är skyldiga till förseelserr. Låt mig ställa en enkel fråga: skulle du hellre sticka ut hakan för Trump eller Putin? Om Trump varit en lojal person kunde han ha ringt in Pence och Flynn till Ovala rummet, bett Flynn att be om ursäkt och bett Pence att hålla käften. Men han gjorde inte det. Genom att acceptera Flynns ”avgång” visade Trump att han inte skyddar dem som kämpar för honom. Det kommer definitivt att bli en dominoeffekt nu när alla som betyder något har förstått: Trump är svag, de neokonservativa fick omkull honom, och Trump kommer att överge dig då det börjar blåsa.
Deep-State5-15
6.Flynns undergång sänder ett budskap till alla som hatar Trump och vad Trump representerar. Och det budskapet är enkelt: vi är tillbaka i kontroll och spelet går vidare! Nu när Trump har förödmjukats nu när han förlorat sin enda mycket begåvade medarbetare kraftfullt stöd i Vita huset luktar de neokonservativa i den djupa staten blod och de kommer att återuppta sin attack med ökad intensitet. Nästa starkt symboliska offer kan vara mycket hatade Steve Bannon. Summan av kardemumman är enkel: Jakt på den djupa statens kritik”.
7.I slutändan handlar det om Trumps karaktär. Ingen visste riktigt vilken slags president Trump skulle bli. Vi vet fortfarande inte vilken typ av president Trump kommer att bli, men jag är rädd att vi nu vet vilken typ av president han inte kommer att vara: Han kommer inte att dränera träsket i Washington, han kommer inte att ändra på att USA:s nationella intressen kommer att underordnas det ”Anglozionistiska imperiet”, kommer han inte skapa ett historisk partnerskap med Ryssland och han kommer inte att skicka Neocons ner till källaren varifrån de kröp upp för 24 år sedan. Det är nu smärtsamt klart att han har mycket mer gemensamt med Janukovitj än med Putin.

Som sagt, det är över. Inte på grund av Flynns syn på Iran eller islam. Men eftersom Trump har gett efter Allt som återstår är en smärtsam fyra år lång dödskamp, förutsatt att de neokonservativa inte ställer honom inför riksrätt bara för att sola sig i sin arrogans och känsla av överlägsenhet.

Verkligheten är denna:
Det tog de neokonservativa mindre än en månad att besegra den valde presidenten.
Och Trump förklarar nu lydigt att han väntar sig att Ryssland återlämnar Krim till Ukraina.
Nu kan man vänta sig krig mellan Imperiet och Ryssland.

i Andra om: , , ,, , , , , , ,

  9 comments for “Är Trump krossad nu?

 1. Dallas 2.0, härnäst?
  17 februari, 2017 at 07:05

  Trump måste verkligen har trampat på några mycket ömtåliga tån – uppenbarligen inom den fjärde makten men även krigsindustrin . Är Trump USAs version av Yankovich frågar sig Pepe Escobar och gör en intressant analys av ”maktkampen.” I deras iver att sätt käppar för Trump har de verkliga makthavarna börjat synas …

  https://sputniknews.com/columnists/201702151050696849-flynn-trump-administration-swamp/

 2. 17 februari, 2017 at 14:23

  Markus Limmergård skriver på siten Svenskt Världspolitiskt Forum (https://www.facebook.com/groups/782645211839340/)

  ”Trump: ”Att komma överens med Ryssland är jättebra; att sänka deras skepp är det inte.”

  I går rapporterade jag om Trumps tweet om hur Obama kanske var mjäkig mot Ryssland, och hur Ryssland ”tog” Krim.
  Vid presskonferensen i går var det dock annat ljud i skällan.
  Han försvarade en försonlig inställning mot Ryssland.
  Han har även kritiserat amerikanska etablerade massmedier, och han antytt att den som läckte ut information från underrättelsemyndigheterna kommer att ställas inför konsekvenserna av detta agerande.

  Vad vi ser nu är en president som vacklar från ena stunden till den andra. Min tolkning är att han vill ha goda relationer med Ryssland, men att USA:s underrättelsekomplex hindrar honom.
  Förmodligen fick Flynn offras för att en större skandal inte utlösas, och han tvingades uttala sig kritiskt mot Ryssland.
  Jag tolkar det även som att Mad Dog Mattis och Pence är två karaktärer som kommer att motarbeta hans ambitioner i förhållande till Ryssland. Tillerson tror jag däremot kommer att spela en konstruktiv roll. Flynn hade spelat en konstruktiv roll om han hade stannat.
  Det som Trump har framför sig nu är sannolikt en strid mot den Djupa staten, och frågan är om han är rustad för uppgiften.

  https://www.rt.com/news/377660-trump-russia-getting-along/

 3. 17 februari, 2017 at 14:26

  På siten Nation of Change finns andra synpunkter, också i punktform (http://www.nationofchange.org/2017/02/16/michael-flynn-6-big-questions/)

  ”The American public deserves to know the answers to at least the first five of these questions, and will then make a judgment on the sixth:

  1. Why didn’t Trump act sooner to fire Flynn? He knew about Flynn’s contact with the Russian ambassador at least since January, when then-acting attorney general Sally Yates notified the White House that Flynn had “put himself in a compromising position” with his phone call to the Russian ambassador.

  2. What, if anything, did Trump authorize Michael Flynn to tell the Russians before the inauguration?

  3. What other contacts did Flynn and other Trump aides have with Russia before the election? U.S. intelligence reports show that Flynn was in touch with Russian ambassador Kislyak during the 2016 campaign, and that communications between the two continued after Nov. 8. The Russian ambassador has even confirmed having contacts with Flynn before and after the election, though he declined to say what was discussed.

  4. Did Flynn or other Trump aides know of or cooperate with Russia in interfering in the 2016 election on Trump’s behalf?

  5. If so, did Trump know about or encourage such cooperation?

  These questions won’t go away. The FBI and the Senate Intelligence Community are investigating. Hopefully, investigative reporters are also on the case. Eventually, the truth will come out. As Richard Nixon learned, coverups in Washington just make things worse.

  Which leads inevitably to the last question:

  6. If Trump knew or encouraged, will he be impeached?

  This article was originally posted on Robert Reich’s blog.”

 4. Jan Nybondas
  17 februari, 2017 at 16:08

  http://theduran.com/dennis-kucinich-tells-america-to-wake-up-the-deep-state-is-pushing-for-cold-war-with-russia/
  I länken ovan ingår den omtalade intervjun med Dennis Kucinich som en del av diskussionen på Jimmy Dore -show. Kucinich är mycket tydlig och har de rätta prioriteringarna. Avspänningen är viktigast, därefter kommer allt annat. Det är betecknande för dagsläget att en vänsterdemokrat som Kucinich måste gå till Fox News för att få ut sitt budskap, det visar hur lågt de demokratiska kretsarna har sjunkit. Om om Robert Reich själv har skrivit de frågor som Anders har lagt ut här ovan, måste man ta sig för pannan, Reich har dock tidigare räknats som en bland de vettigare demokraterna, minister och författare av flera faktaböcker. Det ryska spöket är för honom lika centralt som kommunistspöket under det kalla kriget.
  Trump däremot var inte dålig på sin presskonferens, han visade kampvilja och teg inte om sin vilja att förbättra stormaktsrelationerna.

  • 17 februari, 2017 at 16:22

   Ja, Robert Reich som arbetat för Carter skrev bl.a. boken ”Supercapitalism” som jag läste några sidor i. Ville reformera kapitalismen så att den verkade snällare om jag minns rätt. Så jag slutade snart att läsa.

 5. 17 februari, 2017 at 18:06

  Det behöver inte vara så avancerat heller. Avskedet kan bero på en nedärvd ryss-skräck hos republikanerna skapad av åratal av fulmedia från både Fox News och CNN.

 6. 17 februari, 2017 at 18:17

  Nyhetsbanken återger en översatt av PC Roberts. Jag återger inledningen till artikeln. (http://www.nyhetsbanken.se/2017/02/trump-har-forlorat-kriget-mot-byrakratin.html)

  ”Paul Craig Roberts, tidigare biträdande finansminister under Ronald Reagan, skriver i en krönika att Trump som president redan är död, besegrad av byråkratin.

  – Har Donald Trump överskattat sin presidentmakt? Svaret är ja.

  – Är Steve Bannon, Trumps chefsrådgivare, politiskt oerfaren? Svaret är ja.
  Slutsatsen av svaren på dessa två frågor är att Trump tagit sig vatten över huvudet och kommer att betala ett stort pris, skriver Roberts och fortsätter:

  Hur stor kommer priset att vara?

  New York Times rapporterar att amerikanska ”underrättelsetjänster … försökt ta reda på om Trump drev sin kampanj i maskopi med ryssarna som genom att hacka datorer och andra insatser påverkade valet.”

  Tidigare har NSA-spionen (National Security Agency) John Schindler twittrat att en högt uppsatt underrättelsekollega sänt honom ett e-postmeddelande om att den djupa staten förklarat kärnvapenkrig mot Trump och att ”han kommer att dö i fängelse.”

  Det är möjligt att så kommer att bli fallet.

  I slutet av andra världskriget beslutade militär- och säkerhetskomplexet att flödet av vinster och makt från krig och hot om krig var alltför stort för att tillåtas i fred. Detta komplex manipulerade en svag och oerfaren president Truman till ett omotiverat kallt krig med Sovjetunionen. Lögnen skapades, och accepterad av godtrogna amerikanska folket, att den internationella kommunismen avsåg att erövra världen.”

 7. 18 februari, 2017 at 08:27

  Nyheten om att USA:s nationella säkerhetsrådgivare Michael Flynn avgår efter anklagelser om ryska kontakter har väckt blandade reaktioner i Ryssland. Den ryska ledningen tar avstånd, och säger att Flynn-affären är USA:s ensak.

  – Det här är amerikanernas interna angelägenhet, en fråga för Trumps administration. Det är inte vår sak, sade Kremls talesman Dmitrij Peskov till journalister i dag.

  Andra ryska lagstiftare tog Flynn i försvar. Senatorn Aleksej Pushkov skrev på Twitter att det inte var Flynn som var målet utan relationerna till Ryssland. (https://svenska.yle.fi/artikel/2017/02/14/blandade-reaktioner-i-ryssland-pa-flynns-avgang)

Comments are closed.