Tvätta händerna Carl Bildt!


Idag skriver Carl Bildt en debattartikel i Dagens Nyheter, en artikel som kommer dagarna efter att det uppdagats att han själv suttit i Lundin Oils styrelse under den tid man misstänker företaget för – Brott mot Mänskligheten, ett faktum som uppmärksammats och kritiserats av omvärlden.

Carl Bildt/DN: ”Med Vänsterpartiet i regeringen är det risk för strider, kompromisser och tumult. Det skulle försvaga Sveriges ställning i Europa och världen. Den unika pakt som Social-
demokraterna ingått med Vänsterpartiet är ett systemskifte. Borta är den gamla brandväggen mot vänsterpartister och kommunister. Det förblir förvånande att ansvarskännande socialdemokrater gett efter för Vänsterpartiets krav på att alla USA:s militära baser i andra länder ska bort.”

Carl Bildt, en man som själv gjort sig känd som betald Vita Huset-lobbyist för kriget mot Irak, agerar nu mot den skepsis som omvärlden känner inför USA, ett land som har militär stationerad i över hundra länder, ett land som har bombat nedanstående länder efter andra världskriget: Kina 1945-46, Korea och Kina 1950-53, Guatemala 1954, Indonesien 1958, Kuba 1959-1961, Guatemala 1960, Kongo 1964, Peru 1965, Laos 1964-73, Vietnam 1961-73, Kambodja 1969-70, Guatemala 1967-69, Grenada 1983, Libanon 1983, 1984, Libyen 1986, El Salvador 1980, Nicaragua 1980, Iran 1987, Panama 1989, Somalia 1993, Bosnien 1994, 1995, Sudan 1998-? , Jugoslavien 1999, Afghanistan 1998-?. Irak 1991-?, Pakistan 2009-?.

Jag slutar uppräkningen där, och tyvärr så måste jag erkänna att jag säkerligen har missat något eller några länder. Den strävan efter världsherravälde som styr den amerikanska politiken är sannolikt det största hotet mot världsfreden någonsin efter Adolf Hitlers dagar. Ser man dessutom till slagkraften så ter sig Hitlertyskland som en lilleputt i jämförelse. Och som den vakne redan sett så saknas Japan i uppräkningen ovan. Andra världskriget var avslutat för Europas del då USA begick folkmord i Japan genom att fälla atombomber mot civilbefolkningen i Nagasaki och Hiroshima. Det handlar således om det enda land som använt atombomber mot människor, men eftersom landet bistår med pengar till Carl Bildts plånbok så skrider han snabbt ut till försvar.

Just nu händer det mycket i Mellanöstern. Något som det talas om en del i utländska tidningar är att Israel planerar att angripa Iran, och att ett sådant angrepp givetvis skulle dra in USA på Israels sida. Det finns ingen president i USA som har en chans att behålla makten om han inte skulle offra även amerikanskt blod för att slåss mot dem som Israel utser till sin fiende i den märkliga maktbalans som gäller i vår omvärld. Vissa hävdar att detta eventuella storkrig även skulle innefatta Libanon och Syrien.

Att Carl Bildt då drar fram kommunistspöket är knappast förvånande, personligen tycker jag att det är närmast patetiskt, tror han att folk glömt hans roll som lobbyist för Irakkriget? Och det klet som hamnade på hans händer under Lundin Oils brott mot mänskligheten? Och nej, det är inte klibbig olja jag talar om.

i , , , , , , , , , , dn1 svd ex ab t


3 svar till “Tvätta händerna Carl Bildt!”

  1. När det gäller Bildt så har han mycket skit i skåpen. Bland annat så har han ägt delar av ett porrfilmsbolag, eller om det var ett porrförlag, det skriver aldrig tidningarna om.