Tal till nationen av en socialist. Vad säger hen?


Ingress:
Jag har tidigare publicerat ett par artiklar om kommunismen. Likaså har jag försökt att mycket kortfattat beskriva några karakteristika för ett framtida socialistiskt Sverige. Naturligtvis mycket osäkert.
Midsommar untitled
Likaså har jag skrivit om nationaldagen. På nationaldagen höll Robert Mathiasson, ordförande i Kommunistiska Partiet, ett ”Tal till nationen”. Det förtjänar att läsas och kommenteras. Jag är förstås öppen att publicera andra texter i detta ämnen.

Finns på video

Tal till nationen

robert-mathiasson
Aktuella artiklar här.
När ska vi ha nationaldag
Är demokratisk socialism den amerikanska drömmen?
Vad är kommunism? Del 1
Vad är kommunism? Del 2

intressant.se, , , , , , ,, , , ,, , , , , , ,


15 svar till “Tal till nationen av en socialist. Vad säger hen?”

 1. Jag lyssnade bara på hälften av hans tal. Strongt gjort av honom att han inte ens nämner ordet socialism eller kommunism de första 7-8 minuterna! Vid ett tillfälle nämner han ”… en global tävlan mellan städer, mellan regioner, mellan samhällsfunktioner och mellan medborgare.”
  Sverige har ungefär 35 000 papperslösa. Räknas inte dom in som en av vår egen arbetarklass när han enbart nämner ’medborgare’? Menar han att, i med att dom är papperslösa och inte kan rösta, och är därför inte värda att vara en del av vår svenska arbetarklass?

  Den här videon är bättre!

  https://youtu.be/RHKo-dbaEy0

  • PSYOP:s försöker splittra arbetarklassen (90% av oss) och skapa konflikt. Det är INTE vår uppgift. SKP och KP borde i min mening försöka valsamverka sig in i riksdagen precis såsom Pål Steigans ”Röd valallians” gjorde en gång i tiden, inte tjafsa om små planterade konflikter för det kommer garanterat leda till PSYOP:sens önskade massmördande.

   Den lilla icke-frågan om papperslösa ÄR HÖGST SANNOLIKT skapad av landsförrädare som villigt besökt och låtit sig indoktrineras på Bilderberggruppens hemliga möten, detta för att splittra arbetarklassen eftersom arbetarklassen demokratiskt är stark om den enas.

   Regeringarna har medvetet tagit hit icke-flyktingar och icke-barn, ibland papperslösa, gett dem falska förhoppningar att få leva resten av sina liv i det s.k. ”goda samhället”, samtidigt som man importerat exakt de krigiska kriminella extrema sekteristiska avarter som riktiga flyktingar i praktiken ofta flytt ifrån. Hur mycket ”godhet” är då det här?

   Notera även att vi nu här talar om fullvuxna män med, som jag ser det, ansvaret att bekämpa extremismen i sina egna hemländer, men som istället gett sig av av egoistiska skäl, samt individer som är här enbart för att indoktrinera oskyldiga människor med sina vidriga kvinnoförtryckande, ofredliga och manschauvinistiska dogmer genom megafoner, dogmer som vi själva en gång i tiden gjorde oss lustiga över när de kom från andra dogmatiska präster som arbetade i lönndom för makten som ville hålla i gång grottekvarnen, tillväxten och lidandet.

   När väl asylansökan avslagits, såsom lagar och regler föreskriver om man inte har asylskäl (vilket är korrekt), vilket regeringen i princip redan visste från början innan de lockade hit ”offren”, så har man medvetet inte häktat och fört individerna till gränsen eller skickat hem dem på ett fungerande vis, med makabra konsekvenser naturligtvis.

   Medvetet har regeringen alltså skapat förutsättningarna för en katastrofal fortsatt signalpolitik, kriminalitet, extremism och att högerns Israel-vurmande SD-parti växer, allt medan välfärden sjunker och vårdköerna växer.

   Vi som är för fred på jorden har givetvis farhågor om vad högernationalismen kommer leda till, men svaret är inte att ställa oss som extrema motpositioner till SD:s nationella konservativa del av politiken, med det felaktiga och ohövliga Nazistargumentet, vilket direkt gör att man förlorat diskussionen (Godwins lag), för det kommer enbart förvärra konflikten. Konflikt = krig. Vi vill ju ha FRED och välstånd i vårt land! Eller hur?

   Vi måste inse att SD:s nationella politik är tagen rakt från de gamla sossarna, de riktiga demokratiska socialisterna och är en STOR STYRKA som vi bör använda, kanske rentutav berömma och få publicitet genom, medan SD:s svaghet är att de är ett av elitens (1%-10%) kapitalist-vurmande högerparti, såsom alla andra partier i riksdagen, vilka INTE aktivt verkar för ett Swexit i valet 2018, lika lite som V gör det.

   Vurmen om de här välfärd-migranternas rätt att vistas i Sverige är i själva verket ett svek mot riktiga flyktingar och mot riktiga barn med verkliga behov i de länder som verkligen drabbats hårdast av sekterismens elände. Det är även ett svek mot de tårar som skapats av ruttnande lik som spolats iland runt Medelhavets kuster. Eliten gör allt genom sina medier för att dölja sin bisarra psykopatiska brottslighet och flitika mediakonsumenter sväljer vilseledningen rakt av.

   Men äkta hederlig balanserad vänsternationalism, som vi hade för ca 30 år sedan i Sverige, innan monopolkapitalismen gjorde sitt intåg, det är nog den mest läkande politik jag kan tänka mig, eftersom folken måste stå enade och balanserat till vänster i varje nation, om de ska lyckas kasta av sig den förtryckande monopolkapitalismen.

   Men visst, låt oss inte överrumplas likt Stalin, om den nationella högern attackerar oss utan förvarning! Låt oss vara vänliga och hövliga och bygga ett starkt totalförsvar, samt aldrig vända ryggen till i naiv tillit, lika lite som vi ska göra det till migranter med en tvivelaktig dogmatisk nazi-lik agenda om att etniskt rensa alla judar, samt heller aldrig vända ryggen till de israel-vurmare som stödjer en annan nazi-lik regims pågående folkmord.

   Fascismen är verklighet genom USA, Turkiet, Saudiarabien, Qatar och Israel, men avvisningen av icke-barn och icke-flyktingar för att betala av statsskulden och satsa på effektivare hjälp till riktiga flyktingar genom UNHCR eller bistå attackerade länder som Syrien är faktiskt det mest humana som man kan tänka sig. Det är faktiskt helt vanlig vänsternationell politik.

 2. ”Tal till nationen” kunde jag inte höra för jag är inte med i Facebook. Högst märkligt att kommunister lägger sina tal på storfinansen sociala medier som de genom ägande både kan tjäna stora pengar samt i princip kontrollera samtalen. Det har förvisso även börjat gälla Tuben men där kan man i alla fall lyssna utan att behöva vara medlem och utlämna sig själv. Jag lyssnade på Lars Lundberg istället som jämförde bemanningsföretagen med arbetsgivarnas strejkbryteri-pool på 1930-talet. En inte alldeles rättvis jämförelse tycker jag. Bemanningsföretag tror jag kan fylla en funktion men som mycket annat ska det inte missbrukas. Men låt säja ett städbolag plötsligt får många sjukskrivna eller tillfälligt bortfaller av annan anledning då är bemanningsföretaget ett enkelt och funktionellt sätt för företagaren att driva sin verksamhet vidare utan onödiga störningar och den sjuke kan rehabilitera sig utan att känna något tvång.

   • Absolut ja. Men arbetsmarknadens villkor har förändrats genom tidens dynamik.
    Jag vet i början för något eller ett par decennium sedan var det en rasande utveckling för bemanningsföretagen och politikerna var glada därför många fick plötsligt arbete. Men jag har en känsla av att den utvecklingen snart ebbade ut och det blev en återgång till direkta anställningar men med annorlunda villkor därför den unga arbetskraften blivit betydligt mer rörlig än de var tidigare. Trotjänarnas tid tillhör idag snarare pensionärerna.

     • Jag tog exemplet städbolag därför det är ett arbete som det inte krävs någon speciell yrkesskicklighet. Följ länken nedan så finns där arbete där bemanningsföretag är helt uteslutet därför det krävs vana och yrkesskicklighet. Jag kan tänka mig arbetarna där trivs bra och vill ha ”sitt” företag kvar som man kan säja är ortens livsnerv. Nu är det en ägare som fattas och hoppas de hittar en som både kan förvalta och göra satsningar så företaget kan drivas vidare. Det är en mycket viktig del för ortens överlevnad. Rostbälten finns faktiskt inte bara i USA. Det är i det perspektivet du får betrakta Trump. Att ta ansvar för det egna landet.

      https://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/norrhults-stalgjuteri-i-konkurs

      • Den nya skattetariffen gynnar de rikaste. Medianlönen har inte ökat för arbetare i USA på ungefär 40 år enligt officiell statistik.
       Den enorma ökningen av militärutgifterna kunde använts till skolor och infrastuktur.

       • Trump försöker få till en nystart på den inhemska industrin. Först då kan lönerna öka. Vart ska pengarna annars tas ifrån?

        Jag läste senast i dag att priset på slipmassa sjönk från 232 kronor per ton till cirka 47 kronor per ton i Sverige på 1920-talet. Fanns det utrymme för några löneökningar då tycker du och var det överhuvudtaget möjligt att behålla befintliga löner utan konkurser och sammanbrott? Tragedin i Ådalen 1931 kanske hade en förklaring?

        https://sv.wikipedia.org/wiki/H%C3%B6gbroforsm%C3%A5let

        • Socialism har två jättestora fördelar

         1. Planekonomi ger stabila priser

         2. Klasslöst samhälle överbryggar etniska konflikter

         Det här är definitivt något att tänka på för de som förespråkar kommunism. Vad jag däremot inte förstår är kommunister som förespråkar mångkultur i ett rådande klassamhälle. Det är ju liksom dömt att misslyckas. Varför leka klasslöst samhälle när det inte existerar?

         • Bara en kommentar nu:Socialistiska samhällen är inte klasslösa. De strävar att kunna övergå till klasslösa samhällen någon framöver, till en slags kommunism.

 3. Kerstin…
  Varför ska Sverige ha 35000 papperslösa?
  När jag var yngre var nog den siffran ganska nära 0 och även om den ekonomiska standarden inte var så hög så kände folk trygghet och tillit för samhällets institutioner. Socialism var då heller inte synonymt med mångkultur och massinvandring. Nationen respekterades i princip av alla. De flesta av oss levde i Socialdemokratins folkhem. Inte bara här i Sverige utan i de flesta av Europas länder hade socialisterna inrättat ett folkhem för sina medborgare. Jag tror både nationen och folkhemmet kommer tillbaka. Efter ungdomliga äventyr vill människor ha det så.

 4. Nordkorea.
  Enligt bilderna här ser det inte så tokigt ut i Nordkorea men landsbygd kan se annorlunda ut i alla länder. Men 500 barn på ett barnhem är bara för mycket. Även i Sovjetunionen fanns mycket barnhem. Vad är det som gör att det skapas så mycket barnhemsbarn i kommuniststyrda länder? Inte alla kanske, jag har inte hört talas om många barnhem på Kuba.

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/sodertalje/sodertaljebon-om-nordkorea-det-har-hant-oerhort-mycket-de-senaste-tio-aren

  Intressant det är en pingstvän för de brukar vara högervridna åt det borgerliga hållet. Men staten i Nordkorea accepterar? Tacksam för all hjälp?

  Häromdagen hörde jag det finns överskott på män i Kina. Sedan fick jag veta att föräldrarna dödade många flickor som föddes. Inte i städerna för där fanns kontroll och folkräkning men väl på landsbygden där folkräkning saknades. Anledningen var att föräldrarna ville ha pojkar som kunde arbeta och försörja familjen när de inte orkade längre. Kommunistpartiet kunde inte varit ovetande. Varför gjordes inget åt dessa hemskheter?

  • Utan närmare information är det svårt att bedöma uppgifterna om barnhem. Behöver inte vara fel alls. Vi hade barnhem i Sverige förr.
   Detsamma gäller uppgifterna om dödandet av flickor i Kina. Jag saknar alltså kunskap om detta.

   • Vänsterns jämställdhetsdebatt är inte alls fel men de borde vara mer försiktiga med den för att inte utmana traditioner alltför mycket som kan väcka ilska hos somliga. Där jämställdheten nått resultat visar det sig plötsligt att kvinnor inte är sämre att arbeta än män och ibland t.o.m. tvärs om. Det vansinniga dödandet av flickebarn kanske berodde på patriarkala strukturer? Jag är övertygad om att det vänsterinriktade Fi! har rätt i mycket men de kanske inte borde vara så militanta?