Storbritannien anklagar för fullt utan att ha presenterat bevis. Mothugg Corbyn. Frankrike?


Utrikesminister Boris Johnson säger på förmiddagen idag att det finns ”överväldigande bevis” att Ryssland var bakom Salisburyförgiftningen. Han påstod att Moskvas ”sarkastiska” svar indikerade Rysslands grundläggande skuld. RT
Kommentar;Starkt bevis eller hur?
Boris_johnson
På onsdagen meddelade premiärminister May utvisning av 23 ryska diplomater och upphävande av bilaterala samtal. Premiärminister May hävdar att Ryssland var ”skyldig” för förgiftningen av den tidigare dubbelagenten Sergei Skripal och hans dotter Yulia, vilket innebar ”olagligt våldsutnyttjande mot Storbritannien”.

Johnson hävdar att orsaken till att Ryssland ”valde det här nervmedlet” – Novichok – var att visa anställda som kan tänka sig att fly eller flytta utomlands att ”Ryssland tar hämnd. Det är i grunden vad det handlar om. ”
Han hävdar vidare att det är uppenbart Ryssland olagligt har behållit sovjetiska kemiska vapen.
Kommentar: Bevis?

”Vid en tidpunkt då Ryssland går i fel riktning, blir det mer repressiv, när Vladimir Putins regim blir mer korrumperad, är det viktigare än någonsin för honom att han slår ned på politiska kritiker” sa Johnson.
Kommentar: Bevis? Stöd till Syrien mot terrorister stödda av Storbritannien och USA? Kamp mot korruption i Ryssland?

Ryssland har upprepade gånger begärt att få ett prov av giftet som användes för att förgifta Skripal och hans dotter. Den har förnekat något engagemang i händelsen. Johnson har nu meddelat att Storbritannien kommer att överlämna till prover till OPCW där både Ryssland och Storbritannien är medlemmar.

Ryssland kommer att vidta motåtgärder ”inom en snar framtid” som svar på Storbritanniens handlingar sade utrikesministeriet talesman Maria Zakharova 15/3. Talskvinnan sa att Förenade kungariket hade vägrat att samarbeta med Ryssland ”i fullgörande av sina uppgifter som undertecknare av konventionen om kemiska vapen” och som medlem av OPCW.
”Jag vill informera om att fyra diplomatiska noter har skickats till utrikesdepartementet via den ryska ambassaden i Storbritannien med försök att inleda en aktiv dialog med tjänstemännen i London … Vi mottog meningslösa formella svar ”, sade Zakharova.
Macron
Frankrike ställer inte upp på PM Mays förslag på straffåtgärder mot Ryssland. Man vill ha bevis Moskva var bakom Salisburyförgiftningen. Den anklagar preminärminister May för att engagera sig i ”fantasipolitik”. Macron kritiserar May

President Emmanuel Macrons talesman föreslog att May agerade för tidigt. ”Vi bedriver inte fantasipolitik. När bevis är framlagda kan beslut fattas, säger talesmannen Benjamin Griveaux till en presskonferens i Paris.

Griveaux tillade att Frankrike väntade på ”slutgiltiga slutsatser” och bevis på att ”fakta var helt sanna” innan man tog ställning. Han sa att Salisbury-förgiftningen var en ”allvarlig handling” mot en strategisk allierad, men att Frankrike skulle vänta på bevis på ryskt engagemang innan man tog ställning. (Slut på artikeln)

Senare markerar Macron viss uppslutning bakom May – utan att bevis presenterats. RT Frankrike

Labourledaren Corbyn fördömer Teresa Mays utspel och föreslår dialog med Ryssland. Så vansinnigt fräckt!

Corbyn ställer frågor

i Andra om:
, , , , , , , , , , ,
,


5 svar till “Storbritannien anklagar för fullt utan att ha presenterat bevis. Mothugg Corbyn. Frankrike?”

 1. En till orsak till ”saken” från populära Ryska bloggaren.
  =======================
  ”En skamlig hemlighet: bakom Skripal Britain döljer pedofiler-mördare”

  Ivan Danilov, författare till bloggen Crimson Alter

  Diskussionen om de geopolitiska konsekvenserna av Teresa Mays ultimatum till Ryssland blev huvudämnet för ryska politiker och media.
  Men det finns allvarliga tvivel på att de åtgärderna som den brittiska premiärministern tolkas i samband med den påstådda inblandning i Rysslands presidentval, den brittiska svaret på ”Putins militaristiska budskap om” förberedelse eller Storbritannien till början av detta krig med Ryssland.
  Den mer troliga förklaringen till Mays handlingar ligger i kungarikets inhemska politik. En riktig förståelse av den politiska logiken som styr våra brittiska motståndare till 10 Downing Street, kan göra det möjligt att hitta den mest känsliga för dem, och minimalt kostsamt för vårt svar på denna händelse och alla efterföljande åtgärder av de brittiska myndigheterna.
  Varje politiker är en liten trollkarl, fungerar nästan alltid som en verbal illusionist. Det finns en viktig regel för dem som vill se genom fokus: du behöver inte titta på trollkarlens manipulation, men på vad det distraherar din uppmärksamhet från. Låt oss försöka se på den nuvarande brittiska interna politiska situationen genom den brittiska regeringens ögon. Omedelbart före ögonen finns det flera mycket allvarliga problem och skandaler med långtgående konsekvenser.
  Samtalet om Storbritanniens återtagande från Europeiska unionen, som premiärminister May genomför, har blivit en offentlig nationell förnedring. De är inte bara dåliga, men hemska. Regeringen uppskattar att Förenade kungariket måste betala cirka 52 miljarder dollar för att dra sig tillbaka från EU, och det är sannolikt inte det slutliga beloppet. Enligt oberoende uppskattningar är det nödvändigt att betala mer (upp till 104 miljarder dollar) och längre – det vill säga fram till 2064. Den brittiska allmänheten är rasande, och det gäller de som röstade för återkallandet från EU och de som röstade för. När allt kommer omkring röstade de för att bryta relationen, inte för att betala en miljarder hyllning och nationell förnedring.

  Dessutom i samband med förhandlingarna om Brexit stod det klart att Storbritanien säkert kommer att bli tvungen att fortsätta att utföra många av de uppgifter som medlemmen av EU (till exempel spara social trygghet för många ”polska gästarbetare” som är så irriterande för brittiska väljare) i utbyte mot tillträde till EU: s marknad. Föreställ dig att den brittiska premiärministern läser nästan varje dag i de brittiska och europeiska medier salta historier om hur det förödmjukade Bryssel tjänstemän, liksom analyser av hur illa har den brittiska ekonomin utan medlemskap. Bara på tisdagen i det brittiska parlamentet skulle hållas ”politisk piska” Treasury Philip Hammond om dystra ekonomiska utsikterna, men händelsen passerade nästan obemärkt i bakgrunden mediehysteri kring Skripal förgiftning.
  Mycket mer skrämmande är en annan skandal, som nu döljs ifrån de vanliga englarnas ögon. I den brittiska staden Telford upptäcktes ett nätverk av pedofiler, vars offer blev mer än tusen barn. Den har begått brott i årtionden, sedan slutet av 80-talet, men den blev systematiskt ignorerade av både lokala myndigheter och den brittiska polisen. Med tanke på att arrangörerna av brott, enligt preliminära uppgifter – kom från ”Sydasien” och invandrare i första, andra eller tredje generationen, skandalen förvärvade omedelbart en lämplig politisk nyans, desto mer så eftersom detta är den andra pedofilskoy denna typ av nätverk avslöjas för de senaste åren. Den västerländska medier har antytt att ”telfordska pedofiler” kunde gå ostraffade i årtionden bara för att tjänstemän och brottsbekämpande myndigheter var rädda för att undersöka fallet på grund av de eventuella anklagelser om ”rasism” och ”främlingsfientlighet”.

  Från uppgifterna om ”Telfordpedofilerna”, som flödade in i media, blir blodet kallt: tre offer brändes levande, några stickades ihjäl. Och lokala tjänstemän föredrog att ignorera rapporter om att de har ett välorganiserat nätverk som säljer minderåriga, sexslavar. För fullständighetens skull bör det noteras att nätverket av pedofiler upptäcktes inte av polisen utan av journalister (!). Och de klagade många gånger om att myndigheterna gjorde allt för att förhindra dem. I alla länder skulle denna skandal ha varit huvudämnet för media i månader och huvudtemat för politiska strider, men inte i Storbritannien. I England hände Skripals ”förgiftning” mycket tidigt, nästan alla systemmedier ”tog under visiret” och bytte allmänheten uppmärksamhet. Och om innan Bi-bi-si utsatts för hård kritik av misstänkta ovilja att ge lämplig uppmärksamhet åt orsaken till politisk täckmantel ”telfordska pedofiler”, men nu alla som vågar påminna skandalen kommer lätt anklagas för att försöka avleda allmänhetens uppmärksamhet från intriger av en yttre fiende, det vill säga Ryssland.
  Ur politisk ändamålsenlighet, skulle det knappast vara synd att förgifta minst tio ”Skripal” för att bli av med media och politisk mardröm, Theresa May har befunnit sig.
  I det här fallet spelar det ingen roll om ”creaks” var speciellt förgiftade för den efterföljande mediekampanjen eller ”bara uppe på armen”. De som erbjuder nu ”på något sätt för att möta den brittiska” mycket rädd ”att inte ta upp kriget”, måste förstå att, mest troligt, är våra brittiska motståndare styrs av inre logik, och skandal, oavsett Rysslands åtgärder kommer fortsätt så länge som Therese Mays regering behöver lösa sina interna problem.

  Särskilt överraskande är de som ”för fredens fred på jorden” erbjuder att ge motsatt sida något som den kan presentera för sin målgrupp. Naturligtvis, utan speciellt behov av att inte offentligt raket framför London, men bara för att demonstrationer av detta slag måste först göras i privat läge.

  Inga brittiska medgivanden, som kanske ”hade något att visa publiken”, kan inte tala, och det här är absolut en principfråga och av flera skäl.
  För det första, om du någonsin spela upp till London i färd med att lösa inhemska problem på Rysslands bekostnad, kan du vara säker på hundra procent att sådana skandaler och relaterade kategoriska krav kommer att läggas fram om och om igen. Theresa May beter sig som en terrorist som försöker ta Ryssland i gisslan, och det borde inte tillåtas.
  För det andra, om Ryssland ”möter”, redan nästa dag, bildas en kö av amerikanska och europeiska politiker, som vill efterlikna framgången av den brittiska premiärministern, och också lösa sina inhemska problem på Rysslands bekostnad, och helst mer än en gång. Även detta kan inte tolereras.
  Helst är det nödvändigt att se till att våra västerländska motståndare förstår: Denna typ av handlingar leder till de mest smärtsamma resultaten.
  För detta är det inte nödvändigt att omedelbart saber med ett vapen. Till exempel för varje påstående av den brittiska sidan kan besvaras på följande sätt: ”Vi uttrycker vår medkänsla med vanliga britter, som regeringen Theresa May vill distrahera från monstruösa pedofilskandalen med smutsiga knep och medie försök att utlösa ett verkligt krig”.
  Du kan också använda alla formella och informella möjligheter att ta med den här ställningen till den brittiska allmänheten, som i modern tid inte är särskilt svår. Eventuella försök att censurera i detta sammanhang kommer att orsaka ännu allvarligare skada på bilden av den brittiska regeringen, som kommer att se ut som en försvarare av pedofiler i sina egna väljarna. I händelse av ett sådant svar kommer den brittiska regeringen snabbt att bortse från sin nuvarande strategi i ryska riktningen.

  Det finns bara ett sätt att komma ur den nuvarande situationen: du måste göra det på europeisk sätt. Politikerna i Europeiska unionen gör allt för Storbritanniens exempel, som försöker komma ut ur EU, alla insåg hur illa denna idé är. Vägen ut ur EU är smärta, påkostnade och förnedrande.
  Så: det är nödvändigt att göra så att försök att lösa interna politiska problem på bekostnad av Ryssland är förknippade med inte mindre negativa konsekvenser.

  Härifrån:
  RIA Novosti https://ria.ru/analytics/20180314/1516309854.html

  Översättning härifrån:
  https://translate.google.ru/?hl=sv&tab=wT
  … med lite korrigeringar då Google inte klarade sig av

 2. Lill-brittaniens barnslige försvarsminister uttalade sig på typisk skolbusenivå: ”Russia shoudl shut up”. Så här har Rysslands försvarsministeriet svarat denne barnunge:

  ”To follow up on the British suggestion to Russia “to shut up and go away”: https://colonelcassad.livejournal.com/4052937.html

  ”The rhetoric of an uncouth shrew demonstrated by the Head of the British Ministry of Defense makes his utter intellectual impotence perfectly evident. All this confirms not only the nullity of all accusations towards Russia we have been hearing from London for the last several years but also that the “accusers” themselves are nonentities.

  The Great Britain has long turned not only into a cozy nest for defectors from all over the world but also into a hub for all sorts of fake news-producing agencies: from the British “Syrian Observatory for Human Rights” to the created by a British intelligence officer pseudo-Syrian “White Helmets”.

  As to boorish words of the British Defense Minister regarding Russia, it seems that in the absence of the real results of the professional activity, rudeness is the only weapon remaining in the arsenal of the Her Majesty’s Military. ”

  Lill-brittanien är inte längre ”a nation of shop keepers” utan a nation som myllrar med politiker med IQ under 50.