Förre CIA-agenten Kevin Schipper avslöjar CIA, USA:s skuggregering.

Påminnelse om detta framträdande har jag fått av läsaren Jan Nybondas.
Kevin-Shipp-former-CIA-okt2016Kevin Schipp
Han skrev ”Hur USA egentligen styrs. CIA-visselblåsaren Kevin Schipp håller föredrag, en timme långt. Kanske inga dundernyheter för den som tidigare läst på om CIA, men packat med synpunkter, fakta och väl strukturerat och argumenterat.
Schipp gör skillnad mellan begreppen ”Deep State” och ”Shadow Government”. Hans föredrag gäller den sistnämnda och omfattar främst CIA och dess närmaste som NSA. Fokus ligger på CIA:s position som ett organ bortom all insyn och kontroll och med makt att fälla och styra presidenter. Dess position som nervcentrum för makten och handlande i strid med konstitutionen och dess järngrepp om alla medarbetare om de får nys om oliktänkare. Sevärt !”

Har laddat ned Schipps presentation från Youtube och presentationen där.

Egen kommentar: Och bakom ”Deep State” och ”Shadow Government” står USA_imperialismen, dvs. USA:s monopolkapitalet, en liten grupp som omfattar långt mindre än 1 % av USA:s befolkning. Det är deras globala intressen som är avgörande.

Presentationen. GeoengineeringWatch.org
”Kevin Shipp (författare till ”From The Company Of Shadows”) var en dekorerad CIA-officer som vägrade att acceptera regeringens brottslighet och omslag. Vid ett mycket viktigt offentligt framträdande som organiserades av GeoengineeringWatch.org i norra Kalifornien, den 28 juli 2017 presenterade Shipp en chockerande och övertygande redogörelse av många, fasansfulla och aktuella brott av regeringen. Förföljelsen av alla som vågar berätta sanningen presenteras också. Det paradigm som vi alla har känt har byggts på bedrägeri och den mörka agendan i den globala maktstrukturen. Det mod som Kevin Shipp har visat då han gjorde sitt bästa för att avslöja regeringens brottslighet och tyranni tjänar som ett utmärkt exempel för oss alla.
CIA as organized crime
Vi behöver desperat andra individer i myndigheter och USA:s militär som gör som Kevin Shipp. Vi alla är viktiga i striden för att hjälpa till att väcka massorna till sanningen så att whistleblowers får det stöd de behöver för att komma framåt. Om vi ​​har någon chans att stoppa den kriminella verksamhet som för närvarande driver vårt land och hela världen, måste vi alla få våra röster att höras, vi måste alla gå med i kampen för en bättre värld.”

Här har publicerats flera artiklar om CIA:s verksamhet av mig. Den första var CIA – en mördarorganisation (Pulizerprisvinnare) som köper journalister Där berättas bl.a. om ”Alla tiders visselblåsare” – CIA-agenten Philip Agee efter en bloggartikel av förre tjänstemannen i USA:s utrikesdepartement William C Blum 27&6 2013 som har skrivit faktarika böcker som är grundläggande för den som vill skaffa kunskap om USA:s utrikespolitik. De är ”CIA & USA:s verkliga utrikespolitik.” Epsilon förlag, 1998 och ”Rogue State. A Guide to the World’s Only Superpower”. Zed Books, 2006.
Blum Boken untitled

Philip Agee tillbringade 12 år (1957-1969) som CIA-handläggare. Hans första bok ”Inside the Company: CIA Diary”, publicerad 1974 var ett banbrytande arbete om CIA:s metoder och dess förödande konsekvenser. Den publicerades på c:a 30 språk och blev en storsäljare i många länder. Där fanns ett 23-sida appendix med namnen på hundratals hemliga agenter och organisationer. Agees mål med att namnge alla dessa individer var att göra det så svårt som möjligt för CIA att fortsätta sitt smutsiga arbete. I motsats till Agee har Wikileaks ej publicerat namnen på hundratals informanter från de nästan 400 000 handlingar om Irak-kriget som släpptes.

Phillip Agee untitledPhilip Agee

På CIA:s lönelista fanns tidigare och dåvarande presidenter i Mexiko, Colombia, Uruguay och Costa Rica, ”vår arbetsminister”, ”vår vice-president”, ”min polis”, journalister, arbetskraft ledare, studentledare, diplomater och många andra. Om CIA ville sprida antikommunistisk propaganda, orsaka splittring inom vänstern, eller få kommunistisk ambassadpersonal utvisad, behöver den bara förbereda några bluff-dokument, presentera dem till lämpliga ministrar och journalister, och – vips! – Omedelbar skandal.

En vanlig taktik hos CIA är att skriva vinklade ledarartiklar och falska nyhetsartiklar som medvetet publicerades av latinamerikanska medier utan angivande av CIA:s författarskap eller att CIA betalat. Propagandavärdet av en sådan ”nyhets”-artikeln kan multipliceras med att den plockades upp och spreds av andra CIA-stationer i Latinamerika och ibland också i USA. Enligt Carl Bernstein 1977 hade mer än 400 journalister i USA under de gångna 25 åren utfört uppdrag åt CIA.

För att bekämpa arbetarklassen hade man en annan taktik. Massor av arbetarorganisationerna, ibland knappt mer än namn på brevpapper, skapades, ändrades, kombinerades, avvecklades, och nya skapades igen, i nästan frenetiska försök för att konkurrera ut befintliga vänster-orienterade fackföreningar.

År 1975 var dessa avslöjanden nya och chockerande – nu verkar de helt bortglömda om man tar del av läser dominerande artiklar i domnerande massmedia av olika slag.

Agees avslöjanden är ”en autentisk redogörelse för hur en vanlig amerikansk eller brittisk” handläggare arbetar, allt presenterat med dödlig precision”, skrev Miles Copeland, en före detta CIA-stationschef och ivrig fiende till Agee.

Frihetsgudinna gråter bild

År 1969, innan boken publicerades, slutade Agee på CIA. Sedan på flykt från CIA i många år, vilket han berättar i boken ”On the Run (1987)”.

Några andra artiklar om CIA.
Är CIA inte världens främsta terrororganisation?
CIA – en mördarorganisation (Pulizerprisvinnare) som köper journalister
CIA och Pentagon organiserade vapentransporter för miljarder till Syriens terrorister – stoppas av Trump?

i Andra om: , , , , , , , , , , , , ,, , , , , krig

  4 comments for “Förre CIA-agenten Kevin Schipper avslöjar CIA, USA:s skuggregering.

 1. 28 september, 2017 at 11:05

  Truman kan inte gjort något på egen hand. Hans skrev bara på beställningsverken från Deep State & The Shadow Government. Vilket många av presidentpostens efterkommande syndabockar fått erfara. Medan JFK som ville & innebar förändring mördades.

  RFK utgjorde på ett likadant sätt ett hot mot ett etablissemang som aldrig skulle tillåta folk hoppas, känna enighet eller få rättigheter som kostade etablissemanget dess ovillkorliga makt, dess utövande av godtycket, förtrycket, kontrollen.. http://wp.me/p1zCpc-7kFH

 2. Gammal krigare
  28 september, 2017 at 13:12

  Bra artikel men det slutar inte där. Kolla vem som finansierar The Clinton Foundation (Saudi), kolla förgreningar till EU (och dess EUGENDFORCE och påtryckningar för att sätta upp en EU-armé), kolla inflytandet från Muslimska Brödraskapet, kolla mordet på USA’s ambassadör i Libyen, kolla Sveriges knähundsroll i Vitryssland, Egypten, Libyen och Syrien m.m. En amerikansk överste med god insyn i maktens korridorer sa att Obama/Clinton byggde upp en egen underrättelseorganisation vid sidan om CIA.

  • Jan Nybondas
   28 september, 2017 at 20:42

   http://russia-insider.com/en/politics/hillary-again-says-putin-kills-journalists-charlie-rose-doesnt-blink/ri21062

   Döden följer i paret Clintons fotspår. Charles Bausman räknar upp ett femtiotal dödsfall i parets nära omgivning. Jag kan inte bedöma vilka fall som kan förklaras med naturliga orsaker och vilka som måste anses som ouppklarade. Ja, direkt naturliga är de ju inte, men mord och självmord kan ha orsaker som har andra kopplingar än till Clintons. Charles Bausman är emellertid alls ingen radikal person, tvärtom är han tämligen moderat i sina överväganden. En moderat konservativ amerikansk affärsman bosatt fn. i Moskva, och heller ingen Trumpanhängare.

Comments are closed.