Springsteens underliga musikAtt Clarence Clemons, saxofonisten i Springsteens band avlidit får vi alla läsa i braskande rubriker i tidningarna idag. Det är alltid tragiskt när folk dör i förtid, och 69 år är givetvis i förtid. Han borde ha hunnit bli minst 79 innan han fick lägga näsan i vädret.

Men det märkligaste i mina ögon är Springsteens musik. Jag har alltid tyckt att den har varit entonig och tämligen intet-
sägande. Jag tror till och med att han har spelat in låtar med endast ett ackord, under hela låten så skiftar man inte ackord, och det är att mörda musik. Kan man ens kalla en låt för musik om det är ett och samma ackord hela tiden?

Det finns onekligen många som säger sig gilla Bruce Springsteen, men är det verkligen musik de gillar i så fall, det är en fråga som jag ställt mig själv ett oräkneligt antal gånger. Själv betraktar jag mig som en musikalisk allätare, allt från klassisk musik till enstaka dansbandslåtar brukar gå att lyssna på, men spelar de Springsteen på radion så skruvar jag ner.

Jo jo, man kan säkert hitta på alla möjliga käcka för-
klaringar till detta, men jag förstår det inte. Jag förstår inte heller vare sig hypen eller kulten kring Springsteen. Clarence Clemons var säkert en klippa, men han spelade i ett fantasilöst band. Att jag också taggar detta inlägg som ”Politik” beror på att jag misstänker att beundran av Springsteen är ett uttryck för USA-krameri i första hand…

Och vill man nu förklara varför jag har fel och inte fattar någonting, så tänk på netiketten om du vill att andra ska få ta del av dina synpunkter.

it Andra om: , , , , , , ab123 ex dn svd sr

  28 comments for “Springsteens underliga musik

Comments are closed.