Medium Size Dog

Nu berättar Aftonbladet att Carl Bildt är på väg till Egypten, eller snarare är det han själv som berättar det på sin hemsida. Jag tror att många, liksom undertecknad, undrar om det är för att verka vara något annat än en ”medium size dog”.

Anders Lindberg/AB: ”I går sa sveriges utrikesminister Carl Bildt (M) till flera medier: ”Nu handlar det inte om att stödja den ena eller den andra. Det handlar om att försöka få till stabilitet och en rimlig utveckling.” Silvio Berlusconi svarade ännu rakare, enligt Reuters, när han fick frågan om han varit i kontakt med Gaddafi: ”Nej, jag har inte pratat med honom. Situationen är fortfarande rörig så jag kommer inte att störa någon.” Bildt och Berlusconi har fel. Det handlar om att ta ställning. Även om man stör.”

Själv skrev jag igår att detta är ett slags mardröm, och det håller fortfarande. Det råder ju knappast någon tvekan om att Gaddafi är en fullständig galning när han sätter in stridsflyg mot den egna befolkningen i Tripoli. Jag vet faktiskt inte vilken annan politiker/kung/despot som skulle kunna ta till den sortens åtgärder mot gatudemonstrationer. Fast jag medger att jag inte vet hur saudiska kungahuset skulle reagera i motsvarande situation.

Att Carl Bildt åker till Egypten kanske man inte borde förvåna sig över, dels utifrån det där med ”medium size dog”, något som säkert plågar honom mer än han vill medge, men man ska inte heller glömma bort att han under många år har varit USA:s lakej för att sälja in kriget mot Irak i Europa. Och med tanke på att Mubarak befinner sig i Sharm el Sheikh och hans efterträdare Suleiman i ett av Mubaraks palats i Kairo så kanske man inte ska förvånas. Kanske ska Bildt rädda ut dem med regeringsplanet?

Samtidigt kan jag inte undgå att komma att tänka på Mona Sahlin. Hon ska ju få en ny roll som något slags Mellan-
östernsändebud åt Socialdemokraterna, eller vad det var, nu efter att partiet har insett att hon inte duger som partiledare. Med tanke på att Tony Blair är utsedd till kvartettens ”höga representant” i regionen så ser det ut som om Mellanöstern är på väg att bli en avstjälpningsplats för begagnade politiker, och en sådan är väl Bildt snart hoppas jag.

Annars tror jag faktiskt mer på att Bildt egentligen åker till Kairo för att upprätthålla kontakten mellan egyptierna och USA. Det ska väl delas ut förhållningsorder, bland annat rörande relationen till Israel och kanske också detaljerade instruktioner när det gäller gränsen till Gaza.

Låter jag negativ? Misstror jag Carl Bildt? Ja just det, precis så är det.

it , , , , , , , , ab1234 ex123 dn1234 gp1234 svt1234 svd12345

  1 comment for “Medium Size Dog

  1. Alfons
    22 februari, 2011 at 18:05

    själv har man inget förtroende för någon politiker med undantag för några lokalpolitiker, de har inte nått upp till riksdagen och maktens korruption än

Comments are closed.