Israel och USA stoppar Ship to Gaza
Nu visar det sig att alla rykten har substans, Israel har lyckats förmå USA och EU att samverka i att stoppa Ship to Gaza. Det allvarliga är förstås att ett litet land i öst har den sortens makt som kan förmå stormakter som USA och EU att hindra andra från att skicka hjälp till de 1,4 miljoner palestinier som sitter inspärrade i Gaza på en yta mindre än halva Öland.

Ekot: ”Grekland har beslutat att stoppa Ship to Gaza-konvojen från att lämna landet. I dag lämnade ett av fartygen med främst amerikanska aktivister ombord hamnen i Aten, men hindrades av grekiska kustbevakare som färdades i gummibåtar, så kallade zodiaker, från att fortsätta.

Den svenska läkaren Charlotte Wiktorsson är ombord på det stoppade fartyget som nu har tvingats in till land någonstans i Grekland.

– Just nu lägger vi till vid kaj, men vi vet inte någonting om vart vi är, för de har fört oss någon annanstans. De två zodiakerna med kommandosoldater är på väg, säger hon.”

Det är givetvis inte ett påhitt av Grekland, det är det land som fött ”Demokratin” och folkopinionen i landet applåderar inte detta tilltag. Således kan man fastslå att ordern till detta ingripande kommer utifrån, och dessutom från två håll. Den europeiska unionen håller på med ett massivt ekonomiskt stödpaket, utan den hjälpen så kommer Grekland gå i konkurs vilket skulle innebära en ekonomisk oro av kollosalt format.

Att USA gör som Israel säger är inga nyheter, Obamas Kairotal var inget annat än såpbubblor, i själva verket så blir inte Obama omvald år 2012 om han inte gör som ett antal påtryckarorganisationer vill. Och ordet ”makt” är mycket viktigt för Barack Obama. Så han och Giorgos Papandreou har snaran om halsen bokstavligt talat, deras vilja växer i skogen som en del äldre skulle ha uttryckt saken.

Jag är inte en speciellt stor beundrare av Olof Palme, men han skulle under alla omständigheter sagt en del väl valda ord i nuläget, men från Rosenbad kommer vi inte att få höra annat än – tystnad.

Tyvärr så tror jag att detta kommer att påverka länderna i Mellanöstern, det visar att den ”arabiska våren” inte är annat än två ord, dessutom så kommer det leda till att stora delar av opinionen i EU:s länder kommer att känna resignation inför möjligheterna till fred i Mellanöstern. Risken finns att denna resignation kan leda till utomparlamen-
tariska aktioner, något som ingen tjänar på.

it Andra om: , , , , , , , sr dn12 svd12 ex ab12 svt


37 svar till “Israel och USA stoppar Ship to Gaza”

 1. Vore man riktigt seriös med att hjälpa palestinierna i Gaza med varor som medicinsk hjälp, barnmat och liknande saker så skulle man samarbeta med den Israeliska regeringen för att göra så.

  Men Ship to Gaza gör inte det. Istället angriper de en blockad som EU står bakom. Att med skepp, medvetet, bryta en sådan blockad är faktiskt inget annat än en krigshandling.

  På 60-talet hade de hetat Ship to Cuba – och då hade vi inte skrivit det här…

  • i det ryska ”ship to cuba” fanns det ju kärnvapen missiler ombord, så inte riktigt samma sak va?
   sen klarade cuba att överleva den grejen bra jämfört med hur gaza borna har det ställt.

  • Menderhaaz, Israel brukar ju av hävd
   annektera eller förstöra det som är ämnat för palestinierna,
   så ditt förslag faller…
   Var det inte 1948 meningen att det skulle bli två stater, när det FN gav ungefär lika
   delar av landet till palestinierna och israelerna?
   I varje fall skulle inte israel få all makt i världen att bära sig närapå lika illa och rått åt som
   tyskarna under kriget.
   År efter år!

   • Man måste både läsa och följa reglerna för kommentarer… / Jinge

   • Det var väl bara det att palestinierna glömde att bilda sin stat.

    • Paul Rimpler, din medvetna arrogans närapå toppar min lista
     över, till synes väluppfostrade, skitstövlar!
     Du vet mycket väl vad dina själsfränder slutförde 1948.
     700 000 palestiner drevs på flykt under al Nakbah. Man inte bara bestals, många mördades också.

     Du bara vräker ur dig samma gamla floskler som du blivit lärd, itutad.
     Spelar ingen roll om de är regelrätta
     lögner.
     ”Det går ingen nöd på Gazaborna,” är den senaste
     lögnen ni ska hamra in!
     Far och flyg! säger jag

     • 3000 obeväpnade män, kvinnor och barn ställdes upp på led och sköts ihjäl enligt Ilan Pappe. Utöver de som dödades av judiska terroristförband..

      • Tyvärr så anser se flesta sionister/israelkramare/m.m. att det, Nakbah, är en bagatell jmf med förintelsen. Hur ett stort brott kan ursäkta ett annat mindre, i storlek mindre, brott är verkligen sjukt!? Med den logiken borde vi tycka jättesynd om alla fd. sovjetmedborgare – ryssar, tjetjener, turkmener m.m. som slaktades, deporterades, frös ihjäl i Sibirien m.m. de var betydligt fler, tyvärr så hade/har de inte samma PR-maskin.
       Grekerna är helt i händerna på de som håller i pengarna idag.

       • …Hur ett stort brott kan ursäkta ett annat mindre, i storlek mindre…

        Är brottet mot palestinierna verkligen mindre? De var ett par miljoner då idag är de 11 miljoner. 7 Miljoner flyktingar som lidit i 64 respektive 44 år. Har någon katastrof i världshistorien varat så länge och orsakat ett sådant långt lidande? 4-5 generationer palestinier har lidit oavbrutet om vi börjar räkna helvetet från 1948 och avstår från att blick ännu längre tillbaka i tiden.

  • Istället angriper de en blockad som EU står bakom

   Källa? Ljuger man här så hamnar man i spamfiltret!

   EU kan inte stå bakom brott mot folkrätten!

  • Hoppas verkligen du e ironisk he he ”samarbeta med den Israeliska regeringen”. På vilket sätt kan man samarbeta med ett rasistiskt land, där man anser sig vara guds utvalda, och där man anser övriga människor är inte värda någonting?? Ett land som är ansvarig för masslakt av palestinier i årtionden, i och utanför Palestina?? De förtrycker det palestinska folket varje dag, timme och sekund. Så kom inte och spela allan ballan och tro att allmänheten ska gå på det skitsnacket!!
   Hoppas jag skriver från Jerusalem nästa år, från min huvudstad, från mitt land, från Palestina.

   • Finns det något som de flesta sionistkramare saknar så är det vett, humor och självdistans,

   • Man måste både läsa och följa reglerna för kommentarer… / Jinge

  • EU har, liksom FN och domstolen i Haag, sagt att blockaden liksom ockupationen av västbanken är olaglig. Där har du fel.

   Att det skulle vara en krigshandling att bryta en olaglig blockad faller på sin egen orimlighet. Där har du fel igen.

 2. Grekerna kunde inte stå mot Israels påtryckningar , Grekland skickade maskerade och beväpnade män på en kustbevakning båt som riktade sina vapen mot de försvarslösa aktivister och tvingade de att vända tillbaka , Man kan fråga sig varför de var maskerade och man undrar om de var greker eller israeliska soldater som de grekiska myndigheter låtit de härja fritt

  Är Grekland inte en självständig land som kan fatta sina egna beslut , Grekerna i det här fallet fungerar som Israel vakthund och de bevisar är de är inte bättre än sina sionistiska vänner som är krigsförbrytare , Är Grekland rädd för sionistiska ligister detta är sjöröveri , sabotage och terrorism till havs

  Grekerna har inga flera mynt i sina valv och de vänder sig till internationella banker för att få hjälp och är tvungna att uppfylla omvärldens krav , Grekland en gång var en mäktig civilisation idag reducerats till en lakej och lydstat till Israel och USA för att rädda den sionistiska ideologin , Man kan undra var är det grekiska folket ?

  Varje försök att stoppa fartygen skulle vara ett rena bevis på Israels inflyttande över Grekland och en seger för den sionistiska regeringen , Man måste konfrontera det onda som tillåtet blockaden av Gaza alldeles för länge , Israel är en onda som inte har några begränsningar alls

  • Man måste både läsa och följa reglerna för kommentarer… / Jinge

 3. jag tycker rent ut sagt att det är för jävligt(ursäkta svordomen) att Grekland hindrar en båt som inte gjort något olagligt i Grekiska vatten att stanna kvar.

  Frågan folket ombord på ship to gaza bör ställa till Grekland är ”vilken Grekisk lag bröt vi?” Sen kan de ju dra fallet till domstol, då det troligen rör sig om olaga frihetsberövande.

  • Visst är det för jävligt. Den grekiska regeringen ser gärna att omvärlden hjälper dom i den svåra situation som grekerna befinner sig i. Samtidigt förbjuder den grekiska regeringen människor att hjälpa ett annat folk som befinner sig i en ännu värre vardagssituation.

   Jag undrar, varför ska vi i övriga europa/världen då ställa upp och hjälpa Grekland? För min del blir det ingen mer semester i Grekland. Grekland är inte värda mina pengar.

   Att Israel med militärt våld och med övriga påtryckningar gör allt för att förhindra människor att hjälpa en belägrad civilbefolkning hoppas jag folk lägger till minne. Rätt som det är så kanske det är Israeler som befinner sig i samma situation och då ska det bli ett nöje att visa dom fingret och hävda att människor som hjälper Israelerna är terrorister och måste stoppas med militärt våld om så krävs.

 4. Man får inte ljuga här, hur många gånger måste det sägas? // Jinge

 5. Greklands agerande blir ett hårt slag mot den arabiska våren och de som demonsterar för demokrati och frihet i exempelvis Syrien. Europeisk hyckleri och orättvisa är ett hån mot dem och kastar dem tillbaka gång på gång i famnen på diktatorn. Valet är enkelt för de flesta irakier idag, mellan Saddam och den amerikanska och europeiska friheten. De flesta skulle välja Saddam. Många syrier demonstrerar därför för Assad, mot amerikansk och europeisk frihet och sparar minst en miljon döda och behåller sitt land intakt.

 6. Det är verkligen för jävligt om Israel har lyckats stoppa Ship to Gaza innan de ens kommit iväg. Jag tror att vi i Europa måste ta oss en funderare på vem/vilka som bestämmer här, är det folken som väljer sina representanter till EU-parlamentet eller är det Israel och USA, två av världens värsta länder när det gäller krigsförbrytelser och brott mot mänskliga rättigheter ?

  • Jag tror att det är dags för en ”Europeisk vår” nu. Vi behöver vakna upp och kasta bort våra politiker som stödjer förtryck, brott mot mänskliga rättigheter, och militärt våld mot hjälporganisationer.

 7. Khadaffi är snart välkommen till Kos, Grekerna väntar bara på depositionsavgiften.

 8. Jag hade tänkt att semestra en vecka eller två i Grekland i år, men nu blir det ingenting av med det. Jag väljer ett annat land istället :) Grekland förtjänar inte mina pengar.

  • Libanon blir nog ett perfekt alternativ, eller Egypten.Där gör dina pengar riktig nytta idag dessutom. Jag som tyckt synd om grekerna förut tänker ge dem på sin höjd mitt långfinger nästa gång det blir om hur synd det är om dem.

 9. Jag lider verkligen med det grekiska folket som hålls gisslan av ett ledarskap som helt tydligt saknar ryggrad. Jag hade förvisso inga planer på att besöka Grekland som turist, men nu kan de vara förvissade om att jag aldrig kommer sätta min fot där.

  Dags för en Bojkotta-Grekland kampanj kanske ?

 10. Man kan anta att USrael båda har hotat och smörjt den grekiska regeringen rätt ordentligt.
  Det är som om alla folkrättsliga lagar numera gäller bara dessa två länder i världen – USA, som
  är på fallrepet och den kärnvapenbestyckade regimen israel.
  Jag hoppasm att Grekland upphör med sina olagligheter mot den helt igenom fredliga flottan, Ship to Gaza.
  Vore jag religiös så hade jag bett för dem.
  Men det kanske hjälper att sända goda och uppmuntrande tankar till dessa modiga och civiliserade kvinnor och män.
  Trist att de ska ha sådan svarta och läskiga skuggor emot sig!

 11. Det är rent vidrigt att ett land hela tiden ska få bryta mot alla internationella lagar om mänskliga rättigheter.

  Varför slipper Israels ledare HAAG-domstolen ??

 12. Ja herreguud, vad har vi för skitpolitiker i detta land. Kan vi utträda ur EU?

 13. Väntar, förmodligen förgäves, på Carl Bildts kommentarer till detta senaste övergrepp.
  Sten Andersson, kom tillbaks! Vi behöver dig!