Den största förloraren


Jag vet inte hur många som har tänkt på det, men den största förloraren av alla heter faktiskt Barack Obama. Han reste till Kairo för att försöka inbilla arabvärlden att det skulle bli en ”change” men guldet blev till sand. Nu har han trasslat in sig i en hel bunt av förlorarprojekt hemma i USA och oddsen för att han ska få sitta kvar kommer att öka för att slutligen bli skyhöga.

Mannen är inget annat än en luftballong. Han skulle stänga Guantanamo och avsluta kriget i Irak, vi vet hur det gick. Guantanamo är kvar, och kriget har förflyttats mot Afghanistan, men slut är det inte. Skillnaden är förstås att fler länder är indragna i stridigheterna mot frihetskämparna i bergslandet, och talet om al Qaida förstår alla att det bara är prat. De våra soldater slåss mot i Afghanistan är – motståndsmän, sådana som struntar helt i al Qaida och som bara vill slänga ut ockupanterna. Och det är ett krig som bara kan förloras.

Barack Obama hade en motig start, men han lyckades ta sig till Vita Huset tack vare ett extremt välsmort munläder, på köpet fick han med sig Vita Damen som utrikesminister, en eftergift till högerkrafterna inom demokraterna. Men det han åstadkommit under sin presidentperiod är inte bara misslyckandet med sjukreformen, han har lyckats göra folken i Mellanöstern så förbannade så att de nu tar itu med sina egna despoter och gör Obama till en trippelförlorare.

USA:s skuldberg växer så att det snart syns tvärsöver Atlanten, och Obama har misslyckats med att förvalta nationens relationer till arabvärlden. Det får nu till följd att revolutionerna småputtrar lite överallt och USA-hatet växer, hade inte Obama gjort bort USA så totalt så hade landet blivit firat, hade han stöttat befolkningarna i Mellanöstern så hade alla araber viftat med små amerikanska flaggor. Men nu är USA-hatet bara ytterligare tändvätska för deras eget hat mot de diktatorer som dansat efter USA:s pipa.

Följden blir givetvis att dessa Quislingar riskerar att bli utslängda, och risken för Israel ska vi bara inte tala om. Det finns inte en enda israelisk politiker som kan sova utan hjälp av ett antal sömntabletter. Och allt eftersom ett tok-kristet land på andra sidan atlanten saknar politiska ledare med ryggrad. Nu står USA med rumpan bar, folk förvånas säkert när de ser att rumpan är ljusbrun istället för vit.

Barack Obama tvingades ändra sin politik för att vara högern och diverse lobbyorganisationer till lags, och han misslyckades. Men han lyckades istället fördärva USA:s maktposition i Mellanöstern, och det så rejält att man nu riskerar att få massor av negativa effekter i det land han skulle skydda, om det så var med sin egen kropp.

Fortsätter dominoeffekten så har Israel några tuffa år framför sig,samtidigt som många arabländer inklusive Palestina får en nystart. Och för det kommer nog en hel del av planetens innevånare vara evigt tacksamma mot Barack Obama, alltid nåt.

Slår man samman detta med det faktum att USA har förlorat sin ledande roll som världens främsta ekonomi så skramlar man snart ihop till ett motiv för ett tredje världskrig. Eller hur?

it , , , , , , ab12345678 dn123 ex1234567 svd123 gp123 svt12


23 svar till “Den största förloraren”

 1. Vadå? Det är väl araberna som är förlorarna om de mister det amerikanska stödet?

  • :-D Amerikanska stödet? Snälla, ge dig :-D USA tvingade arabiska kungar och emirer att skriva under vapenkontrak för 130 miljarder USD. Större delen av dessa vapen kommer, som brukligt är, aldrig att levereras. USA utövar utpressning mot arabiska despoter och kammar hem hundratals miljarder för påhittade vapen affärer. De andra affärerna är inte inräknade här.

   Hur mycket BISTÅND får egyptierna av USA? EN miljard! Vill du vara snäll och räkna amerikanernas vinst? Eller överskott? Egypten betalar denna summa mångfaldigat i gratis gasleveranser till Israel. Nåja, helt gratis är de kanske inte med de kostar idagens läge, gissar jag, en av trettio delar av världsmarknaspriset.

   SNÄLLA USA! SLUTA GE ARABERNA BISTÅND OCH SLUTA GÖRA VAPENAFFÄRER MED DERAS DESPOTER. INGEN ARAB SKULLE SVÄLTA ELLER VARA UTAN MAT OCH UTBILDNING EFTER DETTA!

   • Dessutom tror jag faktiskt att vapenaffärerna med de nordafrikanska länderna är inte inräknade. De 130 miljarderna gäller länderna kring persiska viken. Hur mcket olja man stal från Irak vet jag inte exakt. Jag vet bara att räkneverken vid hamnen i Basra var trasiga under hela kriget. Oljefat lastades därifrån oavbrutet utan någon räknade hur många de var.

   • Läste just på Aljazera att gasen till Israel säljs för 1.5 dollar per liter. Priset borde vara 9 dollar men enligt ett avtal som du nämner så får Israel nästan gratis gas. Sedan stod det att i detta avtal så ingår det även att Egypten måste köpa mjöl från USA vilket har förstört den lokala produktionen och förlorad arbetskraft.

    En annan viktig vinkel som jag önskar att fler i USA kunde ta upp och det är flytten av skattemedel till vapenindustrin i USA. Regeringen i USA tar skattemedel och säger att de är bidrag tex Egypten. Men folket där ser aldrig något av det. Dessa pengar och mer betalas tillbaka till USAs vapenindustri utan ens att leverera varor som du nämnder Rawia. Så folket i båda länderna är lurade.

    • Och världsbanken och valutafonden är lika skyldiga till svälten i Egypten. Man har helt enkelt lurat regimen att tvinga bönderna att odla mindre vete så att USA kunde dels sälja sitt överskott, dels ta stryptag på landet. Istället fick egyptiska bönder att odla jorbgubbar till export. Jordbubbar är jättebra som bekant med det mättar inte ett land med ca 90 miljoner människor.

     • ”Och världsbanken och valutafonden är lika skyldiga till svälten i Egypten. ”
      Bra att du tog upp dessa två också Rawia. Så många bönder har ju tvingats bort från sina odlingar och marken sålts vidare pga av VB och VF krav på ändringar.

      Hör nu att Mubarak ska hålla tal. Sitter kvar till nästa president val och sedan avgår. Jag hoppas Egyptier fortsätter trycket att hans ska avgå nu.
      Detta förhalade tror jag har mycket med att göra att USA, Israel, och EU har blivit tagna på sängen. Nu vill de ha tid att omorganisera för att hitta någon/några som ser till att igen se till deras intressen först och främst men kanske på ett mera manipulativt sätt. Det är kanske också ett sätt för honom att undvika att hans och andra som begått brott i hans regim tillgångar fryses och att de kanske tror sig komma undan rättegång. Vad det än är som göra att han förhalar så är det inget i det handlande som handlar om egyptiska folkets bästa är jag fullständigt övertygad om.

  • Fråga Bremer och Kofi Anaans svåger vad som hände med de saknade 24 miljarder i ”oil for food” härvan?
   En lite droppe i havet av lögner, men som kanske ger dig en liten hjälp i hur se saker o ting ur olika perspektiv!

 2. Inget är så dåligt att det inte kan bli ännu värre. Hade McCain och Palin kommit till makten 2008 hade kanske världskriget redan varit här.

 3. Jag skulle tror att det i första hand är större risk för inhemska konvulsioner. US finansiera storkrig via obligationer och de hade till och med svårt att få i hop pengar till 2:a världskriget. Genom att doktrinen är att inget ska finansieras via skatt eller avgifter utan på frivillig basis så tror jag att konfrontation kommer vara internt.
  Men visst behöver de externa fiender, det är ju därför det läggs så stort fokus på både talibaner och al-Qaida men mot dem går det inte föra storkrig och kostnaden för att bedriva krig mot dem är förhållandevis låg.

 4. Obama gör bäst i att hålla sig utanför inrikespolitiken i andra länder. Hade detta varit ett amerikanskt initiativ istället för ett inhemskt så hade Mubarak enkelt kunnat hålla sig kvar vid makten genom att åberopa att USA minsann inte ska få bestämma vem som besämmer i Egypten. Att folket själva tar inititivet och driver övergången är bättre än att USA gör det, oavsett hur goda intentioner de har.

 5. Tycker ändå det är fantastiskt att en färgad kille kunde bli USAs president. Den som förutspått något sådant för 20 år sedan skulle blivit satt under förmyndare.

 6. Det är något konstigt med de amerikanska partierna. Både rep och dem är visserligen högerpartier efter vår måttstock, men inrikespolitiskt är det ställt utom allt tvivel att demokraterna är de minst dåliga. Men utrikespolitiskt är det tvärtom ! Bushpolitiken hade nått vägs ände inrikespolitiskt men jag undrar faktiskt (trots kampen mot ”ondskans axelmakter” !) om inte bushrepubikanerna hade varit något mindre dåliga utrikespolitiskt än den nuvarande demokratadministrationen ?? Bara ”en känsla” jag har, inget jag kan bevisa. Men vad säger Jinge och ni andra ?

  • Den där uppfattningen kommer nog av att republikanerna ofta har varit mindre intresserade av omvärlden än demokraterna. Men trots detta har ju Nixon och Busharna har tagit livet av betydligt fler människor än till exempel Carter och Clinton.
   Om Obama: liksom Jinge tycker jag att han bara fortsatt Bush-politiken, men för en stor del av det amerikanska folket är han tvärsom en fruktansvärt effektiv kommunist som håller på att totalt förstöra hela landet. För självklart måste det ju vara sjukvårdsreformens fel att många länder är i färd med att gå om USA på de flesta områden, eller hur?
   Det vet Obama om, liksom att om han nu till råga på allt skulle avpolletera den lojale USA-vännen Mubarak får han vara glad om han klarar de återstående 2 och helt klart sista presidentåren med livet i behåll.

 7. En fråga. Du skriver:
  ”Skillnaden är förstås att fler länder är indragna i stridigheterna mot frihetskämparna i bergslandet”. När du säger frihetskämparna, menar du talibanerna?

  • Nej, jag menar dem som kämpar mot ockupationen. Talibanerna är nog en minoritet bland dessa ”insurgents”.

   • Tack för svar, då vet jag. =)
    Jag reagerade på det för jag förknippar verkligen inte talibaner som frihetskämpar, snarare motsatsen.

 8. Jo, Onkel Toms Stuga, liksom bilden, är en kritik mot raspolitiken. Och att det är rasism som USA utövar mot arabvärlden är väl en självklarhet? Och Obama spelar med rasisterna. En passande bild således.

 9. Man behöver inte gilla bilden men det är så stora delar av muslimskavärden Afrika Asien m.m. ser Obama presidenten. Obama putsar själaglad vite Usraels skor och framstår storpolitiskt som den idiot han är. Istället för att hålla tal med tomma löften borde han gjort något först.
  Dessutom att inte avstå från att ta emot Nobels fredspris är så urbota dålig PR då det sköt förtroendet för Obama helt i sank.