CIA ska mörda Assange?Paul Craig Roberts säger till TV-kanalen Russia Today att han tror att Julian Assange kommer att mördas av CIA om inte USA får honom utlämnad från England eller Sverige. Det är givetvis svårt att bedöma hur rimligt hans antagande är, samtidigt så är intervjun med honom intressant och jag tycker att fler ska lyssna/titta. [column width=”49%” padding=”2%”]Russia Today via Assangewatch: ”Former Reagan Administration Official Paul Craig Roberts says there is a concerted effort to silence Julian Assange, perhaps permanently.

Roberts was interview by Russia Today and said that if the legal attempts to muzzle Assange fail, he will be assassinated by a CIA assassination team.”

En annan sak är förstås möjligheten för regeringen Reinfeldt att utlämna honom. Om Storbritannien lämnar över honom till svenska åklagare så kommer givetvis en utlämningsbegäran direkt från USA, kommer regeringen verkligen avvisa en sådan? Tänk, jag tror inte det. Ser man till regeringens totala undfallenhet inför Ship to Gaza så finns det all anledning att förmoda att en Learjet hämtar upp Assange från Bromma. Vad som sedan händer vet inte jag, men jag antar att han aldrig kommer avhöras igen, jag tror att Paul Craig Roberts har rätt.

[/column] [column width=”49%” padding=”0”]

it Andra om: , , , , , , , , , dn svd ex ab
[/column]


5 svar till “CIA ska mörda Assange?”

 1. Nja USA/CIA skulle säkert vilja mörda Assange men det är inte samma sak som att de verkligen tänker göra det. Amerikanerna må tycka att de är jordens härskare och att allt snurrar kring dem men de är inga idioter, och att mörda Assange skulle definitivt kosta mer än det smakar. ”Nyttan” av att mörda honom är ganska liten, Assange är t.ex. inte på något vis oumbärlig för Wikileaks och vid hans eventuella frånfälle kommer andra att ta över och supportrar och uppgiftslämnare jorden runt kommer inte att minska utan förmodligen istället att öka.

  USA:s anseende som ledande demokratisk nation kommer att dala till katastrofalt låg nivå om minsta misstanke finns att USA skulle stå bakom något sånt som ett lönnmord på Assange. Så nej jag tror inte att de ger sig på något sånt. Däremot kan vi självklart räkna med att de kommer att göra allt för att sätta både synliga och osynliga käppar i hjulet för Wikileaks så länge organisationen ifråga är en ”pain in the ass” för främst amerikanerna. Så jag tror kriget mot Wikileaks kommer att föras främst på cybernivå och inte genom mord på en av förgrundsgestalterna.

  • Jag tror tyvärr du har fel. De som fortfarande tror att USA är en garant för demokrati är rent fundamentalistiska i sin inställning. De som ser till verkligheten med koncentrationslägret på Guantánamo, USA:s egna ’ Ljubljanka’-fängelse i form av Abu-Gharaib o s v är redan tillräckligt tveksamma till USA för att rent utsagt förvänta sig att USA mördar Assange om man får chansen.

   • Nej jag tror inte att USA kommer att försöka mörda Assange och det främst pga det enkla skälet att de har absolut inget att vinna på att mörda honom. Vi kan jämföra med likvideringen av Bin Ladin. I det fallet hade de hela västvärldens stöd och det var helt enkelt en propagandaseger att lyckas med just detta. I fallet Assange är det helt annorlunda, en majoritet av befolkningen i väst skulle gå i taket om det kom fram att USA låg bakom en likvidering av honom. Ingen stat skulle heller ge dem sitt stöd för detta, iaf inte officiellt. Gissningsvis är Obama-administrationens order till CIA:s operativa del något i stil med:
    ”Slå ut Wikileaks förmåga att agera på nätet, men rör inte Assange personligen”
    Jag törs satsa ganska mycket cash på att de inte kommer att lönnmörda Assange. Däremot skulle de säkert mycket gärna vilja ha honom utlämnad för att få till ett åtal och en rättegång i USA.