Vellinge

Jag och många med mig såg igår på Uppdrag Granskning i SVT. Man hade fördjupat sig i frågan om flykting-
mottagningen i Vellinge kommun och även använt en dold mikrofon. Det som klargjordes var att moderaterna från Stockholm tvingat Vellingemoderaterna att mot sin vilja ta emot ensamkommande flyktingbarn. Det var Tobias Billström och Per Schlingmann som representerat moderpartiet och troligen hade de också rest ner till Skåne för att sätta ökat tryck på sina partikamrater.

I en sekvens i programmet så tillfrågades Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson om orsaken till att SD inte har någon plats i kommunfullmäktige i Vellinge, han svarade att det berodde på att moderaterna förde samma politik som Sverigedemokraterna och att det därför inte behövdes (fritt citerat).

Det framgick också med all önskvärd tydlighet att kom-
munledningens medgivande till att ta hand om flyktingbarnen inte är annat än någon sorts aktivt fördröjande, man arbetar mycket långsamt för att hitta familjehem till de 3-4 barn man åtagit sig att ta emot. En lustighet i sammanhanget var att ansvarig politiker hela tiden kallade de familjer som skulle ta emot barnen för ”familjedaghem” vilket som de flesta vet är något helt annat.

Den svenska migrationspolitiken är ett ständigt pågående misslyckande, det spelar ingen större roll vilket politiskt parti som innehar posten eftersom våra regeringar sett över tid saknat ett medvetet och genomtänkt mål för politiken. Det har orsakat den situation som vi nu står inför, det finns stor risk för att ett fascistiskt parti kommer in i Sveriges Riksdag, om så händer är Sverige som nation den stora förloraren.

Att moderaterna i Vellinge uppvisar en så totalt egoistisk och invandrarfientlig attityd är dock utomordentligt bra. Det är viktigt för medborgarna att se att skillnaden mellan Sverigedemokraterna och moderaterna i Vellinge är helt obefintlig. Ordet solidaritet är inget som skånemoderater kan stava till, och den politik som vi fått se på riksplanet sedan 2006 visar på tydliga paralleller.

För vanligt folk har det inneburit att de högavlönade har fått rejäla skattesänkningar medan pensionärer, sjukskrivna och arbetssökande har fått en ordentlig standardförsämring. Det så omtalade pigavdraget har praktiskt taget uteslutande utnyttjats av dem som redan innan haft råd att betala för hemhjälp, och en fortsättning på upprepningen av försämringarna för dem som inte redan har det ekonomiskt välbeställt skulle tråka ut läsarna. Vi har fått en högerpolitik som har sålts in till väljarna med falsk marknadsföring. Högerpartiet har falskeligen utgett sig för att vara det ”nya arbetarpartiet”, något som dessvärre lockat många av dem som var genuint trötta på socialdemokratins pampvälde.

Nu står vi inför en situation där moderaterna kommer ägna mycket tid och resurser åt skademinimering, detta eftersom det är ett valår. De övriga regeringspartierna kommer satsa på sina nischfrågor, något som bland annat syns redan på Nyamko Sabunis korståg mot muslimerna. Vi ser hur Folkpartiet tar på sig en uppgift som leder till att de uppfattas som ett genuint invandrarfientligt parti, vilket också innebär att fokus flyttas bort från moderaterna.

Personligen så tycker jag att det är skrämmande perspektiv som öppnar sig för oss som lever i Sverige. Klarar vi inte att stoppa den pågående högervridningen i valet i höst så ökar risken för att det går riktigt illa. En fortsatt högerregering, antagligen med stöd av ett fascistiskt parti, borgar för en framtid med accelererande klyftor mellan dem som har och dem som inte har. Vilken grupp som våra flyktingar och invandrare tillhör råder det ingen tvekan om. Det är ett samhälle som jag inte vill ha.

intressant Tags : , , , , , , , , , svd dn ab1 ex1 k&å annarkia lasse ilsemarie loke hampus röda berget röda malmö tomas rj svensson scaber t

  8 comments for “Vellinge

 1. 18 mars, 2010 at 08:21

  Bra inlägg, satte mig precis ner och läste tidningarna och hade nog förväntat mig något mer än detta jaha…
  Tobias Billström var ju snudd på absurd i sin tolkning av en robot som hakat upp sig när han blev intervjuad i slutet av reportaget.

  • 18 mars, 2010 at 08:37

   Tobias Billström var ju snudd på absurd i sin tolkning av en robot som hakat upp sig

   Jag fattar inte att de professionella mediatränare som de använder lär upp politikerna hur man ska agera. Det blir så förbannat pinsamt för dem, Billström gör ju bort sig i kvadrat. Han HADE kunnat svara: ”- Ja de har skrivit på och lovat, händer det inget så får vi se till att ta fram den stora piskan. Vi tänker INTE tillåta att ett antal kommunpolitiker gör bort vårt parti…” Hade han dessutom sett lagom folkilsken ut så hade han vunnit popularitetspoäng samtidigt som folk hade flinat. Nu blev det bara taffligt i kvadrat.

 2. Pingback: Jakob
 3. Martin Forsman
  18 mars, 2010 at 20:21

  Det är ju Bosse Ringholm-klass på Billström. Stor komik även om man egentligen inte borde skratta när en folkvald politiker och tillika minister beter sig på ett så pinsamt sätt. Intressant teori förresten Jinge angående strategin bakom Fp:s nya (?) profil som invandrarfientligt parti för ’blåa’ väljare.

 4. Sara G
  19 mars, 2010 at 10:57

  Det är oerhört skrämmande! Jag är inte helt säker på att det blir en rödgrön regering, men tack och lov så kommer Viktoria att gifta sig under sommaren och tar loven av moderötternas valpropaganda.

 5. 19 mars, 2010 at 18:10

  Jag tycker att det är väldigt skrämmande att läsa hur SD får mer röster för varje månad som går, en sak är säkert, röstas dom in så tar jag mitt pick och pack och drar härifrån. Känner många familjer som har bra jobb, bra utbildning men är invandrare och dom flesta är väldigt rädda för att SD kommer in, tror vi alla känner igen såna partier för när man väl flytt från förföljelse och hat så upptäcker man tidigt partier som förespråkar sådant. Det står klart och tydligt på deras hemsida och partiprogram att dom vill ha ett homogent samhälle, inte heterogent, och att alla invandrare som inte har assimilerat sig till det svenska samhället ska åka tillbaka till deras hemländer. Jag ryser bara vid tanken av att SD ska röstas in..läskigt.

  • 19 mars, 2010 at 18:18

   Jag tror att det är många som känner som du.

   • Marcus R
    19 mars, 2010 at 18:37

    Jag håller med. Å andra sidan, sticker alla som inte är Sverigedemokrater så finns ju bara Sverigedemokrater kvar och det är ju precis det de vill…

Comments are closed.