Vellinge

Jag och många med mig såg igår på Uppdrag Granskning i SVT. Man hade fördjupat sig i frågan om flykting-
mottagningen i Vellinge kommun och även använt en dold mikrofon. Det som klargjordes var att moderaterna från Stockholm tvingat Vellingemoderaterna att mot sin vilja ta emot ensamkommande flyktingbarn. Det var Tobias Billström och Per Schlingmann som representerat moderpartiet och troligen hade de också rest ner till Skåne för att sätta ökat tryck på sina partikamrater.

I en sekvens i programmet så tillfrågades Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson om orsaken till att SD inte har någon plats i kommunfullmäktige i Vellinge, han svarade att det berodde på att moderaterna förde samma politik som Sverigedemokraterna och att det därför inte behövdes (fritt citerat).

Det framgick också med all önskvärd tydlighet att kom-
munledningens medgivande till att ta hand om flyktingbarnen inte är annat än någon sorts aktivt fördröjande, man arbetar mycket långsamt för att hitta familjehem till de 3-4 barn man åtagit sig att ta emot. En lustighet i sammanhanget var att ansvarig politiker hela tiden kallade de familjer som skulle ta emot barnen för ”familjedaghem” vilket som de flesta vet är något helt annat.

Den svenska migrationspolitiken är ett ständigt pågående misslyckande, det spelar ingen större roll vilket politiskt parti som innehar posten eftersom våra regeringar sett över tid saknat ett medvetet och genomtänkt mål för politiken. Det har orsakat den situation som vi nu står inför, det finns stor risk för att ett fascistiskt parti kommer in i Sveriges Riksdag, om så händer är Sverige som nation den stora förloraren.

Att moderaterna i Vellinge uppvisar en så totalt egoistisk och invandrarfientlig attityd är dock utomordentligt bra. Det är viktigt för medborgarna att se att skillnaden mellan Sverigedemokraterna och moderaterna i Vellinge är helt obefintlig. Ordet solidaritet är inget som skånemoderater kan stava till, och den politik som vi fått se på riksplanet sedan 2006 visar på tydliga paralleller.

För vanligt folk har det inneburit att de högavlönade har fått rejäla skattesänkningar medan pensionärer, sjukskrivna och arbetssökande har fått en ordentlig standardförsämring. Det så omtalade pigavdraget har praktiskt taget uteslutande utnyttjats av dem som redan innan haft råd att betala för hemhjälp, och en fortsättning på upprepningen av försämringarna för dem som inte redan har det ekonomiskt välbeställt skulle tråka ut läsarna. Vi har fått en högerpolitik som har sålts in till väljarna med falsk marknadsföring. Högerpartiet har falskeligen utgett sig för att vara det ”nya arbetarpartiet”, något som dessvärre lockat många av dem som var genuint trötta på socialdemokratins pampvälde.

Nu står vi inför en situation där moderaterna kommer ägna mycket tid och resurser åt skademinimering, detta eftersom det är ett valår. De övriga regeringspartierna kommer satsa på sina nischfrågor, något som bland annat syns redan på Nyamko Sabunis korståg mot muslimerna. Vi ser hur Folkpartiet tar på sig en uppgift som leder till att de uppfattas som ett genuint invandrarfientligt parti, vilket också innebär att fokus flyttas bort från moderaterna.

Personligen så tycker jag att det är skrämmande perspektiv som öppnar sig för oss som lever i Sverige. Klarar vi inte att stoppa den pågående högervridningen i valet i höst så ökar risken för att det går riktigt illa. En fortsatt högerregering, antagligen med stöd av ett fascistiskt parti, borgar för en framtid med accelererande klyftor mellan dem som har och dem som inte har. Vilken grupp som våra flyktingar och invandrare tillhör råder det ingen tvekan om. Det är ett samhälle som jag inte vill ha.

intressant Tags : , , , , , , , , , svd dn ab1 ex1 k&å annarkia lasse ilsemarie loke hampus röda berget röda malmö tomas rj svensson scaber t

  8 comments for “Vellinge

  1. Pingback: Jakob

Comments are closed.